Da. Nu mai lua in seama toate fanteziile din presa si de pe net. Deja s-a demonstrat ca Vrancea influenteaza Galatiul. S-a intamplat in 2013-2014, s-a intamplat si in 1940, s-a intamplat si in 1908 s.a.m.d. Cutremurul din martie 1908 din zona SCHELA-PISCU a avut magnitudinea mai mare chiar, 4,5 grade fata de cele de 3,9 grade din 2013. Stiu ca e oarecum dezamagitor pentru cei care propaga pe net diverse legende, dar faliile de acolo definesc o tectonica mai aparte, sensibila la tensiunile care se propaga catre Vrancea. Stiu, stiu, explicatia cu gazele de sist e mai romantica asa, din pacate nu tine deloc. Gaze de sist in 1908 ? Gaze de sist pe la 1800 si ceva cand au mai fost seisme repetate pe acolo ? NU! E in legatura cu Vrancea, respectiv cu dinamica blocului dobrogean si propagarea unor tensiuni pe marile sisteme de falii dinspre Dobrogea spre nord-vest, dar si cu o anumita dinamica a blocului litosferic vrancean. Se stie ca in zona Galati crusta terestra se lasa cu 4-5 mm/an, in timp ce in Vrancea crusta se ridica cu 4-5 mm/an. Blocul litosferic vrancean tinde sa se desprinda de crusta terestra, sub actiune gravitationala si nu numai; crusta devine mai usoara si tinde sa se ridice, dar se induc si tensiuni suplimentare pe falii adiacente. Stiu ca romanticii si revolutionarii de pe net ar fi cam dezamagiti ca nu e vorba de gaze si petrol, dar asta e situatia. Sorry.