degetica said:Gogu said:Esti constienta de faptul ca dumnezeu, asa cum il percepep majoritatea crestinilor, este un concept relativ recent in istoria umana. Nu are decat vreo 5-6000 de ani. Primii ce l-au "conceput" sunt evreii (de unde crestinii au preluat foarte multe).degetica said:Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.
Depinde de fiecare catr de relativ este sau nu.Pentru mine nu e realtiv.
Gogu said:degetica said:Gogu said:Esti constienta de faptul ca dumnezeu, asa cum il percepep majoritatea crestinilor, este un concept relativ recent in istoria umana. Nu are decat vreo 5-6000 de ani. Primii ce l-au "conceput" sunt evreii (de unde crestinii au preluat foarte multe).degetica said:Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.
Rog sa nu facem confuzie intre tabla de sah si tabla de pe casa...
Conceptul este relativ recent. "Inventat" de un ovrei shmecher, acum mai putin de 6000 de ani
Pana la el, nu exista dumnezeu. Existau doar zei, care erau la fel, oriunde, pentru oamenii din acele vremuri.
Daca stau bine sa ma gandesc, chiar in zilele noatre, pentru cam juma' de oameni nici nu exista un zeu unic, universal si atotputernic...
Sarrah said:Am citit ca exista si zeul calculatoarelor, cu super-zeu pe cel al serverelor.
Subordonati firmelor de net....
Ba tocmai, ca faci confuzie...degetica said:Gogu said:degetica said:Gogu said:Esti constienta de faptul ca dumnezeu, asa cum il percepep majoritatea crestinilor, este un concept relativ recent in istoria umana. Nu are decat vreo 5-6000 de ani. Primii ce l-au "conceput" sunt evreii (de unde crestinii au preluat foarte multe).degetica said:Cat despre faptul ca Dumnezeu e la biserica ,permite-mi sa nu fiu de acord.Dumnezeu e oriunde si pentru oricine chiar si in caz de cutremur.Ca nu o sa fii tu de acord e parerea ta,dar acesta e punctul meu de vedere pe care nu o sa mi-l schimbe nimeni ,niciodata si pe care sper ca il vei respecta,asa cum si punctul tau de vedere e respectat.
Rog sa nu facem confuzie intre tabla de sah si tabla de pe casa...
Conceptul este relativ recent. "Inventat" de un ovrei shmecher, acum mai putin de 6000 de ani
Pana la el, nu exista dumnezeu. Existau doar zei, care erau la fel, oriunde, pentru oamenii din acele vremuri.
Daca stau bine sa ma gandesc, chiar in zilele noatre, pentru cam juma' de oameni nici nu exista un zeu unic, universal si atotputernic...
Eu nu fac nicio confuzie Gogule,pentru ca stiu exact cum functioneaza tabla de sah si care trebuie sa fie calitatea tablei de pe casasi in mod sigur nu confund credinta mea cu credinta altora.Fiecare e liber sa creada in ce vrea.Cum de altfel nu confund nici cutremurele cu matematica
![]()
What is the thumb rule for predicting major (6.5+) earthquakes?
Here are some thumb rules whereby any one can predict the major earthquakes (>6.5) to fair amount of accuracy
1) find out the date/s when either Jupiter or Saturn , venus or Mars is changing the direction from direct to retro gate or vice a versa.
2) 15 days before and 15 days after this date is the window period for major quakes.
=)) =))3) find the date when moon either joins/opposes or squares this planet or Sun.
4)watch out for Full moon and new moon in this window period
5) If both Jupiter and Saturn are changing the direction with in a span of 4/5 days the quake/s would be even more than 8.0
6) magnitude can be fine tuned depending upon proximity of Moon, Jupiter and Saturn.
7) Earth closer to Sun, Moon on equator, aspects of planets can be used to fine tune the magnitude.