• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

SONDAJ CAINI VAGABONZI

Cum credeti ca trebuie rezolvata problema cainilor vagabonzi?

• Sa fie eutanasiati ?

Votes: 4 36.4%
  • sa fie dusi in tarcuri amenajate ?

Votes: 4 36.4%
  • Sa fie castrati si lasati in strada ca pana acum?

Votes: 3 27.3%
  • Nu stiu.,nu raspund

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    11
Interesul becatelor de la ong-uri e sa existe mai departe haide de javre pe strada, ca sa poata invarti dumnealor bani cum vor. Culmea e ca matracucele alea poarte blanuri de nurca sau de zibelina, mananca porc, miel, vaca, omoara gandaci si paianjeni. Halal dragoste de animale...cand de fapt doar interesul poarta fesul.

Cat de penibili pot fi parintii....Pai cine i-a trimis cu bunica in parc ???? Tatal copilului a dus copii la bunica sa-i duca in parc , deci lui sa-i ceara daune ...Vad ca vor sa-l faca si martir ....de ce nu-l fac sfant ??? de ce nu-l dezgroapa si-l duc la manastire sa ne inchinam la el ?! Procuratura ar trebui sa-i linisteasca pe aceste scursuri....nu-si mai plang copilul , cauta bani ...RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!

Eu acum fac referire doar la parinti , problema maidanezilor am tot spus-o, ramane cum am stabilit :D

Bunica a fost pusa la stalpul infamiei si blamata public. Jos bunica! >:)>:)

adrian_nicolae said:
Se vede diferenta ?

fdac0f67_c2e9_476d_bab6_ca0cc9ab131cwallpaper.jpg

Nu inteleg care ar fi legatura intre cele doua familii.

Diferenta este alta daca te uiti la fizionomia lor :D:

Am citit pe net ca familia Anghel ar fi primit bani grei pentru aparaitiile TV, 7500 euro pt fiecare aparitie,o suma incredibila .Este stiut ca pe net se scriu fel si fel de abertii,dar mai stii?1? Cica "fum fara foc nu iese "

Loving dog takes care of little boy with Down syndrome
Ca tot este vorba de caini vagabonzi!

Emotionat ,il postasem si eu ,tot aici. :P

Stii ce m-a emotionat cele mai tare? Insistenta cainelui de a "prinde" privirea copilului .

Localitatile din jurul Capitalei, invadate de haite de caini maidanezi dupa adoptarea legii privind eutanasierea. / Sorin Oprescu: Exista si zapaciti care i-au adoptat, i-au pus in portbagaj si i-au dus acolo. Am dispus un control

Localitatile din jurul Capitalei au fost invadate de haite de zeci de caini maidanezi dupa adoptarea in Parlament a legii ce prevede eutanasierea animalelor care nu sunt adoptate. Localnicii se plang ca in ultimele saptamani au aparut haite de zeci de caini. De cealalta parte, primarul Capitalei sustine ca vina nu apartine ASPA, ci persoanelor care adopta caini si le dau din nou drumul pe strada: "Exista si zapaciti care i-au adoptat, i-au pus in portbagaj si i-au dus acolo. Si eu am anumite semnale si din cauza asta am dat drumul la control, mai ales cei care au adoptat 2-3 caini sa vedem ce au facut cu ei", a declarat Sorin Oprescu, potrivit B1 Tv.

Sursa: Hotnews

Si iata de ce se impune ca asa-zisii iubitori de animale, care fac parada pe la mintinguri, sa fie controlati drastic si, dupa caz, bagati la puscarie. Aviz si pentru matracucele de la Cutzu-Cutzu, la care ar trebui intervenit in forta de catre organele abilitate, autoritati de control, procuratura. La fel si la primarii si, evident, la 4 Labe Maidaneze, unde tovarasul Potaie Barbuceanu invarte bani, nu gluma.

Bravos! Luam cainii, ne facem ca ii adoptam pe hartie, si pe urma le dam drumul prin locuri dosnice. Ce spuneam eu ? Asta e treaba, si e evident de ce nu se rezolva problema. Trebuie cineva zbir, cu masuri dure, sa stie oamenii de frica. Trebuie rezolvate in primul rand javrele bipede, inclusiv cele de la nenorocitele alea de ONG-uri care sunt de o neobrazare inspaimantatoare. Cu tunul as intra peste Cutzu-Cutzu, sa dispara matracucele alea nerusinate. Plus aia de la 4 Labe Maidaneze, Potaie Barbuceanu si acolitii. Niste inconstienti, si fac parada in stanga si in dreapta de asa-zisa lor dragoste de animale. Dar de ce mancati porc, mai draga ? ...i-as intreba eu. Mancati vita, miel, peste, omorati gandacii din bucatarie...si ziceti ca iubiti animalele. Ce penibili...

