• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

pe la hypermarket-uri,supermarket,din acela pentru cafea,in portii mici.

magda said:
pe la hypermarket-uri,supermarket,din acela pentru cafea,in portii mici.
cel pt cafea nu e condensat. imi aduc aminte ca dupa revolutie se gasea lapte condensat la conserva. era gros ca o smantana si dulce. nu seamana cu ce zici tu, nici pe departe :(

anuk said:
#282 =)) aceasi reteta:P
nu e aceeasi reteta. prima e cu lapte gras, iar cea pusa de mine e cu lapte praf :P

Inghetata de zmeura (bunuta rau)

INGREDIENTE:

-500g zmeura( capsuni sau fragi)
-250g zahar pudra
-500ml smantana dulce pt frisca

Zmeura se spala si se mixeaza piure impreuna cu zaharul,peste care se aduga smantana batuta ,frisca si se obtine o crema spumoasa care se pune la congelator cateva ore bune.

O alta varianta ar fi sa se aduge si galbenus de la 3 oua plus albusul batut spuma,(iese o inghetata mai buna )

Recunosc ca in bucatarie, am reactii imprevizibile :D: Aveam in plan sa fac paste cu brocoli,dar......cand am desfacut punguta (adusa de cineva de la tara) ,am constatat ca e mult brocoli si este si o conopida micuta ,mult prea mult pt paste. Asadar, am schimbat din mers si am facut un fel de brocoli si conopida la cuptor,a iesit o minunatie (cu atat mai mult cu cat nu ma dau in vant dupa aceste legume)

-Am spalat brocoli si conopida dupa ce in prealabil le-am desfacut in chiticele.
-le-am fiert 4minute in apa cu sare,dupa care le-am strecurat si lasat sa se scurga bine de apa
-am uns o tigaie cu unt,am tapetat cu pesmet si am
pus legumele
-am adugat sare ,piper,si am pus o cutie de Panna(smantana la cutie),am mai adugat o pulpita de pui prajita(ramasa de ieri)
- dupa ce le-am nivelat am pus 3 oua batute si am ras cas afumat(asta aveam in frigider)
-in cuptor pana s-a rumenit
-am stins focul si am mai pus un pic de cas ras si din nou in cuptorul stins .

Ce a iesit? O mare nebunie,ceva super bun :P
Merita sa incercati.

Prajitura cu visine (sau afine.....orice fructe)

Ingrediente:

-400 gr visine..
-1 iaurt ,sana sau lapte batut..200 gr
-2 oua
-100 ml ulei
-150 gr zahar
-300 gr faina
-1 praf copt
-1 plic de zahar vanilat
-un praf de sare.

Mod de preparare:

Visinelelorle scoatem samburii,daca dorim punem pe ele zahar,le dam deoparte .
Blatul ..punem oualele cu sarea,zaharul,zaharul vanilat intr-un bol sau robot..si mixam bine..adaugam pe rand iaurtul,uleiul(cs ls msionrza)..si amestecam in continuare....,faina o amestecam cu praful de copt...si o turnam sub forma de ploaie,peste restul compozitiei.
Tapem o tava cu ulei si faina..si turnam compozitia pe toata suprafata tavii...
Asezam visinele peste compozitie...si al cuptor.

(ieftirna si gustoasa.)
In loc de iaurt se poate pune samntana ,iese mai bun aluatul:P iar daca se pune ulei de masline,e si ami bun

Prajitura cu crema caramel
Ingrediente pt foi : 1 ou,170 gr margarina,1 pahar zahar,1/2 pahar lapte, 1 pliculet amoniu pt prajituri (bicarbonat de amoniu), faina cat cuprinde.
Se face o coca potrivita, se taie in 5 bucati.Se coc pe dosul tavii (cca 5 minute la 175*).
Ingrediente pt crema: 1 l lapte,150 g zahar-pt caramelizat,250 g zahar,4 lg faina, 1 pachet margarina.
Zaharul caramelizat se stinge cu 1 cana de lapte fierbinte. Se adauga restul de zahar (250 g). Separat se freaca cele 4 linguri de faina (puse cu varf) cu restul de lapte rece si se adauga in compozitia care fierbe. Se da in clocot cateva minute ( aprox 3-4 min), mestecandu-se continuu, pt a nu se lipi.Se ia de foc si se pune margarina si se amesteca pana se incorporeaza complet. Eu am pus si un pahar cu raspel de cocos (imi ramasese de la ”negresele” tavalite ciocolata si cocos:D)

Foile se aseaza pe rand in tava si intre ele se pune crema calduta (nu fierbinte).Deasupra se pune un tocator de lemn pt a se aseza foile mai bine si se lasa la racoare (se acopera cu un servet de bucatarie).De obicei se lasa pana a doua zi, dar la noi nu rezista asa ca o atacam dupa vreo 2-3 ore.

Este mai greu de explicat decat de facut.:D

Aaaa! Pt cei comozi sau grabiti : Se pot folosi biscuiti gen Petit Beure in loc de foi, doar sa aveti rabdare sa ii asezati unul langa altul in tava (am folosit o tava mai mica, dar mai adanca decat tava de aragaz cand am facut cu biscuiti).Dar tot trebuie sa aveti rabdare ceva vreme pana intra crema in biscuiti...

Merci Kerria,este o crema pe care nu am facut-o niciodata si sunt convinsa ca este buna.

kerria said:
Aaaa! Pt cei comozi sau grabiti : Se pot folosi biscuiti gen Petit Beure in loc de foi

sotul meu e mort dupa tortul de biscuiti. crema asta cred ca i-ar placea si am de gand sa ii fac o surpriza. o sa pun poze :D

Oare cu piscoturi de sampanie ,nu ar fi bun? Ca alea se moaie f repede.

Anuk,
cred ca piscoturile de sampanie se vor inmuia prea mult.

Posibil,dar pus la rece si papat cu lingurita :P

Prajitura cu inghetata si sarlota

Compozitie de pandispan din 5 oua, pusa in tava de aragaz, la cuptor cca 40 min.
Dupa ce se raceste se insiropeaza cu sirop de zahar ars.
Deasupra se pune un strat de sarlota (din 2 pliculete) sau crema facuta in casa (caramel,vanilie,...), apoi un strat de inghetata (tot vreo 2 pliculete), apoi imprastiate feliute de banana si bucatele mici de portocala sau ce va mai place si ornata cu frisca si presarata cu un strop de ness sau cacao (mai mult pt decor).Se mai da putin la rece... si apoi...papat cu lingurita

=)) asta apropo de lingurita,nu?

Am gandit alte variante doar pt a nu folosi cuptorul pe canicula asta:P

:D
Si iese delicioasa (pt cine nu se teme de calorii)
Avantaj : iti poti folosi imaginatia si sa o ornezi cu ce doresti (poti pune si ananas, capsuni ,cubulete de mere sau...) si ii dai aroma care o vrei (in sirop pui esenta de rom sau coaja rasa de lamaie,etc)
Dezavantaj: dispare urgent din tava :D

=p~=p~ pfff, bine ca nu stiu sa fac, si nici nu vreau . as fi obeza. :D

Back