• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

Nu, gutuia, sa nu aiba viermi. De aceea nu mananc visine sau cirese, desi as manca.

Cine ara o reteta buna de prajitura cu mere ?

Prajitura cu mere

Ingrediente :
-650 grame de faina
-1 praf de copt
-un praf de sare
-250 grame unt sau margarina ,rece din frigider
-250 de grame zahar
-4 galbenusuri
-scortisoara
Coaja de lamaie
-2 kg mere rase prin razatoarea mare si calite,peste care se pune scortisoara. In mar se pune zahar dupa gust ,in functie si de mere.

Modul de preparare este f simplu, se amesteca faina cu praful de copt si sarea,se pun aromele( eu am pus scortisoara si in aluat ) zaharul ,untul taiat bucatele si se freaca cu ambele palme faina pt a se obtine un amestec nisipos.Apoi se adauga pe rand galbenusurile .

In tava tapetata cu hartie de copt,se pun doua treimi de aluat si se netezeste usor cu degetele apoi se baga in cuprtorul incins pt cateva minute.Se acoate tava si se pun mere calite si racite iar peste mar se imprastie aluatul ramas.cand este rumenit se scoate din cuptor.

Se poate amesteca acare se pune deasupra cu nuca macinata sau cu migdale .

Este o prajitura usoara ,buna si se prepara fara dificultate.

Pai nu vreau sa consideri lauda,dar stiu cum e ,doar ca nu am mai facut cam de mult:)

Garantat o incerc ca sigur iese ceva de nu-l mai iau pe cel mic de langa tava:)

As fi foarte fericita Sarrah daca nu ai pune lucruri personale despre oameni fara ca acestia sa ti-o ceara.

Mixul de 5 condimente pt rata ,eu l-am folosit si la pui ., da o araoma speciala .

-o lingurita de scortisoara baton
- o steluta de anason stelat
- o lingurita de seminte de fenicul
- o lingurita de piper rosu
- o lingurita de cuisoare

Am pus toate mirodniile in rasnita si le-am macinat, apoi le-am pus intr-un borcanel mic cu capac etans.

Nu,nu e. e drept ca nu am pus cantitate mare .

Ihi ! Mi-a ramas de la rata, pe cartosi si morcovi am pus rozmarin. Cartofii si morcovii i-am fiert pe jumatate .

De regula am facur cu ele crude dar ....,pt exista un dar, la puiul care se face f repede merg cartofii semi fierti ,plus ca e altceva,alt gust.

Am aflat astazi in piata, de la tiganca ,o reteta f simpla dar de un rafinament neasteptat pt ceva atat de simplu :P Am luat doat jumatate de kg pt a incerca , a iesit ceva de vis, si musafirri au fost surprinsi de gustul f rasat. N-am mancat bureti sau ciuperci cu asa un gust ..

Rascovi cu branza

Doar doua ingrediente
-Rascovi
-Branza (am folosit cedar pe asta aveam in casa

Mod de preparare
Rascovii pusi pe gril pana se moaie,evident ca se intorc pe ambele parti, si pusa apoi branza rasa in partea concava a buretelui. Cand branaza s-a topit se ia de pe foc si se manaca .

Back