• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cutremurele,luna,soarele si...Sarrah:)

Dorsala Carlsberg e o structura geotectonica din Oceanul Indian. O fi si nume de bere, nu ma intereseaza. Oricum, importanta e tectonica.

Pt unii....berica e la fel de importanta.....

sau biserica.

Can earthquakes be predicted?
Yes. Major ( 6+) earthquakes can be predicted with fair amount of accuracy.With + or - one day window period,accuracy of major quakes (6+) can be as high as 80%.

Past record of 6+ quakes prediction for the year 2009 is as follows...

etc...

http://earthquakeprediction.webs.com/apps/faq/

What is the thumb rule for predicting major (6.5+) earthquakes?
Here are some thumb rules whereby any one can predict the major earthquakes (>6.5) to fair amount of accuracy

1) find out the date/s when either Jupiter or Saturn , venus or Mars is changing the direction from direct to retro gate or vice a versa.

2) 15 days before and 15 days after this date is the window period for major quakes.

3) find the date when moon either joins/opposes or squares this planet or Sun.

4)watch out for Full moon and new moon in this window period

5) If both Jupiter and Saturn are changing the direction with in a span of 4/5 days the quake/s would be even more than 8.0

6) magnitude can be fine tuned depending upon proximity of Moon, Jupiter and Saturn.

7) Earth closer to Sun, Moon on equator, aspects of planets can be used to fine tune the magnitude.

Ma intreb , cat de real este tabelasul cu repartiatia cutremureleor pe zilele saptamanii.......daca aducei un plus de informatie ,cu datele calendaristice anexate, pt a putea verifica , mai era ceva,dar asa.......vax albina.

Cutremurele nu se pot prezice dupa planete. Stiu ca Internetul e plin de chestii dubioase, ma rog, fiecare vrea trafic si pune orice ii trece prin cap.

Oricum e o aiureala, Pamantul e mare, dar zonele seismogene sunt repartizate neuniform si zilnic au loc cutremure, lunar sunt seisme importante.

E un exemplu de site dubios, de fapt mai mult decat dubios, cu fantezii penibile. Nimic stiintific acolo, necum sa mai fie si plauzibil.

Trebuie sa fii cel putin naiv sa iei de buna asa ceva. Ce mai prostie... =)) =)) =)) Chiar aveam nevoie sa mai rad de ceva. :D ()

Eu i-as propune Sarei daca chiar vrea sa demonstre ca-i adevarat sa adune material care sa DOVEDEASCA ca e asa. pt , vorba aia ,nu-i zi fara cateva cutremure , are de unde sa aleaga.

degetica said:
Gogu said:
degetica said:
Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.
Esti constienta de faptul ca dumnezeu, asa cum il percepep majoritatea crestinilor, este un concept relativ recent in istoria umana. Nu are decat vreo 5-6000 de ani. Primii ce l-au "conceput" sunt evreii (de unde crestinii au preluat foarte multe).

Depinde de fiecare catr de relativ este sau nu.Pentru mine nu e realtiv.

Rog sa nu facem confuzie intre tabla de sah si tabla de pe casa...
Conceptul este relativ recent. "Inventat" de un ovrei shmecher, acum mai putin de 6000 de ani ;)
Pana la el, nu exista dumnezeu. Existau doar zei, care erau la fel, oriunde, pentru oamenii din acele vremuri.
Daca stau bine sa ma gandesc, chiar in zilele noatre, pentru cam juma' de oameni nici nu exista un zeu unic, universal si atotputernic...

Am citit ca exista si zeul calculatoarelor, cu super-zeu pe cel al serverelor.
Subordonati firmelor de net....

Gogu said:
degetica said:
Gogu said:
degetica said:
Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.
Esti constienta de faptul ca dumnezeu, asa cum il percepep majoritatea crestinilor, este un concept relativ recent in istoria umana. Nu are decat vreo 5-6000 de ani. Primii ce l-au "conceput" sunt evreii (de unde crestinii au preluat foarte multe).

Conceptul este relativ recent. "Inventat" de un ovrei shmecher, acum mai putin de 6000 de ani ;)
Pana la el, nu exista dumnezeu. Existau doar zei, care erau la fel, oriunde, pentru oamenii din acele vremuri.
Daca stau bine sa ma gandesc, chiar in zilele noatre, pentru cam juma' de oameni nici nu exista un zeu unic, universal si atotputernic...

Eu nu fac nicio confuzie Gogule,pentru ca stiu exact cum functioneaza tabla de sah si care trebuie sa fie calitatea tablei de pe casa:) si in mod sigur nu confund credinta mea cu credinta altora.Fiecare e liber sa creada in ce vrea.Cum de altfel nu confund nici cutremurele cu matematica:P

Sarrah said:
Am citit ca exista si zeul calculatoarelor, cu super-zeu pe cel al serverelor.
Subordonati firmelor de net....

Cred ca cel mai in masura sa iti raspunda la asta e Bill Gates:))

degetica said:
Gogu said:
degetica said:
Gogu said:
degetica said:

Eu nu fac nicio confuzie Gogule,pentru ca stiu exact cum functioneaza tabla de sah si care trebuie sa fie calitatea tablei de pe casa:) si in mod sigur nu confund credinta mea cu credinta altora.Fiecare e liber sa creada in ce vrea.Cum de altfel nu confund nici cutremurele cu matematica:P
Ba tocmai, ca faci confuzie...
Nu ma intereseaza credinta sau religia ta, eu discutam doar conceptul de dumnezeu ;)

Hawking considera ca " nu este nevoie de un creator pentru a explica existența universului. "

What is the thumb rule for predicting major (6.5+) earthquakes?
Here are some thumb rules whereby any one can predict the major earthquakes (>6.5) to fair amount of accuracy

1) find out the date/s when either Jupiter or Saturn , venus or Mars is changing the direction from direct to retro gate or vice a versa.

=)) =)) =)) =))

2) 15 days before and 15 days after this date is the window period for major quakes.

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

3) find the date when moon either joins/opposes or squares this planet or Sun.
=)) =))

4)watch out for Full moon and new moon in this window period

=))

5) If both Jupiter and Saturn are changing the direction with in a span of 4/5 days the quake/s would be even more than 8.0

=)) =)) =)) =)) =))

6) magnitude can be fine tuned depending upon proximity of Moon, Jupiter and Saturn.

=)) =)) =)) =))

7) Earth closer to Sun, Moon on equator, aspects of planets can be used to fine tune the magnitude.

=)) =))

De foarte mult timp n-am mai ras in halul asta. Sa lesin de ras, nu altceva. =)) =)) =)) =)) =)) Este plin Internetul de gogomanii de tot felul...

Razi tu, razi, Geo, dar lumea crede si sustine sus si tare ca e asa si noi, cei care combatem ,suntem carcotasi.

Back