magda
New member
- Joined
- Apr 15, 2010
- Messages
- 7,166
- Reaction score
- 0
Prunele uscate lupta cu diabetul
Prunele au pierdut mult teren in fata fructelor de import, exotice, in ciuda nenumaratelor lor beneficii pentru sanatate, cum ar fi faptul ca au capacitatea de a lupta cu diabetul, fara ca acesta sa fie singurul lor merit.
Prunele, mai ales cele uscate, reprezinta gustarea perfecta daca incerci sa dai jos ceva kilograme, pentru ca asigura senzatia de satietate destul de rapid. In plus, au un continut mare de fitonutrienti (compusi sanatosi de genul beta carotenului, conform Suite101.com.
Previn constipatia
Prunele, chiar si uscate, au un continut mare de fibre, astfel ca previn bolile de inima si pastreaza tractul digestiv sanatos. In plus, previn constipatia. Contin nu doar beta caroten, dar si potasiu, fier (care ajuta la absorbtia Vitaminei C), Vitamina A, C, B1, B2 si B6.
Fibrele solubile continute ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, marind sensibilitatea organimului la insulina. Radicalii liberi pot face rau celulelor, putandu-le transforma in unele canceroase - aici intervine betacarotenul si Vitamina A, care anuleaza raul facut.
Cat despre Vitamina C, aceasta ajuta sistemul imunitar si are proprietati antihistamice, luptand astfel cu raceala, alergiile si astmul.
Potasiul este esential pentru mentinerea unei presiuni sangvine normale si functionarii optime a inimii. Fierul ajuta la formarea eritrocitelor si ajuta la transportarea oxigenului catre celule.
Vitamina B1 ajuta digestia si memoria, B2 este un antioxidant necesar mai ales cresterii si dezvoltarii, fiind de folos si parului si pielii, iar B6 este important in metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.
Exista insa si o contraindicatie: persoanele predispuse la calculii renali ar trebui sa evite prunele uscate.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/prunele-uscate-lupta-cu-diabetul-1075404
Prunele au pierdut mult teren in fata fructelor de import, exotice, in ciuda nenumaratelor lor beneficii pentru sanatate, cum ar fi faptul ca au capacitatea de a lupta cu diabetul, fara ca acesta sa fie singurul lor merit.
Prunele, mai ales cele uscate, reprezinta gustarea perfecta daca incerci sa dai jos ceva kilograme, pentru ca asigura senzatia de satietate destul de rapid. In plus, au un continut mare de fitonutrienti (compusi sanatosi de genul beta carotenului, conform Suite101.com.
Previn constipatia
Prunele, chiar si uscate, au un continut mare de fibre, astfel ca previn bolile de inima si pastreaza tractul digestiv sanatos. In plus, previn constipatia. Contin nu doar beta caroten, dar si potasiu, fier (care ajuta la absorbtia Vitaminei C), Vitamina A, C, B1, B2 si B6.
Fibrele solubile continute ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, marind sensibilitatea organimului la insulina. Radicalii liberi pot face rau celulelor, putandu-le transforma in unele canceroase - aici intervine betacarotenul si Vitamina A, care anuleaza raul facut.
Cat despre Vitamina C, aceasta ajuta sistemul imunitar si are proprietati antihistamice, luptand astfel cu raceala, alergiile si astmul.
Potasiul este esential pentru mentinerea unei presiuni sangvine normale si functionarii optime a inimii. Fierul ajuta la formarea eritrocitelor si ajuta la transportarea oxigenului catre celule.
Vitamina B1 ajuta digestia si memoria, B2 este un antioxidant necesar mai ales cresterii si dezvoltarii, fiind de folos si parului si pielii, iar B6 este important in metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.
Exista insa si o contraindicatie: persoanele predispuse la calculii renali ar trebui sa evite prunele uscate.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/prunele-uscate-lupta-cu-diabetul-1075404