• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

REINCARNAREA

Rose insista in ideea de incarnari de.a valma in oameni animale insecte etc insa in.general ideile de reincarnare inclusiv in.astrologie mentioneaza ca de la atom sufletul are o evolutie trecind mai intai la regnul vegetal ulterior animal si in final omenesc si ingeresc.
Regnurile animal si vegetal au saltul evolutiv intre vieti deci viteza de evolutie e data de nr de morti si reinvieri ale alestor regnuri ..cum ar fi recolte bogate crescatorii intensive de animale de carne sacrificate in nr mare.
Omul.nu se intoarce la regnul animal ca suflet decit vremelnic si rar numai daca exista motive intemeiate care tin de Judecata adica de caracterul si viata lui care momentan nu mai e la nivelul celui omenesc iar aici exista si invers cazuri in care suflete care nu au.inca nivelul uman vin ca oameni (nr de nasteri fiind mai.mare decit efectivele de suflete omenesti corelat si cu momentul astrologic ) asa incit acel om va avea debilitati diformitati etc fiind si fara chakra nr 7 asa incit nu e nici botezat haric in mod real fiind interzis si la hirotonire astfel de categorii.
Astrologia bine calculata are si un sist de calcul care indica exact data mortii si data reinvierii in viata urmatoare.
(deci si a vietii trecute )
Iar in acest domeniu a fost realizat un studiu in baza unui mare nr de date din viata reala cu referire la intervalul dintre viata asta si urmatoarea a oamenilor care traiesc in generatia noastra.
In trecut intervalul era in jur de 2-3 sute de ani existind in rest f rare cazuri care nu se incadreaza in acest interval.
Insa cei care traim acum vom forma doua categorii si anume 1/3 vom reveni la ingervale sub 5 decenii iar 2/3 la un interval intre 2 si 25 de milenii .
Acest % de o treime ar fi si nr care vom ramine in viata la sfirsitul judecatii.
Exista chiar si o revelatie care arata initial nu va fi intocmai 33% ci linga sub 3 zeci insa ulterior gradual.lent va creste nr ceva mai sus de 33% insa cu mici fluctuatii se va mentine constant la acest nr care era si inainte de secolul XX.
Revelatia biblica arata si ea ca oamenii vor fi rari. Cred ca tot in Is.65 unde arata ca vom trai viata mai lunga de mai mult de un secol si ca nu vor mai exista morti de mici sau in conflicte militare etc. lucru iar confirmat astrologic .
Acest % de omenire e sustenabil si fata de resursele forestiere datatoare de oxigen ale globulu dar si fata de altele si va vaforiza trecerea la combustibili de natura vegetala cum ar fi :
-Ulei vegetal viabil motoarelor realizat din culturi intensive dedicate.
-Combustibil termic din fibre vegetale concentrate mecanic din resturi vegetale si culturi dedicate de soiuri cu randament termic mai ridicat decit al motorinei ca tarif/kg.
Revenirea la utilizarea fibrelor naturale si reducerea materialelor artificiale nedegradabile.
Renuntarea la energia nucleara care oricum emite radiatii dar si reducerea % de consum de electricitate care are in retea o emisie de magnetism care nu e benefica organismelor vii.
Ar ramine deci teren din destul incit sa fie loc de iarba si fineata destinata hranei cailor carutelor bune la curtea fiecarei familii la tara necesara diferitelor activitati in sat si in jurul satului ogor sau teren montan mai greu accesibil fara a intrebuinta masini cu emisie mai ridicata de Carbon sau alte reziduuri toxice.

Biserica nu agreeaza ideea de reincarnare dar, foloseste termen intrupare . Care ar fi diferenta, in cazul in care exista ? !?

Anuk,ma aventurez eu cu un raspuns,dar probabil ca Mihai40 o sa dea unul complet.Cred ca diferenta intre reincarnare si intrupare tine de scopul pentru care se intampla cele doua.In prima inveti,intr-a doua platesti.Ambele se presupune ca sunt o scara de evolutie pentru fiecare suflet.In prima se spune ca inveti gradual tot ce inseamna evolutie spirituala,intr-a doua se spune ca trebuie sa indrepti ceea ce ai facut gresit intr-o viata anterioara,dar cum faci asta daca nu iti amintesti acele vieti si greselile pe care le-ai facut,asta mie mi-e greu sa inteleg.Vor spune unii ca poti sa iti amintesti acele vieti,ca poti sa faci niscavai meditatii sa ajungi la starea profunda de perceptie a ceea ce esti,dar eu am rezerve in a crede asa ceva si cred ca singura evolutie e cea pe care ti-o construiesti in viata prezenta,prin faptele tale si prin ceea ce inima si constiinta ta fac.

