• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Sanatate,nutritie si corpul uman

Status
Not open for further replies.
Am fost si eu "musafir" nu demult :D: si m-a omenit gazda cu-n suc preparat " pe loc" ,unul la moda ,care sa aiba cele 5 gusturi :p .Mi-a explicat care ar fi spuribusul , cica sunt gusturi care trebuie să se regăsească în alimentaţia noastră deoarece contribuie la detoxifierea şi menţinerea sănătăţii organismului.

Deci ! :D: Sucul meu continea:
-miere (dulce
-papadie (amar
-piper (iute
-lamaie (acru
-dulce acrisor(mar
-apa plata

Mare lucru n-am priceput ,dar......zielele astea m-am lamurit cum devine cazul. :P

Dulce – gustul preferat de copilul din noi

Putem consuma alimente cu gust dulce în orice anotimp, atâta timp cât sunt naturale şi în cantităţi moderate. Este recomandat să consumăm dulce în special în momentele în care ne simţim devitalizaţi şi lipsiţi de putere. Pepenele roşu, preferat în timpul verii, are o mulţime de beneficii, printre care cel mai important este efectul de detoxifiere internă organismului. Reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii deoarece mai mult de 90% din compoziţia sa este apă.


Dulce-acrişor – gustul la care salivezi

Alimentele cu gust dulce-acrişor au proprietăţi energizante şi răcoritoare. Vişinele, printre cele mai cunoscute fructe cu gust acru, conţin vitamina C şi mai puţine zaharuri decât cireşele. În ciuda lipsei de zaharuri, potasiul pe care îl conţin contribuie la furnizarea unei cantităţi de energie optime organismului, dar şi la arderea caloriilor. Un alt fruct îndrăgit, zmeura, are proprietăţi antimicrobiene şi anticarcinogene fiind o sursă importantă de vitamina C.


Amar – gustul cu efect medicinal

Gustul amar are un puternic efect detoxifiant si se regăseşte în plantele medicinale şi în legume. Castravetele, o legumă consumată cu încredere vara de cei mai mulţi dintre noi, conţine cantităţi mari de vitamina B şi alte minerale. Are proprietăţi diuretice, ajutând organismul să elimine toxinele şi menţinând ţesuturile şi pielea sănătoase.
Ciocolata neagră reduce tensiunea arterială şi riscul diabetului, afecţiuni responsabile de atacurile de cord şi atacurile cerebrale.


Picant – gustul care te încinge

Gustul picant e apreciat ca stimulent digestiv, acţionează ca un antibiotic natural al organismului. Alimentul cel mai des asociat cu gustul picant este ardeiul iute, stimulent şi antiseptic ce conţine o mare cantitate de vitamina C şi beta-caroten. Folosit în mâncăruri, ardeiul iute poate determina şi arderea rapidă a grăsimilor din corp. Cea care face posibilă arderea grăsimilor este capsaicina, componentul activ din ardeiul iute care îl face picant. Mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare sunt procesele pe care le stimulează capsaicina şi care, la rândul lor, ajută la pierderea în greutate.


Cum putem consuma într-o zi cantitatea de capsaicina necesară pentru ca efectele să fie vizibile? Pentru a acumula cantitatea optimă de capsaicină care să ne ajute să slăbim, ar trebui să consumăm zilnic cantităţi mari de ardei iute, doar că stomacul nostru ar avea de suferit. De aceea putem consuma capsaicina comprimată în tablete. Comprimatele nu cauzează reacţii iritative si mai mult, pot distruge celulele canceroase și determina micșorarea tumorilor în cazul cancerului de prostată, ovarian, pulmonar și mamar. Proprietăţile enumerate mai sus sunt însoţite de scăderea colesterolului, ameliorarea durerilor artitice, combaterea durerilor de cap, calmarea congestiei nazale și a tulburărilor gastrice.

Sursa informetiei :revista Felicia
 
Uitati-va pe eticheta inainte de a cumpara :D: si evident la pret,ca nu-s producatirii buni samariteni sa vanda "piept de curcan"tocat pe nimica toata .Logic,nu?

Şoc : producătorii ne îndoapă cu ŞORICI. Adevărul despre emulsia din piele, cea mai oribilă invenţie a industriei cărnii



Pielea de porc este cel mai ieftin înlocuitor de carne. Puţini conştientizează că 80% dintr-un produs poate fi şorici
Grămada de șorici de mai jos ar fi cam cantitatea mâncată anual de un român, fără să-și dea seama. Pericolul e mare, vorbim de colagen care crește în exces colesterolul și înfundă arterele

Mâncăm mai ales piele de porc opărită. E definiţia şoriciului şi n-o să vă vină să credeţi câtă piele plină de colesterol îngurgităm fără să ne dăm seama. În crenvurşti, emulsia de şorici poate ajunge la 80%. Acest ingredient ieftin e o matrice ascunsă în mezeluri, cârnaţi, chiar şi-n salamuri şi jambon. E notat pe etichetele scrise mărunt, dar n-o să vi se dezvăluie niciodată cantitatea de piele din produs. Ca să se diferenţieze, o firmă românească de produse din carne a scris pe baconul său: "Garantat. Nu conţine şorici".

Pateu de pasăre din piele de porc

Se dizolvă şi rezultă o pastă transferată direct spre liniile de producţie ale mezelurilor sau chiar spre pateuri. Este cel mai ieftin înlocuitor de carne şi e un substitut ca şi apa cu care se injectează semipreparatele. Ştiaţi că există pateuri de pasăre în care principala materie primă este pielea de porc? Se deduce uşor dacă citiţi eticheta, unde şoriciul este trecut primul. "La crenvurşti şi parizer pui atâta şorici cât de ieftin vrei să iasă produsul. Unii reglează cantitatea în funcţie de preţul pe care vor să-l scoată. N-are nicio legătură cu reţetele originale, totul e o iluzie cu aspect de produs autentic", ne dezvăluie o sursă din industria cărnii.

Şi mai tare e că denumirea de şorici, cunoscută de tot omul, e camuflată pe etichete sub alte denumiri: "hidrolizat proteic" sau "proteină colagenică". Să ţineţi minte, ceea ce mâncaţi e piele.

Medicii avertizează asupra pericolului pe care acesta îl reprezintă. Dr. Gh. Mencinicopschi este tranşant: şoriciul creşte colesterolul în exces şi provoacă guta. "Este o proteină cu valoare biologică foarte scăzută. Nu hrăneşte şi este indigest", explică specialistul. Şoriciul e colagen. Prin metabolizare, după ce a fost ingerat, se transformă în acid uric, de unde şi pericolul pentru sănătate. "Recomandarea mea fermă: citiţi etichetele. Cu cât vedeţi «şorici» menţionat mai la începutul reţetei cu atât e în cantitate mai mare în produsul respectiv", a mai declarat dr. Mencinicopschi.



Descoperirea ANPC: mai multă piele decât carne

Românii consumă anual 9-10 kg de mezeluri, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Române a Cărnii. Nutriţioniştii afirmă că unii producători adăugă şorici, apă, grăsime şi tendoane în cantităţi mai mari decât ingredientul de bază, carnea. Acest aspect apare şi în raportul de activitate al ANPC, prezentat în luna mai, potrivit căruia o mare parte dintre alimentele vândute în comerţ sunt falsificate, adică nu respectă normele de conformitate (şi etichetare) impuse de legislaţie.

Deşi pe etichetă carnea este ingredientul principal al multor preparate, analizele realizate de ANPC au arătat că aceste alimente conţin doar "resturi de ţesut muscular". Produse ca parizerul, crenvurştii, salamul de vară aveau un conţinut de proteine mai mic cu 2% faţă de prevederile legale, semn că la prepararea lor s-a folosit foarte puţină carne. De exemplu, un parizer "de curcan" conţinea de fapt emulsie de şorici şi slănină de porc.

