• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DIETE

anuk

Moderator
Joined
Oct 28, 2009
Messages
59,925
Reaction score
0
Cea mai sanatoasa dieta din lume

Cu cat au loc mai multe studii pe seama ei, cu atat medicii si cercetatorii se conving ca aceasta este "calea cea dreapta". Este vorba, bineinteles, despre dieta mediteraneana.

Ce castigam daca reusim sa ne adaptam modul de alimentie regulilor acestei diete? Pai, in primul rand, ar fi o sanatate buna si in al doilea rand, o silueta zvelta. Avand in vedere problemele de alimentatie cu care se confrunta o lume intreaga (innebunita dupa pastile si retete rapide de slabit), parca nu mai pare de colo.

Modelul mediteranean nu este doar o dieta, reprezinta un regim de viata sanatos, care asigura organismului toate beneficiile pe care le-ar putea obtine din mancare. In prim plan se afla uleiul de masline, fructele si legumele, nucile si semintele, pestele si fructele de mare, cerealele integrale si desigur, sa nu uitam de vin!

Pentru ca viata ta sa nu mai fie un lung sir de diete esuate, incearca sa adopti, cu pasi inceti si siguri, un regim de viata sanatos si, ca lucrurile sa fie mai usoare pentru tine, incearca sa iti educi si familia in spiritul unui mod de viata sanatos.
Ce mancam si ce bem la Mediterana



Fructe si legume

Fa-ti plinul cu antioxidantii continuti in fructe si legume! Sunt adevarati gardieni ai tineretii, lupta cu radicalii liberi si ne pastreaza inima sanatoasa. Pregateste-ti o masa delicioasa dintr-o salata cu ardei rosii, bucatele de piept de pui si seminte de floarea soarelui. Sau poate ca preferi un desert racoritor format din fructe inghetate…

Pestele

Din el obtinem proteinele si acizii grasi Omega 3, esentiali pentru o inima sanatoasa, dar si pentru o piele frumoasa sau un par stralucitor. Formeaza-ti un obicei santos din a inlocui cu peste cel putin doua mese de carne, pe saptamana. Cel mai indicat este sa il prepari la cuptor, la gratar sau in saramura cu ulei de masline.

Fasole

Toate varietatile de fasole reprezinta surse excelente de proteine, vitamine, minerale si fibre, fara a fi si bogate in grasimi. Include orice soi de fasole in preparatele tale, inclusiv in salate si vei obtine o mancare delicioasa, satioasa si bogata in fibre care favorizeaza digestia.

Condimente si mirodenii

Oregano, busuioc, rozmarin, usturoi, piper, chilli, cuisoare, nucsoara, scortisoara, orice condiment sau mirodenie ai alege, cu siguranta ca fiecare isi va gasi locul intr-un fel de mancare pe care il prepari. Pe langa aroma deosebita si gustul inconfundabil pe care il ofera mancarii, toate aceste "minuni" aduse din toate colturile lumii si comercializate de mii de ani, sunt bogate in antioxidanti. Mai exact, o jumatate de lingurita de oregano contine aceeasi cantitate de antioxidanti ca si trei cesti de spanac.

Nuci si seminte

Bogate in antioxidanti, nucile si semintele reprezinta in acelasi timp si o sursa pretioasa de grasimi monosaturate, cu efect de stabilizare al glicemiei si de intretinere a senzatiei de satietate. Din pacate, sunt si bogate in calorii, astfel incat, se recomanda consumul lor intre mese, pe post de gustare (cantitatea recomandata este cat iti incape in palma). Foarte bine sa asorteaza in salate (salate verzi cu seminte de floarea-soarelui, in deserturi cu migdale sau fistic) sau ca si garnituri (alune servite cu legume innabusite sau alune de padure cu cereale integrale).

Uleiuri sanatoase

Grasimile monosaturate aflate in uleiul de masline sau in alte uleiuri precum alune, canola, susan, alune de padure, ulei de struguri, reprezinta drumul cel mai scurt catre o inima sanatoasa. Pentru ca o singura lingurita contine 120 de calorii, este recomandat sa folosesti maxim o lingurita pentru o salata si sa nu depasesti limita de 5 lingurite pe zi.

