• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

pentru ziua de SF Neculai va propun o reteta cu peste (nu stiu cum se numeste ,am primit-o prin viu grai) hai sa -i zicem
MEDALION DE PESTE
peste file(pangatius)
cartofi
ceapa
rosii
unt
sare si piper

Mod de preparare
cartofii se curata si se taie felii groase (de un deget)pe lungimea cartofului.
peste cartof se pune o felie de peste.
apoi rondele de ceapa si deasupra ,rondele de rosii
se fixeaza cu o scobitoare (mare) si se aseaza in tava in care s-au pus buctele de unt(margarina). se acopera cu o folie de aluminiu care se gaureste. se da la cuptor. pt cine doreste ca medalioanele sa fie rumene ,se scoate folia si se mai lasa la cuptor.

Buna va dau o reteta de rulada simpla si ieftina.Aveti nevoie de :1praf de copt,3 oua,3 linguri faina ,3 linguri ulei,3linguri zahar. Si obligatoriu hrtie de copt.Se bat albusurile spuma cu zaharul se amesteca cu galbenusurile care au fost frecate cu uleiu ,si cu ingredientele ramase .Atentie praful de copt trebuie dizolvat in otet .Va iesi o coca de consistenta iaurtului pe care o veti intinde cu o spatula in tava pe hirtia de copt .Se lasa la cuptor 15 minute .Apoi o scoareti si o rulati cu tot cu hirtie si o veti tine 10 minute intr-un prosop.O scoateti si desprindeti hirtia usor o ungeti cu ciocolata sau gem ,o rulati iar si o puneti la frigider .Spor la treaba .POFTA BUNA !

incerc si eu o reteta care-mi place ,ii spune sechegulas(am scris romineste ca nu stiu ungureste) deci:se face o tocanita de carne de porc ,costitesau pulpa taiata bucatele mai mici,cu ceapa mai multa,ardei taiat marunt ,rosii sau un pic de bulion sare ,pipe boia,in asa fel sa iasa mai mult sos.,separat se toaca varza acra spalata si desarata un pic si se fierbe bine in apa,cind e fiarta se scurge de apa bine si se amesteca cu tocanita de carne si se dustuieste un pic sa se amestece gusturile,sa maninca cu smintina sau fara .tocanita trebuie sa fie un pic mai condimentatacu piper,va doresc pofta buna.

va dau un sfat,nu mai folositi folie de aluminiu ,e foarte toxica in cuptor,si eu acopeream friptura sau peste in folie ,dar mai bine sacrificati un capac sau luati o tava cu capac si nu o mai polositi caci e tere toxica asa am citi

aceeas tocanita se poate amesteca cu paste(melcisori)fierti in apa ,strecurati si dustuiti du tocanita sau cu pireu de cartofi

oua umplute:se fierb ouale ,se taie,se scoate galbenusul care se amesteca cu pateu de ficat sau peste ,frunza de patrunjel,sare ,piper,mustar,usturoi,si putina maioneza si se umpe oul cu aceasta pasta,maioneza (mai putina ca e grea,din2 oua) amestecata cu mai multa smintina din piata ca nu e acra (eu de acolo iau ),usturoi pisat un pic mai mult,sare si un pic de vin alb(sau rosiu ,cum ai),si se toarna peste oua ,sosul sa fie mai mult sa acopere ouale ,merge si cu oua simple.

in sosul pt oua e bun putin otet de la tarhon

Si eu , care nu am tarhon la otet ? in piata la mine nu am vazut . Sigur sunt bune mancarurile a caror retete le-ai postat.
La mai multe postari .

