• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

SONDAJ CAINI VAGABONZI

Cum credeti ca trebuie rezolvata problema cainilor vagabonzi?

• Sa fie eutanasiati ?

Votes: 4 36.4%
  • sa fie dusi in tarcuri amenajate ?

Votes: 4 36.4%
  • Sa fie castrati si lasati in strada ca pana acum?

Votes: 3 27.3%
  • Nu stiu.,nu raspund

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    11
Scrisoare deschisa Medicilor Veterinari din Pitesti

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA)

FNPA salută Scrisoarea Deschisă a Medicilor Veterinari din Piteşti împotriva eutanasiei câinilor şi APELUL acestora către medicii veterinari din România să nu lase dezonoraţi prin a accepta practicarea eutanasiei câinilor fără stăpân şi asimilarea meseriei de medic veterinar cu cea de ucigaş plătit.

SCRISOARE DESCHISĂ

- pentru că profesia de medic veterinar este una nobilă pe care am ales-o pentru apărarea vieţii şi sănătăţii animalelor şi nu pentru uciderea lor

- pentru că activitatea de ucidere a câinilor este dezonorantă şi descalificantă

- pentru că eutanasia reprezintă o procedură strict medicală, individuală şi se aplică doar animalului afectat de o boală netratabilă ce-i provoacă suferinţe majore

- pentru că în conformitate cu Hotărârea nr.24/2011 a Consiliului Naţional al Medicilor Veterinari eutanasierea câinilor, în afara celor cu bolile incurabile, reprezintă abatere disciplinară, fiind interzisă, iar Codul Deontologic prevede că “Medicul veterinar se va abţine să practice eutanasia, cu excepţia cazurilor când aceasta pune capăt suferinţelor unui pacient irecuperabil”.

- pentru că “eutanasia” câinilor sănătoşi, în scopul reducerii numărului de câini fără stăpân, este de fapt o CRIMĂ

- pentru că nu putem asimila meseria de medic veterinar cu cea de ucigaş plătit

considerăm că prevederile legii 258/2013, prin care se dă posibilitatea uciderii câinilor sănătoşi sunt abuzive, denaturează termenul de eutanasie, nu ne reprezintă opinia cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân, induc ideea că o problemă poate fi rezolvată doar prin ucidere, sunt imorale, aduc mari prejudicii societăţii.

Facem apel la toţi medicii veterinari să facă front comun, să nu accepte eutanasia câinilor fără stăpân, practică care nu numai că nu va rezolva situaţia dar îi va dezonora şi va atrage dispreţul societăţii asupra lor!

Ne delimităm strict de orice coleg medic veterinar care va încălca în acest sens codul deontologic profesional şi principiul moralităţii.

Ne arătăm disponibilitatea pentru consultări cu oficialităţile municipiului Pitesti şi judeţului Argeş în privinţa unei gestionari corecte şi civilizate a câinilor fără stăpân.

Medici veterinari din Piteşti – 21 SEMNATARI

1. Dr. Ion Măndoiu

2. Dr. Carmen Ştefănescu

3. Dr. Dan Ştefănescu

4. Dr. Andrei Stan

5. Dr. Vlad Brătulescu

6. Dr. Raluca Ioan

7. Dr. Mihai Ciuciuc

8. Dr. Liliana Stănilă

9. Dr. George Ginescu

10. Dr. Oana Irimia

11. Dr. Elena Vlaicu

12. Dr. Anca Priseceanu

13. Dr. Horia Priseceanu

14. Dr. Ionel Vişinescu

15. Dr. Mihai Cătălin Mitra

16. Dr. Monica Elena Constantin

17. Dr. Roxana Săplăcan

18. Dr. Nicuşor-Alin Radu

19. Dr. Stamate Adrian

20. Dr. Carmen Florea

21. Dr. Vlad Săplăcan

http://www.animalzoo.ro/ne-delimita...ologic-profesional-si-principiul-moralitatii/

Ce sofisme ieftine. Lasa ca e mai bine sa circule haitele sa mai manance cate un copilas. Noi protejam animalele. Sa mai haleasca un plod inutil, ca si asa sunt multi plozi, nu ? Haitele sa traiasca si sa stapaneasca strazile oraselor, iar omul trebuie sa se supuna javrelor, ca ele trebuie sa hotarasca cine merge pe strada.

