• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

la masina mea zice ca ceapa trebuie putin calita,nu in mult ulei,apoi se baga in masina cand piuie...pui pe pauza si scoti din priza bagi ceapa si repeti invers operatiunea. niciodata sa nu deschizi masina cat e in priza sau merge programul.
masina piuie dupa prima framantare.

merci,dar....vreau sa stiu cand se pune ceapa,de la inceput sau ......sau :D:
io n-am basic.io am 1,2,3,4.......deci,da-mi timpul te rog ca sa ma orientez (ce program aleg)la masina mea,de care sunt mandra rau:P

Pâine cu ceapă caramelizată
Ingrediente

- unt: 50g
- ceapă mare tocată: 1
- pastă de lapte praf călduţă: 290ml
- făină albă: 400g
- făină cu tărâţe: 50g
- sare: 1 linguriţă
- zahăr: 3 linguriţe
- boabe proaspete de piper negru: 1/2 linguriţe
- drojdie: 3 linguriţe

Topiţi untul intr-o tigaie si apoi căliţi ceapa până ce aceasta capătă o culoare aurie, îndepărtaţi tigaia de pe foc. Turnaţi laptele.
Se pun apoi ingredientele în maşina de pâine şi se alege programul pentru paine normala.

Merci tuturor ,sper sa-mi iasa. Am faina intermediara de la moara :P Ma duc sa prestez :D:

Prima mancare facuta in wok a fost sub indrumarea directa :D: a mosului :P

ingredinete :

-ciuperci 0,500
-un piept pasare
-ardei rosu1
-ardei verde 1
-dovlecei 2mici
-morcovi 2
-orez o cescuta de cafea mijlocie
-o lingura ulei masline
-sos de soia (dupa gust
-sare
-piper
-curry
Asta am avut eu in casa,voi puteti modifica cantitatile :P

Ciupercile taiate julien peste uleiul incins (totul se face la foc mare),morcovii taiati in forma de bastonase,apoi ardeii julien,si dovleceii bucatele ,mestecati,intoarceti amestecul ca pe clatite ,astfel ca ce-i deasupra sa fie dedesubt :D: ,fara discriminari =)) .In alta tigaie ( am facut in wok-ul vechi cu maner )fara ulei am pus pieptul bucati mari,asa cum a ramas dupa desosare),sarat ,piparat sa se albesca pe ambele parti ,mijlocul ramanad crud, sau facut pe gratat.La voia domniilor voastre.
Orezul fiert pe jumatat in apa cu sare.
Cand apa lasata de ciuperci scade,se adauga carnea ,taiata in bucatele ,si orezul (strecurat).Se condimenteaza ,se adauga sosul de soia,se mesteca in permananta ,pana va piere pofta de mancare =)).Daca este nevoie se mai aduga nitica apa ,dar in final nu trebuie sa fie nicio picatura.
Se poate manca si calda si rece, este f buna, se face in maxim jumatate de ora :P

Se poate face cu carne de porc slaba sau vita.

Am poza dar nu o pot descarca :D:

Se poate face si cu taietei ,o sa revin si cu alte retete,dar va invit si pe voi sa le puneti pe acelea pe care le-ati gatit deja .

Piept de pui altfel facut :P marinat in iaurt si condimentat cu curry.

Amestecati iaurtul 140 grame cu 3 linguri de suc de lamaie ,o lingurit sos de soia si sare si doua linguriye de curry.Lasati pieptul de pui sa se marineze cateva ore apoi il puneti (acoperit cu tot sosul) in cuptor pana cand carnea este facuta.

Este bun cald langa o portie de cartofi natur sau orez sau legume.La fel de bun este si rece pt sandviciuri.

ficat de gasca la cuptor
se lasa ficatul in lapte o ora, se scoate si se usuca bine. intr-un vas de jena cu capac se face un amestec din putina zeama de lamaie, zeama unei jumatati de portocala, sare, piper, chimen macinat si o ceapa mica taiata foarte marunt, peste care se pune ficatul. se pune capacul si se da la cuptor. dupa ce este copt se ia capacul pentru a se rumeni putin. se pate pune si coniac , ii va da o savoare aparte. aveti grija sa nu se arda sosul.

De unde Dumnezeu gasesti piept de gasca ? Ca-mi lasa gura apa si-mi trec prin minte o groaza de variante la cum l-as gati:D:

piept??? eu vorbeam de ficat. pieptul l-am facut sarmale si chiftelute. de unde? din curtea soacrei mele. cumparam primavara boboci si iarna sunt buni de taiat.

Io am facut in wok amestec mexican, facut in casa , nu cumparat din comert. Contine fasole verde, fasole rosie, prumb, orez salbatic, ardei capia rosu, rondele de morcovi. Nu va zgarciti la piper, ardei iute uscat, tocat maruntel, maruntel. Nu uitati de sare. Eu trag legumele intr-o lingura de unt. Iese o minunatie. Dupa preferinta, mai puteti amesteca ceva legume. E o garnitura excelenta pentru gratare de carne slaba.

Bey,nu ma prosteti tu pe mine ca-i facut acasa :D: Da? de unde ai matale fasole rosie ?ca porumb...poate ai in congelator desi......nu te vad ocupand spatiu din congelator cu papusoi in lapte . =)) te-am prins cu matza-n sac =)) ca e bun de te lingi pe deste ,cred.

Bey, adicatelea nu le iau congelate. Le iau la conseva.Da? Adica tot in casa le amestec . Cele mai bune conserve sunt de la Bonduelle (sau cu alea ma inteleg io cel mai bine). Dar sa stii ca se gaseste fasole rosie la kg. in magazine. Eu am luat de multe ori, dar acum nu am gasit si am pus din conserva. Si porumbul tot din conserva. Fasole verde am in congelator, restu se gasesc proaspete. Deci muncesc , da? :D

Corect :P mai ales daca cele conserve n-au cheita .......

Am facut paine cu masline si cremvusti ,o nebunie .

pune reteta, de ce esti egoista? de fapt pune toate retetele de paine si zi si ce faina folosesti.

Aluatul pt 0,900 grame :

0,500 faina integrala Eu am faina de la moara
0,100 faina neagra ,sau faina secara
0,330 lapte sau apa sau....apa +3 linguri lapte praf
1,1/2 sare
2linguri zahar
3linguri ulei
9grame drojdie proaspata

ordinea in care pun in masina :
apa sau laptele
sarea
zaharul
uleiul
faina
drojdia
program pt aluat frantuzesc (la mine program 2 )

cand masina da semanalul pun ceapa sau maslinele rondele
sau cremvustii feliute sau combinat.

eu fac si cu cascaval sau cu branza. nu-mi cere cantitati, ca nu le stiu, eu fac la ochi.

Si cascavalul nu se topeste? cred ca mi-ar placea cu cas afumat taiat cubulete :P

cascavalul il pun taiat cubulete cu latura cam de jumate de cm.

Back