• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cutremurele,luna,soarele si...Sarrah:)

Loteria o afacere controlata ,hazardul,o chestie pur intamplatoare iar matematica ...stiinta exacta,n-au nimic in comun.

Hmmmm....
Poate ma aprind...iau foc rau pe tema asta!
Daca vorbim de haos, de aparitia ordinii in dezordine...
O dezordine perfecta e...de fapt o ordine!!
Totul ar fi sa aleg un sir aleatoriu de cifre de undeva.
Apoi sa il analizez.
Cel mai haotic sir posibil sa imi dati!
Dar sa fie rezultatul unui proces aleatoriu.
Deja Geox stie pulsul Vrancei. Dar se da lovit...
Tot pe o analiza se bazeaza, pe date culese, pe ce a fost.
E fecioara, de...

Daca ne referim strict lingvistic ,haosul e haos :p O parte de definitie iti vine tie manusa " Stare generală de mare confuzie ''

Acum e liniste. S-a instalat o liniste ce ma pregateste pentru ceva nou.
Nu imi vine in minte un exemplu al unui model haotic in lumea reala.
Cutremurele sigur nu sunt un astfel de model.

Gogu said:
dumnezeu la biserica.
Cutremurele au alte cauze si alte metode de evitare a CONSECINTELOR lor, pentru ca nu un cutremur omoara, ci cladirile proaste si mobila pusa aiurea...

Corect Gogule,nu cutremurul omoara ,ci cladirile construite prost de oameni fara simtul responsabilitatii.Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.

Sarrah said:
Hmmmm....
Poate ma aprind...iau foc rau pe tema asta!
Daca vorbim de haos, de aparitia ordinii in dezordine...
O dezordine perfecta e...de fapt o ordine!!
Totul ar fi sa aleg un sir aleatoriu de cifre de undeva.
Apoi sa il analizez.
Cel mai haotic sir posibil sa imi dati!
Dar sa fie rezultatul unui proces aleatoriu.
Deja Geox stie pulsul Vrancei. Dar se da lovit...
Tot pe o analiza se bazeaza, pe date culese, pe ce a fost.
E fecioara, de...

Draga Sarra,pentru cineva care considera ca sentimentele sunt matematica,cutremurul e matematica,haosul e matematica sub acoperire..e previzibil ca sa aiba un punct de vedere in care sa nu se regaseasca ideea ca nu totul poate fi calculat si nu totul provine din statistici,adunari,scaderi,etc,dar e punctul tau de vedere,insa esti sigura ca nu te inseli?

...si sentimentele pot fi puse in grafic, si bunatatea sau cruzimea lui Dumnezeu, si corectitudinea statului la loterie, si orice ne putem imagina.
Cutremurele sunt mici copii.

Mai la obiect, vad ca iar se divagheaza si se ajunge la chestii total in afara.

Pai totul ar fi sa apara pe aici si niste grafice reprezentand cutremurele vrancene, nu doar date, desi sunt valoroase datele.
Daca ar fi completate si cu linii reprezentand ssn, sau fazele lunii ar fi ok.

degetica said:
Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.
Esti constienta de faptul ca dumnezeu, asa cum il percepep majoritatea crestinilor, este un concept relativ recent in istoria umana. Nu are decat vreo 5-6000 de ani. Primii ce l-au "conceput" sunt evreii (de unde crestinii au preluat foarte multe).

Gogu said:
degetica said:
Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.
Esti constienta de faptul ca dumnezeu, asa cum il percepep majoritatea crestinilor, este un concept relativ recent in istoria umana. Nu are decat vreo 5-6000 de ani. Primii ce l-au "conceput" sunt evreii (de unde crestinii au preluat foarte multe).

Depinde de fiecare catr de relativ este sau nu.Pentru mine nu e realtiv.