Din cate stiu eu despre reancarnare, in fiecare viata "reparam greselile anterioare".....

Anuk,draga mea,nu poti sa repari ceva fara sa platesti intai.Ca sa inveti cum sa repari incepi prin a te lupta cu hatisul propriilor greseli:) Sigur,asta DACA exista reaincarnare...

Reincarnarea e atit legata de corectarea conduitei si achitarea unor datorii avind finalitate desavirsirea caracterului si deci intrarea in regnul* ingeresc.
Nu e nevoie de amintire a ceva caci te.ar incurca ci vei fi vei trai stari si contexte similare si vei intilni oamenii fata de care ai datorii in contexte in care nu ai cum sa nu te achiti de datorii ori sa ti se achite datorii .
Corectia tine de conduida caracter mentalitate mai intai si secundar datoriile karmice.
De ex daca ai fost multa vreme sclav sau asa ceva fiind harnic si munca a fost grea fara sa fie oglindita in venituri atunci intro viata viitoare macar si vremelnic vei fi om de afaceri iar cei care in trecut au beneficiat de rezultatele muncii tale acum vor contribui la veniturile firmei. Similar daca ai ajutat societatea in care ai trait ulterior vei beneficia de ajutorul ei.
Aceste datorii sint nu doar cele materiale dar si afective etc.
Nivelul de afectivitate ca si de bogatie etc tin tot de caracter in final dar si de lectiile altor conduite care treb invatate in conditii diferite de valoarea reala a caracterului cum au fost de ex cei 7 ani ai lui Nabucodonosor.
Legat de oamenii ceva mai evoluati care au in medie o karma mai dezavantajoasa materiala de ex la noi in tara sint invatatorii deci cei din invatamint iar in general in lume cei care au fost calugari si nu au muncit decit f rar. Acestia fostii calugari in general sint reincarnati in India mai ales la sate unde societatea e mai traditionalista ca moralitate si anturaj.
Asa incit sa fie nevoiti sa si munceasca continuind si cizelarea caracterului si vietii religioase intrun mediu favorabil. Formele de asezaminte religioase comunitare hinduse si islamice nu sint sustinute material de clerul religiilor de baza.
Incarnarea excluzind reincarnarea se refera doar la venirea trimisilor ceresti cum ar fi Iisus Ilie Mihail etc.
Mai exista o manifestare teologizata si anume teofania.
O teofanie viitoare e mentionata in 2Macabei2.4-12 insotita de citeva detalii. Vedem ca slava Sa care se arata aici desemneaza forma fizica vizibila numita ca si binecuvintarile sau lumina sfinta care se revarsa insemnind ca forma vizibila e tot harica miraculoasa.
Cred ca si Iisus a avut consistenta harica mai ales ca intro situatie forma sa fizica a fost numita inger.
Contextul cu teofania cu gasirea Chivotului etc. din 2 Macab.2 aici http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=50&cap=2

Mihai40,din ce spui tu aici ,cel putin asa inteleg eu,ca de fapt nu e vorba de reamcarnare ,ci de conduita morala,spirituala a fiecarui om si de ...credinta.Pana la urma ca sa fii placut in fata Domnului trebuie sa ai credinta,ori credinta nu e ceva ce se vede,invata.Credinta ori o ai,ori nu. Pana la urma asta cu reincarnarea ...nu's ce sa zic...e un pic mai greu de priceput de catre mine:)

Mihai are dreptate, reincarnarea presupune corectarea greselilor din vietile anterioare.

