Sarrah said:anuk said:Imi pare rau, dar pe acest subiect nu avem ce discuta.
In sensul ca, tehnic vorbind...nu stiu cum pot reinsera. in topic, nu sunt admin sa pot modifica si nici nu indraznesc sa cer asa ceva...
Practic pot recupera poze cu exceptia celor arhivate la care nu mai am acces.
degetica said:Mai Sarrah ,am citit ce ai scris pe aici... cam multe frustari si unele afirmatii asa...de dragul ...
Sa le luam pe rand.
1.Zici ca luna-i rece ,dar e cam ciudata afirmatia ,mai ales venita din partea cuiva care nu a fost niciodata pe luna,ci doar a citit despre ea
2. Eu nu inteleg cum un om se poate naste suparat si frustrat ,dar mai ales sa ramana asa...asta arata ca-i place aceasta stare
3.Nu e un topic de bascalie ,ci unul de...discutii,deci singura care ia in consideratie aspectul bascalios al topicului esti doar tu,dar era previzibil.
4.Vad ca ai ,,ghes,, sa intri pe aici din moment ce scrii pe aici,deci lasa mofturile ca nu tine.
5.E un topic vesel de discutii...serioase...dar nu vad sa combati prea mult teoriile despre legatura dintre cutremure,soare,luna si alte ....lighioane.Astept sa vad cum poti dirija o discutie in acest sens si nu altceva.Si cu asta am incheiat interventia mea pe acest topic Sa vedem daca se poate infirma sau confirma tot ce tine de titlul topicului.
Ai tu curiozitatea asta?
Sarrah said:Sper sa rezolvam problema asta, promit.
anuk said:Daca vrei sa fii citita fa un rezumatel in limba materna sa intelega toti. Sunt multi useri cara nu stapanesc limba engleza.
GeoX said:Statistica nu e suficienta. Si se vede asta in faptul ca, in ciuda tuturor previziunilor, am scapat de cutremur mare in perioada 2006-2011, dar la altii au fost cutremure mari. Aici tectonica e de vina, Sarrah. Ce vreau sa spun e ca daca nu tii cont de tectonica, ajungi la chestii total false sau irelevante. Imi pare rau, dar asta e situatia. Cine aduna 1940 cu 37, pe urma 1977 cu 37, ajunge la ceva care nu se sustine oricum, fiindca de exemplu inainte de 1940 precedentul seism distrugator a fost in 1838. Deci statistica fara tectonica nu valoreaza nimic. In cazul Vrancei, specificitatea zonei si tectonica ne arata ca sunt cutremure de tipuri diferite, care nu au aceeasi ritmicitate. Plus ca sunt importante influentele tectonice regionale si globale. Stiu ca ti-e greu sa accepti, dar o simpla listare tabelata a cutremurelor din trecut este total insuficienta.