• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Buncarul atomic sau tunel?

• Thread starter Thread starter 3.14 2
  • Start date Start date
E o tampenie faza cu statul in buncar 10 ani...
Poate doar daca ai explozie deasupra buncarului, dar atunci iti trebuie buncar, nene, nu jucarie.
In general, o perioada de 2 saptamani este suficienta pentru a scadea radiatia destul cat sa iesi din buncar. Si asta daca ai explozia relativ aproape.

Pai eu vreau buncar nene, nu jucarie ,pentru ca nu exclud aparitia unor explozii chiar deasupra acestuia:) chiar daca exista posibilitatea sa nici nu intru in el ,dar vor intra ai mei ,nu? Si pentru ei ....tot ce e mai bun...asta in cazul in care imi conving vecinii ca e o investitie pentru perpetuarea vietii si ca e necesar sa-l construim ,dar am asa impresia ca sunt prea carcotasi si vor ramane pe dinafara:P

Imi dai voie sa pun o intrebare ce poate parea tampita?
Presupunand ca locuiesti intr-o zona cu pposibil impact de bomba termonucleara sau atomica, in loc sa investesti in buncar ce sa reziste, plus posibilitati de mentinere a vietii mult timp dupa (la locul de impact radiatia este mare si dureaza mult timp), de ce nu te muti?

Buna intrebare! Poate ca am sa ma mut daca pericolul o sa fie iminent:) Poate or fi si zone mai ,,curate,, mai putin expuse exploziilor si mai sigure ,deci n-ar necesita construirea unui bunca,pentru ca asa cum am mai spus pe aici ,mie imi place sa privesc cerul ,chiar daca uneori imi pun ochelarii pt asta:)

Si ce te determina sa spui "pericolul este iminent"?
In caz de razboi termonuclear, unde crezi ca te poti refugia astfel incat sa crezi ca nu vei avea nevoie de adapost, pentru cel putin cateva zile, impotriva prafului radioactiv?

Mai ,are bunicul meu o crama...sub pamant ,cu usi bune si ..cu butoaie pline. Asa ca daca intru acolo in caz de pericol iminent ,tu crezi ca o sa mai imi pese de ce e afara?:)))

Uite aici un buncar adevarat :p cela al lui Radu Nemes in Yelm, Washington,si culmea pe timp de liniste ,nu de restriste .

Detali la sursa

Nu imi plac unghiurile din care au fost luate fotografiile, dar da, pare un buncar pentru protectie, bun si pentru praf radioactiv, dar nu numai ;) Insa nu este nou, nici nu este ingrijit. Posibil sa fi existat pe proprietatea cand au cumparat-o, si sa-l fi folosit doar pe post de beci.

Daca era folosit ca si ascunzatoare, la cat de mizere par foto, nu mai spun nimic.

Apropo de "unghiurile " din care au fost facute pozele ,sunt de la politie dupa arestarea lor ,asa ca...

Au dat si ei in mass- media pozele "ce fac vanzare" sau mass- media le-a preluat doar pe acelea...

Gogu said:
Daca era folosit ca si ascunzatoare, la cat de mizere par foto, nu mai spun nimic.

Gogule, sa stii ca am vazut si eu un buncar in acest gen ,dar la ce mizerie e acolo ,prefer sa mor in aer liber.

Ce simplu e sa spui "prefer sa mor in aer liber"...

Primo, daca este mizerie la tine in casa, ce faci? Iesi iarna si dormi in curte?
Secundo, tu poate preferi sa mori, dar familia? Si mai ales cei dependenti de tine prefera asta?

Gogule,am spus eu ,nu toata familia.Ei pot sta acolo daca asta isi doresc.Decat o supravietuire mizerabila,mai bine o moarte onorabila.

Nu stiu de ce am eu impresia ca avem un dialog al surzilor aici.

Ce vor prefera, privitor la viata ta, cei din familia ta?
Ce inseamna supravietuire mizerabila?
Dupa ce spui ce inseamna, de ce crezi ca va fi astfel? Recte "supravietuire" si "mizerabila"?

Fiecarevede acest aspect din punctul lui de vedere,drept urmare nici macar membrilor familiei mele nu le pot impune sa aiba acelasi punct de vedere cu almeu,deci...Fiecare suntem persoane unice care hotaram pentru noi.Imi pot proteja copii,daca asta isi doresc ,insa dreptul de a decide daca eu raman sau nu intr-un astfel de loc imi apartine,nu? Oare a supravietui e chiar asa de important ? Intreb si eu...

...Armele au fost facute sa distruga. Din instinct, cautam sa supravietuim. Dar, va amintesc cum se aruncau pe geam la WTC!
In final, decizia ii apartine fiecaruia. Intre o suferinta cumplita (poate urmata de supravietuire, dar daca supravietuiesti ceilalti te vor ingriji, astfel incat ii vei incapacita pe termen lung) si o moarte sigura, cand pui in balanta alegi.
Si, nu ai mult timp la dispozitie, si...te arunci pe geam.

E decizia fiecaruia atat daca poate sau daca are pentru cine ori pentru ce.
Trebuie sa fii calauzit de un gand maret, de o datorie de implinit, de o misiune.

Back