Eu as intra in astia cu politia, sa-i controleze la sange ...daca un caine adoptat si eliberat face vreo victima...Cel care l-a adoptat sa raspunda penal :)

Pentru cei care fac parada de dragostea de animale: nu mai omorati creaturi de genul asta

animatie-cu-paianjen.jpeg

Sunt niste creaturi foarte utile, de fapt. Nu e normal sa faci caz de cat iubesti animalele, dar sa omori paianjenii. O alta specie care ar trebui protejata, si nu omorata, este asta

576px-Cockroach_closeup.jpg

Sunt fiinte foarte pasnice, sunt si ele suflete. Mi se pare anormala atitudinea celor care prigonesc bietii paianjeni si saracii gandacei. Un gandacel in bucatarie...o placere. Convietuirea pasnica dintre om si animal. Sa invatam sa fim civilizati si sa traim cu gandacii in bucatarie, fiindca sunt vietati si ei, nu ?

Marile noastre "iubitoare de animale" care scot vocalize ascutite pe la mitinguri poarta haine scumpe, le vedeam anii trecuti cu blanuri de nurca si de zibelina. Halal dragoste de animale. Mananca purcei de Craciuni, miei de Pasti, mananca supa de gaina si friptura de cocosi...Da, sa tot iubesti animalele si sa faci taraboi in piata, in conditiile astea.
Cum spuneam, ar trebui puse cu botul pe labe in primul rand javrele bipede.

GeoX said:
Pentru cei care fac parada de dragostea de animale: nu mai omorati creaturi de genul asta

animatie-cu-paianjen.jpeg

Sunt niste creaturi foarte utile, de fapt. Nu e normal sa faci caz de cat iubesti animalele, dar sa omori paianjenii. O alta specie care ar trebui protejata, si nu omorata, este asta

576px-Cockroach_closeup.jpg

Sunt fiinte foarte pasnice, sunt si ele suflete. Mi se pare anormala atitudinea celor care prigonesc bietii paianjeni si saracii gandacei. Un gandacel in bucatarie...o placere. Convietuirea pasnica dintre om si animal. Sa invatam sa fim civilizati si sa traim cu gandacii in bucatarie, fiindca sunt vietati si ei, nu ?

Sa fin seriosi,nu se prea poate face comparatie intre aceste insecte si caini .

Sa nu discriminam. Unde e egalitatea intre fiinte ? Tot ce e viu are si el un sufletel, nu ? De ce unii sa fie mai egali decat altii ? Ce-i pentru dulai nu e valabil si pentru mititei ?
In orice caz, legea trebuie aplicata strict, si cu sanctiuni pentru cei care se fac ca adopta dar isi bat joc. Stiu ca nu le convine unora, reducerea numarului de potai maidaneze de pe strazi ar strica niste interese, ca nu vor mai putea invarti bani cum vor. Asta nu le convine.

Geo,discutii inutile, unde legile nu-s sau nu sunt respectate.... nu exista rezolvare.Cat priveste adoptia ,discutabila solutie . Cat de tare iubestii cainii, cat de tare iti doresti sa-i ajuti ,nu poti ,sunt mult ,mult prea multi caini,imposibil de adoptat.

La altii se poate ,la noi....NU .

În Statele Unite ale Americii, orice câine găsit pe stradă şi care nu este revendicat de nimeni timp de trei zile, chiar dacă teoretic are un stăpân pentru că are la gât un element de identificare, este eutanasiat. În urmă cu trei ani, Curtea Suprema a statului California a dat o hotărâre prin care a mărit termenul la 5 zile. Aproximativ 3 – 4 milioane de câini şi pisici sunt eutanasiaţi în adăposturile din SUA, în fiecare an, scrie gandul.info.ro.

În Marea Britanie majoritatea familiilor au un animal de companie. Câinii maidanezi care sunt găsiţi, totuşi, pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă în şapte zile nu sunt revendicaţi, sunt fie daţi spre adopţie, fie eutanasiaţi.

Potrivit unui raport al Dog Trust, unul dintre cele mai importante ONG-uri care se ocupă de câinii din Marea Britanie, în 2008, din 96.892 de câini maidanezi adunaţi de pe străzi, au fost eutanasiaţi doar 6.710 (7%).

În Irlanda, câinii maidanezi sunt adăpostiţi şi eutanasiaţi în cazul în care proprietarii nu îi revendică în termen de 5 zile. În plus, în cazul în care un propietar nu îşi supraveghează câinele corespunzător, primeşte pe loc o amendă.

