• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Comentarii diverse pe teme seismice

Nu m-am uita la TV, nu stu la ce va referiti dar "dezastrele" se poarta ,au fost si raman de "interes" maxim .

Asta nu confera circumstante atenuante unora, nu justifica diversiuni si dezinformari grosolane, care fac din nu da si alte asemenea. INFP ar avea tot dreptul sa faca o sesizate la CNA, din pacate CNA-ul e corupt pana in maduva oaselor, a se vedea tiganeala publica de acolo, mahalagioaica aia nerusinata de laura georgescu, sefa CNA, o individa care numai in Romania putea sa ocupe o astfel de functie.

Si acu....cireasa de pe tort :P ce zici de materialul asta ,te intreb ca un novice, nu ma pricep si nici nu stiu daca " Experţii " chiar sunt experperti si care spun ca 2015 este un an "critic "

Toate nulitatile preiau informatia de pe site-ul ala de duzina al nu stiu caror sarlatani care muta in fiecare an intervalul critic; escrocii astia pun previziuni din Chile pana in Japonia si din Papua-Noua Guinee pana in Alaska si se lauda ca prezic evenimentele. Este o sarlatanie de duzina. Pentru Romania, borfasii aia au dat, pe rand:

2009-2013
2010-2014
2011-2015
2012-2016
2013-2017

pe urma or sa o tina tot asa. VAX ALBINA!

Faptul ca diverse publicatii preiau aberatia aia dovedeste gradul de prostie la care s-a ajuns. Nu dau 2 bani nici pe escrocii de la world earthquakes si nici pe publicatiile, ziare, reviste, respectiv pe televiziunile care preiau tampenia aia. Nu gust escrocheriile.

Se arunca cu pietre in cei care vin cu lucruri serioase, dar se preiau diverse tembelisme de pe net. In loc sa abordeze chestiile serioase, sa informeze lumea cum trebuie, televiziunile si diversele publicatii de duzina preiau tampenii ca sa para interesante.

Mai, n-am facut absolut nicaieri in presa sa fie criticat cineva pt un articol pe teme seismice .

Alea sunt prostii oricum. In loc sa ia de pe site-ul infp, unde pot gasi ceva informatii succinte, inclusiv despre zonele seismice din Romania, preiau prostii de pe nu stiu ce site american. Nu e nimic scuzabil, cat timp au site-ul institutului de specialitate, cu explicatii in limba romana, da-o incolo de treaba, ce vor mai mult ?

http://www.infp.ro/despre-cutremure/#ch_6

Geo, ai incercat sa-i combati pe propriul lor site ?

Nu am timp si nici chef, anuk. Am si jobul meu, plus ca trebuie sa tin la zi cutremur.net portalul de stiri seismice si forumul, ceea ce e mai important decat sa stau de tampeniile alea.

Ar merita un comentariu la obiect acolo,, nu ti-ar lua mult timp , dar e decizia ta .

Pai mai postez pe mobotix, cred ca stiti sub ce nume; si mi se raspunde cu insulte. Asa ca nu e cazul sa mai insist. Am timpul meu, jobul meu, treburile mele, viata mea. Nu imi desfasor viata numai pe Internet, nu e normal asa. E usor de zis: posteaza si acolo, si acolo, si dincolo...dar eu sunt activ in campul muncii, iar acasa am altele. Cine e activ in campul muncii stie mai bine cum e sa ai n taskuri cu acelasi deadline. Asta ar fi chiar buna, sa las jobul deoparte sa stau sa postez peste tot. E aberant. Nu sunt platit sa postez pe forumuri, asta e foarte clar.

Un comentariu de pe forum la cutremur.net, topic Preziceri, prezicatori si predictii

Si inca ceva. Sarlatanii aia de la world-earthquakes aduna 36-38 de ani la 1977 si acum le da 2015, invocand cutremurele cu magnitudini egale sau mai mari de 6,5 grade. Dar, dar vedeti ca noi am mai avut alte doua cutremure puternice, cu magnitudini cert mai mari de 6,5 grade (indiferent de scara de magnitudine aplicata), dupa 1977: 1986 cu 7,0 si 1990 cu 6,7. Oare de ce domniile lor nu aduna 36-38 de ani la 1986 sau la 1990 ? Fiindca le-ar iesi altceva si nu ar mai putea face trafic, sarlatanii aia nenorociti. Iata deci ca e periculos sa te joci asa de simplist cu statistici, care exista, e drept, fara sa tii cont de fenomenele seismice ca atare, de specificul zonei Vrancea. Simpla adunare a unui numar de ani poate duce la rezultate inselatoare, foarte periculoase din ambele perspective in ceea ce priveste urmatorul cutremur vrancean puternic. Se cam stie ca la 30-40 de ani putem avea un cutremur de 6,5-6,7+, dar atat, mai mult ar trebui totusi tinut cont de niste fenomene specifice, de conditiile fizice si de tectonica zonei, nu asa...
Se vede ca aia sunt pe dinafara, nu sunt credibili nici macar la nivel de amatori. Auzi, "cel mai cunoscut sistem de monitorizare seismica din lume". Cine i-a decretat asa cred ca e dus cu sorcova.

