Piese esentiale in garderoba unui barbat
Pentru ca inca este luna femeilor, cred ca cel mai frumos cadou pe care ti-l poti face este zambetul mandru al partenerului tau, proband o piesa vestimentara ce ii vine ca turnata. Nu uita, o femeie in pas cu moda trebuie sa stie atat sa se imbrace pe ea, cat si sa stilizeze o tinuta masculina.
Se stie ca majoritatea femeilor sunt pasionate de moda, insa ceea ce primeaza pentru barbati, atunci cand isi aleg o piesa vestimentara noua, este confortul. Din acest razboi al "gusturilor", de regula, tu esti nemultumita de criteriile in functie de care el isi alege hainele, insa el se bucura ca sta confortabil, chiar daca nu este imbracat dupa ultimile tendinte.
Insa cine spune ca nu le poti avea pe amandoua? Pune-ti amprenta personala asupra garderobei lui, alegand piese la moda, insa care sa i se potriveasca, si vei castiga recunostinta lui vesnica! Si pentru ca, "clasic" rimeaza intotdeauna cu bun gust, mai ales in ceea ce priveste garderoba masculina, iata care sunt cele 15 piese care nu trebuie sa ii lipseasca pentru a fi un barbat modern si plin de incredere:
15 lucruri esentiale in garderoba unui barbat
1. Pentru inceput sa vorbim despre faimosul trenci. Paltonul este perfect pentru un barbat cand trebuie sa calatoreasca sau sa se plimbe dintr-un loc in altul si nu vrea sa poarte dupa el o umbrela eleganta. Elementul cheie este greutatea, deci un trenci din material subtire, bej sau negru ar fi perfect.
2. Apoi sa trecem la lucruri mai complicate - tuxedo-ul. Probabil ca veti spune ca nu este necesar. Nu prea sunteti obisnuiti, voi barbatii, sa mergeti la evenimente care sa necesite ceva atat de elegant. Insa un tuxedo este un element clasic care nu trebuie sa lipseasca din garderoba oricarui barbat.
3. Daca detineti deja un tuxedo negru clasic, ce nu trebuie sa va lipseasca din dulap sunt doua costume elegante - unul albastru inchis si altul gri. Aceste culori sunt de baza, deoarece pot fi purtate in orice anotimp, atat la o ocazie speciala, cat si la birou.
4. Un sfat pentru femei, pentru ca mai mult ca sigur barbatii o sa vi-l ceara, este ce combinatii de camasa-cravata sa poarte: camasa alba cu o cravata albastru pal, camasa lila cu o cravata bleumarin sau ceva mai indraznet o camasa albastru deschis cu o cravata visinie, sunt doar cateva idei.
5. Nu prea va simtit in stare sa purtati costume, le considerati prea oficiale? Sacourile sunt urmatorul lucru esential din garderoba. Puteti sa alegeti un sacou crem sau unul albastru cu doua randuri de nasturi.
Cel crem este simplu, insa elegant, si poate fi purtat cu o camasa alba si o esarfa de vara. Cel albastru este mai elegant si poate fi purtat atat cu blugi, cat si cu o pereche de pantaloni eleganti gri. Mare atentie, pentru ca look-ul sa fie unul chic si modern, sacoul trebuie sa fie cambrat (fix pe corp) si sa fie mai scurt ca cele de la un costum.
6. Camasile elegante mi-au dat si mie batai de cap, cand a trebuit sa cumpar un cadou. Daca nu sunt pe marimile bine cunoscute S, M, L, trebuie sa va masurati partenerul (piept, lungimea mainilor si a gatului). Aceste camasi, desi mai lungi fata de cele casual, trebuie sa fie facute pe corp si chiar daca le cumparati mai mari, puteti sa le modificati.
Vreti sa faceti un cadou? Camasile uni sunt perfecte, insa si cele speciale pentru a purta butoni - eu una nu stiam ca acestea sunt speciale, bine ca am aflat din timp.
7. Camasile casual sunt perfecte si purtate cu precadere de barbatul din ziua de astazi. Cu buline, cu liniute sau mai stiu eu ce alt imprimeu, ele sunt elegante si trendy in acelasi timp. O idee despre cum puteti sa le purtati: cu o vesta pe deasupra, cu un papion haios la gat sau pe dedesubtul unui pulover cu anchior.
8. Sub camasile casual, in garderoba unui barbat ar trebui sa predomine tricourile. Colorate, cu imprimeuri, cele polo cu anchior, toate se potrivesc chiar si dupa 30 de ani daca vrei sa-ti aduci aminte de tinerete. Mai mult, acestea sunt potrivite si sub pulovere in cazul in care transpiri sau daca materialul lor te inteapa daca sunt purtate direct pe piele.