Cereale integrale

Nu pleca din start de la ideea ca ingrasa, pentru ca lucrurile nu stau chiar asa. Cerealele integrale sunt obligatorii intr-un regim de viata sanatos, fiind o sursa importanta de vitamine, minerale si proteine. Produsele din cereale care au culoarea alba au trecut prin mai multe procese pentru a dobandi acest aspect, insa in limbajul nutritional asta inseamna ca au fost vaduvite de "darurile" initiale. Pe deasupra, cerealele integrale regleaza nivelul zaharului din sange. Cei care vor sa manance sanatos si sa isi pastreze silueta nu sunt sfatuiti sa consume mai mult de o ceasca de cereale pe zi.

Vin

Poate vei gasi ciudat faptul ca o dieta incurajeaza consumul de alcool, insa tine cont ca este vorba despre un consum moderat si ca, pana la urma, nu este vorba despre orice alcool. Vorbim de vin, o bautura adorata inca din Antichitate, saraca in calorii, insa bogata in antioxidanti. Alcoolul, in doze moderate, reduce riscul dezvoltarii bolilor de inima, insa orice exces se plateste. Un pahar de vin dupa cina va face minuni pentru digestie, dar si pentru sanatatea ta.
Avantajele dietei mediteranene in sase puncte

1. pierderea in greutate
2. o inima sanatoasa
3. prevenirea diabetului
4. o vedere mai buna
5. reducerea riscului dezvoltarii bolii Alzheimer
6. o viata lunga si sanatoasa

Crezi ca stii chiar tot despre alimentatia sanatoasa? Afla unde se ascunde secretul "tineretii fara batranete"...Dar asta.....pt data viitoare :P
 
Dieta cu fructe: slăbeşti un kilogram pe zi!.


Dacă în timpul anului regimurile de detoxifiere sunt bine-venite, la începutul verii o dietă cu fructe este un adevărat miracol pentru organism.



În această perioadă fructele se găsesc din abundenţă şi, în afara faptului că o dietă cu fructe te ajută să slăbeşti, îţi şi revitalizează organismul care pe perioada iernii a avut parte de o alimentaţie greoaie.
În cazul în care te-ai decis să începi o dietă cu fructe, poţi alege varianta de 3 zile, în care trebuie să consumi doar acelaşi sortiment de fructe, fără alt aliment, şi să renunţi la consumul de cafea, cola sau băuturi acidulate. În aceste 3 zile vor fi eliminate toate toxinele din organism.
Dacă dieta cu fructe de 3 zile ţi se pare greu de ţinut, fiindcă nu ai voie să mănânci decât fructe, atunci poţi opta pentru dieta cu fructe de o săptămână, în care ai voie să consumi şi alte alimente. Tot o săptămână poţi ţine dieta cu fructe combinată, în urma căreia vei slăbi 5-7 kilograme. În cadrul acestei diete poţi consuma mai multe sortimente de fructe, dar şi produse alimentare permise.

Dieta de 7 zile

Micul dejun: o ceaşcă de cafea fără zahăr, 100 de grame de biscuiţi dietetici, 250 de grame de fructe de sezon, la alegere

Prânz: o porţie de supă de legume, 200 de grame de friptură de vită sau de pui la grătar, 250 de grame de fructe la alegere

Cină: o porţie de orez cu legume, alternativ cu o porţie de peşte slab la cuptor, un iaurt natural mic, 250 grame de fructe la alegere.

Dieta cu căpşuni

Dieta cu căpşuni are rezultate formidabile în detoxiferea organismului. De asemenea, îmbunătăţeşte digestia, creşte imunitatea şi te ajută să dai jos 2-3 kilograme. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de potasiu, fier, magneziu, Omega-3, vitamina K, vitamina C (în procent mai mare decât portocalele) şi antioxidanţi.

Micul dejun: un ou fiert tare, o felie de şuncă slabă sau piept de pui fiert şi un shake preparat din lapte degresat şi opt căpşuni mari

Prânz: o porţie de supă-cremă de legume, ciuperci sau roşii, un piept de curcan la grătar şi un castron plin cu căpşuni proaspete.

