• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

AJUTORUL IN NATURA

lamaipublimedia-shutterstock.jpg


8 lucruri pe care nu le stiai despre lamai.


Fie ca le consumi sub forma de suc sau limonada, la o cana de ceai sau ca dressing pentru diferite bauturi, ii faci mult mai mult bine corpului tau decat ai fi crezut. Pe langa binecunoscutele efecte antivirale si dietetice, lamaile au si alte proprietati cu adevarat miraculoase. Hai sa le descoperim impreuna!

1. Vindeca acneea
Lamaile contin acid citric, care poate fi foarte eficace impotriva acneei. Continutul bogat in vitamina C este vital pentru mentinerea sanatatii dermului, in timp ce natura sa alcalina distruge mai multe tipuri de bacterii ce provoaca acneea. Pe langa faptul ca ar trebui sa consumi in fiecare zi pe stomacul gol apa cu lamaie, poti sa iti aplici zeama de lamaie direct pe piele si sa o lasi sa actioneze cate o noapte intreaga.

2. Amelioreaza anxietatea
Studii recente au demonstrat ca mirosul lamailor are un efect relaxant si contribuie la ameliorarea starilor de oboseala, anxietate, tensiune si nervozitate. Totodata, aroma de lamaie imbunatateste moralul si vindeca insomnia.

3. Vindeca aftele bucale
Proprietatile antibacteriene si antivirale ale lamailor pot accelera procesul de vindecare al aftelor. Clateste-ti gura cu un amestec de apa calduta si zeama de lamaie de trei ori pe zi si ai sa observi o diminuare a arsurilor provocate de afte.

4. Calmeaza febra
Daca iti prepari un amestec din zeama unei lamai stoarse, un pahar de apa calda si miere, fii sigura ca temperatura corpului va scadea considerabil.

5. Vindeca eczemele
Daca suferi de eczema, o combinatie intre lamaie, miere si apa calduta aplicata pe zona cu problema va avea efecte vizibile. Capacitatile anti-inflamatorii ale lamailor sunt dublate de puterea vindecatoare a mierei.

6. Inlatura oboseala
Cand te simti extenuata si incapabila sa iti duci la bun sfarsit indatoririle, lamaia iti poate servi drept un veritabil energizant. Ea stimuleaza activitatea creierului si sporeste capacitatea de concentrare.

7. Improspateaza respiratia
Daca ai fumat, ai baut alcool, cafea sau ai mancat anumite condimente, te poti baza pe lamaie pentru inlaturarea mirosului neplacut al gurii. Trebuie doar sa o clatesti cu zeama de lamaie amestecata cu putina apa calduta.

8. Protejeaza stomacul
Acidul lamailor stimuleaza producerea acidului gastric si sporeste activitatea muschilor stomacului. Trebuie doar sa bei o cana de zeama de lamaie in amestec cu apa calduta dupa fiecare masa.




Autor: Cristina Sauciuc
 
5 plante care-ti schimba viata

Starile de indispozitie, de somnolenta in timpul serviciului, durerile de cap care apar dintr-o data si iti strica ziua, pot fi usor indepartate cu ajutorul unor plante foarte la indemana. Nu trebuie sa umblati cu sacul de plante dupa voi, dar este bine sa aveti cateva minime cunostinte. Este mult mai la indemana, mai ieftin si mai sanatos sa te tratezi cu plante sau chiar sa previi decat sa vindeci.

Cicoarea
A fost folosita in farmacia verde de mii de ani, din vremea dacilor, cunoscut fiind efectul ei stimulator. Este mai sanatos sa folosesti cicoare decat energizantele de pe piata sau decat cafeaua solubila. Planta contine acid cichronic si tanin, motiv pentru care are un gust usor amarui. Pentru cine nu suporta gustul amarui, exista un remediu vechi de cand lumea: cand bei ceva ce nu-ti place, nu respira cateva secunde. Vei vedea ca papilele tale gustative nu vor identifica deloc gustul neplacut. Nu te astepta la cine stie ce schimbare de gust: pur si simplu nu vei simti nici un fel de gust. In plus, in afara stimularii, cicoarea are si efect drenal, stimuland functiile digestive si pe cele renale.

Cicoarea contine: vitamine (A, B1, B2, C, K si PP), saruri minerale (calciu, magneziu, cupru, potasiu, fier si fosfor).

Rozmarinul
Mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, rozmarinul combate surmenajul si oboseala, avand un efect tonic si revigorant. In plus, are un efect de catifelare a pielii. Este foarte la indemana sa fierbi timp de cateva minute cateva crengute de rozmarin in 250 ml de vin alb, preferabil de tara – in care nu se pune conservant sau alte chimicale. Cu fiertura asta se spala fata folosind un tampon de vata sau ceva usor. Pentru cine se respecta poate pune cateva crengute de rozmarin intr-o sticla cu ulei de masline virgin (nu facut din samburi de masline ci din masline, presate la rece). Uleiul se poate folosi la salate, aroma pe care o da acestora fiind minunata

Menta
Este recomandata celor care au o bila lenesa – chiar daca nu aveti rezultate medicale in care sa se vada asta, puteti resimti starile de somnolenta, in special dupa ce mancati sau starile de greata. Un ceai de menta baut cu inghitituri mici, dupa masa, stimuleaza bila anesteziind, in acelasi timp mucoasa gastrica. Menta are o usoara actiune antifermentativa, dezinfectanta, fiind indicata in tratamentul colitei fermentative.

De asemenea, puteti bea ceai de menta daca aveti stari diareice (sau daca nu aveti menta, inghititi cu putina apa orez nefiert)

Cafeaua
Chiar daca America precolumbiana folosea cafeaua inainte de a fi re-descoperita de spaniolii lui Columb, denumirea in sine vine de la arabescul quahwek – stimulant. Are efect stimulant bauta in cantitati mici – maxim 2 cescute pe zi. Nu se combina cu zahar – pentru ca-i ia din tarie – si nici cu lapte – pentru ca devine toxica. Din pacate, cei care au tensiunea mare nu pot beneficia de efectele stimulative ale cafelei si nici de aroma deosebita a acestei plante. Mai mult de 2 cesti pe zi cafeaua devine distructiva, eliminand in primul rand calciul si fortand organismul dincolo de limitele sale

Busuiocul
A fost folosit foarte mult in bucataria romaneasca, la ora actuala fiind preferate, din pacate, alte plante exotice si in special mediteraneene. Privit prin prisma efectelor pe care le produce, bucuiocul are actiune antibiotica, antimicrobia­na, antitusiva si expectoranta, actionand ca diuretic, carminativ, antiseptic, antiinflamator gastric, intestinal si renal. De asemenea, are efecte pozitive in disfunctii stoma­cale, gastrite, insomnii, iritabilitate, nervozitate, migrene, angina pectorala, in colite de fermentatie, diaree, colici intestinali si balonari. Trebuie insa sa aveti grija pentru ca folosirea excesiva a busuiocului produce senzatii de foame. Puteti folosi planta in special la salate si la senvisuri, dar si la friptura. Totodata, busuiocul combate bronsita, gripa, durerile articulare, insuficienta circulatoria si reumatismul. Puteti obtine un ceai concentrat si energizant pregatind un decoct (o fiertura) dintr-un pumn de planta uscata si maruntita la 250 ml de apa rece, care se fierbe 2-3 minute, apoi se infuzeaza inca 3-5 minute. Se strecoara si se beau doua ceaiuri pe zi.

Busuiocul mai poate fi folosit si ca apa de gura sau pentru gargare contra leziunilor bucale erozive, afte, faringite, angine, si toxidermie buloasa post-me­dicamentoasa.

Tot un decoctul energizant se poate face si din seminte de busuioc - o lingura la 500 ml de apa rece se fierbe 4-5 minute, se infu­zeaza 8-10 zece, se strecoara si se bea toata cantitatea in cursul zilei.

http://www.horoscop-astrologie.ro/5-plante-care-ti-schimba-viata.html
 
Alimente-medicamente......


Usturoiul - e "politistul" circulatiei sanguine. Ajuta inima, regleaza hipertensiunea, reumatismul, afectiunile usoare ale gatului.

Rosia - are virtuti antiimbatranire. Conserva prospetimea si tineretea epidermei, iar sub forma de suc, potoleste durerile intestinale. Consumata in cantitate mare, este anticancerigena.

Telina - calmeaza durerile reumatismale, nervii, accesele de oboseala. Vindeca degeraturile si este un bun afrodisiac.

Piersica - mancata dimineata, pe stomacul gol, garanteaza o buna digestie pe toata durata zilei.


Banana - mentine echilibrul nervos, fortifica oasele si favorizeaza cresterea.

Strugurele - este depurativ si laxativ.

Cireasa - vindeca dereglarile urinare, dezintoxica organismul, elimina apa si regularizeaza intestinele.

Caisa - ajuta in lupta de combatere a anemiilor si a slabiciunilor pasagere ale sistemului nervos.

Ananasul - campionul retetelor de slabit.

Marul ("Un mar pe zi tine medicul la distanta") - faciliteaza digestia si reinnoirea celulara, e diuretic si regleaza tranzitul intestinal.

Salata verde - planta insomniacilor. Se bea in infuzii.

Cuisoarele - tinute in gura, potolesc durerile de dinti.

Afina - corecteaza tulburarile de vedere.

Cartoful - mancat crud, potoleste pe loc durerile de stomac. Sucul de cartofi vindeca ulcerul. Purtat in buzunar, potoleste reumatismul. Tinut in mana (taiat in doua), inlatura greturile celor cu rau de masina.
 
Curatarea naturista a rinichilor


Stim cu totii ca rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, toxinele si toate celelalte lucruri nedorite care intra in corpul nostru (cu sau fara stirea noastra). Anii trec iar cu timpul sarurile se acumuleaza si evident ca e nevoie sa ni-i mai si curatam cumva, nu? Cum se face asta? Este foarte simplu:

Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati-l marunt, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider. Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si toxinele acumulate in rinichi se elimina prin urina. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!

parsley.jpg
 
Farmacia naturii: cel mai puternic antibiotic
usturoi-300x185.jpg



Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa.

Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei – in cinci minute fix! in testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.

Este o planta atat de puternica incat, cand e frecata’pe picioarele cuiva, intra rapid in sange si poate avea un efect benefic in plamani. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocand cativa catei de usturoi, amestecandu-i cu putin untdelemn de masline si aplicand mixtura pe talpi.

Oameni bolnavi de plamani – ajunsi in pragul mortii – suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au intremat si au plecat complet vindecati, laudand aceasta planta miraculoasa.

INVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE

In 1948, dupa ani intregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat in sfarsit cu fermitate “puterea de penicilina” a usturoiului, izoland diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii. ”

La fel de eficienta era si impotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea invelisului inimii (febra reumatica) . Allicina, un alt ingredient, infrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mancarii in alimente si in intestine), febra tifoida, holera si TB.C.-ul. De atunci, in usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care “dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Cand animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sange s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta in canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.

Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt ce-i care-i confera usturoiului puterea sa de lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sange, alunga astma si bronsita, imbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase. .

PREVENIREA INFUNDARII ARTERELOR

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma intepatoare are “o actiune protectoare foarte semnificativa” in limitarea efectelor coagularii sangelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, intr-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut in 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sangele a zece pacienti s-a coagulat mai incet cand acestia au mancat usturoi cu alimente grase, decat atunci cand le-au mancat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta insemna ca usturoiul putea incetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Cand, dupa trei ore, mancarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect – fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau in usturoiul integral. In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sange). O masa care continea unt a rezultat intr-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta – in trei ore. Cand in mancare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sange, trei ore mai tarziu, era de 256,4 miligrame la suta. In ambele cazuri, usturoiul a coborat efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.

COBOARA HIPERTENSIUNEA

Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a cobori hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurand presiunea. Altii citeaza puterea sa de a inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza – in cazuri dupa cazuri – ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.

De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:

1. Este absolut sigur.

2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.

3. Tensiunea sangvina se reduce treptat – intr-o perioada de timp – fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!

4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub ingrijirea medicului.

5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.

6. Se pot obtine bune rezultate,indiferent de varsta sau de conditie.

7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.

Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.

Hipertensiunea e extrem de periculoasa fiindca, in primul rand, simptomele ei nu sunt intotdeauna prezente – multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au – si in al doilea rand, aproape intotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata.

Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar – usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decat sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni cand terapia cu usturoi inceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, in multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET

Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahar din sangele diabeticilor. Intr-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori ca era intr-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara acasa, la varsta de saizeci de ani. La nouazeci de ani, inca mai traia, sanatos-tun. Incepuse sa manance o combinatie de usturoi, patrunjel si creson. Nivelul zaharului din sange i-a coborat de la 200 si ceva la 110. Si a continuat sa foloseasca fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului.Dar poate fi un mod util de a cobori nivelul zaharului si, astfel, a controla boala. Surprinzator si interesant, insa, este faptul – consemnat de mai multe ori – ca usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sange la diabetici.

UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICATIA ANTIDIABETICA

Usturoiul – desi are o actiune putin mai inceata – este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sange. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: “Recent, mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus ca, daca nivelul zaharului din sange nu-mi scadea, trebuia sa iau un medicament oral. Citisem despre modul cum poate usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sange. Asa ca am inceput imediat sa iau cate o capsula de usturoi de 0,32 gr., pe langa vitamine si drojdia de bere, dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sange mi-a revenit la normal si nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.

REINTINERESTE FICATUL

Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi in .amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinerese atat de mult incat pielea de pe trup va straluci de activitate reinnoita. Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa.

Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata impotriva unui element atat de natural si benefic ca usturoiul.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITA

Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. Doamna S.B.. povesteste cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistenta infectie a vezicii: “Pentru aceia dintre dumneavoastra care pot suferi de cistita, usturoiul poate fi raspunsul. Dupa ce m-am imbolnavit de cateva ori, am hotarat sa-mi incerc propriul remediu. Am tocat cate trei catei mari de .usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus intr-o lingurita si i-am inghitit cu apa. Dupa cinci zile, cistita mi-a trecut. Atat de simplu (…).”

“Am mai avut cistita o singura data, si usturoiul si-a facut efectul din nou. Poate ca merge si pentru infectiile rinichilor. Doctorita mea n-a fost deloc surprinsa, intrucat a avut odata un pacient cu cancer la plamani care a trait mai mult decat se asteptase ea, si manca usturoi. Medicamentul minune – chiar merge!”

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mancaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mancat. Se poate folosi in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atat de mari, incat e absorbit direct prin piele. Folosit in acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci si cinci la suta.

Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, usturoiul a fost laudat in intreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare.

TOATE SIMPTOMELE AU TRECUT

S-au inregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate amanuntit, dupa cum urmeaza: ingreunarea de dupa masa a fost inlaturata complet in cincisprezece cazuri si usurata partial in sase cazuri din douazeci si cinci – dintr-un total de 84% eficacitate! Ragaielile au disparut complet in treisprezece cazuri, si partial in noua – din douazeci si cinci – la un total de 88% eficacitate! . Flatulenta a disparut complet in douazeci de cazuri din douazeci si cinci – un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au disparut complet in treisprezece cazuri si s-au usurat partial in opt – la un total de 84% eficacitate!. Greturile au disparut complet in sase cazuri din opt – pentru un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi folosit in cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac si intestine si a diminua crampele dureroase.

CUM SE POATE FOLOSI ACEST ALIMENT BIBLIC PENTRU A CALMA DIGESTIA

Ca uz extern, usturoiul se poate folosi in cataplasme sau bai de picioare si de maini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, inainte sau dupa mese (folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma de tablete sau capsule.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CONSTIPATIE

Un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie isi pot gasi usurarea mancand cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali si, in acest mod, produce mobilitatea scaunului.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DISPARITIA IMEDIATA A ARSURILOR SI DURERILOR DE URECHI

Doamna LC. spune: “Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru durerile de urechi. L-am vazut facand minuni in zece-cinci-sprezece minute de la spargerea unei capsule cu ulei de usturoi, turnata in ureche si retinuta cu un tampon de vata. Le-am spus prietenilor si rudelor cat de repede imi trece durerea si toti sunt gata sa jure! – Sora mea avea o infectie a urechii interioare si toata noaptea plangea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru dimineata, in lacrimi. Sotul ei a venit si a luat putin ulei, iar durerea i-a trecut in cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut intamplator ca arsurile sunt ajutate prin frectie cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea trece aproape imediat dupa aplicare si masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars destul de grav la mana, pe plita electrica. Dupa ce i s-a aplicat ulei de usturoi, a fost foarte usurat si a dormit toata noaptea fara sa se planga.

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC A VINDECAT MULTE URECHI CARE TIUIAU

Doamna N.V. spune: “Am descoperit un remediu foarte simplu si ieftin pentru slabirea auzului si tiuitul urechilor (…). Urechile imi sunau atat de tare incat abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune ca un strop de suc de usturoi pus in ureche face bine la auzul cu probleme. Am incercat, cu rezultate miraculoase ; incepeti aplicand formula cam de trei ori pe saptamana si, pe masura ce starea vi se amelioreaza, puteti reduce dozajul. Eu o folosesc in prezent cam o data la o saptamana sau, la zece zile si rezultatele bune se mentin.”

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE NASULUI SI ALE GATULUI

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos in cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gat. Daca se ia o bucata de usturoi in gura, la inceputul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea in cateva ore sau cel mult o zi.

De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele – ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice invecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta vindecatoare face ca dintii slabiti sa prinda din nou radacini si inlatura tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale! Va doare urechea? infasurati planta in putin tifon si introduceti-o in canalul exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatand venele si arterele pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de usturoi intr-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii!). Stranutati, aveti nasul infundat sau va chinuieste alergia? incercati putin usturoi tocat, inghitit cu apa. Se spune ca, in asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC ALUNGA IMEDIAT RACELILE SI DURERILE DE GAT

Usturoiul actioneaza mai repede decat vitamina C la vindecarea racelilor. Daca se tine un catel de usturoi in gura, raceala va disparea in cateva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu il mestecati. Doar razuiti-l cu dintii, din cand in cand, pentru a elibera cate putin suc. (Daca usturoiul e prea tare, incercati cu unul dintre verii sai mai blanzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum – sau prazul.) in acest mod, o durere de gat se poate opri in cateva minute (merge chiar si pentru temutele dureri de gat care sunt simptome ale difteriei!). Am descoperit ca reuseste de fiecare data – si e mult mai de nadejde decat vitamina C, care poate sa dea rezultate sau nu si, adeseori, nu face decat sa amane inevitabilul. Usturoiul asigura o vindecare permanenta, nu doar temporara. Usturoiul, planta intineririi miraculoase, si altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) si boabele de soc (Sambu-cusnigra) – toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de a usura simptomele alergice. Socul, de exemplu, contine doi compusi activi contra virusilor de gripa. Indicam in acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei (inclusiv a tusei convulsive) si a racelilor, curgerilor de nas, congestiilor de piept si bronsitelor. Radacinile sau frunzele de urzici, folosite in suc sau ceai, erau medicamente sigure si nepericuloase pentru a deschide tuburile si caile din plamani ; urzica e o antihistamina puternica. Nimic nu este mai dramatic decat vindecarea de alergie si guturai pe care o asigura frunzele de urzica, incercati doua lingurite de frunze uscate si congelate la o ceasca de apa clocotita. Puneti la asezat pana se raceste, indulcita dupa gust. Hreanul – folosit de evrei secole de-a randul ca simbol al celor sapte ierburi amare de Pasti are o indelungata reputatie de muco-kihetic. Altfel spus, are capacitatea de a dilua flegma sau mucusul, usurandu-i astfel eliminarea din sistem. Nimic nu se compara cu o lingurita de hrean proaspat pentru a curata sinusurile. Doza zilnica e necesara numai pana cand cedeaza simptomele alergici, in continuare, nu mai e nevoie decat de cateva lingurite de hrean pe luna, pentru a preveni un nou atac de alergie.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR

Bufeuri de febra? Incercati usturoiul.
Depresie? Puneti putin usturoi in salata.
Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sanilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene – toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.

Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B-l in organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a tensiunilor premenstruale si a multor alte probleme. Medici de renume au constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile, frisoanele, mancarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii. Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pudra, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate in Plante medicinale. Ceaiul se prepara doar amestecand o lingurita de praf intr-o ceasca de apa fierbinte, adaugand miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita intr-o lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa inainte de mese.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU EXCRESCENTE DUREROASE SI SPASME LA COLON

M.V ., medic stomatolog, relateaza ca timp de zece ani si-a facut tratamente cu raze X si radiu pentru a eradica niste excrescente urate ale pielii care-i tot reapareau, cu toate ca un medic ii spusese ca erau benigne. La aplicarea uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul – care-i vindecase spasmele la colon – umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a incercat formula pentru o excrescenta de langa ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi – din capsule – si in circa o luna umflatura a disparut. A doua oara, a incercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea rapid, atingand chiar marimea unei monede de zece centi cand si-a dat seama prima oara de existenta ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o vazand cu ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul alcoolului – pe care l-a incercat timp de doua, trei luni, fara succes. “Si sa te mai miri”, comenteaza el, “ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si cancer? Chiar daca nu erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu siguranta dezvolte in acel sens, avand in vedere antecedentele mele medicale. Si, categoric, nu s-au vindecat pana nu am aplicat usturoiul.Mai mult, erau urate si dureroase. Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca utila si pentru altii. Tratamentul e inofensiv si, in cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PICIORUL ATLETULUI

Ani de zile, Sorin V. a suferit in tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se inrosisera, se cojeau si il dureau. Calcaiul si talpa erau inasprite de mii de mici perforatii uscate. Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri, mancarimi si dureri.

Cand toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit ca e un leac sigur pentru piciorul-atietului. Metoda de fata consta in a intinde putin usturoi proaspat zdrobit peste zona afectata. Va da o senzatie de caldura, pentru cam cinci minute. Trebuie sa ramana pe piele timp de o jumatate de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi, timp de o saptamana, si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat usturoiul, spalati cu apa si incercati din nou mai tarziu, cu suc de usturoi diluat in apa, pana gasiti o mixtura care sa nu arda, intrucat excesul de usturoi poate agrava boala.) Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va ciorapii.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU ARTRITA, REUMATISM SI NEVRALGIE

Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu ulei vegetal obisnuit in care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu, preparat din usturoi maruntit intr-o lingura de miere, luat la masa pe o perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai ales in cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul extras din usturoi a avut intotdeauna mare succes in bolile paralitice si reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult usurata frecandu-le cu usturoi. “Da rezultate excelente”, sustine el. Un alt savant de frunte si expert in terapia cu usturoi declara ca, luat intern, usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgice.

CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAT USCAT

In cartea sa, Despre oameni si plante, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacienta, Anne-Marie M., de nouasprezece ani, care se nascuse cu un brat mai scurt, uscat, care niciodata n-a crescut prea mult, nu-i folosea la nimic si a ramas indoit peste piept. Nu simtea nimic cu bratul (decat pe timp ploios, cand o dureau oasele) si nu si-l putea misca. Consultase multi medici, dintre care nici unul nu-i putuse rezolva problema paraliziei si a estropierii de crestere. Aceasta era o problema noua pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de rahitism. Cel mai important ingredient din remediul sau, declara el, era un aliment tamaduitor simplu – varul aproape identic si mai bland al usturoiului – ceapa (“continutul ei de sulf o face foarte eficienta impotriva reumatismelor”) . Alte ingrediente includ lamaita, urzica-vie, brusturele mare si patrunjelul – toate, alimente tamaduitoare din Biblie discutate in aceasta carte la paginile 82,131,220,222,250 – ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea, spune el, ceapa – Allium cepa -este “un diuretic destul de puternic pentru a-1 fi vazut eliberand rinichii bolnavilor de uremie”). Paducelul, un aliment vindecator din Biblie discutat in Capitolul 11, si mugurii de tei, au fost recomandati ca sedativi usori. Musetelul comun, un alt aliment vindecator din Biblie discutat la pag. 4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) intr-o prisnita de varza, un aliment tamaduitor biblic, si creson, una dintre ierburile amare de la Cina cea de Taina. Acest gen de cataplasma a actionat miraculos asupra unor animale care abia se mai puteau tine pe picioare. Urma sa le foloseasca numai in aplicatii externe, sub forma de cataplasme si bai de maini si picioare. Trei luni mai tarziu, fata a revenit, vindecata in mod miraculos! A intins mana. “Priviti!” a exclamat ea si a luat cu mana o foaie de hartie de pe masa. “Sunt atat de fericita!” a strigat “E asa de minunat, ca nici nu-mi vine sa cred (…).”

Un martor sceptic a intrebat: “Vreti sa spuneti ca inainte nu va puteati misca,bratul si mana? Iar acum puteti?” “Exact”, a raspuns ea si, ca s-o dovedeasca, l-a ciupit de mai multe ori: intamplarea a aparut in toate ziarele din Paris . Parintii lui Anne-Marie au spus ca era un miracol. Numai medicii care o tratasera fara succes au refuzat sa creada. “Nu se poate face nimic”, a spus unul. “Corectarea diformitatilor congenitale e mai presus de puterea oricarui medic.”

Dupa o stire Amos News
 
Frumusetea ta



Parul poate fi revitalizat daca il speli cu o fiertura de radacini de urzica.

Amestecul de lapte cu lamaie poate inlocui cu succes un demachiant din comert.

Daca faci o baie de flori de tei pielea va fi mult mai catifelata .

Masca de banane este indicata tenului uscat.

Sofranul daca este macerat in apa poate fi folosit pentru decolorarea parului.

Daca tii o cura de mere vei vedea rezultate si asurpa tenului tau .

Masca de mar fiert in lapte poate sa refaca prospetimea obrajilor.


Daca tii o cura de struguri intreg organismul va fi revitalizat.

Radacina parului poate fi intarita daca te speli cu un decoct de radacini si frunze de urzica .

In lupta impotriva ridurilor poti folosi o masca de morcovi.

Pentru o piele catifelata a mainilor poti folosi o pasta de tarate de grau cernute, un galbenus de ou, putin ulei si o lingurita de miere.

Compresele cu infuzie concentrata de ceai rusesc atenueaza oboseala ochilor.

Ridurile pot fi atenuate daca folosesti de 2 ori pe saptamana o masca dintr-un albus de ou si o lingurita de zeama de lamaie.


De multe ori auzi despre decoct, macerare si infuzie in prepararea unor masti necesare ingrijirii tenului tau. Sa vedem ce anume reprezinta fiecare.

Macerarea este un procedeu prin care o planta este pusa in contact cu un lichid timp de mai mult timp, de la 24 de ore pana la 48 de ore. Dupa aceasta perioada se strecoara.

Decoctul este o solutie obtinuta in urma fierberii unei plante in apa pentru aproximativ jumatate de ora.

Infuzia se obtine in urma opariri unei plante. Dupa ce se pune apa clocotita peste planta se lasa deoparte (intr-un vas acoperit) timp de 15 minute si apoi se strecoara.

Sunt multe lucruri care se stiu despre frumusete dar si mai multe pe care nu le stim.Uita-te in oglinda! Ceea ce vezi este si o parte din efectul atitudinii tale fata de ingrijirea ta.
Sa facem tot posibilul sa nu mai existe secrete si sa ne ajutam reciproc sa fim pe zi ce trece mai atragatoare.
 
Masline si uleiul de masline.

7999_0000097450_W230-H300-HA1-VA4.jpg


Maslinele sunt fructele maslinilor, arbori fructiferi cultivati indeosebi in regiunile mediteraneene. Despre masline scrie si in Biblie, iar istoria lor este una lunga. Ramurile de maslin reprezentau candva simbolul pacii.

Indice glicemic mic Un aspect important legat de masline este faptul ca au un indice glicemic mic: 15. Acest indice il intalnim si la varza, broccoli, ceapa, praz, ciuperci, etc. Indicele glicemic mic elibereaza treptat energia, pe cand alimentele cu indice glicemic mare duc la cresterea nivelului de zahar din sange, adica energie de scurta durata si astfel reapare repede dorinta de a mai manca ceva, etc.

Maslinele sunt bogate in fier, vitamina E, grasimi mononesaturate, fibre si cupru. O ceasca de masline (circa 135 de grame) reprezinta 154 de calorii.

Nu se mananca imediat dupa ce au fost culese
De obicei maslinele sunt culese in luna septembrie, dar le putem gasi pe piata tot anul. Acest aspect ne indeamna sa le folosim la diverse preparate (salate, mancare cu legume sau carne), plus ca le consumam in timpul posturilor de peste an. Maslinele au un gust amar, asa ca dupa ce sunt culese din arbori trebuie sa treaca printr-un proces care actioneaza asupra gustului si culorii. Ele nu pot fi mancate ca orice fructe, imediat dupa ce le-ai cules. Maslinele verzi sunt cele care sunt culese inainte ca ele sa fie coapte, in timp ce maslinele negre sunt cele care s-au copt bine.

Ai observat in magazine masline de diferite nuante: negre, verzi, maro, rosii, galbene, etc. Acestea se obtin in urma proceselor de fermentatie la care sunt supuse, cand se pune ulei, sare sau se foloseste o saramura. In functie de procedeu, maslinele capata o anume culoare, un gust aparte si o 'infatisare' diferita: unele sunt stralicitoare, altele zbarcite, etc.