75% din preparatele consumate anual de români reprezintă mezeluri ieftine sau medii. În acestea şoriciul este la putere





http://www.evz.ro
 
Tinerete fara batranete cu ceai verde,iata secretul :P


Ceaiul verde previne bolile cardiovasculare şi ne ajută să NU îmbătrânim, susţin cercetătorii chinezi

O nouă analiză a compuşilor din ceaiul verde a uimit lumea medicală! Potrivit unui studiu al Universităţii Chongqing din China, unele substanţe din ceaiul verde au un impact pozitiv asupra mecanismelor celulare din creierul nostru. Substanţele ajută la buna funcţionare a inimii şi ne ajută să OPRIM îmbătrânirea.



Ceaiul verde combate îmbătrânirea
Cercetarea, derulată de Universitatea Medicală din Chongqing, China, a relevant faptul că, pe lângă proprietăţile sale antioxidante binecunoscute până acum, ceaiul verde combate îmbătrânirea!
Studiul a pus accentul pe o anumită substanţă chimică - EGCG. Echipa a arătat că substanţa joacă un rol benefic împotriva bolilor degenerative associate cu îmbătrânirea! Conform oamenilor de ştiinţă, EGCG ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive ale creierului. S-a demonstrat că substanţa activează funcţiile hipocampusului care sunt implicate în conversia informaţiilor din memoria pe termen scurt în cea pe termen lung.



Consumul de ceai verde ajută la învăţare
Oamenii de ştiinţă au folosit aceste informaţii pentru a afla dacă EGCG din ceaiul verde a determinat o creştere a producţiei de celule neuronale. Cercetătorii chinezi au făcut experimente pe şoareci. Rozătoarele cărora li s-a administrat 7 zile ceai verde, au învăţat mai repede să parcurgă un traseu prestabilit, decât grupul de control. Yun Bai, şeful experimentului, susţine că acest lucru a dovedit că EGCG din ceaiul verde a fost de ajutor în procesul de învăţare şi în memoria spaţială. EGCG a ajutat atât la recunoaşterea obiectelor, cât şi la procesul global de învăţare.



Boli degenerative tratate cu CEAI verde

Rezultatul final al experimentelor a arătat că EGCG din ceaiul verde este responsabil de creşterea producţiei de celule neuronale! Potrivit doctorului Bai, această proprietate a ceaiului verde are poteţialul de a deveni o optiune de tratament pentru bolile degenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson. (Andra-Daria Szasz)



http://ziuadecj.realitatea.net
 
Ai nasul infundat ? Esti racit? Nici-o problema :D: O partida de sex pe cinste si esti ca nou,fara medic,fara medicamente.Nu ca suna bine ? :P

Cel putin asa sustine Sina Zarrintan un neurolog de la Universitatea Tabriz din Iran crede că toată șmecheria stă în faptul că nasul și organele genitale sunt conectate la aceeași parte a sistemului nervos care controlează anumite reflexe.


 
Citesc si ma minunez =)) ori "unii " au luat-o razana ori avem cunostinte limitate ori......



Marijuana, viermi şi altele. Lucrurile RELE, bune pentru SĂNĂTATE

Autor: Roxana Roseti

Există foarte multe studii care spun ce este indicat să mâncăm şi să bem. Mai nou, au apărut studii care menţionează faptul că există lucruri “interzise” ori considerate rele, care fac bine sănătăţii.

Stresul este considerat în unanimitate un lucru rău dar, conform unora dintre cercetători, ceea ce majoritatea oamenilor nu ştiu este ca un nivel rezonabil de stres contribuie la păstrarea sănătăţii. Respectiv, în doze scăzute, stresul ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului.

În prezent, se pare că oamenii de ştiinţă s-au hotărât să îi favorizeze pe cei care se delectează cu o cană de cafea dimineaţa. Ei consideră că acest produs este o sursă majoră de antioxidanţi şi poate scădea riscul apariţiei diabetului. Una dintre substanţele conţinute de bobul de cafea se pare că ajută la prevenirea şi tratatarea bolilor precum ciroza sau pancreatita.

Cofeina conţine un relaxant muscular care este benefic pentru persoanele cu tulburari bronşice, şi poate atenua simptomele astmului. În plus, cofeina eliberează o serie de acizi graşi în fluxul sanguin, care au rol de combustibil pentru muşchi.

În urma cercetărilor recente care au studiat rolul ciocolatei asupra sănătăţii, se pare că aceasta poate fi considerată un panaceu, iar în plus are şi un gust deosebit. Ciocolata neagră îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, stimulează funcţia sistemului circulator, a creierului, previne tusea, diareea şi este chiar un agent anticancer.

Ţigări şi furie

Consumul moderat de bere a fost asociat cu un risc redus de accident vascular, cerebral şi declin mental. În plus, drojdia de bere (utilizată în producţia berii) conţine mai multe substanţe nutritive: magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, biotină şi vitamina B. Unele dintre efectele terapeutice ale nicotinei sau fumatului se numesc paradoxurile fumătorilor. Fumătorii, de exemplu, au mai rar nevoie de perfuzie după o angioplastie, riscul de colită ulcerativă este mai redus şi chiar încetineşte dezvoltarea sarcomului Kaposi.

Ultimele studii arată că o criză de nervi sau un acces de furie din când în când sunt binevenite, ba chiar sănătoase şi pot preveni sentimente de frică, iritare sau dezgust. Cu toate acestea, furia este bună în porţii moderate. Studiile spun că dacă suntem nervoşi şi supăraţi perioade lungi de timp, ne vom confrunta cu o grămadă de probleme de sănătate, precum tensiune arterială, insomnii şi afecţiuni ale plămânilor.

Iarbă pentru Alzheimer

Se pare că, după spusele cercetătorilor, dozele mici de LSD pot ajuta în cazul alcoolicilor, atunci când aceştia se află în perioada critică a tratamentului de dezalcoolizare.

De asemenea, administrarea LSD-ului se spune că ar preveni recidivarea pacientului. Aceste experimente au fost efectuate în clinici şi monitorizate permanent. Majoritatea pacienţilor supuşi expermintelor nu au mai băut alcool de ani de zile după terminarea tratamentului.

Marijuana, sau “iarba”, aşa cum mai este cunoscută, este adesea asociată cu pierderea memoriei. Paradoxal, studiile recente arată că tocmai această plantă poate fi calea de a vindeca bolnavii de Alzheimer. Experimente realizate pe cobai sugerează ca anti- inflamatorii găsiţi în marijuana pot impiedica distrugerea celulelor din creier, una din principalele cauze ale acestei afecţiuni.

Cel mai recent remediu

Expunerea la razele soarelui este necesara pentru supravieţuire, dar poate fi fatală atunci când ne expunem excesiv razelor. Cei care sufera de astm pot beneficia de razele ultraviolete în doze moderate. Mai mult, se ştie că soarele are şi o influenţă benefică asupra stării psihice a oamenilor. Câteva raze de soare, chiar umbrite de un copac sau de o terasa acoperită, pot înviora spiritul.

Sunt alunecoşi, ciudaţi şi scârboşi, dar conform studiilor viermii pot salva viaţa! Aceaste larve micuţe se pare că reprezintă cel mai recent remediu miraculos al oamenilor de ştiinţă. Plasaţi pe diferite răni, viermii distrug bacteriile şi înlătura ţesutul mort, stimulând vindecarea zonei şi prevenind infecţiile.

