Rizotto cu urzici
-2 linguri ulei masline
-50gr unt
-o ceapa( taiata marunt
-o legatura de ceapa verde (taiaat rondele
-un morcov (dat prin razatoarea mica
-un pahar de vin alb
-o cana de orez(eu folosesc rizo scoti
-supa de vita sau pui sau legume(cam un litru
-3-4 catei usturoi(taiat marunt
-o mana buna de urzici( fierte si tocate
-50 grame parmezan (ras,sau cascaval sau cas afumat
-sare ,piper
Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape si se caleste pana bobul devine translucid.
Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade zeama, amestecand din cand in cand. Adaugam cate jumatate de cana de supa si amestecam pana toata supa este incorporata. Nu adaugam alta supa pana cea dinainte nu este bine evaporata. Asezonam cu sare si piper.
Cand punem ultima parte de supa adaugam si urzicile tocate marunt si usturoiul tocat. Inainte de a stinge focul adaugam parmezanul ras si acoperim cu un capac.

Poza este de pe net dar asa arata la final si rizottoul meu cu un plus de culoare de la morcov si oleaca de fripturica

pusa cu timiditate langa frumusetea de rizotto.