Nu stiu de vreun cutremur acolo inainte de 2004. O sa caut, acum nu am timp si nici chef, nici dincolo nu sunt cu chef. Nu trage concluzia, oricum, ca vine ceva in Vrancea, ca nu e asa. In 2003 insa au fost mai multe cutremure in estul Turciei, ceea ce nu e cazul acum. Deci nu trage concluzia ca dupa orice cutremur de pe Owen misca si Vrancea imediat, e fals. Pe Owen sunt totusi mereu cutremure, depinde de context. In iulie 2014 a fost unul de 6,0 acolo si Vrancea a reusit abia in perioada 24 august-10 septembrie sa dea niste fleacuri de 4,0-4,8 grade. Deci...mai usor, va rog frumos, cu GATA VINE, LA CAT TIMP VINE. Fiindca puteti trage concluzii eronate daca nu tineti cont de context.
Stiu ca e dezamagitor daca asteptati musai sa vina ceva fix acum, dar asta e. Cine crede ca Vrancea este un robot greseste fundamental.
Obs.: Am mentionat cutremurul de pe Owen ca a urmat dupa seria de seisme moderate din zona Nicobar doar pentru a arata sincronicitatea in dinamica placii Indiene, NU PENTRU A SUGERA CA VINE CEVA LA NOI. Va rog foarte frumos sa nu imi puneti in gura ceva ce nu am spus si nici macar nu am insinuat. Stiu ca uneori ma labartez in explicatii, dar nici chiar asa. De 10 ani o tin unii langa ca vine nu stiu ce, si adevarul foarte dragut este ca din 2004 incoace VRANCEA A FOST COMPLET INAPTA SA DEA CUTREMURE CU MAGNITUDINI MAI MARI DE 5,5-5,7 GRADE. Adica nici macar un 5,8-5,9 de Doamne-ajuta asa. Asta spune tot...pentru orice om realist si rational, nu ? Haideti sa fim cu picioarele pe pamant si sa nu ne ambalam fara rost, ca nu face bine deloc, si s-a dovedit ca toate chestiile alarmiste au fost infirmate cu brio! Spre marea dezamagire a "vizionarilor", "profetilor" si adeptilor lor din lumea larga. E bine asa cum e acum, din fericire, iar in ce ma priveste doresc si sper sa ramana in acelasi stadiu ca acum. Asta doresc cu adevarat, ca sa pun punctul pe i. Imi pare foarte rau ca sunt atat de raspicat, dar am obosit si eu dupa atata timp, din 2006 tot urmaresc zilnic cutremurele din Romania si din lume si se vede ca nu e nimic grav pe termen scurt si chiar mediu. Nu spun ca m-am plictisit, doar ca la cate mi-am luat de la istratii carora le-am stricat socotelile, m-am tabacit dintr-o anume perspectiva. Sigur ca le urmaresc in continuare, in limita timpului meu disponibil. Eu mai si lucrez, totusi, nu sunt un vagabond.
Revin (pana acum am vorbit la modul general): Adi, nu e cazul sa ne ambalam. Un 5,0 izolat pe Owen nu inseamna ceva deosebit daca nu apare si un anume context regional. Deci...stai linistit.