Însă tot oamenii de ştiinţă sunt cei care avertizează că aceste lucruri rele care fac bine sănătăţii au şi ele limitele lor…


http://www.evz.ro
 
Am primit pe mail.

Nu stiu care-i parerea voastra dar eu una am mari rezerve ,imi vine greu ,chiar f greu sa cred ca lactatele sunt asa de nocive . Pe tema asta am un studiu chinezesc,f detaliat,n-am avut rabdarea sa citesc mai mult de 120 de pagini,si da, recunosc ,nu m-a convins. Poate ca se datoreaza faptului ca sunt fan lactate ?!? Cine stie,astept opiniile voastre .


Despre lactate


Un prieten care si-a dedicat un an studiului nutritiei, face un rezumat despre lactate in general, si cele grase (unt, branza, crema, frisca) in special:

1. Au cam acelasi continut de grasime (muuult mai mare in cazul untului si branzei) si colesterol ca si carnea (deci nu-s cu nimic mai “sanatoase”) dar in plus proteina din lactate (caseina) este cel mai agresiv promotor de cancer dintre toate alimentele.
2. Creaza dependenta, facand renuntarea la ele foarte grea si consumul moderat un chin. Natura (sau Dumnezeu, pentru unii) a proiectat laptele de vaca ca sa contina morfina (casomorfina = morfina din caseina), menita sa-l tina pe vitel aproape de mama, dependent de laptele ei gratie proprietatilor (morfinei) de a-i alina durerea si de a-l face fericit. Aceeasi morfina face ca oamenilor sa li se intunece judecata cand aud de branza si sa-ti serveasca te miri ce “explicatii” pentru nevoia lor de lactate, cum ar fi calciul.
3. Nu numai ca nu ajuta la asimilarea calciului dar dimpotriva, duce la pierderea lui (vezi punctul urmator). Calciul din lactate nu ajunge la oase, ci este blocat de peretii intestinali (altfel ai muri din cauza calcifierii tesuturilor). Calciul este un mineral care vine din pamant, este absorbit de plante odata cu apa, ajunge in laptele vacii de mana a 2-a iar noi il consumam de mana a 3-a din lapte. Calciul luat direct din plante este nu numai mai sanatos si mai curat dar este cu adevarat absorbit de organism. Motivul pentru care propaganda functioneaza asa de bine este (pe langa adictia oamenilor, care-i face sa nu mai judece) faptul ca nevoia de calciu este umflata enorm de oameni care fie au interese fie pur si simplu repeta ceea ce ii invata altii (la scoala de nutritie, de exemplu) fara sa verifice. Cercetarile stiintifice arata ca avem nevoie de cca 150-200 mg de calciu pe zi, in timp de “nevoia” oficiala este undeva pe la 1500 mg, de (aproape) 10 ori mai mare. Nu se cunoaste nici un caz de insuficienta de calciu cauzat de consum prea redus din alimentatie. E destul sa privesti copiii care mor de foame in Africa, si care sunt ingrozitor de slabi dar au corpuri normale ca inaltime (deci oase bune) si dinti perfecti!!!
4. Lactatele sunt (printre) cele mai acide alimente, aciditate care distruge oasele din care organismul extrage calciul folosit ca sa neutralizeze aciditatea excesiva. Adica exact pe dos de ceea ce ni se spune oficial (ca lactatele intaresc oasele).
5. Procentul ridicat de proteina din lactate mareste nivelul unui foarte puternic hormon de crestere (IGF-1), care promoveaza intr-adevar cresterea oaselor (nu taria, rezistenta lor!), dar promoveaza cresterea (si inhiba moartea) si a altor celule – cele canceroase. Nivelul ridicat de IGF-1 este fara echivoc legat (proportional) de durata vietii subiectilor testati, atat animale de laborator cat si oameni. Procentul stiintific demonstrat de (calorii din) proteina este 2,5% din totalul alimentatiei. OMS recomanda 5%. Laptele de mama are 5%, intr-o perioada in care corpul celui care il consuma (bebelusul) este la cea mai mare rata de crestere din toata viata lui. Mai mult de 5% este nu numai ne-necesar dar foarte nociv.
6. Excesul de proteina nu se poate inmagazina (asa cum este cazul grasimii si a carbohidratilor transformati in grasime) si trebuie eliminat, proces in care ficatul, oasele si rinichii sunt abuzate si deteriorate. Procentul de proteina din laptele de vaca este de 2 ori jumate mai mare decat in laptele de mama (umana). Vitelul isi dubleaza greutatea in 47 de zile, comparat cu bebelusul uman – 6 luni. Crestere in cazul adultilor inseamna cancer.
7. Noi suntem singura specie care mananca laptele altui animal (ma rog... pisica mananca lapte de vaca pentru ca ii dam noi, nu pentru ca ar face-o din proprie initiativa) si singura specie care consuma lapte (si toate produsele rezultante) dupa ce a terminat de supt de la sanul mamei.
8. Foarte multe din bolile autoimune (artrita, scleroza multipla, lupus, hepatita cronica, diabet de tip 1, etc.) sunt cauzate de lactate, care distrug sistemul nervos printr-un proces numit “mimetism molecular”. Proteina din lactate (caseina) intra accidentaldin intestin in sange, sistemul nostru imunitar o recunoaste ca straina (ca un virus sau bacterie) si o ataca. Din pacate insa, fiindca proteina e totusi apropriata de a noastra, de multe ori anticorpii produsi pentru a distruge proteina animala vor confunda si unele din propriile noastre proteine, aflate in sistemul nostru nervos (myelin), si le vor distruge. In cazul diabetului –de exemplu- anticorpii care umbla sa distruga proteina din lactate ajung sa distruga si celulele producatoare de insulina din pancreas.
9. Produsele lactate cu procent scazut de grasime nu sunt cu nimic mai bune, dimpotriva. In locul grasimii reduse, creste concentratia de proteina.
10. Autismul este o boala al carei incidente a crescut de zeci de ori in ultimele decenii. Nu s-a gasit inca o cura dar daca le scoti laptele din alimentatie, starea copiilor autisti se imbunatateste.
11. In fine – consumul de lactate nu este cu nimic mai etic decat cel de carne. Dimpotriva. Animalele crescute pentru carne traiesc scurt si mor repede. Vacile de lapte traiesc o viata ingrozitoare si mor incet. Sunt permanent impregnate, ca sa nasca vitei si deci sa aiba lapte, vitei care apoi sunt sacrificati de mici pentru ca nu este cu ce-i hrani.

Nimic din ceea ce mananca oamenii in mod curent nu este mai nociv decat lactatele, dintre care –repet!- untul si branza sunt in special nocive. Iar cercetarile arata ca cele mai afectate persoane sunt femeile, in special cele ajunse la menopauza. Lactatele cauzeaza toate relele la un loc: obezitate, cancer, osteoporoza, diabet, infarct, atacuri cerebrale, ... TOT. Cel mai bun prim pas pe care-l poate face cineva spre o alimentatie sanatoasa este renuntarea la lactate. Fara discutie!

