• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Spune ce este si mergi mai departe ........

Si mie imi parea cam tot asa, da cam dezordonati soldateii, or fi dat cep la vreun butoi.

ghicicee.jpg

Arma de vanatoare sau mai precis de prindere a pasarilor formata din lasou cu bile grele (umplute cu nisip? )la capat care sa se infasoare si sa imobilizeze,cred.

659px-Bola_PSF.jpg

Bola, sau boleadora este un instrument de vânătoare primitiva, care a fost iniţial folosit de chinezi, eschimosii si indienii americani de Sud. Bolas sunt un dispozitiv de aruncare a făcut greutăţi pe capete de cabluri interconectate, concepute pentru a captura animale de încurcare anexele lor (picioare, aripi). Acestea sunt utilizate de către cel mai faimos gaucho din America de Sud. Gaucho utilizare bolas pentru a captura bovine de funcţionare sau de joc. În funcţie de designul exact, aruncător prinde bolas, fie de către unul dintre greutăţi sau în legătura de cabluri. El dă impulsul bile de swinging-le şi apoi eliberează bolas. Bola este utilizat de obicei pentru a încurca picioarele animalului, dar dacă aruncat cu suficienta forta, ele au fost cunoscute pentru a rupe oasele. Nu există nici un design unic. Cele mai multe bolas au două sau trei bile, dar există versiuni de pana la 8 bile. Unele bolas au bile de aceeasi greutate, altele varia în funcţie nodul şi cablul. Bolas cu trei greutăţi sunt de obicei proiectate cu două cabluri mai scurte, cu greutati mai mari, şi un cablu mai lung, cu o greutate uşoară. Greutati mai mari zboară la paralela de fata pentru a reciproc, lovit de fiecare parte a picioarelor, şi merge în jurul valorii de greutate mai mica, ambalaj la picioare. Gaucho utilizarea bolas din piele impletita cabluri cu bile de lemn sau saci mici de piele umplute cu pietre în capetele de cabluri. Bolas poate fi numit în funcţie de cantitatea de ponderile utilizate:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bolas

http://www.flight-toys.com/bolas.htm

Este si in glosarul ala dar eu n-am trecut de jumatea lui a.:D, sub numele de bolas.

:cry: da nici n-am apucat sa ma dezmeticesc bine si anuk a si ghicit. sa se mai prefaca si ea ca nu stie. nu ma mai joc asa! :P

N-am material ,sa puna poza cine are ,va rog :P

Back