Uleiul de masline, elixirul secolului XXI


Desi fumeaza destul de mult, grecii traiesc mai mult decat alte popoare, iar tara lor inregistreaza cele mai putine cazuri de boli cardiovasculare si de cancer. Secretul lor? Dieta bogata in ulei de masline. Nutritionistii sustin ca folosirea uleiului de masline, mai ales in salate, este un prim pas in lupta impotriva kilogramelor in plus.

Poveste scurta

Uleiul de masline este un produs obtinut prin procesarea fructului de maslin, fara adaugarea altor substante sau uleiuri obtinute din alte plante. Cultivarea maslinului era raspandita inca din antichitate, acum 4000 de ani in tarile din bazinul mediteranean, uleiul de masline fiind folosit mai ales in scopuri terapeutice; Italia se numara printre cei mai mari producatori, alaturi de Spania si Grecia.”Cu exceptia vitei-de-vie, nu exista nicio planta cu un fruct la fel de important ca maslina.” (Plinius)


Uleiul de masline este singurul ulei vegetal obtinut prin presarea materiei prime, respectiv, maslinele, iar calitatea lui depinde de numarul proceselor necesare producerii lui. Astfel, uleiul extra, nerafinat, este considerat cel mai bun, intrucat rezulta de la prima presare a maslinelor.


Beneficii terapeutice

Considerat initial drept un “aliment etnic”, uleiul de masline a reusit sa cucereasca in ultimele decenii piata occidentala si cea americana; romanii il folosesc mai rar datorita pretului ridicat.

Mai mult de 80% din uleiul de masline este constituit din grasimi mononesaturate, deosebit de eficiente in cresterea asa-numitului colesterol “bun” sau HDL, si in scaderea celui “rau” sau LDL. In plus, prezenta fenolului si a altor antioxidanti naturali ajuta la prevenirea formarii radicalilor liberi (molecule puternic reactive), responsabili de distrugerea celulelor din corpul uman. Acest tip de grasime este singurul care nu a fost asociat cu cresterea riscului de cancer.

Studii recente au subliniaza faptul ca uleiul de masline mai poate preveni si cancerul, acidul oleic, principala grasime mononesaturata din componenta sa, avand rolul de a suprima dezvoltarea unei gene responsabile de dezvoltarea lui. Alte cercetari reliefeaza si alte beneficii ale uleiului de masline. Consumul sau regulat poate avea un efect favorabil tratarii ulcerelor, precum si impotriva cancerului ovarian si testicular si formarii pietrelor la vezica biliara.

Uleiul de masline stimuleaza functionarea unei componente celulare importante denumita mitocondrii, care este responsabila de productia de energie ce ajuta la arderea grasimilor. Acest fapt ar putea juca un rol important in prevenirea obezitatii si in reducerea riscului de diabet de tip 2 si a bolilor de inima.

Extravirgin, cel mai bun

Nu are apa, proteine, glucide si colesterol. Are in schimb lipide, retinol si vitamina E. Uleiul de masline extravirgin, care este baza alimentatiei in tarile din bazinul mediteranean, se adapteaza perfect, crud sau gatit, la exigentele gastronomice: poate fi condiment, ingredient in mancarurile de sos, in tocane si in sosuri, mediu pentru prajire si de preparare la cald si chiar mijloc de conservare a alimentelor. Crud, poate fi folosit la condimentarea legumelor crude sau preparate, a primelor feluri, zemurilor; da gust carnii la gratar si rasolurilor de peste. Este cel mai bun dintre toate uleiurile pentru calire, pentru zemuri, prajeli si fripturi, deoarece nu se altereaza la temperaturi ridicate.

In tarile mediteraneene se produc uleiuri extravirgine diverse, variate prin culoare, miros, transparenta si gust. Ele sunt obtinute din masline prin proceduri mecanice sau prin alte procedee fizice, in conditii termice care sa nu le altereze si care nu au suferit niciun tratament in afara de spalare, decantare, centrifugare si filtrare. Uleiurile de masline virgine se impart in:

- extravirgin, cu gust absolut perfect si cu o concentratie de acid oleic sub 1 %;

- virgin, cu gust perfect si cu o concentratie de acid oleic sub 2 %;

- virgin uzual, cu gust bun si cu o concentratie de acid oleic sub 3,3 %;

- virgin fin, cu gust imperfect si cu o concentratie de acid oleic mai mare de 3,3 %.

El contine in principal lipide (grasimi) in cantitati maxime (100%); este vorba mai ales de trigliceride (glicerol si acizi grasi). Cea mai mare parte a acizilor grasi este constituita din acizi grasi mononesaturati, cu precadere acid oleic, si dintr-o proportie redusa de polinesaturati (acid linoleic si linolenic), numiti si esentiali, deoarece pot fi introdusi numai prin alimentatie.


Uleiul de masline extravirgin, care este cel mai bun si cel mai digerabil dintre toate tipurile de grasimi, cu aport caloric ridicat (900 kcal la 100 g) este indicat impotriva acumularii de colesterol in organism, impotriva formarii de calculi biliari, pentru producerea de globule rosii si pentru stimularea protectiei imunitare. Potrivit specialistilor in nutritie, uleiul extravirgin de masline poate ajuta la prevenirea obezitatii, datorita continutului ridicat de Omega 6. In plus, acest tip de ulei contine un antioxidant, denumit hidroxitirosolul, care stimuleaza arderile interne si ajuta la pastrarea siluetei.

Asadar, daca vreti sa aveti o viata lunga si sanatoasa ca si a grecilor, consumati regulat cat mai mult ulei de masline, etravirgin in mod deosebit!





citynews.ro
 
Levantica in casa ta: Cum sa o utilizezi in mod practic

Amestecat cu bicarbonat de sodiu si apa, uleiul de levantica este un bun dezinfectant. Foloseste solutia astfel obtinuta pentru a curata chiuvetele, vasul de toaleta si placile ceramice de pe pereti. Florile de levantica uscate pot fi utilizate pentru a preveni aparitia moliilor.

Planta cu flori albastre si o mireasma deosebita, levantica este cunoscuta pentru intrebuintarile sale medicinale, gastronomice, cat si ornamentale. Aceasta face parte din familia Labiatae si infloreste vara, sub aspectul unei tufe. Datorita parfumului sau persistent, levantica este un ingredient de baza al multor produse medicinale si de intretinere corporala, aceasta fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri la baile aromate.

Arbustul cu durata de viata mare este de origine mediteraneana si prefera terenurile aride, pietroase si, desi suporta bine seceta, este recomandabil sa fie udat regulat; tocmai din aceste motive, levantica este o planta ce poate fi crescuta cu usurinta si in interiorul locuintei tale. De asemenea, este de preferat sa fie asezata in bataia razelor solare, iar pe timpul iernii, se va avea in vedere reducerea umiditatii. Tufele de levantica prezinta frunze liniare si pot atinge o inaltime de 60 cm. Levantica in casa ta: Cum sa o utilizezi in mod practic

Aceasta planta se poate inmulti prin mai multe metode, prima fiind cea a rasadurilor, prin insamantarea in straturi reci. De asemenea, se poate inmulti si prin intermediul butasilor, ce se bazeaza pe despartirea tufelor.

Intrebuintarile practice ale lavandei

Intrebuintarile acestei plante sunt foarte numeroase. Uleiurile de levantica sunt la mare cautare, folosindu-se si in sedintele de aromoterapie. Adaugate intr-o cantitate de cateva picaturi, in uleiurile de corp, vor duce la obtinerea unei piei catifelate si parfumate. Totodata, uleiul de levantica, ce este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare si antiseptice, poate fi folosit in momentul in care ai dureri de cap, frecand usor tamplele si fruntea cu cateva picaturi.

Alte utilizari ale acestei plante vizeaza nasul infundat si arsurile. Daca ai nasul infundat, adauga cateva picaturi intr-un vas cu apa fierbinte si inhaleaza aburii, iar in cazul in care te-ai ars, aplica ulei de levantica direct pe arsura. Sub forma de ceai, levantica poate fi folosita pentru igiena orala, inlocuind cu succes apa de gura.

In ceea ce priveste locuinta, aceasta poate fi folosita nu numai ca planta decorativa, ci si pentru a imparfuma incaperile. Intr-un recipient cu pulverizator, amesteca niste apa si cateva picaturi de ulei de levantica, iar caminul tau va capata un miros placut. Amestecat cu bicarbonat de sodiu si apa, uleiul de levantica este un bun dezinfectant. Foloseste solutia astfel obtinuta pentru a curata chiuvetele, vasul de toaleta si placile ceramice de pe pereti.

http://www.garbo.ro/articol/Casa-Gr...asa-ta-Cum-sa-o-utilizezi-in-mod-practic.html
 
Cu totii ne dorim dinti albi si o dantura sanatoasa. In acest scop trebuie sa acordam o atentie foarte mare si alimentatiei. Cafeaua, ceaiul, cola, fumatul, sucurile acide, anumite medicamente si alimentele intens pigmentate isi pot lasa amprenta lor colorata pe smaltul dintilor.



Iata cateva sfaturi pentru o dantura mai alba.



Tratament cu busuioc - decoct din doua lingurite de frunze uscate maruntite la o cana (200 ml) cu apa rece, se lasa la macerat, se da apoi in clocot, se lasa acoperit 15 minute pentru racire, se strecoara si se clateste bine gura de mai multe ori pe zi.



Tratament cu lamai - consumul de lamaie sau frecarea dintilor cu lamaie deter­mina albirea lor.



Tratament cu mar - consumul de mere determina albirea dintilor.



Tratament cu menta - infuzie din frunze, peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se spala dintii cu periuta dupa fiecare masa si apoi se clateste gura cu infuzia.
 