Decat sa mananci paine (alba, presupun) cu unt si branza “Roquefort” (de ce naiba mai trebuie si untul, cand branza Roquefort este notoriu de grasa din start???), mai bine mananci numai carne toata ziua si fumezi intre mese. De sare nici nu vreau sa ma gandesc ca ai pus. Nu stiu cat te pricepi sa citesti informatiile nutritive dar iti traduc eu daca vrei: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/38/2 In 85 de grame de branza “Roquefort” este mai multa grasime decat eu mananc intr-o zi intreaga, grasime saturata si colesterol decat eu mananc poate intr-o luna si sare iarasi cat eu mananc intr-o zi intreaga. Da, stiu ca-i buna la gust. Nu contest asta. Dar de-acum cand iti mai vine sa mananci incearca sa te gandesti ca se va depune intr-un timp record exact unde nu vrei tu sa ai grasime si celulita, ca iti va multiplica foarte eficient celulele canceroase si ca iti va slabi oasele, ficatul si rinichii. Iar daca te gandesti cumva sa pui si sare atunci mai adauga si atacul cerebral la lista de efecte. (desi ai putea sa-l adaugi oricum, ca branza aia e plina de sare). Oh, oh ... stai asa ... ca am uitat de constipatie, cu hemoroizii si toate celelalte iritatii ce vin cu ea.









 
Ce BOLI se ascund în spatele unor manifestări BANALE precum TRANSPIRAȚIA din PALME sau CÂRCEII



Micile simptome de zi cu zi cărora nu le dai prea mare atenție sunt, în realitate, încercările organismului de a-ți semnala un dezechilibru. Specialiștii îți arată ce afecțiuni trădează cârceii sau umflăturile suspecte de la subraț și cum poți scăpa de ele.

Dacă te ia cu amețeală de fiecare dată când te ridici brusc în picioare, atunci ai nevoie de un pahar mare de apă. Fie ești deshidratat, fie ai tensiunea mică. “Nu te îmbuiba cu multă apă deodată, consumă lichide suficiente pe tot Parcursul zilei și ridică-te mai încet de pe scaun. În principiu, nu trebuie să-ți faci griji decât atunci când ești pe punctul de a leșina”, explică Donnica Moore, fizician în Far Hills din New Jersey.

Nici schimbările de culoare și miros din urină nu sunt tocmai normale. Pot fi provocate de un aliment, dar și de multivitamine, iar în cazurile mai grave sunt semnul unei infecții urinare. „Nu e neapărat nevoie să ai dureri sau să simți nevoia de a merge mai des la toaletă. Infecțiile urinare pot trece neobservate”, spune Kathryn Teng, specialist la Clinica Cleveland. Potrivit acesteia, cea mai la îndemână metodă de a stabiliza consistența urinei o reprezintă tot consumul de apă.

Umflăturile de la subraț apar, de regulă, de la firele crescute pe sub piele, însă pot masca prezența unui limfom cauzat de o infecție localizată undeva în corp. „Compresele călduțe de câteva ori pe zi, timp de două-trei săptămâni ar trebui să fie de ajuns pentru a dezumfla zona. Dacă problema persistă, poate fi vorba de cancer de sân, chist sau o tumoare”, arată Teng.

Oamenii tind să creadă că stările tensionate vin la pachet cu transpirația palmelor.
Afirmația este adevărată până la un punct. “Mâinile care transpiră constant trădează hipertiroidie, un dezechilibru hormonal care implică nu doar fluctuații vizibile de greutate, ci și intensificarea activitivității glandelor sudoripare”, spune Roshini Raj, asistent profesor la Universitatea din New York.

Cârceii, mai ales în timpul nopții, sunt simptomul dureros al unei lipse acute de calciu, patasiu și magneziu”, detaliază specialistul Kathryn Teng. Mersul și masajul ușor, spune acesta, pot face minuni pe moment, dar este pe termen lung ar trebui urmat un tratament cu minerale și vitamine.


http://www.evz.ro


 
La ce oră ar trebui să luați MICUL DEJUN, PRÂNZUL și CINA. De ce sunt dăunătoare pentru sănătate șaorma și cartofii prăjiți.

Românii stau foarte prost la capitolul alimentaţie sănătoasă, mărturie fiind statisticile care arată că jumătate din populatia ţarii suferă de un grad de obezitate.

“Din experienţă şi din statistici, românii nu au avut parte de o educaţie corespunzatoare în acest sens. Nu mâncăm sănătos ca şi populaţie luata per ansamblu, însă am observat că tot mai mulţi încearcă să remedieze acest aspect”, a spus consultantul în nutriţie Bogdan Guinea, de la Cabinetul Medical MC2 din Capitală.

Micul dejun, între 7 și 9 dimineața

Medicul oferă exemple concrete de alimente ce trebuie evitate/consumate, ca şi un program exact de masă pentru cei care vor să trăiască sănătors. “Este foarte important să ştiţi că nu numai tipul de alimente influenţează dieta. La fel de importante sunt şi orele la care mâncăm, precum şi combinaţiile de alimente folosite:
micul dejun ar trebui luat între 7 şi 9 dimineaţa

prânzul între 13 şi 14

cina până în ora 20.00.

La ora 11,00 avem prima gustare

la ora 17 cea de a doua.

Gustările sunt formate din fructe, legume sau lactatate, care conţin maximum 2% grasimi”, a detaliat specialistul în alimentaţie.

Bomba din șaorma și cartofi prăjiți

La întrebarea dacă shaorma este într-adevăr dăunătoare sau doar cartofii prăjiţi, medicul a ţinut să avertizeze că shaorma şi cartofii prajiti “sunt reţeta ideală pentru a ajunge în cele din urmă pe mâinile cardiologului .cel puţin. De ce? Combinaţia de alimente din shaorma este daunatoare deoarece creşte evident şi repede valoarea colesterolului rău în organism, la fel şi cartofii prăjiţi care, pe lângă alimentul în sine, sunt ca un burete pentru ulei.

Toate acestea nu numai că ne îngraşă, însa, ne depune aceeaşi grasime şi la nivelul arterelor, de fapt aici este pericolul . La un moment dat, o bucată din acea grăsime de pe artere se poate desprinde şi poate ajunge în inimă unde provoaca infarct (posibil letal) şi în creier, unde provoacă accident vascular- cerebral (paralizia).

Exemple de mic dejun sănătos

Specialistul a oferit câteva exemple de mic dejun sănătos pentru cei exasperaţi de avertizările că numeroase alimente gen mezeluri sau brâzeturi topite sunt nesănătoase:

- un bol de cereale integrale cu lapte sau iaurt maximum 2% grăsimi,
- omletă din 7-9 ouă de prepeliţă cu verdeaţă însă nu mai mult de două ori pe săptămână,
- 2 felii de pâine integrală cu zacuscă făcută în casă fără ulei mult,
- 2 felii de pâine cu brânză telemea de vacă degresată
La acestea se adaugă posibila cafea sau un fresh de fructe.



http://www.doctorulzilei.ro
 
Am luat in desert avertizarea referitoare la "doftoricirea dupa ureche" cu antibiotocele dar articolul de fata te cam pune pe ganduri .Evident, sunt mai multe cauza dar asta o sa aflati citind in intregime materialul

Este cumplit sa fii bolnav si medicamentele sa nu fie eficiente :
" Doctorii relatează apariţia mai multor cazuri de gonoree şi de tuberculoză rezistente la antibiotice. De asemenea, cercetătorii au descoperit că numărul infecţiilor rezistente la antibiotice puternice, cunoscute sub numele de carbapeneme, este în continuă creştere. Doctorii folosesc aceste antibiotice pentru a trata cele mai serioase infecţii. Oamenii de ştiinţă au descoperit că microbii rezistenţi la aceste antibiotice poartă o genă care le permite să distrugă medicamentul, iar această variantă a genei se poate răspândi uşor între mai multe tipuri de bacterii.

Bacteriile rezistente la acest tip de antibiotice au fost descoperite în 2003, când au fost raportate 3 cazuri. În 2010 numărul acestora a crescut la 333, iar în prima jumătate a anului 2011 au fost înregistrate 217 cazuri."

