• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Unelte si aparate care transforma gatitul intr-o placere :P

anuk

Moderator
Reaction score
0
Femeia zilelor noastre este f ocupata si uneori, prepararea mancarii este o corvoada, in loc sa fie o bucurie.Exista o serie intreaga de ustensile sau aparatura de ultima generatie disponibila pe piata care ne garanteaza un trai mai usor si mai placut atunci cand vine vorba despre activitatile din bucatarie. Mie mi-a iesit ieri o farfurie de Masterchef =)) cu sosul verde pt friptura gratie unui mixer nou ,nout. :P
Aici o sa postam ustensilele pe care le folosim, ca o recomandare pt fetele noastre,de ce spun asta? Pt acest aparat
Stella-Passa-Verdure.jpg
la care facea referire Angela,a stat la mine in camara ani buni (il primisem cadou ) fara sa-l folosesc pt nu stiam la ce ar fi bun,pana intr-o zi :P cand mi-a picat o fisa.
Sint multe ustensile care ne-ar ajuta ,dar se intampla sa nu le stim ,deci.... va astept sa participati "la emanciparea femeii " :D:

M-am luat cu vorba si n-am prezentat "scula''
-se fixeaza pr vas pt a avea stabilitate
-are 3 razatori de diferite dimensiuni
-se invarteste f usor de manivela si se preseseaza strecurand ce-am ras
-se spala isor
-nu ocupa mult loc
-mie mi-e utila la dat fasolea pt fasole frecata
-merge si la cartofii pt galustele de prune

De regula nu cred in reclamale de la tv,m-am pacalit odata si m-am lecuit =)) totusi ,sunt si lucruti utile si de calitate. Zilele trecute mi-am luat tigaie de ceramica pt clatite
images-6.jpg
o nebunie, mai ca-mi vine sa zic ca se fac clatitele singure :D: Se mentine temperatura cat stai cu tigaia fara foc,nici vorba de lipit, am facut 20 de clatite fara sa ung tigaia cu ulei si s-au prajit uniform ca intr-o reclama de clatite.O recomand fara rezeve,f usoara ,o poti manui la aruncat clatita fara pic de efort.
A,era sa uit, pretul este chiar accesibil.Ma bate gandul sa cumpar una gen wok ,evident la cu totul alt pret,cu capac.....

Foloseste cineva deshidrator ? Sper sa -l aibe cineva de pe la noi si sa putem dezbate oaresce informatii .

Nu cred ca nimeni nu deshidrateaza ierburi ,legume si fructe ?
N-am saturat sa am casa plina cu ziare si prosoape de bucatarie insirate peste tot,vreau deshidrator neaparat.Va rooooog, vreau un sfat.

Tot pe mine cade capra :D: am facut comanda si o sa vina joi.Sa vad ce cumpar maine pt prima sarja de deshidratare . Cred ca ceapa ,am vrut sa fac zilele trecute "dovlecei pane"si n-am facut pt ca-mi trebuiau 2 linguri de ceapa deshidratata si bineinteles ca n-am avut :D:

Iuhuuuuu !!!!Am primit deshidratorul,sunt f fericita. Plec spre piata sa cumpar galbiori si sa pun aparatul la lucru. Promit sa va spun daca renteaza sau nu :P

Ce sa va spun ,sunt f incantata de noua mea achizitie. Nu-i sezon de fructe si legume,galbiori n-am gasit ,hribii erau f scumpu si cam blegiti, dar am incercat-o cu morcov,ceapa, care a iesit dementiala,o sa fac maine o paine cu ceapa :P,evident ca la masina de paine :D: ca de, se supara mosul daca nu o folosesc si nu mai pup nimicuta de la el.

Nu vad nici macar o reactie din partea voastra, deci....nu sunteti propcupate sa va usurati munca un bucatarie :P Treaba voastra, dar va spun ca noua mea giucarica, in speta, deshidratorul este o nebunie.Face pana la ultimul banut si nici nu a fost o avere .

Nu-i fac reclama , o sa trebuiasca sa ma credeti pe cuvant :P

Deshidratorul face toti banii , prima data pun tavile la deshidrator apoi le scot afara la soare.Merge repede si se usuca frumos.

Jinduiam de ceva vreme dupa un mojar de gresie in care sa pot zdrobit verdeturile care au un gust mai bun decat zdrobit in robot,nu stiu de ce ,dar m-am convins de asta.:P

Am gasit unul la un pret rezonabil si am facut cu ajutorul lui
am facut un sos de usturoi verde,o nebunie.

Are cineva masina de facut inghetata ? Daca da,poate ma ajuta si pe mine sa-mi lamuresc oaresce nelamuriri.

Nu va ingramaditi cu raspunsurile :P ca m-am lamurit. Am busit cateva portii de inghetata din fructe...o nebunie,din pepene galben,zmeura si caise. Din menta ,afine ,saptamana viitoare.Pe langa gustul super bun stiu cu siguranta ca e sanatos .

V-ar placea un astfel de tocator de legume? :P

Back