Rulada mozaic
carne felie marisoara (pasare sau porc)
morcov fiert (bastonase)
cartof -''-''-''-''-''
castreveti murati (tot bastonase)
gogosar (idem)
mod de preparare
pe felia de carne condimentata,se aseaza bastonase de morcov,cartof ,castraveti si gogosari. Se ruleaza carnea si se formeaza un sul care se leaga cu sfoara. se pune la fiert in vin si condimente:sare ,piper boabe,dafin etc dupa gust. Dupa racire se taie sfoara. se taie felii .
E oarecum dietetica,usoara si f aspectuoasa.

anuk said:
Si eu , care nu am tarhon la otet ? in piata la mine nu am vazut . Sigur sunt bune mancarurile a caror retete le-ai postat.
La mai multe postari .
cumperi tarhonul verde, il cureti de pe tija, ii pui sare si-l lasi o zi, pui apoi ceva miere sau zahar si otet si ai tarhon la otet :5::5::5::5::5:

mod1 said:
anuk said:
La mai multe postari .
cumperi tarhonul verde, il cureti de pe tija, ii pui sare si-l lasi o zi, pui apoi ceva miere sau zahar si otet si ai tarhon la otet :5::5::5::5::5:

Tarhon proaspt la vremea asta?
La anu ,da. :nanana:
pana atunci .........pofta-n cui.

PIZZA DE CASA

6 oua
2 cani suc de rosii (mai gros)

1 plic praf copt
15-20 linguri faina(sa fie aluatul ca pt chec)
sare ,piper,cimbru
1 -2 linguri ulei masline (floarea soarelui)
Se amesteca toate si se obtine un aluat care curge (,ca pt chec),care se pune in tava tapetata .
Peste aluat se pune (la alegere):
salam,sunca,masline,adrei rosu,ceapa( pestisor) castavete,ciuperci,peste afumat etc.(alegeti combinatia care va place sau ce aveti prin casa).puteti sa stropiti cu ketchup si apoi radeti cascaval sau telemea.
Dati la cuptorul preincalzit la foc potrivit .

ARIPIOARE GLAZURATE . E o reteta foarte simplu de realizat, doar ca trebuie sa aveti in vedere ca aripioarele trebuie sa stea la marinat peste noapte, asa ca preparati-le din timp.

Ingrediente:
- 12 aripioare de pui
- 250 ml de miere
- 80 ml de sos de soia
- 60 ml de sos chilli dulce
- o lingurita de piper praf de usturoi
- o lingurita de piperAmestecam toate ingredientele pentru marinata. Taiem varful aripioarelor, e care il aruncam si apoi taiem fiecare aripioara in 2, la incheietura. Punem aripioarele intr-o cutie de plastic, turnam peste marinata de miere, punem capacul si agitam bine cutie, astfel ca fiecare aripioara sa fie scufundata in marinata. Punem cutia in frigider si lasam puiul la marinat peste noapte.

A doua zi, punem aripioarele intr-o tava tapetata cu foile de aluminiu (asta e foarte important, alfel riscati sa fie ultima data cand folositi tava respectiva). Cel mai simplu ar fi sa folositi direct o tava de aluminiu, de unica folosinta. Turnati restul de marinata peste aripioare. Dati aripioarele la cuptorul incins, la foc mediu, timp de 40 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Ingrediente pentru sos:
-2 linguri de maioneza
- 3 linguri de smantana
- 3 linguri de iaurt
- marar proaspat, tocat marunt
- praf de usturoi si piper negru

Le amestecam toate si NU le turnam peste aripioare, ci il folosim asa,adica muiem aripioarele in sos..

Sunt super gustoase.
Incercati si o sa vedeti :tongue:

mi-a lasat gura apa. am aripioare in frigider, asa ca incerc si eu, dar o sa folosesc usturoi normal, nu-mi place cel praf. si in sos am sa pun si lamaie.

Atunci cand nu aveti cantar puteti folosi masurile din attach

Attachments

Salata de cartofi cu sunca
Ingrediente :
- 500 g cartofi
- 2 cepe rosii
- 150 g sunca presata
- 2 castraveciori acri
- 200 g masline
- 150 g maioneza
- 3 oua fierte
- 1 salata verde
- 1 lingurita sare
- putin piper
Mod de preparare:
Cartofii se spala apoi se fierb in coaja. Ceapa se taie marunt, sunca se taie cubulete, la fel si castraveciorii. Dupa ce cartofii au fiert se curata, se taie cubulete, se adauga maslinele, ceapa, sunca, castraveciorii si maioneza. Amestecati usor salata . Se aseaza pe frunze de salata verde si deasupra se pun ouale fierte taiate felii.