"Cel mai important consilier pe probleme medicale din Marea Britanie, Sally Davies, a lansat un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de afecţiuni rezistente la medicamente. Specialistul afirmă că această problemă poate provoca o situaţie de urgenţă la nivelul întregii ţări, fiind o ameninţare comparabilă cu un atac terorist catastrofal."
 
Se pare ca lipsa vitaminei D are legatura cu obezitatea ,daca se confirma ca-i asa .... ne-am scos.
 
Bine de ştiut: "Ceea ce mâncăm înainte de o operaţie chirurgicală ne-ar putea afecta şansele de vindecare ",nu contest,doar ca nu putem controla cand ne inbolnavim, cu ata mai putin cand avem nevoie de interventie chirurgicala :D:

Ultimele câteva mese luate înainte de o intervenţie chirugicală ar putea influenţa viteza cu care pacienţii se recuperează după operaţie, sugerează un studiu recent. Ceea ce contează în primul rând este conţinutul de grăsimi al meselor.

Ţesutul adipos (gras) este unul dintre componentele majore care intră în alcătuirea corpului, iar acest ţesut este întotdeauna traumatizat în cursul unor intervenţii chirurgicale majore.

Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital (BWH) au constatat că aceste traume operatorii afectează echilibrul chimic al ţesutului gras, având efecte asupra substanţelor prin care acesta comunică cu diferite organe ale corpului.

Studiul a fost realizat pe şoareci, constatându-se că aceia care fuseseră hrăniţi cu o dietă ce corespunde dietei occidentale tipice, cu conţinut mare de grăsimi, prezentau, la nivelul ţesuturilor, un răspuns chimic dezechilibrat.

Hrănirea cu o dietă săracă în grăsimi cu câteva săptămâni înainte de operaţie reducea însă acest dezechilibru, răspunsul chimic al organismului devenind mai apropiat de normal.

Rezultatele sunt prezentate în numărul pe aprilie 2013 al revistei Surgery.

Autorii au măsurat modul în care grăsimea corporală (ţesutul adipos) răspundea la intervenţia chirugicală şi au încercat să afle dacă reducerea numărului de calorii din grăsimi consumate înainte de operaţie modifică felul în care ţesutul adipos răspunde la traumele care survin, în mod tipic, în cursul unei operaţii.

„Chirurgii au învăţat că minimizarea traumei, în general, accelerează recuperarea pacienţilor”, a explicat conducătorul studiului, dr. C. Keith Ozaki. ”Deşi am reuşit să facem acest lucru pentru anumite organe, precum inima, vasele de sânge, ficatul etc., de-a lungul timpului s-a acordat prea puţină atenţie stratului de grăsime prin care tăiem pentru a ajunge la aceste organe. Rezultatele studiului nostru ne provoacă pe toţi să învăţăm mai multe despre modul în care grăsimea răspunde la aceste traume, ce factori implică acest răspuns şi în ce mod este legat răspunsul grăsimii de evoluţia post-operatorie a fiecărui pacient.”

Cercetătorii au hrănit un grup de şoareci cu o dietă bogată îm grăsimi (60% din calorii proverneau din grăsimi) şi un alt grup (grupul de control) cu o dietă mai apropiată de normal (10% din calorii proveneau din grăsimi).

Cu trei săptămâni înainte de operaţie, au trecut o parte dintre şoarecii hrăniţi cu multă grăsime la o dietă normală.

În timpul operaţiei, au realizat proceduri care ar avea loc în cursul unei operaţii obişnuite şi au constatat că trauma chirugicală afectează foarte rapid ţesutul adipos, atât la locul traumei, cât şi la distanţă de el.

Influenţa s-a manifestat prin inflamaţie mai puternică şi scăderea sintezei hormonilor derivaţi din grăsimi, mai ales la şoarecii de vârstă adultă tânără şi la cei la care se simulase o infecţie a plăgilor.

Însă reducerea aportului de grăsimi înainte de operaţie tindea să micşoreze aceste efecte, la şoarecii de orice vârstă, chiar şi la cei la care fusese simulată o infecţie.

Aceste rezultate sugerează că, de vreme ce grăsimea este un ţesut larg răspândit în organism, capacităţile ei de a suferi transformări rapide ar putea fi utilizate pentru a micşora riscul complicaţiilor în situaţii stresante pentru organism, cum sunt intervenţiile chirugicale.

Într-un alt articol din revistă, cercetătorii sugerează că o reducere a aportului de grăsimi în alimentaţia pacienţilor, înainte de operaţie, ar putea oferi chirurgilor o ocazie excelentă de a verifica această teorie şi pe pacienţi umani, pentru a afla dacă restrângera grăsimilor reduce incidenţa şi gravitatea complicaţiilor chirurgicale determinate de inflamaţia exacerbată şi de alţi factori. Suprimarea unor alimente din dietă, cu câteva săptămâni înainte de operaţie (fără a se ajunge la malnutriţie) ar putea fi un mod simplu, necostisitor şi eficient de a proteja corpul împotriva stresului produs de operaţie.

Cercetătorii sugerează studierea acestei metode în primul rând pe pacienţi care suferă operaţii de chirurgie vasculară şi care sunt expuşi riscurilor de complicaţii post-operatorii, precum întârzierea vindecării plăgilor chirurgicale, atac de inimă sau atac vascular cerebral.

Sursa: Science Daily


http://www.descopera.ro/
 
Mit şi adevăr despre ouă. Sunt sau nu alergene? Ce riscuri au cele care au fost ţinute la căldură


Specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi lămureşte ce e mit, ce ce e adevăr, în ceea ce priveşte consumul ouălelor de către copii şi oferă un mic ghid de introducere în alimentaţie a acestui aliment extrem de important pentru o bună dezvoltare a creierului, vederii sau muşchilor micuţilor.


Cum perioada Paştelui poate fi extrem de potrivită pentru a permite copiilor să consume ouă, iată un scurt ghid pentru a nu le face mai mult rău decât bine.

La şase luni, la un an sau la doi ani?

Recomandarea clasică a medicilor este ca oul să fie introdus după vârsta de un an și chiar peste doi ani, dacă în familie sunt alergici. În ultimii ani însă, regulile s-au mai relaxat considerându-se că nu există justificări pentru o introducere atât de târzie a acestui aliment, iar academii de prestigiu din lume (în speţă, Academia Americană de Pediatrie) au ajuns să recomande introducerea acestui aliment de la vârsta 6 luni, în primele luni de diversificare (doar gălbenuşul şi numai dacă în familie nu sunt cazuri de rude apropiate cu alergie).


Căutaţi ouă ecologice

“Optez mai degrabă pentru varianta introducerii oului în alimentaţie după vârsta de un an. Se începe cu gălbenușul, care neapărat trebuie să fie ecologic (pe el să scrie 0 sau cel mult 1)”, vin răspunsurile profesorului Gheorghe Mencinicopschi.

La început, când se face diversificarea, oul nu trebui dat copilului fiert tare pentru că este indigest. “O variantă pe care o puteţi încerca este aşa-numitul ou românesc: în apă care în prealabil a fiert se dă drumul oului şi se ţine câteva minute. La început, copilului mic i se va da doar gălbenuşul, albuşul fiind mult mai alergen. Neapărat, când se introduce oul în alimentaţie, acesta va fi singurul aliment nou introdus, pentru a se putea şti dacă apare o alergie, ce a cauzat-o. În primele luni de diversficare, se va da un singur ou pe săptămână”, adaugă specialistul în alimentaţie.

El sfătuieşte părinţii să spele foarte bine coaja oului înainte de a-l pregăti pentru copil.

