• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

nu sunt o experta in ale gatitului, dar imi place sa citesc retete. uneori le fac, uneori imi ies :D, important e ca incerc.

iata o reteta pe care as incerca-o:


Carnati de creier de vitel.

Se curata creierul de ate si de chiaguri de sange si se tine in apa rece ca sa se faca alb si frumos, apoi se scoate si se toaca, obligatoriu cu satarul (nu folositi topaia :D), adaugandu-i sare, arapagic si piper rasnit, si se prajeste cu mila-n unt, ca sa se-ntareasca putin si sa se poata taia in felii potrivite, care se rasucesc prinzand in mijloc tot creierul, dar numai fiert si sarat. Iar carnatii acestia se tavalesc prin oua batue care leaga , si prin pesmet de paine, si se prajesc in untura de ramator, incinsa, pregatindu-le alaturi pat fierbinte de conopida si spanac.
 
Pare a fi ceva bunut, cam multa truda insa. Merita incercat totusi :P
 
Salata de pui.

ingrediente:

-4 salate
-1 kg rosii
-300g castraveti
-300 g ardei gras
-100 g porumb dulce
-400 g piept de pui
-250 g smantana
-50 g parmezan ras
od de preparare
Pieptul de pui se taie feliute si se prajeste in putin ulei;

Se aranjeaza salata cu legumele in salatiere, deasupra se pun fasiile de pui, cate 2 lingurite de smantana si se preasara parmezanul.
 
Anukuta, te rog pune repejor retetele de coltunasi si de bors daca le stii. As vrea sa fac joi coltunasi :)
 
De umplut bors ,sau bors, fel de mancare ?
Coltunasi cu......ce?
carne,branza .......

E simplu, faci un aluat ca pt taietei ,dupa ce-l lasi sa se hodinesca oleaca intinzi foaia ,tai in patrate si pui ce fel de umplutura preferi . dai parte peste parte siformezi triunghi pe care-l presezi cu furculita sa se sudeze si le dai drumul in apa cu sare care fierbe. foc molcom sa nu se desfaca . cand se ridica la suprafata ,sunt gata si-i scoti cu spumiera. Se pot manca imediat cu smantana deasupra sau..........la cuptor (tot cu smantana deasupra)

umputuri:
carne (ca la musaca)
urda ,marar cozi de ceapa
telemea
branza de vaci cu zahar si stafide.arome
amestec branza vaci si telemea
teoretic umpli cu ce ai sau cu ce-ti place.
 
bors de tarate pt acrit
merci pt coltunasi :19:
 
Ai huste ? ingredientul principal pt umplerea borsului.(faci rost de la cineva care umple bors)
 
Intrun borcan mare pui tarate si oleaca da faina de porumb pe care le umezesti putin cu apa. peste ele pui crenguta de visin si daca iti pleca leustean sau cimbru (de praceste si este abia caldut, pui hustele , mesteci bine si invelesti borcanul in paturi pana a doua zi. tinut in bucatarie la caldura se va acri.
Lasi oleaca de bors in borcan pt tura urmatoare. Bafta!
 
Salata tzatzichi

-iaurt
-usturoi(eu prefer verde)
-castraveti cruzi

Se rad castravetii prin razatoarea mare si se amesteca cu usturoiul taiat ,iautrul . se adauga sare si piper dupa gust.

O salata reconfortanta ;p
 
anuk said:
Salata tzatzichi

-iaurt
-usturoi(eu prefer verde)
-castraveti cruzi

Se rad castravetii prin razatoarea mare si se amesteca cu usturoiul taiat ,iautrul . se adauga sare si piper dupa gust.

O salata reconfortanta ;p

Eu adaug si miez de nuca taiat maruntel.Stiu,combinatia pare ciudata dar gustul e super,merita sa incerci:P
 
Este vremea siropului de brad :P



-Muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm
-Pentru fiecare 1 l suc cate 1 1/2 kg zahar


Acest sirop se prepara primavara, cand mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde;

Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de praf cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cat sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cat volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa);

Se fierb cca o ora, pina cand se inmoaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cat mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice;

Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presand mugurii ca sa se scurga tot sucul apoi se pune la fiert cu zaharul aferent.

Un secret este faptul ca atunci cand siropul este pus la fiert se aude asa cum fierbe apa, stiti voi "...bul,...bul,...",cand este aproape gata bulele de fierbere sunt mai mari, siropul dens si se aude ca un "sasait".
Eu il incerc ,lasand cateva picaturi sa cada pe farfurie, daca se formeaza perle este gata. In acest moment am pus zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac apoi am stins focul.
Siropul il pun fierbinte in borcane, inchid capacul, le intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Dupa ce se racesc, se aseaza in raftul cu dulceata.
Culoarea trebuie sa fie roscata, si consistenta mierii .

Un sfat: daca aveti cantitate mai mare de 2L de lichid fierbeti siropul in doua vase, astfel o sa fiarba mai putin ca timp si o sa ramana mai deschis la culoare
 
Crema de zahar ars.
200g zahar se caramelizeaza intr-o cratita.
Separat se freaca 6 oua cu 250g de zahar si putina sare. Se adauga treptat 1,5 l lapte. Se toarna compozitia peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cand se scoate se pun deasupra doua pliculete de zahar vanilat.

Aveti grija sa nu umpleti cratita, ca amestecul se va umfla la cuptor si va da pe afara. Mai bine luati o cratita mai mare.
 
Super salata (adaptata le produsele noastre:P)

Rosii taiate rondele peste care se pune jambon ,felioare de branza,sau cascaval ,se presara oregano si se stropeste cu ulei de masline.(asezate pe un platou)
 
Calamar negru:D:

nu cred ca vrea cineva reteta .Va dau doar imaginea :P
 

Attachments

  • DSC03434.jpg
    DSC03434.jpg
    70.7 KB · Views: 5
Chiar nu as pune gura pe el. Arata groaznic.
 
Back
Top