Credinta are multe definitii insa desavirsirea caracterului ceruta si necesara tine de toate fatetele vietii nu doar de moralitate iar un om nu se naste desavirsit deja decit daca e inger sau venire divina in rest sfintenia treb obtinuta iar cea nedesavirsita trebuie intregita.
Acei sfinti de care auzim.noi nu sint toti sfinti din nastere ca Ilie care era deja vas al duhului sfint.
Cizelarea caracterului omului nu e evidenta in cazul majoritatii luind o singura viata caci in general viteza e mica insa daca luam o suta de vieti se vede dliferenta.
Cazurile evidente sint mai rare cum ar fi Arsenie Boca.
Desavirsirea are 7 nivele zise si ceruri care tin de desavirsirea cite unui set de calitati ale caracterului.
Obtinerea nivelului intai ar fi acea nastere din Dumnezeu fiind atestata ulterior de existenta moastelor.
Darurile de inaintevedere si de cunoastere care asigura o anumita infailibilitate tin abia de al doilea nivel de sfintenie.
Al treilea tine de o accentuare a unor daruri si dobindirea altora asa incit acest sfint va avea ascultare cind va dori sa modifice starea vremii ori alte minuni care tin de elementele naturii.
Al 4 lea nivel are harisma de a invia mortii dar si de a omori justitiar.
Al cincilea tine de alte harisme si miracole
Al saselea tine de o cunoastere mai extinsa in.care nu afli ci deja stii totul insa si daruri de creatie si control ce tin de suflet materie vreme si distanta avind si darul de a conferi revelatii si alte binecuvintari. Aici exista etajul de sus al unor calitati de tarie a sfinteniei si caracterului curat numita Coroana lui Iisus.
A 7-a tine de desavirsirea acestor calitati justitiare dar si a darului de a acorda binecuvintari mai ales la distanta cit si ascultare conectare cu universul divin calitati de aici contribuie la obtinerra si acordarea botezului sfint .
Acestor nivele le sint corelate cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu care in unele Filocalii sint numite cu numele cite unei calitati din aceste seturi de calitati ..calitati de care tin in definitiv si harismele si darurile existind si o unitate functionala intre duhul sfint si ele.

anuk said:
Mihai are dreptate, reincarnarea presupune corectarea greselilor din vietile anterioare.

Anuk,atata vreme cat eu nu am nicio amintire,viziune ,etc dintr-o viata anterioara,permite-mi sa fiu sceptica in ceea ce priveste resncarnarea.Asta nu inseamna ca altii nu pot crede in asa ceva.Ceea ce cred eu ,e doar credinta mea personala .Cat despre asta cu greselile...poate ca ar fi bine sa nu le mai facem si astfel nu mai e nevoie de corectarea lor,dar oameni suntem....macar sa facem cat mai putin si cat mai putin grave:)

mihai40 said:
Credinta are multe definitii insa desavirsirea caracterului ceruta si necesara tine de toate fatetele vietii nu doar de moralitate iar un om nu se naste desavirsit deja decit daca e inger sau venire divina in rest sfintenia treb obtinuta iar cea nedesavirsita trebuie intregita.
Acei sfinti de care auzim.noi nu sint toti sfinti din nastere ca Ilie care era deja vas al duhului sfint.
Cizelarea caracterului omului nu e evidenta in cazul majoritatii luind o singura viata caci in general viteza e mica insa daca luam o suta de vieti se vede dliferenta.
Cazurile evidente sint mai rare cum ar fi Arsenie Boca.
Desavirsirea are 7 nivele zise si ceruri care tin de desavirsirea cite unui set de calitati ale caracterului.
Obtinerea nivelului intai ar fi acea nastere din Dumnezeu fiind atestata ulterior de existenta moastelor.
Darurile de inaintevedere si de cunoastere care asigura o anumita infailibilitate tin abia de al doilea nivel de sfintenie.
Al treilea tine de o accentuare a unor daruri si dobindirea altora asa incit acest sfint va avea ascultare cind va dori sa modifice starea vremii ori alte minuni care tin de elementele naturii.
Al 4 lea nivel are harisma de a invia mortii dar si de a omori justitiar.
Al cincilea tine de alte harisme si miracole
Al saselea tine de o cunoastere mai extinsa in.care nu afli ci deja stii totul insa si daruri de creatie si control ce tin de suflet materie vreme si distanta avind si darul de a conferi revelatii si alte binecuvintari. Aici exista etajul de sus al unor calitati de tarie a sfinteniei si caracterului curat numita Coroana lui Iisus.
A 7-a tine de desavirsirea acestor calitati justitiare dar si a darului de a acorda binecuvintari mai ales la distanta cit si ascultare conectare cu universul divin calitati de aici contribuie la obtinerra si acordarea botezului sfint .
Acestor nivele le sint corelate cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu care in unele Filocalii sint numite cu numele cite unei calitati din aceste seturi de calitati ..calitati de care tin in definitiv si harismele si darurile existind si o unitate functionala intre duhul sfint si ele.