Conţin de la acid folic şi fier la omega 3 şi iod

Ouăle sunt extrem de importante pentru copii datorită nutrienţilor pe care îi conţin. Mai exact, sunt bogate în acid folic şi fier (favorizează creşterea şi menţinerea celulelor sănătoase), în vitamina A (ajută la buna dezoltare a vederii), în zinc (întăreşte imunitatea şi ţesutul muscular), în omega 3 (ajută micuţii să înveţe şi să fie atenţi) sau în iod (ajută buna dezvolare mentală). În plus, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine pentru copii care le susţine buna creştere.

 
Tot mai multe persoane fac accident vasculr sa ca n-ar strica sa stim care sun "Semnele de alarmă care anunţă un accident cerebral vascular"

Un accident vascular cerebral apare atunci când un vas de sânge (o arteră) care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin.

În câteva minute, celulele nervoase din acea zonă sunt afectate şi ele pot muri în câteva ore. Ca rezultat, acea parte a corpului care este controlată de zona afectată a creierului nu mai poate funcţiona adecvat.

În cazul în care apar simptome ale unui AVC este necesar un tratament de urgenţă, exact ca şi în cazurile de infarct miocardic. În cazul în care tratamentul medical este început cât mai curând după apariţia simptomelor, cu atât mai puţine celule nervoase vor fi afectate permanent.

Simptomele accidentului vascular includ:

- amorţeală, slăbiciune sau paralizie a feţei, braţului sau piciorului, de obicei pe o parte a corpului
- tulburări de vedere la un ochi sau la ambii, precum vedere neclară, înceţoşată, cu pete, vedere dublă sau pierderea vederii
- confuzie, tulburări de vorbire sau de înţelegere a cuvintelor celorlalţi
- tulburări de mers, ameţeală, pierderea echilibrului sau a coordonării
- dureri de cap severe
Simptomele de localizarea cheagului sangvin sau a hemoragiei şi de extinderea regiunii afectate

Tipuri de AVC:

AVC ischemic este cauzat de un cheag ce a blocat un vas sangvin. Poate apărea din mai multe motive: depozite de grăsime formate în artere, fibrilaţie atrială.

Simptomele apar de obicei în jumătatea corpului din partea opusă zonei din creier în care este cheagul. De exemplu, un AVC în partea dreaptă a creierului dă simptome în partea stângă a corpului.

AVC hemoragic apare atunci când o ruptură a unui vas de sânge provoacă o hemoragie în creier.
Simptomele unui AVC hemoragic pot fi similare celor produse de AVC ischemic, dar se deosebesc prin simptome legate de tensiunea crescută în creier, cum ar fi dureri de cap severe, greţuri şi vărsături, “înţepenirea” gâtului, ameţeli, convulsii, iritabilitate, confuzie şi posibil inconştienţă.

Accident ischemic tranzitoriu este provocat de astuparea unei artere. În timpul acestui atac sângele nu mai ajunge să irige porţiunea unde este astupată şi nu mai funcţionează. Este vorba însă numai de o afecţiune care aşa cum o arată şi denumirea este doar temporară. De cele mai multe ori bolnavul îşi revine după 15-30 minute şi foarte rar se întâmplă să-şi revină numai după 24 ore. De cele mai multe ori acestea sunt de mai mică importanţă şi nu au urmări neurologice.
Simptomele unui AVC pot progresa în curs de câteva minute, ore sau zile, adesea în mod treptat. De exemplu, slăbiciunea uşoară poate evolua spre o incapacitate de a mişca braţul şi piciorul de pe o parte a corpului.
În cazul în care accidentul vascular cerebral este provocat de un cheag de sânge mare (ischemic), simptomele apar brusc, în decurs de câteva secunde.

În cazul în care o arteră care este îngustată deja de ateroscleroză este blocată, de obicei simptomele se dezvoltă gradat, în curs de câteva minute sau ore, sau mai rar, în câteva zile.

http://www.doctorulzilei.ro/
 
Regurgi la medicamete cu speranta ca te faci bine si recunosc ca nu ma asteptam la reactii asa de grave cum sunt cele despre care se face vorbire in acest articol :D:


Milioane de oameni se bazează pe medicamentele eliberate cu prescripţie medicală pentru a-şi trata diverse boli. Cu toate acestea, combinaţiile chimice din unele dintre pastile pot cauza efecte secundare bizare sau chiar dramatice. Mai jos am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai ciudate exemple confirmate:
Paris de la 128€ › Rezervă bilete de avion prin

Ştergerea amprentelor

Acum câţiva ani, autorităţile din SUA l-au reţinut timp de patru ore pe un imigrant venit din Singapore care nu avea amprente. În cele din urmă, el a fost eliberat dar doar după ce s-a constatat că lipsa amprentelor era un efect secundar al unui medicament utilizat în chimioterapie, numit capecitabină. Atunci când organismul reacţionează la acţiunea medicamentului, pielea se cojeşte. Aşa se explică de ce individul nu avea amprente.

Amnezia

În filme, amnezia apare, în general, la persoanele care au suferit lovituri în zona capului. În medicină, în schimb, pierderea memoriei pe durată scurtă de timp poate apărea şi după administrarea anumitor medicamente. Unele dintre medicamentele învinuite pentru acest tip de efect secundar sunt tranchilizantele şi somniferele.

Pierderea mirosului

Au existat câteva cazuri raportate în care pacienţii şi-au pierdut capacitatea de a simţi mirosul (tulburare numită anosmie), ca urmare a administrării de interferoni, substanţe recomandate în cazul persoanelor care suferă de hepatită, leucemie şi scleroză multiplă. Unul dintre cazurile de acest gen este cel al unui pacient din Croaţia care şi-a pierdut simţul mirosului la doar câteva săptămâni după tratamentul cu interferon. Chiar şi la 13 luni de la încetarea tratamentului, el tot nu mai putea detecta mirosul.

Vegas, baby, Vegas

Utilizarea rodopilolului pentru tratarea sindromului picioarelor neliniştite (boala Willis-Ekbom) sau a Parkinsonului ar l-ar putea face pe individ să manifeste un comportament obsesiv cu privire la jocurile de noroc şi actul sexual, susţine producătorul medicamentului, GlaxoSmithKline. „Pacienţii ar trebui să îţi informeze medicii dacă experimentează un astfel de comportament când utilizează medicamentul”, susţine producătorul.

Gustările de la miezul nopţii

Somniferul zolpidem este asociat cu o serie de efecte secundare precum mâncatul sau gătitul în somn şi chiar condusul în timpul somnului. Medicii încă nu au identificat care este cauza pentru care tratamentul dă astfel de efecte secundare.

Halucinaţiile

Mefloquinul este un agent care luptă împotriva malariei, însă el poate da efecte secundare destul de ciudate şi de periculoase. Pacienţii se plâng că în timpul administrării suferă halucinaţii şi episoade în care încearcă să se sinucidă. În 2009, CBC News a anunţat că mai bine de 3.000 de pacienţi au declarat că au probleme psihice din cauza administrării de Lariam,un medicament care conţine mefloquin.

Urina albastră

Albastrul este o culoare rară în natură, ceea ce face ca urina albastră să fie un lucru cu adevărat ciudat. Există mai multe medicamente al căror efect secundar este producerea urinei albastre, printre care şi antidepresivul amitriptilin, indometacinul, şi anestezicul propofol, iar culoarea albastră provine de la coloranţii artificiali din pastile.

Sursa: Live Science


http://www.descopera.ro
 
Cald ,din ce in ce mai cald. Pt a ne potoli setea , medicii ne sfatuiesc sa consumam fructele de sezon.

