Faptul ca se vehiculeaza in media nu e un argument infailibil. Eu nu imi iau informatiile despre cutremure din presa, de exemplu, ci de pe site-urile centrelor seismologice de specialitate, e o diferenta, nu merg oriunde (si cred ca am mai spus treaba asta). Si vehicularea in media nu justifica atitudinile celor care au injurat-o pe jucatoarea aceea, nici prostia lui geoana si a diversilor europarlamentari ultra-populisti.
Unde e fapta reala, nu ce "se zice" ? Una e o fapta reala, un fenomen fizic sau ceva concret petrecut, si alta ce e preluat din surse neprecizate sau neclare, oricum. Una e un gest inregistrat sau un eveniment vizibil, atestat din surse multiple independente si alta e ceea ce se preia si se amplifica facand abstractie de caracterul obscur al originii. De exemplu, cutremurul e ceva real, concret, dar ce se spune despre cutremur in media e prostie 100%. Asa si in cazul asta. Si da, e dovedit ca romanii au caracter de turma, oameni iubitori de coruptie si corupti, creduli la zvonuri de tot felul.
Au luat romanii atitudine ? Au porcait-o pe jucatoarea aia, curat atitudine romaneasca, demna de caracterul civilizat al natiei, deh. Si atitudine bazata pe un zvon, macar daca era ceva real, concret, demonstrat fara dubii.