• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

IMG_20130317_140512-1_zpsec7026dc.jpg

Va place cum arata? O rulada simpla ,din sfecla umpluta cu branza,frumusica ,ieftina si reconfortanta :P

Rizotto cu urzici

-2 linguri ulei masline
-50gr unt
-o ceapa( taiata marunt
-o legatura de ceapa verde (taiaat rondele
-un morcov (dat prin razatoarea mica
-un pahar de vin alb
-o cana de orez(eu folosesc rizo scoti
-supa de vita sau pui sau legume(cam un litru
-3-4 catei usturoi(taiat marunt
-o mana buna de urzici( fierte si tocate
-50 grame parmezan (ras,sau cascaval sau cas afumat
-sare ,piper

Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape si se caleste pana bobul devine translucid.

Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade zeama, amestecand din cand in cand. Adaugam cate jumatate de cana de supa si amestecam pana toata supa este incorporata. Nu adaugam alta supa pana cea dinainte nu este bine evaporata. Asezonam cu sare si piper.

Cand punem ultima parte de supa adaugam si urzicile tocate marunt si usturoiul tocat. Inainte de a stinge focul adaugam parmezanul ras si acoperim cu un capac.

Poza este de pe net dar asa arata la final si rizottoul meu cu un plus de culoare de la morcov si oleaca de fripturica :P pusa cu timiditate langa frumusetea de rizotto.

Am facut o super omleta cu urmatoarele ingrediente :

-cartofi noi fierti
-carnati olenesti
-masline
-ardei gras ,rosu
-cas de oaie
-cas afumat
-cateva fire de ceapa verde
-cateva fire de usturoi verde
-sare,piper
-oua
-o lingura ulei de masline

Toate taiate,oua cat sa scalde toata compozitia.Facuta in tigaia de ceramica ,la foc mic pe aragaz,intoarsa sa se rumenesca pe ambele parti,usoara ,economica si f f gustoasa. Cred ca cei cativa catrtofi noi i-au dat savoare si gus deosebit.

Am gatit ardei umpluti,praz umput,rosi umplute ,dovlecei umpluti dar nicioadat nu am gatit gulii umplute. Imi ramasese tocatura de la dovleceii umpluti si fiindu-mi lene sa merg din nou in piata am apelat la cele doua guli pe care le aveam in casa,le-am scobit ,umplut si le-am pus la fiert langa dovlecei,in suc de rosii ,pe care l-am "dres " cu smantana inainte de a stinge focul. F F bun,un gust aparte.

Salata de vara usoara, reconfortanta din :

-pastai galbene rotunde fierte taiate feliutze
-brocoli oparit ,taiat si el
-masline taiate
-o beldie de telina cubulete ,nu telina noastra ci aia de supermarket de scrie pe eticheta "apio"desi in Italia telina se numeste "sedano"
-o jumatate de ardei rosu pt cromatica -sare si piper
-maioneza cu usturoi

Este sanatoasa si numai buna pt zile caniculare.

Pe caldura asta o inghetata buna e tot ce -ti trebuie.Nu-i greu de facut ,nu-i scumpa si-i teribil de gustoasa.Nu va fie frica ,incercati si o sa fiti f incantate.

-500 gr caise sau zarzare copate fara samburi
-4 oua
-4 linguri lapte praf -se poate inlocui laptele cu frisca ,eu prefer laptele praf ca -i asigura cremozitatea.
-4 linguri zahar.

-galbenusurile se freaca cu laptele praf si apoi se adauga in ele piureul de fructe, incetul cu incetul pana cand se omogenizeaza. Laptele praf va absorbi excesul de apa impiedicand astfel formarea ghetii.
-bateti albusul cu zaharul si-l puneti peste amestecul anterior.
-puneti in casoleta si bagati la congelator pt cateva ore.

Eu o fac seara si dimineata e perfecta. E drept ca f inghetata dar in cateva minute se moaie si este cremoasa.

Daca o sa va place va dau si alte retete pe care le-am testat deja.

E PACAT SA NU VALOIFICATI FRUCTELE DE PE PIATA. CEA DE PEPENE GALBEN.....E VIS

Se vede treaaba ca nu sunteti" fane " inghetata :D: si eu si ai mei ne dam in vant dupa inghetata inghetata, am facut si de lamaie ,reconfortanta tare.

Reteta de sezon . m-am ferit de chitele din dovlecei pt sug mult ulei dar pe asta
... am facut-o si eu,f buna, sanatoasa , place tuturor.

