• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Buncarul atomic sau tunel?

• Thread starter Thread starter 3.14 2
  • Start date Start date
degetica said:
Fiecarevede acest aspect din punctul lui de vedere,drept urmare nici macar membrilor familiei mele nu le pot impune sa aiba acelasi punct de vedere cu almeu,deci...Fiecare suntem persoane unice care hotaram pentru noi.Imi pot proteja copii,daca asta isi doresc ,insa dreptul de a decide daca eu raman sau nu intr-un astfel de loc imi apartine,nu? Oare a supravietui e chiar asa de important ? Intreb si eu...

Nu ai raspuns la intrebarile importante.
Ce inseamna supravietuire mizerabila?
Dupa ce spui ce inseamna, de ce crezi ca va fi astfel? Recte "supravietuire" si "mizerabila"?

Fiecare cu punctul lui de vedere,dar eu care ca instinctul de supravietuire este mai puternic decat ratiunea ,cred ca actionam sau luam hotarari in cateva fractiuni de secunde.

Ies din topic si imi cer scuze, dar spun ceva concret, real...(din pacate)

Un baiat, iubea o fata (vechea poveste)
I-a dat mesaj sa vina, ca o asteapta...
Ea, nu a rasuns. (Poate avea mobilul descarcat, etc...)
I-a dat mesaj ca, daca nu vine, se va sinucide.
Nici un raspuns.
S-a spanzurat cu cureaua de un nuc.

Unde a fost ratiunea, instinctul de supravietuire?
Cazul e real, repet. Poate substratul a fost altul, insa finalitatea aceeasi. S-a prapadit acum vreo 5 ani.

Si, uite ca pot face si astfel de gesturi, m-am ferit...(...)

Exceptii de la reguli se pot da intotdeauna.
Pana la urma, lipsa instinctului de supravietuire va duce, mai devreme sau mai tarziu la moartea celui ce-i lipsesc. Si daca moartea se va produce inainte ca sa aibe urmasi, inseamna ca urmasi vor avea doar cei cu astfel de instint.
Asa a capata omenirea toleranta la lactoza...

Ce a prezentat Sarrah nu are nimic cu supravietuirea,cu atat mai putin cu instinctul,ci doar cu lasitatea .A alege sa nu traiesti intr-un buncar pentru ca ti se pare insuficient in a te apara si e construit doar cu functii auxiliare ,acelea de protectie minora,e altceva.
Si sa iti raspund Gogule la ce inseamna supravietuire mizerabila ,sau mai bine spus intr-un spatiu mizerabil ,unde factorii de stres si de incertitudine ar fi prezenti.Inseamna ca acel loc e doar un invelis facut de ochii lumii fara a fi in stare sa ofere nicio protectie cuiva ,iar daca ar avea compartimente mai sofisticate si mai bine construite ,acestea vor fi oferite exclusiv celor apropiati constructorului ,deci ar fi inutila intrarea intr-un astfel de loc.
Si da, daca a supravietui inseamna sa devii servil celor ce au construit acel loc,atunci e o supravietuire mizerabila,chiar daca exista posibilitatea ca sa traiesti tocmai datorita acestei atitudini.

Si uite cum ajungi sa imi dai dreptate, indirect. Eu unul as prefera ca, in locul unui loc in adaposturile "organizate", daca va fi cazul, sa am un adapost al meu.
Tu nu?

Pai tu ai resurse sa iti costruiesti un loc al tau.Gogule ca sa nu mai depinzi de mofturile nimanui?
Cand ai sa gasesti solutii ca acel loc sa poata fi realizat,te rog sa imi spui si mie,dar pana atunci ...asa cum am spus...decat sluga la capricii mai bine mort in padure:)

Ce am prezentat eu poate scoate la iveala acea decizie pripita, luata intr-un timp scurt, fapt ce se poate petrece intr-o situatie de criza.
Dar, in final, o decizie luata e luata si gata. Streangul s-a strans si pa. S-au aruncat pe geam, pa.
Preferi radiatiile din cauza claustrofobiei, pa.

Dar, ce am prezentat ma duce si cu gandul la disperarea ce te poate cuprinde cand realizezi ca nu mai ai pentru ce trai. Te poti gandi ca nu au sanse nici cei dragi, si nu iti mai arde de lupta pentru supravietuire.
Oricum, intr-un caz concret motivatia sa nu mai lupti mi se pare mai impresionanta, mai intensa, decat in cazul prezentat.
Subliniez, armele sunt facute sa distruga atat fizic cat si moral. O distrugere morala e deasemeni devastatoare, chiar daca fizicul e intact.
Un substrat e, nu cred ca am fost chiar pe langa subiect.

