• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Va veni in curand CEVA MARE?

Probabilitatea unui seism de peste 6.5 in lume, pana pe 10 iulie, dupa parerea mea, este de luat in seama.

chiar peste 7, ca nu a mai fost cam de multisor unul.

mod1 said:
chiar peste 7, ca nu a mai fost cam de multisor unul.
deci, asta e o premonitie. inginerul ioan istrate nu l-a prevazut.

pai tocmai asta e, eu am spus marti ca va fi un cutremur mai mare de 7 si miercuri a fost. iar istrate nu a zis nimic.

Am eu un feeling ca pana pe 15 o sa avem ceva frumos in lume undeva. Ma gandesc la ceva peste 7, cu sanse destul de mari sa fie chiar peste 8.

... un posibil 6.5 - 7.0 la noi in tara , in urmatoarele 8 saptamani ... asta da premonitie , acest cutremur nu va avea precursor.
Adancimea va fi de aproximativ 120 km , cutremurul va dura in jur de 80 de secunde .

Doamne fereste Marius.Sper sa nu ti se indeplineasca predictia asta.

Marius prezice, de fapt, un cutremur ca in 1908. 6 octombrie 1908, adancime 125 km, MGR=6,8 Intensitate maxima VIII, aparent fara precursor, nu unul evident (adica de 5-5,9 grade).

adica e posibil sa avem un cutremur cum am prezis eu ? :-" Prefer varianta mea decat cea a lui Marius :D

Poate un 5,8-6,5 grade, cel mult. In octombrie sau prima jumatate a lui noiembrie. Sau mai probabil in primavara lui 2012.

Este posibil un cutremur mare in regiunea Indonezia-Filipine-Japonia.

...au trecut cele 36 de ore,n-am nimerit premonitia,nu a fost decat un amarat de 6.9 in PERU...dar cel putin am puterea de a recunoaste ca nu sunt bun la asa ceva,pe cand mos tagarta si cu a lui nepot ...

GeoX said:
Poate un 5,8-6,5 grade, cel mult. In octombrie sau prima jumatate a lui noiembrie. Sau mai probabil in primavara lui 2012.

Merg si eu pe o varianta asemanatoare.
In 7 luni maxim (pana in iunie, inclusiv), Vrancea, un seism in jur de 7 (poate ceva comparabil cu '77, dar cel mai probabil sub 7).
Cel mai probabil martie- aprilie si cel mai probabil pe etajul de adancime 60-110 km.

Eu as merge pe un 6,5-6,9R la 110-130 km in perioada decembrie 2011-martie 2012.

Ma hazardez si eu la un pronostic:

-cutremur de magnitudine MGR > 6,5 in intervalul 2012-2015, cu urmatoarele particularitati:
daca se va produce la o adancime de 120-130 km, este probabil ca magnitudinea sa nu depaseasca MGR=6,8-7,0;
daca se va produce la o adancime mai mare de 140-145 km, este posibil ca magnitudinea sa fie de cel putin MGR=7,0 (dar fara certitudine).
Deci depinde de zona care se va rupe. Vine mai de sus, atunci magnitudinea nu va fi prea mare (nu ceva catastrofal de ordin MGR 7,2-7,5). Daca vine mai de jos, e posibil sa depaseasca MGR 7,0 grade, dar nu e o certitudine acest lucru. Ganditi-va ca la 30 de ani dupa seismul din 1838 (de adancime 90-110 km ca in 1977) s-a produs un cutremur in 1868 la 150 km (arie macroseismica alungita spre Chisinau-Ucraina-Moscova), dar cu MGR care nu a depasit 6,6-6,7 (intensitate macroseismica maxima VII-VIII).

:26: OMG

Si o mica intrebare pt pronosticul lui GeoX : Ar trebui inainte sa apara un zgalt de 5-5,5 , nu ?

Back