Gazpacho , o supa rece racoroasa in zilele toride, despre care se spune ca ar reduce si riscul de hipertensiune ,dupa unii :P

Se face f simplu ,se toaca si apoi se blenduiesc urmatoarele legume :

2 rosii mari coapte si decojite
1 castravete decojit si curtat de seminte
1 ardei verde fara seminte
2 catei de usturoi
In piureul obtinut se adauga :

2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de oțet de mere
Sare

Cine prefera busuiocul il poate adauga,se asorteaza.de ce nu si oleaca de menta ?!?

Cea mai buna inghetata de casa :p cremoasa ,fara ace si f gustoasa.Lasand ca are o culoare.....

-3 galbenusuri frecate cu un praf de sare si 250 grame de zahar ,de preferinta pudra.peste care se pun pe rand :
-500 grame de mure blenduite ,apoi
-2 banane coapte bine,facute piure -facultativ,le aveam in casa si nu vroiam sa le pierd ca erau mult prea coapte.urmeaza....
-Un iaurt Pilos 10%de 400 grame si la sfarsit
-Albusurile batute ca pt bezea.

Se amesteca si se pun la congelator.

Spuma din fructe de padure ,o reteta simpla de tot . De regula ,spuma de fructe se face cu albus batut dar eu,o prefer cu iaurt. Se face f repede si se manaca la fel de repede :P

Mure, afine ,zmeura ,blenduite cu putin zahar si adaugat iaurt 10% grasimi.Eu am mixat si cateva frunze de menta si am obtinut prospetimea reconfortanta.Pus la frigider si apoi servit cu fructe deasupra.

Pt iubitoarele de noutati ,din bucataria italiana.

Intr-un caiet cu foi ingalbenite de vreme am gasit o reteta cu aluat fraged pt prajitura cu mere pe care am facut-o astazi. Foarte buna, se opeste in gura. Daca este cineva interesat o postez daca nu...nu :P

Ce ziceti de-o salata asortata pt seara,usoar de facut, reconfortanta si sanatoasa.

-rosii
-porumb fiert -inca mai este pe piata :P
-masline - eu pun rondele ,fara samburi
-ceapa de preferita rosie
-ulei de masline
-sare
-lamaie - la elegere ,eu nu pun

Fetelor , ati incercat salata de conopida cruda? O nebunie, mai buna decat cu conopida fiarta.

Nu va surade o salata de avocado si somon ?

Simpla ,sanatoasa,gustoasa si se face rapid,nu trebuie decat avocado,somon afumat,marar verde ,ceapa verde,lamaie si condimente.

Pentru vinegreta: 4 linguri ulei de masline , 4 linguri otet de vin alb , 2 linguri mustar , o lingura miere , sare si piper dupa gust.

Nu-i asa ca-i simpla ? Nimic prepreparat termic, ce vrei mai mult , mai rapid, mai sanatos.....

Nu stiu cum stati voi cu pofta de mancare , ca eu... nu mai poci vedea in fata ochilor porcarii () asa ca am facut o salata cu ce aveam la indemana
-2 cepusoare verzi
-1 avocado
-6 rosioae
-o manuta de masline
-o tija de telina
-o jumatate de ardei
-5 foi de salata
-o felie de cascaval (de tara
-o felie de cas afumat
-cateva seminte de rodii
-ulei de masline ,sare si sus de lamaie

Bun ,bun si reconfortant

Alte idei? !? Ca si astazi e aceeasi problema :D:

O alta salata bunutza :P

-o jumatate de avocado taiat
-seminte de la o jumatate de rodie
-fasole boabe ,fierte( eu am pus fasole alba ,bob mare
-patrunjel verde , cam doua legaturi
-sare
-piper
- ulei de masline
-suc de lamaie

O placinta f buna,care se face usor si are ingrediente la pret rezonabil

-Un pachet de foi pt placinta
-1kg iaurt
-8 oua
-300 gr zahar
-un praf de sare
-vanilie
- stafide
-50 gr unt

Modul de preparare cat se poate de simplu :P Se freaca zaharul cu un praf de sare ,zahar si arome pana se topeste ,se adauga iaurtul si se omogenizeaza. In tava se pun 3 foi care se ung cu unt topit peste care se pune o parte de compozitie ,din nou 3 foi,copozitie iar foi si compozitie . Inainte de a baga la cuptor facem taieturile de rigoare.S-a copt la foc potrivit 40 de minute.Este buna si calda si rece.

Back