Corpul nostru adora uleiul de masline



Remediile si cosmeticele naturale sunt la mare cautare si asta pe buna dreptate. Intr-o lume a chimicalelor si a produselor cosmetice care ne promit frumusete vesnica in schimbul parabenilor pe care le contin, natura ne sare in ajutor. In general, cautam tot felul de solutii miraculoase, fara sa observam ca remediile se afla chiar in preajma noastra, in bogatiile pe care ni le ofera natura. Daca nu toata lumea a incercat proprietatile uleiului de masline, cel putin a auzit, macar o data, de binefacerile sale.

Recomandat in alimentatia zilnica, datorita acizilor grasi nesaturati, precum Omega 3 si Omega 6 si antioxidantilor care impiedica imbatraniriea celulelor si combat bolile cardio-vasculare, uleiul de masline este indicat si pentru ingrijirea corporala, a parului si unghiilor.

Asadar, muta-ti bucataria in baie si foloseste cu incredere uleiul de masline! Atentie, insa, trebuie sa folositi uleiul virgin de masline, presat la rece!

Parul

Pentru sanatatea si stralucirea parului tau, se aplica uleiul de masline pe toata lungimea firului de par si se lasa minimum 30 min sa actioneze, dupa care se spala cu sampon. Daca parul tau prezinta tendinte de ingrasare, uleiul nu se aplica la radacina. De asemenea, se pot folosi si diverse masti, precum ulei de masline cu galbenus de ou si cateva picaturi de lamaie sau otet de mere. Evita sa folosesti uleiul de masline de mai multe ori pe saptamana, deoarece aplicat in exces ingrasa firul de par.

O piele hidratata

Dupa fiecare dus aplica uniform uleiul de masline pe tot corpul, apoi acopera-te intr-un cearsaf pentru a evita patarea lenjeriei de pat. Dupa aplicari repetate, vei obtine o hidratare pe masura, uleiul de masline catifland pielea. Daca iti vine greu sa aplici uleiul de masline direct pe corp, adauga o anumita cantitate in crema ta de corp. Se poate folosi si pentru tratamente anticelulitice, in amestec cu sare de mare si cafea. Pentru obtinerea efectului garantat, aplica temeinic acest amestec, iar dupa exfoliere, aplica iarasi uleiul de masline pe intreaga suprafata a corpului.

Un ten stralucitor

Uleiul de masline face minuni si pentru ten. Daca ai un ten gras, aplica-l in amestec cu albus de ou si vitamina C, iar pentru ten uscat se recomanda uleiul de masline in combinatie cu galbenus de ou sau smantana/branza proaspata de vaca si un morcov ras. De asemenea, alte masti recomandate pentru ten sunt cele care contin ulei de masline si argila sau ulei de masline si miere.

Unghii puternice

Un strop de ulei de masline ar face bine si unghiilor. Aplica pe suprafata unghiilor, de cateva ori pe saptamana, ulei de masline extravirgin incalzit sau in amestec cu zeama de lamaie. Unghiile tale vor fi mult mai rezistente si nu se vor mai exfolia.

Olivia
 
Detoxifierea ficatului cu ajutorul plantelor.



In ziua de astazi, multi oameni cauta diete si modalitati de a-si pastra corpul sanatos intr-un mediu in care tot mai multe substante chimice din aerul pe care il respiram, din mancare sau bauturi, cauzeaza probleme de sanatate.

In cazul in care ficatul, cel mai solicitat organ, devine toxic, multe alte organe vor avea de suferit.

O modalitate de a contribui la mentinerea ficatului sanatos este detoxifierea sa cu ajutorul plantelor.

Scopul ficatului:

Ficatul este organul care proceseaza tot ceea ce ingeram. Alcoolul si medicamentele sunt cateva dintre substantele care trec prin ficat pentru a fi prelucrate.

Ficatul filtreaza aceste substante chimice pentru a preveni toxicitatea din organism. Cu toate acestea, scopul sau principal este de a secreta bila, un lichid galben-verzui, amar, care contribuie la digestia grasimilor.

Bila este stocata in vezica biliara si ajuta in procesul de descompunere a lipidelor, transformandu-le in produse usor de absorbit pentru intestinele mici.

Inafara de medicamentele din farmacii exista si un numar mare de plante si plante aromatice care ajuta la detoxifierea ficatului:

1. Organic, radacina de cicoare a fost mult timp recunoscuta ca un purificator si curatitor pentru detoxifierea ficatului.

Detoxifierea cu ajutorul radacinii de cicoare a fost o practica des intalnita in Egiptul Antic. Aceasta a fost recunoscuta pentru proprietatile sale naturale de a curata sangele, ficatul si rinichii.

De asemenea ajuta si la dizolvarea si eliminarea pietrelor biliare, la tratarea icterului (boala a ficatului si a vezicii biliare, caracterizata prin coloratia galbena a pielii si a mucoaselor bolnavului, provocata de impregnarea acestora cu pigmenti biliari) si ficatului marit.

2. Frunzele de papadie sunt cunoscute pentru sustinerea functiilor ficatului.

Excretia de bila ajuta organismul in procesarea alimentelor si metabolizeaza grasimile. Astfel organismul dumneavoastra poate sa obtina cele mai mari beneficii de pe urma alimentelor pe care le consumati.

Frunzele de papadie contribuie la eliminarea toxinelor si ajuta astfel la purificarea sangelui.

3. Laptele de ciulin a fost utilizat de mai bine de 2000 de ani de vanzatorii de plante medicinale pentru a proteja ficatul impotriva toxinelor si pentru a trata boala cronica de ficat.

Studiile au aratat ca laptele si semintele de ciulin pot ajuta la regenerarea tesuturilor noi ale ficatului in cazul in care acestea au fost deteriorate si pot aduce si un aport la cresterea productiei de bila, sprijinind procesul digestiv.

4. Organic, frunzele de menta contribuie la eficienta functiei hepatice.

5. Sofranul de India este o alta planta ce contribuie benefic la eliminarea toxinelor din sange, usurand astfel munca ficatului in filtrarea si eliminarea toxinelor.

Cu toate ca aceste produse sunt naturale si se pretinde ca nu produc efecte secundare, consultati-va medicul de familie pentru a evita efectele nedorite.
 
Ceaiul......



Istoria ceaiului este lunga si complexa, cuprinzand secole intregi si culturi diferite. Desi nimeni nu stie exact cand "s-a nascut" aceasta bautura, studiile arata ca este de provenienta asiatica.

Legenda ne spune ca a fost descoperit pentru prima data de catre imparatul chinez Shennong, in 2737 i.e.n. Intr-o zi ca oricare alta in care apa ii era fiarta inainte de servire, cateva frunze dintr-un copac salbatic i-au cazut in vas. Nebagand de seama tenta maronie a apei, bautura i-a fost oricum servita. Lui Shennong i-a placut gustul revigorant si astfel s-a nascut bautura pe care noi o numim ceai.

Acesta a fost insa, doar inceputul. Diferite feluri de ceai se realizeaza prin metode de prelucrare a plantei Camellia sinensis. Compozitia chimica a ceaiului variaza in functie de recolta, conditii pedoclimatice si metode de prelucrare.

Numim ceai bautura obtinuta prin infuzarea frunzelor uscate ale plantelor. Frunzele de ceai contin mai mult de 700 de componenti chimici, printre care multe ofera corpului uman o serie de beneficii importante. Aminoacizii, vitaminele C, E, K si cafeina sunt asociate cu un sistem imunitar puternic.

Pe langa oferirea unei stari generale de bine, ceaiul este benefic pentru flora intestinala, pentru regularizarea presiunii sangelui si pentru prevenirea bolilor de inima. Cel mai important insa, este continutul ridicat de antioxidanti, care apara organismul de efectele daunatoare ale unor substante numite "radicali liberi", responsabili pentru cauzarea bolilor arteriale sau a cancerului. Mai bine, totusi, sa o luam incet.

In functie de gradul de oxidare a frunzelor, sunt mai multe tipuri de ceai: ceai alb, ceai verde, ceai negru, rosu, si cele provenite din asa numitele plante medicinale. Citeste despre principalele categorii de ceai, atat cele cu teina, cat si fara - un ghid must know a celor mai apreciate bauturi din lume.

Ceaiul negru


Pentru cel mai bun gust, este pregatit cu apa fiarta la 100 grade, o temperatura mai scazuta neraspandind substantele active. Este recunoscut in intreaga lume pentru proprietatile antioxidante, beneficiile pe care le aduce in frumusete si proprietatile de combatere a stresului.

Este recomandat indeosebi pe perioada iernii, pentru ca imbunatateste rezistenta la frig si este o modalitate delicioasa de a oferi corpului aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, vitaminele B1, B2, PP si K. Consumat cu regularitate, previne cancerul si bolile cardiovasculare, scade colesterolul si masa de grasime din organism.

Cele mai populare varietati sunt: Earl Grey, English Breakfast, Dian Hong, Darjeeling, Ceylon Lapsang Souchong.

Ceaiul verde


Se recomanda pregatirea cu apa fiarta in jurul a 80 - 85 de grade, cu cat este mai ridicata temperatura, cu atat ceaiul devine mai amarui. Ceaiul preparat din frunze nefermentate are o usoara nuanta verde-galbuie si aroma delicata.

Componentele sale fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral si al proceselor de ardere a grasimilor.

Cele mai populare varietati sunt: Longjing Gyokuro, Jasmine, Ceai vietnamez cu lotus.

Ceaiul alb

Ceaiul alb are in compozitie multa cafeina, insa beneficiile nu se datoreaza numai acesteia. Meritul le revine micronutrientilor care lucreaza in tandem cu cafeina.

Previne disfunctii ale inimii, anumite tipuri de cancer, diabet, boala Alzheimer, pana si imbatranirea fizica lenta , gratie continutului ridicat de antioxidanti (de 3 ori mai mare decat in cazul ceaiului verde).
Cele mai populare varietati sunt: Gong Mei, Shou Mei, Ceylon White, Darjeeling White.