O piersică suculentă sau o felie parfumată de pepene mâncate în mijlocul verii îți potolesc setea mai ceva ca un pahar cu apă, dar înainte de toate asigură organismului „plinul” de vitamine și nutrienți.
Fructele de sezon, spun nutriționiștii, nu sunt doar mai ieftine, ci mai gustoase și mai ferite de chimicale decât rubedeniile lor din alt anotimp. De altfel, un studiu recent realizat de Asociația Consumatorilor din Australia arată că majoritatea fructelor din afara sezonului vin chiar și de la patru mii de kilometri distanță, asta după ce au fost culese înainte de maturitate și înghețate. Așa se face că portocalele grecești, spre exemplu, care se găsesc în iulie la supermarketuri sunt scumpe, fără gust și cu un bagaj nutritiv egal cu zero.

Prin comparație, trufandalele din piețe bucură ochiul, dar și organismul. Dintre fructele de vară, zmeura, frăguțele, afinele, căpșunile, vișinele, cireșele și penele roșu alcătuiesc o echipă excelentă. Toate mustesc de vitamina C plus un fitonutrient numit acid elagic, care inhibă dezvoltarea și multiplicarea celulelor canceroase. Cireșele, în mod particular, sunt bogate în apă, zaharuri, complex de vitamine B (B1, B2, B6) și minerale (magneziu, potasiu). „Aceste fructe nu doar ne hrănesc, ci sunt recomandate și într-o serie de afecțiuni: gută, constipație, litiaze renale și biliare, reumatism, obezitate, depresie”, arată nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Piersici în diete de slăbit, pepene anti-infarct
Pentru zilele caniculare, alegeți pepenele roșu. Repară deficitul de electroliți, săruri de sodiu și potasiu care se pierd prin transpirație, iar pe deasupra conține licopen, substanța responsabilă de culoarea roșie, capabilă să îmbunătățească vederea sau să prevină bolile de inimă.

Și piersicele primesc notă maximă la capitolul vitamine, în special C și A. Efectul laxativ și detoxifiant le recomandă în dietele de slăbit, dar și în regimul asociat tratamentulului afecțiunilor hepatice, tumorilor, herpesului, a durerilor reumatice, hipertensiunii arteriale și chiar anemiilor.
În același registru intră caisele, mai cu seamă cele portocalii închis, care conțin valori ridicate de betacaroten, fibre solubile și potasiu. „O cură cu aceste fructe delicioase este indicată pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru o bună funcționare a colonului și pentru reglarea nivelului colesterolului”, subliniază expertul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Prietenoase cu silueta sunt și prunele de vară, care se coc în iulie-august.
Aduc un aport considerabil de magneziu, sodiu, potasiu, fibre și fier, stimulează imunitatea și aduc o ameliorae vizibilă în afecțiunile nervoase.

 Fără iaurturi cu fructe
Atenție însă la capcana iaurturilor frumos colorate, este recomandarea nutriționiștilor. Cutiuțele îmbietoare ascund mult zahăr, aditivi, coloranți și nici urmă de fructe.
„Să nu vă imaginați că pentru a se obține aromele se pun căpșuni sau alte fructe, ci se adaugă produse de sinteză, arome similare celor naturale, corectori de aciditate care să potențeze gustul”, avertizează nutriționistul Corina Zugravu.

http://www.doctorulzilei.ro
 
Dumnezeu sa mai inteleaga pt mie, imi este imposibil.Ori e alba ,ori e negra,ori e sanatos un aliment ,ori nu e :D:

Nu mancati carene de porc ca nu-i sanatoasa,friptura dauneaza,ouale asa si pe dincolo......dar iata ca aceste alimente "rele" te-ar ajuta sa slabesti ,cica :P


Alimentele "rele " TE AJUTA SA SCAPI DE GRASIMEA DE PE BURTA ,asa sa fie ?


Mâncarea cu o proastă reputaţie nu este în fapt aşa de rea. Multe dintre alimente vă pot ajuta să slăbiţi. Iată care sunt acestea!

Ouăle

Când vine vorba de alimentaţia sănătoasă puţine produse au stârnit atâtea controverse precum ouăle. Cele mai recente cercetări susţin că un ou pe zi este o sursă alimentară sigură şi hrănitoare pentru majoritatea adulţilor. Ei bine, un ou în fiecare zi la micul dejun te poate ajuta să pierzi în greutate. Motivul? Ouăle conţin multe proteine şi este nevoie de timp pentru a le digera. Consumul de proteine dimineaţa poate păstra stomacul plin, astfel încât să mănânci mai puţin în restul zilei.

Friptura

Ani de zile experţii în alimentaţie i-au sfătuit pe oameni să mănânce mai puţină carne roşie. Dar friptura nu este întotdeuna un coşmar pentru talie. O friptură slabă de vită are tot atâtea grăsimi saturate câte are un piept de pui fără piele. Friptura este încărcată cu proteine care te menţine sătul mai mult timp. Indicat este consumul de muşchi file de vită de dimensiunea unei palme.

Carnea de porc

Termenul „carne de porc” a fost utilizat pentru a descrie tot felul de excese, deci nu e de mirare că multe diete o exclud. Însă, această carne albă nu este ce se crede. Muşchiuleţul de porc este azi cu 31% mai flexibil decât era în urmă cu 20 de ani, iar acest lucru face ca beneficiile consumării lui să fie similare cu cele ale cărnii macre de vită.

Pastele

Decât evitarea pastelor, este mai benefică trecerea la cereale integrale în porţii mici. Ultimele studii arată că oamenii care consumă porţii mici din astfel de cereale îşi păstrează talia subţire şi îşi menţin greutatea în limite normale.

Nucile

Sunt bogate în substanţe nutritive, proteine şi fibre care ajută la stabilizarea zahărului în sânge. Chiar dacă o să vă alegeţi cu câteva grame de grăsime în plus ronţăind un pumb de nuci tot e mai bine decât să vă înfigeţi în platoul cu prăjituri. Chiar unul de arahide poate fi un aliat al acestei diete. Studiile arată că în cantităţi mici, alimentul controlează foamea, fără a produce o creşetere în greutate.

Brânza

O dietă bogată în calciu obţinut din produsele lactate poate ajuta la pierderea în greutate, spre deosebire de suplimentele alimentare care par să nu aibă acelaşi efect.

Cafeaua

Cafeaua ajunge în categoria alimentelor nesănătoase doar dacă este consumată în exces sau este amestecată cu smântână, zahăr sau siropuri aromate. Dacă o beţi neagră impulsionează organismul să ardă grăsimile şi caloriile. O cafea amestecată cu lapte degresat în care se adaugă calciu şi vitamina D şi un îndulcitor artificial sau o linguriţă de zahăr nu este chiar un capăt de ţară.

ATENȚIE LA PORȚII!

Orice aliment poate fi dăunător dacă este consumat în exces. Secretul este să apelăm la porţii mici ca să ne putem controla greutatea. Nutriţioniştii se împotrivesc mai nou interzicerii alimentelor preferate. O strategie mai bună este să stabileşti limite cantitative.

http://www.doctorulzilei.ro/
 
Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afecţiuni cu care te poţi confrunta de-a lungul vieţii, motiv pentru care este important să detectezi problema imediat ce organismul îţi transmite primele semnale că ceva este în neregulă.

Dacă vei ştii să recunoşti simptomele accidentului vascular cerebral poţi acţiona rapid, pentru a diminua efectele negative ale acestuia asupra stării de sănătate.

Afectarea vederii

Problemele de vedere precum vederea înceţoşată sau vederea dublă reprezintă un indicator important al AVC-ului. Acest simptom apare în 44% din cazuri.