O singura concluzie se poate trage despre site-ul respectiv, pretins a fi "sistem de monitorizare seismica": e aiurea-n tramvai. Dorinta de trafic nu justifica totusi niste lucruri.

Cutremurele de azi-noapte (socul principal si replicile microseismice) si cel de azi-dimineata (microseism) din Muntii Vrancei, zona TULNICI-Parcul Natural Putna-Vrancea, continua tendinta de dupa 22 noiembrie 2014, deci o activitate crustala ceva mai ridicata in Vrancea. Poate fi un efect indus de acel cutremur moderat (cel mai mare cutremur crustal inregistrat in Vrancea in ultimii 120 de ani), dar, pe de alta parte, se coreleaza si cu anumite tensiuni din domeniul subcrustal al Vrancei; acest lucru este incontestabil. Doar ca nu se poate spune cand si cum se vor materializa anumite tensiuni din zona adanca a Vrancei. In principiu, sa poate sa mai vina un cutremur moderat de adancime mare, anul asta, deci ceva de 5,5-6,2 grade pe scara Richter. Un astfel de cutremur poate sa inchida problema pana prin 2018-2020, dar la fel de bine poate sa o lase deschisa...si pentru altceva, inainte de anul 2018. Nu se poate spune nimic in acest sens.
Deci am avut asa (in aceasta activitate vranceana crustala, la adancimi mai mici de 55-60 km):
-cutremurele din zona MARASESTI-PANCIU de la 22 noiembrie/7 decembrie 2014 si 19/20 ianuarie 2015;
-cutremurele din zona FOCSANI de la 14 decembrie 2014;
-cutremurele din zona RAMNICU SARAT de la 12 ianuarie 2015;
-cutremurele din Muntii Vrancei-TULNICI-Parcul Natural Putna-Vrancea din 20/21 ianuarie 2015.

In concluzie, sunt niste "semnale" crustale induse/amplificate de seismul din 22 noiembrie 2014 dar care nu exclud niste cauze mai adanci, deci undeva mai jos in profunzimile Vrancei, acolo unde se genereaza cutremurele de mare adancime (subcrustalele). Este de urmarit cum va evolua mai departe, oricum e improbabil un cutremur major (MGR > 7,0) pe termen scurt, dar in rest...e mai incert. Oricum Vrancea se rupe mai serios doar daca are conditii fizice sa o faca, altfel...nema. Daca nu se poate rupe fizic, atunci asta e, nu se poate si gata, oricat ar cotcodaci fara rost diversi sarlatani batrani care fac umbra pamantului degeaba. Mai vedem, deocamdata atat se poate spune acum. Sigur...in timp, mai incolo, in functie de ce mai apare si la noi si in lume, ramane de vazut.

Si crezi ca stie cineva cu precizie cand o sa se rupa Vrancea? Eu cred ca nu ,deci ai situ dreptate cand spui ca orice predictie in acest sens ar fi hazardata si doar asa...teorie.Doar Vrancea stie cand,cum si de ce ...:)

adrian_nicolae said:
Pai Vrancea nu depinde de ea ...e batrana saracuta , trebuie sa o impinga cineva pe scari :)

Adi, tucrezi ca Vrancea are nevoie de ajutor ca sa se ,,rupa,,? Eu cred ca nu. Nu cred ca exista cineva care sa aiba atata forta cat sa o faca sa se rostogoleasca decat Dumnezeu.Stiu ca o sa spuna GeoX ca in functie de anumiti factori,ca trebuie sa indeplineasca anumite conditii,etc,dar dupa parerea mea Vrancea e imprevizibila si nu cred ca tiparele i se pot atribui .Cat despre faptul ca e batrana...eu n-as face aceasta afirmatie,e mult mai tanara ca multe alte zone seismice ca si manifestare.Poate ne spune GeoX care suntr zonele cele mai ,,batrane,, d,p.v .seismic ,ca el a studiat bine acest lucru,cat si tot ce tine de seisme:)
Cum s-ar zice ,inca nu s-au construit scari pentru Vrancea:)

anuk said:
Se poate rupe si fara "ajutor" din afara,cred.

Pai cum ar trebui sa arata anuk acest ajutor din afara ? Pui o bomba in nucleul Vrancei? Am vazut eu un SF in care plecau cu un fel de submarin dar adaptat pt incursiunea printre straturile pamantului si au pus un fel de bombe cu rezonanta magnetica ,astfel incat sa stabilizeze pamantul in fata unor seisme majore,dar chiar daca au reusit,din cati au plecat sa faca asta s-au mai intors un barbat si o femeie.Deci cum ar putea fi ,,ajutata,,Vrancea sa se rupa din exterior?

Back