Cină: o salată de fructe de sezon în care sunt incluse bineînţeles şi căpşunile, iar o dată la două zile poţi să mănânci şi file de peşte slab la grătar.

Dacă simţi nevoia unei gustări între mese poţi mânca iaurturi degresate în care pui trei sau patru căpşuni pasate sau ceaiuri de căpşuni.

Cura cu cireşe

Conţinutul bogat de apă (70%) din cireşe ne permite să mâncăm orice cantitate fără a ne îngrăşa. În plus, cireşele mai conţin şi vitamine, B1, B2 şi B6, care asigură organismului energia de care are nevoie.
Cura cu cireşe se ţine trei săptămâni, crescând progresiv cantitatea, de la 100 grame zilnic la 500 de grame. Cireşele se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, fără a mai mânca altceva până la prânz. Când ai ajuns la cantitatea de 300 de grame pe zi, aceasta va fi împărţită în trei prize, pe care le consumi pe rând. Pentru ca dieta să dea rezultatele dorite, în timpul curei trebuie să mănânci numai preparate uşoare, atât la prânz, cât şi la cină. De asemenea, în această perioadă nu ai voie să consumi zahăr, grăsimi şi alcool.


Dieta exclusivă cu cireşe

Timp de trei sau patru zile pe săptămână vei mânca cireşe, aproximativ trei sau patru kilograme pe zi, fără alte alimente, doar apă minerală între mese. În restul zilelor de dietă din cursul săptămânii este permis consumul de proteine (carne de pui sau peşte), glucide (alte fructe dulci), dar şi lipide (peşte, ulei de măsline). Această dietă poate fi reluată în fiecare săptămână, căci oricum sezonul cireşelor este foarte scurt.
 
Dieta de vară te scapă de kilogramele în plus
Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor în plus, deoarece în această perioadă organismul nu mai are nevoie de multe calorii


O dietă potrivită pentru zilele călduroase este una care exclude carnea şi produsele lactate cu procent mare de grăsimi. Dieta de vară se bazează în special pe consumul de legume şi fructe proaspete şi te ajută să dai jos între 3 şi 5 kilograme.

Roşiile şi ardeiul gras te ajută să slăbeşti!



Pe lângă acestea, alimentele de bază din dietă sunt cerealele integrale, laptele degresat, iaurtul natural fără grăsime şi sucurile de legume şi fructe. Toate acestea sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, calciu şi alţi nutrienţi importanţi. Pentru a da rezultate, dieta de vară trebuie ţinută o perioadă cât mai lungă. Astfel vei reuşi să-ţi schimbi în totalitate modul de alimentaţie, adoptând un stil de viaţă sănătos. Iată câteva propuneri de meniu pentru fiecare dintre cele trei mese principale:

Micul dejun

1. Un bol cu salată de fructe de sezon
2. 250 ml de lapte degresat cu cereale integrale
3. O felie de pâine prăjită cu 150 de grame de brânză de vaci degresată
4. 300 ml de suc proaspăt de legume şi fructe
5. Un grapefruit roşu şi două felii de pâine neagră
6. Un iaurt natural mare
7. Două ouă fierte tare şi o roşie

Prânz

1. Supă sau ciorbă de legume
2. Salată de legume
3. Legume la grătar
4. Cartofi copţi stropiţi cu ulei de măsline şi suc de lămâie
5. Paste cu sos de roşii
6. Orez cu sos de roşii
7. Salată de roşii cu ardei gras
8. Salată de varză albă şi roşie
9. Dovlecei

Important!
Evită toate mâncărurile care necesită prăjire şi optează pentru preparate fierte sau la grătar.