La altii se poate :D: sa se imbine armonios grija atat pt om cat si pt animale .

La sfârşitul lunii septembrie FBI şi Protecţia Animalelor SUA au demarat un raid incredibil cu rezultate nemaipomenite până acum. Agenţii au reuşit, după un filaj care a durat trei ani, să scoată din mâinile unor bestii cu chip de om 376 de câini din rasa Pitbull, crescuţi strict pentru lupte de ring şi ţinuţi în condiţii de nedescris.

http://www.animalzoo.ro/incredibil-...-mainile-unor-organizatori-de-lupte-de-caini/

Va spun eu , este caine european ,undeva in Paris .Poza facuta saptamana trecuta .

Nimic nou sub soare :D: Cand a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial "o intensă campanie mediatică, încurajată de autorităţi, i-a convins rapid pe mulţi britanici că a-şi sacrifica animalele de casă era un act patriotic şi necesar, ba chiar umanitar." Apoi a urmat o eutanasiere in masa .Am adus de Aici acest material desi in acest topic se face vobire despre "maidanezi "pt a vedea unde duce "incrancenarea" poate chiar si manipularea. Desi atunci era o situatie speciala .

Nu justifica prezenta pe strazi, in pietel, parcuri, pe langa scoli, a haitelode animale salbaticite. Si solutia nu e sa ii trambaleze din Bucuresti la Buftea. Dupa urmatoarea tragedie, s-ar putea ca unii sa nu mai suporte atata bataie de joc, si sa treaca efectiv la masuri de retorsiune, drepte sau nedrepte, nu mai conteaza, cat timp cei in drept sa faca ceva se fac ca ploua...si invart banii pe asa-zise sterilizari si adoptii fantoma, pe hartie. Trebuie sa dea socoteala in primul rand javrele bipede, alde oprescu si ceilalti primari, ong-istii, diversi functionari corupti...

Vezi tu, Geo, se intampla asa cum am preconizat, valva, articole, mitinguri, promisiuni si....? Tot atatia caini pe strada , oameni muscati, ce mai ,tara lui Papura Voda. Si ce-i grav e ca nu se intampla doar in problema maidanezilor .

Pentru ca se fac si campanii mediatice impotriva unor masuri mai energice, care ar implica si stoparea unor invarteli financiare intre primarii si ong-uri dubioase. Tipete, mitinguri, becate isterice de la Cutzu-Cutzu, matracuci ca alde Potaie Barbuceanu de la 4 Labe Maidaneze...Si politicienii, primarii...evident ca o lasa moarta, sa nu se puna rau cu unele categorii...voturi, chestii.

Intr-o tara civilizata nu s-ar intampla asta,legea e lege si protectia animalelor vegheaza sa nu fie maltratate ,nu se ocupa cu matrapazlacuri .

Proverbele ascund un samabure de adevar, nu-i asa ? :P

" Ascunde-ţi ciomagul de câini, că mai rău te muşcă. " :D:

" Nu trezi câinele care doarme. "

Nu sunt pro eutanasiere, asta-i clar, dar norma care va intra in vigoare luna viitoare mie imi pare discriminatorie si discutabila .

Normele metodologice ale ordonaţei privind eutanasierea câinilor maidanezi aduc noutăţi surprinzătoare. Capturarea şi eutanasierea câinilor din jurul blocurilor vor fi strict interzise de la sfârşitul lunii viitoare. Astfel, potrivit ordonanţei de urgenţă a Guvernului, hingherii nu au voie să se atingă de acești maidanezi.. Totodată, şi câinii comunitari de talie mică vor fi lăsaţi să umble în voie pe străzi.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/leg...nii-fara-stapan-din-jurul-blocur-1064129.html

Câinele anului 2013

Xena este o cățea care anul trecut a fost foarte aproape să moară. Patrupedul a ajuns într-o stare fizică deplorabilă, la un adăpost de animale din New York. Șansa animalului s-a ivit în momentul în care soții Hickeys au fost impresionați de povestea Xenei și au decis să o adopte

Ce a facut Xena de a ajuns cainele anului cititi aici :

http://www.starjunior.ro/cainele-anului-2013-salvat-un-copil-grav-bolnav/

In sfarsit, Asociatia (extrem de vocala) Cutzu-Cutzu este pusa, cat de cat, cu botul pe labe, dupa afacerea cu femeia al carui cadavru a fost gasit sfasiat de maidanezi, tot in sectorul 2 (nota bene: care l-a votat pe tovarasul Ontanu de 3 ori pana acum, sa se spele pe maini si pe fata cu el, individul e oricum de o nesimtire rara, implicat si in potlogarii de tot felul).