Craciunul se apropie .E timpul sa ne gandim ce "bunatati " vom pregati. va propun :

PRICOMIGDALE CU NUCI SI CIOCOLATA
Ingrediente

2 albusuri
1/2 lingurita zeama lamaie

150 g zahar pudra
1oo g nuci macinate
100g ciocolata rasa

Mod de preparare

Batem albusurile cu zeama de lamaie si un praf de sare.
Adaugam zaharul pudra si batem pana devine o spuma tare.
Adaugam nicile si ciocolata amestecand usor sa nu se lase.
Luam cu lingurita (udata in apa rece) din compozitia rezultata si punem pe tava
unsa cu unt in prealabil.
Se introduce tava in cuptor la foc potrivit.

Poate aveti si voi retete de prajiturele bune si usor de facut.

Are cineva reteta pentru tort Dobos ?
Nu o gasesc in retele mele(posibil am dat-o cuiva si nu mi-a inapoit-o) Va rog mult .
:tongue:

Va rog nu ma lasati fara reteta .Am intrat pe net si nu am gasit ceva sa semene cu Dobosul pa cre il stiam eu .

eu te-as ajuta cu drag, dar nu am facut niciodata :(

Multumesc pentru bunele intentii .Inca nu disper ,cu certitudine sunt fete care au executat Dobosul si care nu se indura sa ma lase sa sufar si sa raman fara Dobos pe masa de Craciun:tongue:

Indura-te Emerem ,ca-mi ploua in gura de pofta . Fie-ti mila de-o baita pofticioasa .
:tongue:

Saramura de peste:Un kg de peste(eu folosesc somn sau sturion dar merge si crapul mare sau salaul mare)se prajeste taiat in bucati medii pe gratar(sau in tigaie dar trebuie scurs bine de ulei )si se aseaza intr-o cratita .Se decojesc 3 rosii proaspete,se taie cubulete.Se curata 2-3 catei de usturoi si o legatura de patrunjel verde proaspat,se toaca impreuna si se aseaza impreuna cu rosiile peste peste.Separat se fierb 2-3 cani de apa cu vegeta,ardei iute(dar nu foarte iute)si putin piper sau paprica si se toarna in cratita imediat ce s-a luat de pe foc.Se acopera si se lasa cca 15 minute.
Parjoale de ficat:6-700 grame de ficat de pasare se fierbe,se clateste si se taie cubulete mici(ca la salata boeuf).Intr-un castron maricel se bat 4-5 oua,se adauga vegeta dupa gust,o lingurita de mustar dulce,o legatura de marar tocat,o cescuta mica de lapte dulce si cca 3 linguri de faina.Se bat bine toate acestea,se adauga ficatul,se amesteca bine.Se iau cu lingura parjolute si se prajesc in ulei incins.

Pasca mea:Se bat albusurile de la 8 oua cu 14 linguri de zahar pana se intaresc(gen pandispan),se adauga galbenusurile,10 linguri de faina , 250-300 grame de cas de vaca dulce framantat bine,1/2 pachet de unt topit (dar nu cald).Se amesteca bine,apoi se adauga 100 de grame de stafide oparite dar stoarse bine si reci,zahar vanilat,esente de lamaie ,vanilie si portocale,praf de copt stins in zeama de lamaie.si se amesteca cu telul foarte bine.Se unge cu ulei o tava,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coace la foc mediu spre iute 10 minute,apoi la foc mic pana este gata(dar nu trebuie sa se rumeneasca).Se taie si se presara zahar pudra vanilat pe deasupra.

Back