• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

O idee pentru un preparat rapid .

RULADA DIN CARNE TOCATA DE PUI
Compozitia de chiftele( pusa in tava de chec unsa cu unt ) si coapta in cuptor .rapid si fara multa prajeala. Cine vrea poate pune in tava jumatate din compozitie ,si adauga ou fiert taiat bucati mari ,masline ,ardei rosu taiat cubulete ,se complecteaza cu restul compozitiei si ....la cuptor.

CIUPERCI UMPLUTE ARDELENESTI

1kg ciperci cu palaria mare
0,150 kg ceapa
0,3ookg carne
0,o30 kg orez
smantana
partunjel
marar
sare
piper
o lingura faina

Mod de preparare
Ciupercile se curata ,se spala si se maruntesc codite ciupercilor.Se caleste ceapa,dupa care se adauga
carnea,sarea,piperul si se adauga orezul fiert . Se amesteca bine. Se umplu
ciupercile si se dau la cuptor .Se face un sos din faina ,se adauga smantana si se se pune peste ciuperci dupa ce sunt scoas din cuptor.

.

AS incerca o reteta nou , nouta .idei ceva? Chiar nu stiu a sa mai gatesc .

Sos de maioneza cu frisca

maioneza 0,480gr
frisca 0,125gr
lamaie(dupa gust)
sare

se adauga la maioneza frisca batuta(fara zahar)impreuna cu sarea cuvenita si lamaie dupa gust .
se recomanda la peste rasol,la salata de conopida fiarta si alte salate .

anuk, eu am facut fasole scazuta cu carne afumata si supa de gaina. nimic nou

Or fi fete din oltenia ,dobrogea .mamamures etc in bucataria carora se fac alte preparate culinare specifice zonei .

.

Fetelooooooor si baietilor, ziceti si voi ce mai aveti de mancare prin frgider, ca si eu sunt in pana de idei.
Cristina, am facut gogoselele cu banane, sunt super!!!

Nu ti-ar surade o poartie de cartofi frantuzesti ?

Sa nu spui ca ai nevoie de reteta ca nu te cred. :D:

nu prea am, dar daca cineva stie o alta varianta dacat cea clasica, sa-mi spuna, ca eu o incerc

Mod 1 , stii ce garesc eu pentru acest sfarsit de saptamana ?
snitele din piept pasare
racitura de curcan
creier pane
sos de praz cu carne de pui si smantana

Ce zici ? Bun ?
desert :fructe pe alese ;)

Bun tare anuk. Snitele fac si eu, tot de pui. Mai fac si sarmale si o ciorba de fasole boabe, ambele de post

FASOLE LA CUPTOR

1kg fasole albe ,bob mare
1kgceapa
0,500 ulei
0,250 suc rosii
0,300 vin alb
sare, boia de ardei,piper
2 morcovi
1 telina

Fasolea se fierbe impreuna cu morcovul ,intre timp ceapa se taie pestisor si se caleste pana devine aurie, se adauga boiaua de ardei pt a-i da o culoare frumoasa ,se adauga sucul de rasii ,vinul ,sare si piperul dupa gust.
Cand fasolea este fiarta ,se strecoara si se amesteca cu ceapa care a fiert putin cu suc si vin si se baga la cuptor cam o ora .
Se serveste calda ,dar este la fel de buna si rece.
Cantitatile sunt pt o familie cu multi membri, deci se poate injumatati cantitatea pt a nu face risipa.
Asta ca tot suntem in post ;)

prajitura chinezeasca....cantitati 250grame unt sau margarina, 250 grame zahar 250 grame nuci 6oua 100 grame faina ciocolata rom se freaca untul sau margarina cu zaharul,se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma,romul dupa care faina.se unge o tava si se tapeteaza ,se toarna compozitia si se baga la cuptor Intre timp se iau cele 6 galbenusuri si se freaca cu 200 grame zahar pana se topeste zaharul si se intinde peste continutul ce sta la cuptor si se pune din nou la copt ,se lasa pana se intareste galbenusul deasupra ,dupa ce se intareste se scoate de la cuptor si se rade ciocolata deasupra.se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia pofta buna

ce=mi plac prajiturile cu glazura de galbenus de ou... are cineva reteta de Arlechin?

Salata de boeuf (de post)
Se inlocuieste cu succes carnea cu granule de soia ,si maioneza de oua cu maioneza din pufuleti de porumb.Salata contine toate celelalte ingredinete:cartofi,morcovi,castraveti murati,gogosari la otet, masline .
Gustul este aproximativ la fel.

Indraznesc sa va propun o veche si draga( mie )rateta

ALIVANCA (moldoveneasca)
lapte acru
faina de malai
trei ,patru linguri faina de grau
oua
sare ,piper
Se amesteca faina de porumb si de grau in ploaie cu laptele acru.
Se adauga ouale,sare si piperul dupa gust .
In tava tapetata se toarna compozitia si se da la cupor.
Se serveste calda cu samntana deasupra.
Se poate pune la alegere in compozitie branza sarata sau jumeri .

nici nu stiam ca asa se face. anuk, nu pui tu si reteta de poale-n brau si de mucenici? si alte retete moldovinesti?

Hai moldovence , sa aratam ce putem in materie de bucatarie .:tongue:

Back