Cele mai active zile din Romania d.p.d.v. seismic pentru cutremurele cu magnitudinea de moment in intervalul Mw 6.0 - Mw 6.9:
Sambata 20.58824 %
Duminica 20.26904 %
Vineri 18.67305 %
Joi 14.52348 %
Miercuri 8.66393 %
Marti 8.61833 %
Luni 7.09074 %

Cele mai active luni din Romania d.p.d.v. seismic pentru cutremurele cu magnitudinea de moment in intervalul Mw 6.0 - Mw 6.9:
Mai 15.93707 %
Martie 11.49111 %
August 11.39991 %
Octombrie 10.25992 %
Noiembrie 10.07752 %
Aprilie 8.70953 %
Septembrie 8.68673 %
Ianuarie 7.45554 %
Decembrie 5.83675 %
Iulie 4.21797 %
Februarie 2.87278 %
Iunie 1.48199 %

Cele mai active zile din Romania d.p.d.v. seismic pentru cutremurele cu magnitudinea de moment mai mare sau egala cu Mw 7.1:
Marti 22.80277 %
Vineri 15.05190 %
Duminica 15.01730 %
Miercuri 10.31142 %
Joi 9.89619 %
Sambata 7.50865 %
Luni 4.98270 %

Cele mai active luni din Romania d.p.d.v. seismic pentru cutremurele cu magnitudinea de moment mai mare sau egala cu Mw 7.1:
August 22.52595 %
Aprilie 12.49135 %
Noiembrie 10.27682 %
Februarie 9.96540 %
Octombrie 7.78547 %
Iunie 5.12111 %
Mai 4.98270 %
Martie 4.98270 %
Ianuarie 2.52595 %
Iulie 2.45675 %
Decembrie 2.45675 %

http://www.snas.ro/index.php?option=statistici

Intrebare : Despre ce sau cine se face vorbire in acest topic ?

Raspuns" se face vorbire despre Luna, Soare, Cutremure si Sarah

Concluzia ,nu-i un topic riguros, la o adica se poate abera ()

E un grafic Sarrah,un grafic care nu poate spune cu exactitate cand o sa fie cutremur.In mod sigur aceast grafic daca il faci peste 20 de ani vei vedea ca nu isi mentine constanta...

Cutremurul nu e totusi matematica, am mai zis asta. Deci nu e cazul sa exageram. Matematica nu explica de ce am scapat de un cutremur major in perioada 2005-2010.

Exact ,GeoX...dar Sarrah vrea sa ne convinga ,ca prin studierea acestor grafice poti ajunge cumva sa spui cand o sa fie viitorul cutremur...Eu nu cred asta...

Nici un grafic nu iti va prezice cand va fi un cutremur, cat de mare si ce caracteristici de directivitate va avea.

Intr-o astfel de statistica varfurile se "desprind"...
Chiar o sa arat cum si de ce cand voi avea ceva timp, cum matematica impune asta tocmai pentru a fi evitat un paradox matematic.
Pacat ce e un pic confuz cu procente, era mai bine cu numar de cazuri si data.

anuk said:
Intrebare : Despre ce sau cine se face vorbire in acest topic ?

Raspuns" se face vorbire despre Luna, Soare, Cutremure si Sarah

Concluzia ,nu-i un topic riguros, la o adica se poate abera ()

E fight club si Sarrah, deci...bataie pe ea!:24:

Sunt doar desene frumoase, atat. Nu uita ca am avut si 100 de ani fara cutremure majore, tectonica e cea care conteaza, nu curbele de tot felul. Sigur ca pentru cine e pasionat, e ok. Dar asta nu inseamna cercetare si nici predictie seismica.

GeoX said:
Cutremurul nu e totusi matematica, am mai zis asta. Deci nu e cazul sa exageram. Matematica nu explica de ce am scapat de un cutremur major in perioada 2005-2010.
nu am studiat indeajuns, sigur e o explicatie.

Ai dreptate, exista o explicatie, care este pur tectonica. Cutremurul de pe Dorsala Carlsberg din 15 iulie 2003, de magnitudine 7,6 grade, a directionat tensiunile majore spre Asia; reactia iraniana de la 26 dec 2003 de la Bam, Pakistanul in Kashmir, 2005, China in SIchuan in 2008. Tensiunile rezultate din miscarea placii Indo-Australiene s-au concentrat mai mult spre est, e foarte logic.

Back