Ceaiul rosu (Roiboos)

Ceaiul rosu (Rooibos) are cel mai mic continut de teina, are efect antioxidant si numeroase proprietati terapeutice precum ajutarea in cazurile de insomnie, iritabilitate, hipertensiune sau dureri de cap.

Ceaiuri fara teina - infuzii

Ceaiurile verzi, negre, albe contin teina, substanta energizanta care poate provoca neplaceri persoanelor cu afectiuni cardiace sau tensiune arteriala oscilanta. Prin procesul de deteinizare, insa, substanta se extrage, astfel te poti bucura in orice moment al zilei de ceaiul tau preferat.

Pentru cei care cauta sanatatea in plantele de pe meleagurile romanesti, iata cele mai populare ceaiuri fara teina si proprietatile lor benefice pentru organism:

Ceai de brusture: recomandat in caz de febra, insuficienta respiratorie, artrita, epilepsie.

Ceai de cimbru: recomandat in cazul crampelor abdominale, stomacale si menstruale, dar si in combaterea afectiunilor cailor respiratorii, a astmului bronsic, tuse.

Ceai de coada calului: se foloseste pentru a trata durerile reumatice, artrite, sangerari ale gingiilor, polipi, tumori maligne, inflamatii ale amigdalelor.

Ceai de coada soricelului: este recomandat in cazul ciclului neregulat, menopauzei, inflamarea ovarelor, incontinenta urinara, ameteli, greturi, migrena cauzata de schimbarea vremii.

Ceai de galbenele: se bea pentru efectul de curatire, stimularea circulatiei sangelui, vindecarea ranilor, tratarea crampelor stomacale, a virozelor si infectiilor bacteriene.

Ceaiul de menta: este un remediu natural deosebit pentru imbunatatirea digestiei, calmarea durerilor de cap. Se poate folosi cu succes in tulburarile gastro-intestinale si face minuni in cazul indigestiilor, starilor de voma, problemelor respiratorii, raceli.

Ceai de musetel: un bun tratament pentru durerile abdominale, balonari, diaree, tulburari menstruale, insomnii, febra, dureri de dinti.

Ceai de nuc: se foloseste in caz de tulburari digestive, constipatii, curatarea sangelui, diabet.

Ceai de sunatoare: se recomanda in astenie insotita de insomnii, tulburari de vorbire, somn agitat, depresii, tulburari ale ciclului menstrual.

Ceai de urzica: este un foarte bun antioxidant ce combate afectiunile reumatice si artritice si inflamatiile cailor urinare.

Bucura-te de o cana de ceai, de cel putin 2 ori pe zi. Pe langa gustul delicios si proaspat, orice tip de ceai iti aduce o suita de beneficii si cel putin 1 an in plus de viata! Sa traim sanatos!



http://www.intrefete.ro/sanatate/alimentatie-sanatoasa/ceai-un-ghid-elementar-7692399
 
"Arme" naturale pentru imunitate.


Inarmeaza-te cu cele mai puternice imunostimulatoare si da piept cu iarna fara teama. Daca vei consuma cel putin unul dintre ingredientele de mai jos, in mod sigur nu vei avea probleme cu raceala, gripa, bronsita sau alte viroze.

Echinaceea

Sub forma de pulbere, pastile sau sirop, echinaceea este o planta minune care iti intareste foarte bine sistemul imunitar. Un tratament luat preventiv, atunci cand apar primele simptome de boala sau pe toata durata iernii, iti va asigura protectie impotriva afectiunilor de sezon. Pentru siguranta ta si a familiei tale, ar fi bine sa mergi la plafar, si sa achizitionezi un tratament potrivit pentru tine si pentru restul familiei. Pentru copii, cea mai buna varianta este siropul datorita gustului sau placut.

Miere de albine si scortisoara


Mierea poate fi considerata de fapt un desert si un medicament in acelasi timp. Mierea poate fi consumata zilnic, dimineata, la pranz si seara, ca un mic deliciu la finalul mesei. Iar daca este combinata cu scortisoara, efectele de intarire a sistemului imunitar vor fi cu atat mai puternice. In plus, scortisoara este un condiment utilizat impotriva frigului, a crampelor musculare si a durerilor cauzate de raceala si gripa si este recunoscuta pentru ca ajuta la crearea unei senzatii de caldura in tot corpul, mai ales in zona rinichilor si a ficatului.

Tinctura de propolis


Propolisul este un produs cu proprietati antivirale, antitoxice si antiinflamatorii. Tinctura de propolis este un foarte bun detoxifiant si se afla printre cele mai puternice tratamente naturale pentru intarirea sistemului imunitar.

Vitamina C


Se stie despre vitamina C ca este o arma puternica impotriva bolilor. Vitamina C intareste sistemul imunitar, mai ales daca este consumata zilnic, iar partea buna este ca se regaseste intr-o multitutine de fructe si legume si nu este nevoie sa optezi pentru pastile.

Ceapa si usturoi


Ceapa si usturoiul sunt cele mai puternic e alimente care lupta eficient cu raceala. Acestea contin peste 20 de substante antivirale si antibacteriene. Este de preferat sa fie consumate proaspete pentru a profita din plin de calitatile lor, insa daca nu suporti gustul sau mirosul, ele sunt foarte bune si in mancarurile gatite.

Siropuri naturale


Siropurile naturale de macese, afine, zmeura sau capsuni sunt bogate in vitamina C care intaresc sistemul imunitar si bioflavonoide (vitamina P - antioxidant puternic, care reduce riscurile pentru multe afectiuni). Acestea sunt 100% naturale, realizate prin presare la rece din fructe proaspete. Produsele se gasesc in magazinele naturiste si costa in jur de 10 ron. Acestea se pot consuma ca atare, cate doua – trei linguri pe zi in cazul adultilor si cate doua – trei lingurile in cazul copiilor, sau se dilueaza in apa si se consuma sub forma de suc.

Autor: Ana-Maria Dragota


http://sanatate.acasa.ro/boli/arme-naturale-pentru-imunitate-139800.html
 
Avocado, bun pentru memorie


Consumat regulat, avocado previne apariţia problemelor de memorie, fiind bogat în antioxidanţi şi în vitaminele E şi C.

Cercetătorii americani susţin că persoanele care consumă acest fruct au un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de Alzheimer.Totodată, acest fruct ajută şi la scăderea nivelului colesterolului rău din sânge.

http://www.clicksanatate.ro/news/avocado-bun-pentru-memorie
 
Cimbrul de gradina




Cimbrul de gradina face parte din familia LABIATAE si este o cu totul alta specie decat cimbrul de cultura. Este o planta anuala, erbacee, cu aspect de tufa ramificata incepand de la baza, cu tulpina inalta de 30-70 cm. Frunzele sunt liniare sau liniar-lanceolate, cu varful ascutit, suprafata neteda, de culoare verde inchis.Florile sunt mici, delicate, asemanatoare celor de gura-leului, dispuse cate 2-5 la un loc, de culori diferite- violacee, alburii, lila sau albe punctuate cu rosu. Inflorirea este esalonata, incepand din iulie si pana in octombrie. Fructele sunt nucule, foarte mici si ovale, de culoare verde-cenusiu sau cafeniu inchis, aromate. Intr-un gram intra 1500-1700 seminte, au facultatea germinativa mare, de 70-80% si dureaza 1-2 ani. Este putin pretentios fata de factorii de mediu si reuseste aproape pe toate tipurile de sol, preferand totusi terenurile cu expozitie sudica.
Toate organele plantei contin uleiuri eterice ce le imprima o aroma puternica. Recoltarea se face la declansarea infloritului, manual, prin taierea plantelor de la suprafata solului, apoi se leaga in buchete si se usuca in locuri aerisite si uscate.

Beneficii / Utilizare Cimbrul de gradina:

Cimbrul de gradina face parte din familia mentei si este originar din Europa meridionara, de unde s-a raspandit pe toate continentele, cunoscut si sub denumirea de cimbrul comun.Cimbrul de gradina a fost adus la noi din Imperiul Roman, unde era la mare cinste.

In medicina populara romaneasca este un adevarat panaceu pentru digestie si pentru metabolism. Florile diferit colorate, grupate in glomerule minuscule, formand buchetele globuroase, dispuse pe varfurile ramurilor, in mijlocul unui manunchi de frunze de un verde inchis, se armonizeaza atat de perfect, incat ii dau cimbrului pretextul sa se aventureze chiar si in gradina de flori. Si chiar este primit acolo cu incantare, ca planta ornamentala, nu numai pentru culorile sale, ci si pentru faptul ca toata planta raspandeste un parfum piperat, agreabil, care atrage multe albine. Ca planta melifera, cantribuie la obtinerea unei mieri cu un gust si o aroma aparte.

Incercati sa adaugati cateva ramurele de cimbru, la un buchet de flori asortate si veti fi placut surprinsi de distinctia pe care o confera acestuia, precum si un parfum original.

Tulpinile uscate ale cimbrului de gradina, dupa ce s-au curatat de frunze, puse pe foc, in camin, emana o boare imbalsamata, care evoca in plina iarna, o poiana incinsa de soare.

Pe vremuri era folosit in medicina considerandu-se bun pentru limpezirea vederii, imbunatatirea auzului, ameliorarea digestiei si se socotea ca “ii trezeste pe adormiti si-i insenina pe melancolici”,

Calitatile sale il fac indispensabil pentru urmatoarele probleme de sanatate:

Aplicatii interne:

- indigestie si gastrita - se ia inainte de masa putina pulbere de planta sau se bea imediat, dupa, o cana de infuzie;
- flatulenta - se face o cura de 2 saptamani cu infuzie;

- atonie gastro-intestinala - se consuma zilnic 1-2 cani de macerat la rece de cimbru de gradina. Suplimentar se administreaza plante amare (anghinare, pelin, tintaura) pentru activarea mai puternica a digestiei si a functiei de eliminare. De altfel, in medicina populara combinatia dintre cimbrul de gradina si plantele amare este imbatabila in tratarea bolilor digestive.