Cina

1. Cartofi natur stropiţi cu suc proaspăt de lămâie
2. Salată de legume cu ulei de măsline şi suc de lămâie
3. Iaurt natural fără grăsime
4. Fructe proaspete de sezon
5. Fructe confiate amestecate cu brânză dietetică de vaci

Atenţie!
Pe perioada dietei poţi consuma o dată pe săptămână o îngheţată de fructe care conţine mai puţine calorii sau o ciocolată amăruie, iar dimineaţa poţi bea o cafea, dar cu foarte puţin zahăr sau deloc. În schimb, pâinea albă, alcoolul şi băuturile gazoase trebuie eliminate în totalitate şi trebuie să renunţi la excesul de sare. Pe parcursul unei zile va trebui să bei minimum 2,5-3 litri de apă plată, dar poţi bea şi ceaiuri îndulcite cu miere sau diverse compoturi.

Dieta de două săptămâni
Iată o altă dietă de vară care trebuie ţinută două săptămâni şi te va ajuta să slăbeşti între 3 şi 5 kilograme. Faţă de dieta de mai sus, aceasta are şi două gustări pe lângă cele trei mese principale.

Luni

Micul dejun - o ceaşcă de cafea saau de ceai fără zahăr
Gustare - un pahar de suc de portocale
Prânz - două ouă, o roşie şi o porţie de conopidă fiartă
Gustare - un măr
Cină - 150 grame de carne de vită la grătar şi o salată verde cu ulei de măsline şi suc de lămâie

Marţi

Micul dejun - o ceaşcă de cafea sau ceai fără zahăr şi un biscuit
Gustare - un pahar de iaurt degresat
Prânz - un bol cu supă de varză şi un măr
Gustare - o felie de brânză fără grăsime
Cină - un iaurt şi o salată de morcovi raşi

Miercuri

Micul dejun - o ceaşcă de cafea sau de ceai fără zahăr şi o feile de pâine integrală cu unt
Gustare - o felie de pepene roşu
Prânz - 150 grame peşte la grătar cu salată de varză cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie
Gustare - un pahar cu suc proaspăt de mere
Cină - un iaurt amestecat cu salată de ţelină rasă şi conopidă fiartă

Joi

Micul dejun - o ceaşcă de cafea sau de ceai fără zahăr
Gustare - un pahar de suc proaspăt de portocale
Prânz - o felie de caşcaval, un ou fiert, două roşii şi un castravete
Gustare - un pahar de iaurt natural degresat sau de lapte bătut
Cină - 100 grame caş degresat şi o salată de morcovi raşi

Vineri

Micul dejun - o ceaşcă de cafea sau de ceai fără zahăr şi un biscuit
Gustare - o porţie de salată de fructe de sezon
Prânz - o porţie de supă de varză şi o felie de caşcaval
Gustare - un pahar cu suc de mere proaspăt
Cină - o salată de ţelină rasă cu două ouă fierte

Sâmbătă

Micul dejun - o ceaşcă de cafea sau de ceai fără zahăr şi o felie de pâine integrală cu o felie de jambon
Gustare - un pahar cu suc proaspăt de portocale
Prânz - 150 grame de pui la grătar şi salată verde cu ulei de măsline şi suc de lămâie
Gustare - un ciorchine de struguri
Cină - o felie de caş degresat, o roşie şi un castravete

Duminică

Micul dejun - o ceaşcă de cafea sau de ceai fără zahăr
Gustare - un pahar de lapte degresat
Prânz - 150 grame de peşte la grătar cu garnitură de conopidă fiartă şi o roşie
Gustare - un măr
Cină - un bol cu supă de varză şi o felie de brânză fără grăsim
 
Un stil de viata sanatos face cat 10 cure de slabire


Frumusetea este o stare de bine!
Esti frumoasa atunci cand te simti tu in acest fel, cand esti impacata cu felul in care arati si cu imaginea pe care ceilalti o au despre tine. Insa tu stii cel mai bine care este „secretul” acestei armonii interioare si exterioare. Pentru cele mai multe dintre noi, nu exista rezultate fara sacrificii. Suntem putine acelea care stim insa ca un tonus de invidiat se poate obtine si mentine mult mai usor printr-un stil de viata sanatos care face cat 10 cure de slabire din intregul an.