Ca femei, tineti minte ca prea largi sunt de hip-hop-eri, prea stramte ii ia din masculinitate.
9. Un alt element esential sunt blugii. Barbatii ii adora cand gasesc o pereche care le vin ca turnati si ii poarta pana se rup. Totusi ii detesta cand ii cumpara dintr-un impuls si nu le mai plac culoarea sau le vin bine pe picior, insa sunt largi in talie.
10. Pantalonii lungi din materiale mai lejere, cum este bumbacul, sunt preferati de sexul puternic, mai mult fata de cei de la sacou. Sunt confortabili de purtat vara sau primavara si nu se sifoneaza atat de dramatic ca cei eleganti de la sacou.
11. Vine vara bine-mi pare, pot sa port pantaloni scurti la soare. Ah, pantalonii scurti vara, daca mai sunt si colorati (bej, bleo, vernil), sunt cele mai lejere obiecte vestimentare pentru barbatul modern.
Acum ca am scapat de acest gand, pantalonii scurti sunt haiosi, insa nu ii porti purta peste tot - unele restaurante nici nu lasa barbatii sa intre in pantaloni scurti, chiar daca afara sunt 40 de grade. Dupa, grija cea mai mare trebuie sa o ai cand vine vorba de lungime, o mana deasupra genunchiului este perfect.
Hai, treceti la lucrat piciorusele, nu doar femeile primesc sfatul acesta. Ceva dragut ar fi ca la primul semn al primaverii, sa mergeti amandoi sa faceti jogging.
12. Am tot vorbit pana acum de pulovere si v-am tot dat sfaturi stilistice, ce mai trebuie sa stiti este ca natura materialului este cheia, fie lana sau bumbac. Dupa coloristica, si la modele aveti libertate, la fel ca si in cazul tricourilor. Puloverele cu anchior, care complementeaza ochii posesorului, raman preferatele noastre.
13. Gentile. Nu, nu ma refer la borseta sau la servieta, ci la noul trend. In ultimele sezoane a fost o mare cerere de genti pentru barbati, acestia dorind sa mai poarte si altceva pe langa cunoscutul rucsac sau genta de postas. De obicei barbatii poarta genti in vacanta si de obicei din piele, insa daca vreti cateva puncte de inspiratie, puteti sa va uitati la colectiile Louis Vuitton, Balenciaga, Bottega Veneta, Burberry, Mulberry sau Hugo Boss.
14. Pantofii sunt urmatorul element cheie, poate in top trei, mai ales daca este sa ne luam dupa sintagma - o femeie isi da seama de stilul unui barbat dupa ce poarta in picioare. Esentiale in dulapul oricarui barbat sunt: o pereche de papucei draguti de vara, o pereche de tenesi clasici, o pereche de adidasi pentru facut sport, o pereche de mocasini si una de espadrile, o pereche (doua, trei, patru) de pantofi eleganti si una de cizme cu personalitate. Astfel acoperi toate terenurile, sezoanele si natura invitatiilor, fie ele classy sau casual.
15. Accesorii de care ai mare nevoie sunt sosetele - multi barbati prefera sa-si cumpere 10 perechi identice, de obicei albe, insa sfatul nostru este sa indrazniti sa va cumparati si unele haioase, in carouri. Daca mergeti la o petrecere care cere un costum, insa sunteti intre prieteni, o sa atrageti atentia cu aceste sosete, chiar daca nu se vor vedea mereu. Apoi urmeaza curelele (sau bretelele) - aici chiar ca depinde de gusturile voastre, multi nici nu le lasati la vedere.
Accesoriile de care nu ai mare nevoie, dar trebuie sa le ai sunt:
Esarfele (invata sa le asortezi si nu-ti fie frica sa-ti cumperi si din materiale mai fine)
Ochelari de soare (modelul aviator se potriveste pe chipul tuturor, insa daca vrei ceva care sa atraga atentia, nu uita sa nu fie mai mari decat chipul tau si sa fie in ton cu nuanta parului)
Palariile (daca nu te tenteaza sa porti una simpla neagra, macar una intr-o culoare deschisa pentru vara sa ai)
Bratari si ceasuri (daca nu vrei sa porti bratari, chiar si un snur care are o istorioara in spate, mai mult ca sigur iti doresti o colectie de ceasuri)
Batistele pentru sacou - cat mai colorate si butonii - cat mai haiosi, poate chiar si un ac de cravata, daca esti adeptul acestui obiect.
Aici gasiti galeria foto