În Franţa, atât câinii, cât şi pisicile care sunt găsite pe străzi sunt adăpostite timp de 8 zile, iar dacă nimeni nu le revendică, sunt eutanasiate. Mai mult decât atât, legislaţia din unele zone permite chiar împuşcarea acestora. Estimările neoficiale arată că, în fiecare an, în Franţa, sunt ucişi între 50.000 şi 500.000 de câini.

În Germania, câinii fără stăpân sunt sterilizaţi gratuit de autorităţi, dar prezenţa lor pe străzi este un caz rar. Şi asta datorită unei legislaţii bine puse la punct. Persoanele care abandonează animalele pe străzi trebuie să achite amenzi usturătoare. În plus, în această ţară sunt foarte multe adăposturi pentru animale, atât private, cât şi de stat.

Legislaţia este extrem de strictă şi în cazul proprietarilor de câini. Aceştia nu trebuie să îşi lase câinii nesupravegheaţi. În plus, este interzis accesul câinlor în parcurile pentru copii. În caz contrar sunt amendaţi. Fiecare proprietar de câine necastrat trebuie să achite, în fiecare an, la autorităţile locale, o taxă pentru fiecare exemplar pe care îl are în grijă.

În Spania, animalele fără stăpân sunt ţinute două săptămâni în adăposturile primăriei. Apoi, dacă nu sunt revendicate sau adoptate, ele sunt eutanasiate. În cazul în care ajunge într-un adăpost privat, câinele poate rămâne acolo, dacă nu este adoptat.

În Italia, stăpânii de animale sunt obligaţi prin lege să îşi înregistreze animalul, acesta primind un cod de identificare. Mai mult, câinii sunt trecuţi într-un registru naţional. Maltraterea şi abandonarea animalelor reprezintă infracţiuni.

În Polonia, câinii nu sunt eutanasiaţi, deşi reprezintă o mare problemă. Majoritatea adăposturilor sunt supraaglomerate, iar principala cauză pentru această problemă este faptul că polonezi care au câini nu îi sterilizează şi, astfel, se înmulţesc necontrolat.

La Chişinău, câinii fără stăpân sunt eutanasiaţi. Decizia a fost luată de primarul Dorin Chirtoacă, în februarie 2010, după ce şase copii au fost atacaţi de câini maidanezi, ajugând în stare gravă la spital.

Legislaţia din Bulgaria prevede ca organizaţiile pentru protecţia animalelor să ia maidanezii în adăposturi, să îi castreze, să îi deparaziteze şi să îi vaccineze împotriva rabiei. Apoi, câinii vagabonzi sunt daţi spre adopţie, timp în care sunt ţinuţi în adăposturi. Potrivit setimes.com, în Bulgaria, câinii nu sunt eutanasiaţi decât dacă sunt bolnavi sau agresivi.

Aceleaşi măsuri se aplică şi în Grecia, unde eutanasia nu este legală decât în situaţii speciale (câinele este bolnav sau agresiv). Dar, la fel ca şi în Bulgaria, adăposturile sunt supraaglomerate. Autorităţile elene se plâng că nu mai pot adăposti animalele fără stăpân din cauza lipsei de bani, generate de criza finaciară.

In orice caz, acum chiar ca nu mai au dreptul sa se spele pe maini ca nu au lege. Exista lege, sa o aplice. Iar cei care se fac ca adopta caini dar care de fapt le dau drumul in strada...sa fie santionati penal. Numai de frica se invata lumea aici. Si sa nu mai oracaie javrele bipede de la ONG-urile alea dubioase, ca stim ce interese au. Problema nu e cainii, ci bipezii care profita de situatie. Au unii un tupeu fantastic, cum e alde Potaie Barbuceanu de la 4 Labe Maidaneze. Au invartit la bani impreuna cu cei de la primarii...oho ! Sigur ca daca s-ar reduce semnificativ prezenta animalelor pe strazi, nu ar mai avea unii obiectul muncii si al vocalizelor obraznice. Ar trebui sa intre DNA-ul peste ei, la primari si la ONG-uri. Sa nu le uitam si pe foarte vocalele tovarase de la Cutzu-Cutzu, individe de o fatarnicie crasa. La racoare cu aceste personaje.

Lasa ca se rezolva curand, politia o sa intre in actiune :p

Nu inteleg,oare femeia de la Iasi ,muscata de caine ,s-a judecat pt despabubiri din 2008 pana acum ? Daca dureaza asa de mult ,iti trebuie bani si nervi de otel :D:
Cert este ca a castigat .

Detalii AICI

Back