Mihai,se spune ca omul se naste cu trei pacate ,pacate care spre ghinionul lui le tot inmulteste pe parcursul vietii...Insa,exista posibilitatea sa le indrepti ,sau macar sa indrepti cat poti,ca nu toti putem la fel,cum nu toti avem acelasi nivel de credinta.Unii dintre noi manipulam chiar si notiunea de credinta si apoi incercam sa ne amagim ca noi chiar credem.Ar fi interesant de dezbatut cum vedem noi notiunea de pacat,pana unde putem spune despre actiunile unui om ca pot fi pacate,cu toate ca eu cred ca pacatul e usor de definit luat prin prisma celor 10 porunci,dar chiar si pe acelea atata le-a interpretat omul incat in ziua de azi li s-a dat un sens putin cam departe de ceea ce reprezinta ele.Cat despre caracter...asa este ,nu te nasti cu un caracter ca o floare de nufar,ci ti-l slefuiesti in functie de mediu,expierente,familie,etc si totusi,cum se face ca pot exista intr-o familie mai multi membri care au trait aproximativ in acelasi mediu,au beneficiat aproximativ de aceeasi educatie ,si totusi sa le difere caracterul foarte mult??? Si inca ceva ...apropo de plati karmice din vieti anterioare....crezi ca sufletul are coordonate care pot depasi aparenta unor actiuni care pot fi considerate pacate,sau cel putin aparenta e de pacat.Cand devii pacatos? Cand te minti pe tine si ai actiuni automate care dau bine in fata lumii,sau cand ceea ce faci te multumeste pe tine? Cum trebuie sa faci ca sa existe balanta in viata ta? Cu toate ca martirii,eroii,temerarii au incalcat mereu aceasta balanta:)

Stiam doar de "pacatul stramosesc" de ne "curatam " prin baia Sfantului Botez. Care sunt celelelta doua ?

Eu cred ca tot ce poate provoca rau, este pacat.

anuk said:
Stiam doar de "pacatul stramosesc" de ne "curatam " prin baia Sfantului Botez. Care sunt celelelta doua ?

Eu cred ca tot ce poate provoca rau, este pacat.

Eu nu stiu care sunt celelalte doua,e doar o vorba pe care am auzit-o asa...din gura in gura ,fara a sti exact ce contine.Anuk,depinde cum definim raul...e o discutie cu multe fatete.Raul cel clar vizibil e ,sa nu ucizi,sa nu furi,sa nu minti,sa nu te mandresi sa nu iei numele Domnului in desert,si armai fi,dar sufletul omenesc are atatea nuante incat definirea raului devine extrem de grea.

Reincarnarea se va vedea atunci cind treb sa invie toti mortii si sa vina ceata celor 144 de mii.sa cinte in Sion .
Daca nu vor invia cam 2-3 sute de miliarde estimat cit ar fi trait de la Adam va insemna ca a fost deja inviere cu reincarnare nr fiind mai.mic caci exista o rotatie intre noi .
Deacum treb studiat bine subiectul celor 144 de mii intre care si cei 24 batrini care sint amintiti si in VT laolalta cu Dumnezeu in Sion unde se arata ca acest moment e urmat de urgie fiind o cauzalitate o legatura intre acestea doua.

Sa inteleg ca unii invie si altii...dau coltul :D:

anuk said:
Sa inteleg ca unii invie si altii...dau coltul :D:

Adica un fel de ,,precum in cer si pe pamant,mai stai dascale la rand...Nu iti spun prima parte a zicalei ca ma bati si eu sunt cam fricoasa de felul meu:P

mihai40 said:
Reincarnarea se va vedea atunci cind treb sa invie toti mortii si sa vina ceata celor 144 de mii.sa cinte in Sion .
Daca nu vor invia cam 2-3 sute de miliarde estimat cit ar fi trait de la Adam va insemna ca a fost deja inviere cu reincarnare nr fiind mai.mic caci exista o rotatie intre noi .
Deacum treb studiat bine subiectul celor 144 de mii intre care si cei 24 batrini care sint amintiti si in VT laolalta cu Dumnezeu in Sion unde se arata ca acest moment e urmat de urgie fiind o cauzalitate o legatura intre acestea doua.

Adica avem un suflet...rotativ????

Ce ziceti voi, fetisoara asta NANO care pretinde ca intr-o viata anteioara a fost pisica,asa o fi sau.... este oleaca dusa cu pluta :P

Back