- indigestie si tulburari digestive pe fond de stres, gastrita hipo-acida - se pune in mancarurile mai grele cimbru din belsug. In plus, inainte de masa cu 5-10 minute se ia un varf de cutit de pulbere de cimbru de gradina, pe stomacul gol;

- balonare, dispepsie - pentru efecte rapide se consuma infuzie fierbinte de cimbru - o jumatate de pahar. Persoanelor care se confrunta frecvent cu aceasta problema le este recomandata o cura de o luna cu pulbere de cimbru de gradina: o jumatate de lingurita de patru ori pe zi;

- dischinezie biliara - se fac tratamente succesive de 3 saptamani, cu o saptamana de pauza, timp in care se administreaza o combinatie in proportii egale de pulbere de cimbru de gradina si de anghinare (Cinara scolymus). Doza este de 1 lingurita rasa, care se administreaza de trei ori pe zi, cu un sfert de ora inaintea meselor principale;

- crampe stomacale, contractii si dureri abdominale pe fond nervos

- ca remediu de prim ajutor, se bea cu inghitituri mici o cana cu infuzie fierbinte de cimbru de gradina. Pentru tratament de lunga durata, se consuma zilnic cate o jumatate de litru de macerat la rece de cimbru de gradina;

- amenoree, frigiditate - se face un tratament de doua luni, in care se administreaza extract alcoolic de cimbru de gradina, cate 4 lingurite pe zi. Cimbrul de gradina are efecte emenagoge (declanseaza ciclul menstrual) si este un afrodisiac de intensitate medie.

Aplicatii externe:

- tuse convulsiva - se recomanda infuzia de cimbru;

- raceala si stari febrile - se fac bai calde in care s-a turnat infuzie;

- Rani, plagi - se fac spalari cu infuzie concentrata (3 lingurite la o cana de apa) de cimbru. Are efecte antiinfectioase si cicatrizante usoare.

- Nevralgii - se pun pe locurile afectate comprese fierbinti cu infuzie concentrata (3 lingurite la jumatate de cana de apa) de cimbru de gradina.

Crampe musculare (carcei) - se fac bai locale cu infuzie cat mai calda de cimbru de gradina. Aplicatia dureaza 15-20 de minute si are efecte relaxante si decongestionante.

Dar acestor insusiri terapeutice le-a luat locul reputatia de planta aromatica. El si-a intarit si sporit considerabil pozitia in arta culinara:

- englezii il folosesc intr-un chip original, aromatizand pudingurile si produsele de patiserie, dand savoare si conservelor;

- americanii merg cu originalitatea si mai departe, presarand cimbrul pe fursecuri, adaugandu-l in blaturile de tort, in placinta de dovleac sau in painea aromata.Aroma lui se armonizeaza perfect cu pastravii sau fructele de mare. Tot ei sustin ca daca se adauga cateva frunze de cimbru in apa in care se fierb legumele cu miros puternic ca: varza, ceapa, gulia, napul, aerul din bucatarie ramane nealterat.

- pe meleagurile europene, mai ales in sud, cimbrul este cel mai bine instalat in drepturile lui de planta aromatica de prima mana, intr-o gama si o serie de preparate, aproape nelimitata: carne, peste, oua, legume preparate sub forma de supe, ciorbe, salate, sosuri, aromatizarea otetului, a pastelor, a cremelor pe baza de unt si este deosebit de apetisant impreuna cu leguminoasele ca: fasolea, lintea, mazarea, bobul, etc.

In diete poate inlocui cu succes piperul, deoarece aroma sa picanta da iluzia de piperat. El trebuie sa excite papilele gustative, exact atat cat sa scoata in evidenta gustul mancarurilor pe care le condimentezi.

Precautii:
Cimbrul de gradina trebuie sa fie dozat cu masura si diferentiat.
Persoanele care sufera de ulcer gastric trebuie sa fie atente daca folosesc cimbrul in vreo schema de tratament.
 
Ienuparul trateaza bolile ficatului

-b-Farmacia-din-casa---b--Ienuparul-trateaza-bolile-ficatului.jpg

Ienuparul este un arbust puternic ramificat, cu o inaltime de pana la trei metri, uneori chiar si mai inalt, cu frunze ascutite, tari si grupate asemeni coniferelor, la noi raspandit prin zonele muntoase din Apuseni si Podisul Transilvaniei.

In America de Nord, ienuparul creste ca o tufa care se intinde pe pamant, nu mai inalta si nici mai intinsa de 20-30 de centimetri.

Coaja ienuparului este subtire, solzoasa si se exfoliaza in fasii subtiri. Fructele de ienupar, mari cat un bob de mazare, aromate, cu un usor gust dulceag, sunt niste bobite rosii care, la coacere, au o nuanta neagra-albastrie.

Fructele uscate se utilizeaza in bucatarie drept condiment, la marinade, vanat ori varza si ca ingredient la fabricarea ginului.

Ca planta medicinala, ienuparul trateaza si vindeca reumatismul, raceala, bronsita, bolile de piele si de ficat, ajuta la eliminarea pietrei de la vezica urinara.

Fructele de ienupar pot fi un remediu natural impotriva anemiei, artritei si a lipsei poftei de mancare, asigurand o buna functionare a intregului organism.

Cura cu boabe de ienupar

O cura cu boabe proaspete de ienupar dureaza 23 de zile si nu trebuie prelungita, deoarece poate afecta rinichii. Cura incepe cu 4 boabe in prima zi, 5 boabe in ziua a doua si tot creste cu cate o boaba pe zi, pana in a 12 zi, dupa care descreste cu cate o boaba, pana ajunge iar la 4 boabe.

Fructele proaspete de ienupar sunt diuretice, antiseptice si dezinfectante.

In timpul curei cu boabe de ienupar nu se consuma carne, prajeli, alimente conservate sau cu aditivi alimentari.

Ceaiul din boabe de ienupar

Se prepara dintr-o lingura de fructe, peste care se toarna o cana de apa clocotita. Se recomanda persoanelor care sufera de guta, reumatism, bronsita, balonari.

Ceaiul din aceste fructe stimuleaza transpiratia, ajutand la eliminarea toxinelor din organism, restabileste activitatea digestiva normala si, in acelasi timp, mareste pofta de mancare.

De retinut ca, daca un consum ponderat de ceai de boabe de ienupar creste pofta de mancare, boabele proaspete, consumate in cantitate ceva mai mare, scad pofta de mancare, ceea ce ar fi de ajutor persoanelor supraponderale.

Extern, se prepara un decoct din 20-30 de grame de boabe de ienupar la un litru de apa si se fac bai locale sau se pun comprese in caz de reumatism, acnee, eczeme.

Despre ienupar se spune ca prefera locurile luminoase si ca este rezistent la ger si seceta si nu are preferinte pentru un anumit sol, nu este mofturos, adica.

Asa vor fi si persoanele care apeleaza la tratamentul cu ienupar: puternice, rezistente si luminoase la chip.

Sa avem sanatate!
http://www.ziare.com/viata-sanatoas...a-ienuparul-trateaza-bolile-ficatului-1060997
 
Faceţi-vă singuri cosmeticele!


De ce să cheltuiţi o mulţime de bani pe soluţii cosmetice "de firmă", când vă puteţi prepara rapid acasă alternative cel puţin la fel de eficiente, din ingrediente de calitate, la îndemână şi fără să afectaţi bugetul familiei? Nadin Mihaela, o cititoare din Craiova, ne-a dezvăluit câteva din secretele ei cosmetice.

Pentru ea

Se introduc două legături de mărar în 500 ml apă, se fierb timp de 20-30 de minute, se lasă să se răcească, apoi se filtrează.

Obţinem ceea ce e cunoscut sub numele de apă de mărar. Loţiunea este indicată tenurilor grase cu porii dilataţi sau în cazul iritaţiilor însoţite de mâncărime şi se prepară din apă de mărar 100 ml, glicerină 10 mg, alcool 25 ml, zeamă de lămâie 15 ml.

Este folosită pentru îngrijirea tenului gras, pătat sau ofilit. Se spală faţa după demachiere cu o loţiune preparată din suc de lămâie şi apă de ploaie în părţi egale.

Tenul pătat se curăţă cu lămâie

Pentru a da luminozitate şi a catifela tenul uscat sau normal se foloseşte masca preparată din jumătate de linguriţă suc de lămâie, amestecat cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă de untdelemn.

Pentru tenul gras, masca se prepară dintr-o linguriţă de suc de lămâie amestecat cu un albuş de ou.

Punctele negre dispar cu roşii

Se recomandă pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten şi în special pentru tenurile grase cu puncte negre.

Masca se prepară din suc de roşii amestecat cu amidon sau talc pentru a-i da consistenţă de pastă.

Cu felii de roşii se tamponează obrazul de mai multe ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni, în cazul tenurilor acneice. Sucul de roşii folosit se îndepărtează spălând faţa.

Pentru el

Igiena picioarelor e foarte importantă. Pentru că cei mai mulţi bărbaţi depun un efort fizic mai mare decât femeile, transpiraţia supărătoare şi umflăturile apar imediat.

Pentru evitarea lor, tratează-te cu o cremă naturistă obţinută din ulei esenţial de levănţică, arbore de ceai şi lemn de santal.

Spală-te în fiecare seară cu tratamentul naturist pe care l-ai adăugat în apă, iar umflăturile şi infecţiile vor dispărea în câteva zile.

Esenţe tari pentru picioare

Dacă eşti încălţat toată ziua, iar mirosul picioarelor tale devine o problemă, nu trebuie decât să te speli în fiecare seară cu ulei esenţial de chiparos şi cimbrişor în care ai adăugat puţină apă.

Masează picioarele şi în numai o săptămână vei scăpa de mirosul jenant.

Esenţă de mentă după bărbierit

Pentru un efect revigorant, mai ales în sezonul rece, îngrijeşte pielea feţei tale cu o altă loţiune naturistă.