Daca iti faci ca obiectiv obsesia de a trai pt cineva Sarrah,da,dar cum suntem intr-un topic unde e vorba despre supravietuire fara a pune la socoteala motivatiile colaterale,cred ca ceea ce spui tu nu prea e bine.

Cred cu tarie ca, atunci cand cineva are o motivatie in plus (lupta pentru cel drag, iubit, are o misiune, lupta pentru un scop nobil, etc) are sanse mai mari de supravietuire, psihicul ii e inundat de adrenalina in urma autosugestiei, ca urmare a (auto)motivarii.

Da Sarrah,daca motivatia e nobila ,sincera si bilaterala,dar cum pe acest pamant singura motivatie nobila,sincera si neconditionata e iubirea pentru copii nostrii...Restul ...d'ale poetilor si romancierilor:) Sa nu confundam obsesiile si iubirea si motivatiile date de acestea pentru a supravietui.

E cu doua (doar doua?) taisuri iubirea asta...
Uite... eu, de-as putea sta singura-cuc, ce bine ar fi!
Ce stres as avea? Nu-mi lipseste nimic in rest.

Decat cu o iubire simulata sau superficiala mai bine singura... Eu cred ca tu n-ai iubit niciodata cu adevarat ,Sarrah,si de aici si multele tale ...refulari mai...Acu' mai in gluma .mai in serios,daca ai avea un copil crezi ca n-ai fi motivata sa il protejezi? Crezi ca ai avea nevoie de cineva ca sa te motiveze,altcineva decat copilul tau? O fi Gogu uneori sarcastic,dar pune bine problema.Un om face orice pentru copii lui.E de condamnat? Nu! E de condamnat cel care uita asta.

Oare cand iti poti directiona toate sentimentele catre cineva? Acum nu am copii, ce sa spun...
Ca poti da totul, apoi sa ramai cu ochii in vant. Cautand sa pot rezista si unui esec, nu pot da totul.
Insa acum sunt cam luata de val...

Mai la obiect, totusi. Lasati tema iubirii ca nu merge la discutia despre buncar atomic. Daca nu, va dau na-na:

:ass::ass::ass::ass::woodpecker::24::24::24::18:

Sunteti total offtopic amandoua, asa ca am totusi rugamintea sa continuati discutia la offtopic, eventual. Dar nu aici, ca va iau la goana de nu va vedeti, va fugaresc de nici nu mai stiti de voi. Si fara comentarii la rugaminte (de fapt mai mult decat o rugaminte), CIOKU' MIC si gata. :p E totusi prea mare devierea de la subiect, o vede si un elev din ciclul primar.

Si eu as prefera ceva facut de "mana mea" sau, in orice caz, nu la comun ca sa fiu dependent de altii. Sigur ca nu fac nazuri in caz de...Doamne-fereste, dar oricum, chestia aia doar "a mea" imi ofera avantaje obiective dar si subiective. Obiectiv, cum spuneam, nu mai depind de altii straini de mine si de cei din familie, foarte apropiati si dragi, eventual cineva special din afara familiei, dar atat. Plus ca imi cunosc bine locul care e facut de mine. Subiectiv, m-as simti mai bine in tabieturile mele mentinute cat de cat, chiar si intr-o situatie extrema, fara ca obiceiurile mele sa fie afectate de altii, ci eventual doar de situatia respectiva.

Si cu asta am revenit la topic, cat de cat. Orice postare off-topic va fi stearsa fara drept de apel.

Da, dar daca ai posibilitatea, de ce nu ? Si de ce sa fie privit cu ochi rai cel care isi amenajeaza buncarul lui propriu, daca a putut si a vrut ?

E drept ca " Paza buna trece primejdia rea " daca poti si vrei, de ce nu ?!?

degetica said:
Pai tu ai resurse sa iti costruiesti un loc al tau.Gogule ca sa nu mai depinzi de mofturile nimanui?
Cand ai sa gasesti solutii ca acel loc sa poata fi realizat,te rog sa imi spui si mie,dar pana atunci ...asa cum am spus...decat sluga la capricii mai bine mort in padure:)

Toti avem solutii.
http://www.oism.org/nwss/s73p930.htm
Un bunker nu inseamna neaparat mii de mc de beton si mii de tone de fier.

Back