Primaria Capitalei a publicat lista persoanelor si ONG-urilor care nu mai au dreptul de a adopta maidanezi. Printre acestea se numara Asociatia Cutu Cutu

Sursa: Hotnews

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din Cadrul Primariei Capitalei a publicat duminica lista ONG-urilor si a persoanelor care nu mai au dreptul de a adopta caini din adaposturile institutiei fiindca au adoptat maidanezi pe care i-au abandonat. Este vorba despre 19 asociatii si 39 persoane fizice. Printre ONG-urile care nu mai pot adopta se numara Asociatia Cutu-Cutu, Asociatia Caleidoscop, Asociatia Ham&Miau. Interdictia este valabila un an de la data constatarii ultimului abandon.

Iata asadar, microcipate sau nu, potaile tot isi fac de cap. Si e ciudat ca javrele asa-zis sterilizate se cam imperecheaza bine mersi, le-am vazut oricum cu ochii mei; o duzina de masculi alfa asteptau sa le vina randul sa se suie pe o catea. Si toate fiarele erau marcate la urechi. Pai da, e exact ceea ce spuneam mai demult.

Care va sa zica, exista si Asociata Ham & Miau ! =)) =)) =)) Asociatia Ham & Miau Bine ca nu exista si Asociata Chitz-Chitz si Asociata Bazzz-Bazzz! =))
In acest context, dragilor, intentionez sa infiintez o asociatie pentru protectia gainilor, stiut fiind ca aceste oratanii sunt intens prigonite si sunt supuse unor carnagii inspaimantatoare. Voi infiinta Asociatia COTCODAC!

=)) =)) =)) =))

...Si vor fuziona, vor face aliante ca si partidele politice, cu acelasi rezultat:

Ciugulire de fonduri.

Dar like-ul inseamna "simpatia" cu Ontanu.
Nu ca mi-as face iluzia ca un altul ar fi fost mai breaz...Macar in sectorul 3 nu mai platesc oamenii gunoiul, dar e un parculet acolo miiiic, cu peste 100 de bancute si tot atatea cosuri de gunoi, poate fac o poza cand trec...(din mobilier stradal scuuuump)

anuk said:
Proverbele ascund un samabure de adevar, nu-i asa ? :P

" Ascunde-ţi ciomagul de câini, că mai rău te muşcă. " :D:

" Nu trezi câinele care doarme. "

Pai e asa:
daca ai gluga pe cap, trebuie sa o dai jos in preajma haitelor, sunt agresivi nu stiu cu ce asociaza un om cu gluga.
apoi, daca ai umbrela stransa, o interpreteaza ca si ciomag.
Pana acum am scapat aruncandu-le cate un betisor, o ramurica (mereu am o ramurica in mana) si se duc sa o miroasa.
Probabil le e mila de mine, poate gandesc "atat a putut sa ofere" si pleaca descumpaniti.
Sigur, daca le-as da un colt de paine, ar veni buluc, sa le mai dau, asa ca nu merge cu painea. (bine, nu mananca paine, sunt mofturosi!!)

Privind chestionarul imi e greu sa raspund.
As opta pentru tarcuri, dar sunt o sursa de scurgere de bani. Si nu cred ca ar fi ingrijiti.
Poate cel mai bine ar fi sa fie absolut toti cainii cu implant de cip, astfel incat sa se stie al cui e.
Si, cel care pierde catelul il va gasi. As pune o taxa pentru toti detinatorii de caini.
(as fi vrut sa intru in politica de nu as fi avut atatea probleme...)

Haitele nu au ce cauta pe strada, asta nu vor sa priceapa multi dintre cei care isi spun iubitori de animale. Halal "adoptii" si sterilizari, ca au ajuns din nou unde erau si inainte. Asa ca vocalizele bocitoarelor de la Cutzu-Cutzu, Vier Pfoten, Ham & Miau si alte asemenea...sunt penibile.
Sa vina si Asociata COTCODAC sa salveze orataniile prigonite pentru supa, carne...bla-bla-bla.

In acest an, Seven va fi castrat si i se va monta un CIP de recunoastere!

Back