Ai nevoie de câteva picături de alcool, ulei esenţial de mentă, levănţică şi alune.

Acţionează precum un tonic, stimulează circulaţia sângelui şi îndepărtează eficient iritaţiile care apar după bărbierit.

Castravetele te scapă de iritaţii

Castravetele este folosit pentru curăţarea şi catifelarea pielii.

Pentru tenul uscat se fac loţionări cu suc de castraveţi în amestec cu ulei de migdale.

Pentru tenul gras cu porii dilataţi se indică loţionări ale tenului cu suc de castraveţi sau cu alcool diluat.

Rezultate bune sunt obţinute în tratamentele contra ridurilor şi pistruilor. Contra ridurilor se fac aplicaţii cu felii de castravete.

E folosit ca antiinflamator cu iritaţii ale pielii, calmând pruritul. Se fac, de asemenea, loţionări cu lapte în care s-au macerat felii de castravete.




http://www.click.ro/actualitate/utile/faceti-va-singuri-cosmeticele_0_904709610.html
 
Produse cosmetice si tratamente pentru par in sezonul rece.




Parul, ca si tenul, necesita o atentie deosebita pe timpul iernii care diferita fata de cea din sezonul estival. Asa cum razele puternice al soarelui au efecte negative asupra parului, tot asa si frigul afecteaza firul de par. Astfel, ingrijirea parului devine la fel de importanta ca si a tenului, mainilor, ochilor... Specialistii recomanda tratamente pentru par si produse cosmetice adecvate anotimpului care sa redea vitalitatea si sanatatea podoabei capilare.

Cum sa ai un par sanatos iarna?

Parul bogat, des, rezistent, stralucitor...exact ca in reclamele la sampoane sau vopsele, este visul fiecarei femei. Daca va doriti un asemenea par, ingrijirea parului trebuie sa devina obligatorie atat vara cat si iarna. In sezonul rece parul este afectat de frig si umezeala: se ingrasa mai repede, se electrizeaza, isi pierde elasticitatea, devine aspru, uscat, fragil, casant si lipsit de stralucire. De aceea, este indicat sa folositi produse cosmetice si sa aplicati mai des tratamente pentru par. Pe langa toate acestea este bine ca iarna sa purtati caciuli, sepci sau palarii confectionate din materiale care sa nu afecteze firul de par si sa-i permita acestuia sa respire. In caz contrar, parul dumneavoastra va arata lipsit de viata si stralucire.
Alegerea produselor cosmetice si a tratamentelor pentru par

Iarna, mai mult ca oricand, trebuie sa va preocupe produsele cosmetice pentru ingrijirea parului. Parul are nevoie de ele. Pentru a indeparta varfurile tocite puteti recurge la taierea regulata a acestora sau chiar la o tunsoare care te va aduce in noile tentinte. Impotriva parului uscat si casant care se electrizeaza este indicat sa folosesti, la fiecare spalare, balsamul de par. Acesta il protejeaza contra factorilor negativi, il face mai rezistent si ii reduce efectul de electrizare. Daca coafura dumneavoastra nu poate fi aranjata fara uscator, atunci folositi produse cosmetice pentru par care nu mai necesita clatirea. Balsamul fara clatire protejeaza firul impotriva caldurii foehn-ului. In plus, iarna este de preferat sa va uscati parul pe o treapta inferioara. Din cauza caciulilor, sepcilor sau palariilor care feresc parul de vant si frig, parul devine mai gras si isi pierde din volum. De aceea, o solutie este achizitionarea de produse cosmetice pentru volum. Spalarea cu un sampon pentru volum va rezolva toate aceste probleme. Pentru a-i pastra stralucirea, vopsiti parul in tente ceva mai inchise fata de obicei. Folositi o vopsea de calitate care va reda sanatatea, stralucirea si elasticitatea firului de par.

Daca produsele cosmetice existente pe piata nu va sunt pe plac, puteti apela la tratamente pentru par pe baza de plante si uleiuri naturale. Aceste tratamente nu se aplica in exces. O data pe luna este suficient. In functie de dispozitia dumneavoastra si de tipul de par puteti opta pentru unul din tratamentele de par urmatoare:



O lingurita de miere se amesteca cu o capsula de vitamina E si cu o cantitate de sampon. Se aplica pe parul umed si se face un masaj timp de 10-15 minute. Se clateste bine parul cu apa calda


Iaurtul natural se aplica pe parul umed si se maseaza bine pielea capului ungandu-se si firele de par. Dupa 20 de minute se clateste bine. Daca aveti parul gras aplicati iaurt doar pe varfuri


Galbenusul de ou, fie simplu, fie in combinatie cu 1 lingura de miere, 2 ingurite de ulei de ricin sau ulei de masline si cateva picaturi de lamaie, se aplica pe parul umed si se tine 10 minute. Parul se clateste cu apa calda din abundenta


Uleiul caldut de masline, de jojoba sau de cocos se aplica pe parul umed si se maseaza pileea capului 10 minute. Parul se infasoara intr-un prosop care a fost imbibat intr-o infuzie de plante medicinale sau apa fiarta si apoi stors. Tratamentul trebuie sa dureze cel putin 1 h, iar prosopul trebuie mentinut in permanenta fierbinte. La final se spala parul pentru a se indeparta uleiul si se clateste cu apa cu o lingura de otet de mere sau zeama de lamaie.


Infuziile cu plante medicinale au rol de vindecare si curatate. Parul se clateste dupa fiecare spalare cu ceaiuri de coada soricelului, musetel, aloe sau otet.

Daca timpul nu va permite sa realizati aceste tratamente pentru par acasa, puteti apela si la tratamentele pentru par profesioniste, efectuate in saloanele de cosmetica. Aceste tratamente pentru par dureaza cam 45 de minute si sunt la fel de eficiente ca si cele realizate acasa, mai ales ca sunt facute de profesionisti.

Sfaturi Info-ghid:

Oricat de mult va preocupa produsele cosmetice si tratamentele naturiste pentru par, sa stiti ca si alimentatia are un rol esential in ingrijirea parului.
 
Floarea pasiunii, planta medicinala a anului 2011

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) a fost numita planta medicinala a anului 2011 de catre un grup de studiu de la Universitatea din Wuerzburg. Planta este cunoscuta pentru proprietatile calmante si in cantitati mari este halucinogena.

Echipa de cercetatori germani arata ca planta ajuta la inlaturarea agitatiei nervoase, a insomniei usoare si a durerilor gastrointestinale provocate de nervozitate, adaugand ca testele au mai aratat ca este folositoare si in scaderea anxietatii, informeaza MonstersAndCritics.

Spre deosebire de alte substante psihotrope, floarea pasiunii nu are efecte de relaxare a muschilor, ceea ce face sa fie un bun sedativ cu efect general care poate fi luat in timpul zilei.

Grupul de studiu mai arata ca cele mai puternice extracte din planta sunt cele din frunze. Desi cercetatorii nu stiu sigur care substante sunt responsabile pentru acest efect, se crede ca este datorat flavonoizilor care calmeaza si scad anxietatea, prin inhibarea unor neurotransmitatori.

Floarea pasiunii este originara din padurile tropicale din America de Sud si Centrala. Se cunosc peste 400 de specii, iar multe dintre acestea au fructe comestibile.

ziare.com
 
Migrenele - cauze si remedii naturiste

-b-Farmacia-din-casa--b---Migrenele---cauze-si-remedii-naturiste.jpg


Cauzele migrenei, care este mai mult decat o durere de cap, nu sunt inca pe deplin elucidate. Migrena se caracterizeaza printr-o durere severa care, de obicei, porneste de la tampla pana la ceafa si poate dura intre 4 si 72 de ore.

In caz de migrena, durerile de cap puternice si persistente sunt insotite de ameteala, amorteala, tulburari de vedere si chiar senzatii de voma in timpul crizei.

In asemenea situatii, de regula, oricine se indreapta spre calmante ca sa trateze efectul fara sa stie cauza care, cel mai adesea, este neglijata. Se impune un control al tensiunii arteriale, o radiografie faciala pentru a se vedea daca durerile sunt provocate de sinuzita ori o radiografie de coloana cervicala, care ar putea indica o spondiloza.

In multe cazuri, insa, nu se depisteaza nici o cauza, durerile ramanand inexplicabile si sacaitoare de fiecare data cand revin. Ca sa se evite aceste dureri extrem de neplacute, se recomanda o hidratare suficienta, doi litri de apa sau ceai neindulcit, pe zi.

Unele alimente, cele cu aditivi alimentari, grasimile, ciocolata, branzeturile fermentate, pot provoca si intretine durerile de cap. Este recomandat ca la depistarea alimentului care face rau, sa se procedeze prin excludere.

Conditiile meteorologice, stresul, oboseala sunt alti factori care pot genera dureri de cap de aceea este bine sa se faca legatura intre momentul inceperii acestora si factorii exteriori care ar fi putut-o genera.

Ceaiul de busuioc are efect calmant si se recomanda in durerea de cap, fiind mai eficient decat medicamentele. Se obtine turnand 200 de ml de apa clocotita peste o lingura de planta uscata si maruntita. Se lasa zece minute la infuzat, dupa care se strecoara si se bea cald, trei pe zi, dupa mesele principale.

Cu busuioc se pot face si inhalatii. In 500 de ml de apa clocotita se adauga trei linguri de planta si cinci linguri de otet de mere. Inhalatia ar trebui sa dureze intre 10 si 15 minute, depinde de puterea de suportabilitate a fiecaruia. Ar fi bine daca vasul cu lichidul pentru inhalatie ar fi asezat pe un resou ca pe toata perioada procedurii sa existe cantitate egala de aburi emanati.

Totodata, in crizele puternice, se recomanda reducerea luminii din camera unde se afla bolnavul si multa liniste, ceea ce ar putea induce un somn calmant, linistitor.

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...-migrenele-cauze-si-remedii-naturiste-1065834
 
Back
Top