Confuzie sau dificultate la vorbire

AVC-ul poate afecta capacitatea de exprimare şi de înţelegere. Acest simptom apare în 72% dintre cazuri.

Amorţirea unui braţ sau unui picior

Amorţirea braţelelor sau picioarelor este un simptomn comun al AVC-ului. De obicei, membrele afectate sunt cele din partea opusă zonei creierului unde apare accidentul vascular.

Ameţeală sau pierderea echilibrului

Ameţeala, greaţa sau pierderea echilibrului se numără printre simptomele AVC-ului.

Durere

Durerea nu este un simptom comun al accidentului vascular. Dacă durerea apare subit la nivelul braţelor, picioarelor sau pieptului poate indica aparitia AVC-ului. Potrivit studiilor, aceste simptome neobişnuite apar mai ales în cazul femeilor.

Durere de cap puternică

Durerea foarte puternică de cap, poate fi de asemenea, un simptom al accidentului vascular. Acest semn apare, de obicei în cazul persoanelor tinere şi al femeilor.

Amorţirea feţei

Accidentul vascular cerebral poate provoca leziuni ale creierului care ar putea determina privarea acestuia de oxigen şi sânge. Un accident vascular cerebral va cauza deseori amorţeală în unele zone ale corpului, în funcţie de partea creierului afectată de lipsa de oxigen. În cazul în care nervii conectaţi la nivelul feţei sunt lipsiţi de oxigen, poate interveni paralizia facială parţială sau totală. Dacă o persoană simte amorţeală la nivelul feţei, alături de slăbiciune a membrelor pe o anumită parte a corpului, acesta ar putea fi indiciul unui accident vascular.

Stare de oboseală bruscă

Iţi desfăşori activităţile ca în orice altă zi, însă deodată te loveşte o stare de oboseală inexplicabilă şi tot ce îţi doreşti este să te aşezi în pat şi să dormi. Această situaţie poate masca prezenţa unui accident vascular cerebral, mai ales atunci când organismul tău este asaltat şi de alte simptome clasice.

Sughiţ

Sughiţul apare ca urmare a contracţiilor diafragmei, contracţii care sunt controlate de anumiţi nervi ai creierului. În momentul în care aceşti nervi sunt afectaţi de atacul cerebral, declanşează apariţia sughiţului.

Palpitaţii

Palpitaţiile apar, de obicei, în momentul în care există un motiv bine întemeiat, cum ar fi o sperietură zdravănă, efort fizic susţinut sau o emoţie puternică. Dacă te confrunţi subit şi fără motiv cu palpitaţii, este posibil să suferi un accident vascular cerebral. Palpitaţiile sunt însoţite şi de alte simptome clasice ale atacului cerebral.


http://www.doctorulzilei.ro
 
Asa cum ne-am obisnuit in ultima vreme, apar informatii diverse pt acelasi aliment ,care sa fie adevaru?
In speranta ca http://www.doctorulzilei.ro/ce-e-mai-putin-daunator-pentru-sanatate-margarina-sau-untul/ este un siteu de specialitate hai sa vedem cum devinie treaba cu untul si margarina. :P



În timp ce unii specialişti susţin că margarina poate înlocui untul cel bogat în calorii, alţii susţin că “varianta de rezervă” este mai dăunătoare, din cauza conservanţilor pe care-i conţine.
Untul este foarte bogat în calorii. Consumat în exces, poate dăuna sănătăţii, în special inimii. Margarina candidează la “postul” de înlocuitor, însă modul de preparare a stârnit controverse în rândul medicilor: unii susţin că untul e mai bun decât margarina, în timp ce alţii vorbesc despre conţinut ridicat de colesterol, dar şi al conservanţilor şi aditivilor alimentari pe care-i conţine.
Atac la inimă

Untul colectează grăsimea din laptele de vacă, oaie sau bivoliţă şi are 82% grăsimi. Colesterolul şi grăsimile saturate pot afecta vasele de sânge.

“Dacă lactatele integrale, precum laptele şi iaurtul, sunt rele pentru vasele de sânge, untul e cel mai rău din acest punct de vedere. Dacă la copiii până la 10 ani nu e o problemă să mănânce cu moderaţie unt – care are vitamina D, bună pentru rahitism, pentru că sunt activi şi se arde colesterolul -, la adulţi e cea mai proastă alegere pentru sănătatea inimii”, arată nutriţionistul Corina Zugravu.

Cât priveşte margarina, producătorii susţin că există un nou procedeu de fabricaţie, care duce la eliminarea acizilor graşi şi, implicit, la diminuarea risculului de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Până nu de mult, acizii graşi trans erau “aduşi” în timpul procesului de fabricaţie, prin hidrogenarea parţială a uleiurilor vegetale. Conform producătorilor, sortimentele de margarină care se găsesc azi în magazinele din România se obţin prin amestecarea uleiurilor vegetale cu o cantitate mică de grăsime vegetală de palmier şi apă şi nu sunt nocive sănătăţii.

Pentru producerea margarinei sunt utilizate uleiuri vegetale naturale, precum cel de floarea-soarelui, de rapiţă, de soia sau de in oleaginos.

Puţin unt, preferabil margarinei

Unii medici susţin că untul poate fi înlocuit cu margarină, cu atât mai mult cu cât ea poate fi îmbogăţită şi cu vitamine. Margarina are şi avantajul că nu are colesterol şi, în funcţie de uleiurile folosite, poate conţine şi acizi graşi esenţiali, respectiv Omega 3 şi Omega 6.

“Margarinele nu au coloranţi sau conservanţi artificiali. Unele conţin caroten, care provine din morcov sau curcumină scoasă din plante”, explică nutriţionistul Corina Zugravu.

Cealaltă “tabără” are argumentele ei. “După ce mult timp s-a crezut că margarina are un efect benefic pentru că îi lipseşte colesterolul, acum se consideră că are grăsimi hidrogenate, ceea ce creşte riscul îmbolnăvirii de boli cardiovasculare. În plus mai are şi aditivi alimentari. Nu încurajez nici consumul de unt, pentru că are colesterol. Totuşi, o cantitate redusă de unt e preferabilă margarinei”, explică Eduard Adamescu.

Alternativa la margarină ar fi uleiurile vegetale lichide, în special de măsline.

UNTUL

Conţine între 80% şi 82% grăsime animală

Este produs din lapte sau produse din lapte, prin agitarea laptelui proaspăt sau fermentat. În mod normal, e nevoie de 10 litri de lapte pentru a produce o jumătate de kilogram de unt;

Untul din comerţ conţine între 80 şi 82% grăsime animală, între 14 şi 16 % apă şi între 0 şi 4 % sare;

Grăsimea din unt este compusă din 62% acizi graşi saturaţi, lecitină (0,25%) şi colesterol (2,2 miligrame/gram unt);

Conţine în diferite procente sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, vitamina A, C, E, B6 şi B11.

MARGARINA

Consumul a explodat în perioada postbelică

Este produsă din uleiuri vegetale – de floarea- soarelui sau rapiţă, prin hidrogenare parţială, urmată de emulsionarea cu apă. Primele încercări de fabricare a unui înlocuitor pentru unt datează din 1870, în Franţa;

Tehnologia de fabricaţie a fost pusă la punct la începutul secolului XX, în zona germano– scandinavă, iar consumul a “explodat” după cel de-al Doilea Război Mondial;

Nu conţine colesterol, dar poate conţine acid elaidic, care apare în urma hihrogenării uleiurilor. Pentru a nu afecta dezvoltarea copiilor, autorităţile au impus producătorilor să adauge un complex de vitamine A şi D.


() LAMURIT ...BUSTEAN !
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top