Un stil de viata sanatos face cat 10 cure de slabireStilul de viata sanatos, promovat de mai toti specialistii in nutritie, are doua elemente de baza: alimentatia si activitatea fizica. O alimentatie echilibrata ne permite sa mancam aproape tot ce dorim, insa nu si cat poftim! Un mic pont in acest sens este sa manancam portii mici de preparate pe durata unei zile cam de cate ori apare senzatia de foame si in corelare cu intensitatea efortului fizic depus. In general, noi, femeile avem nevoie de 2250 de calorii pe zi, sa zicem 1500, in cazul in care dorim sa scapam de kilogramele in plus. Aceste calorii trebuie obtinute din alimente care sa ne ofere toate categoriile principale de nutrienti in urmatoarele proportii: proteine (15%), grasimi (30%) si glucide (55%).

Exista gustari care nu ingrasa si care ne fac alegerile mai usoare!

Daca stim sa alegem alimentele potrivite, vom avea un tonus fizic bun si chiar vom slabi. Iata cateva gustari recomandate, pe care le putem consuma fara a ne pune silueta in pericol:

- un sandvis din paine integrala cu ton, o lingurita de maioneza light si cateva boabe de porumb. Painea integrala furnizeaza atat carbohidratii necesari cat si o cantitate importanta de fibre necesare pentru o digestie buna. Pe de alta parte, tonul la conserva este foarte sarac in grasimi insa ofera organismului proteine, iar o lingurita de maioneza de calitate completeaza sandvisul cu grasimile necesare: cu grasimi bune, nesaturate.

- o mana de nuci decojite. Nucile sunt, se pare, cea mai concentrata sursa de grasimi esentiale, in special de Omega 3. De exemplu, o mana de nuci decojite furnizeaza aproape 3 g de Omega 3
 
Faina care nu ingrasa



Soarele incepe sa aiba razele din ce in ce mai calduroase, lumea din jurul nostru este din ce in ce mai vesela – sunt semne evidente ca vara ne bate la usa. Daca multi dintre noi, atunci cand auzim ca se apropie vara ne gandim la concediu, vacante in insule exotice sau plimbari relaxante pe faleza marii, cele mai multe dintre noi ne gandim prima data la silueta noastra. Dupa o iarna destul de grea si lunga, dupa ce Craciunul si Pastele au fost foarte apropiate intre ele ca perioada si au insemnat un “boom” pentru silueta noastra, acum nu ne gandim decat cum sa facem sa slabim mai repede, dar si mai sanatos.

Sutem de acord ca nu putem apela la o super-dieta, care inseamna infometare si mancat necorespunzator, pentru ca tot ce dam jos, chinuit si intr-o anumita perioada de timp, se pune la loc mai repede si mult mai mult. In plus, sanatatea ta poate fi afectata. Kilogramele in plus ne afecteaza starea de spirit, iar uneori pana si judecata. Un exemplu este Dna Doctor Gabriela Man, medic de profesie, care in urma cu cativa ani ajunsese si la greutatea de 75 de kilograme, a incercat initial sa slabeasca folosind “metodele profane”, cele care iti afecteaza sanatatea si nici nu te ajuta sa iti mentii greutatea pentru un timp mai indelungat.

Dupa cateva astfel de diete si regimuri esuate, parca si-a adus aminte ca este medic si ca nu ar strica sa isi foloseasca pregatirea profesionala pentru a se ajuta sa slabeasca. Astfel ca a citit multe carti legate de nutritie, multe tratate si a descoperit dieta care se bazeaza pe indicii glicemici, dieta pentru care este recunoscut ca unul dintre cei mai mari medici nutritionisti din lume Michel Montignac.

Respectand temeinic aceasta dieta, atat ea cat si sotul ei, incepand cu anul 2006, au slabit atat de mult cat isi doreau si chiar au reusit sa isi mentina greutatea. Totodata, se simteau mult mai bine, simteau ca mananca sanatos si ca au mai multa energie. Doamna Doctor Man ne spunea ca desi se simtea bine, avea un singur regret: nu putea manca dulciuri si nici paine. Fainurile din cereale (chiar integrale fiind) nu puteau fi combinate cu grasimi, deci nu era voie: paine cu friptura sau cu salata de vinete, cozonac, tort cu crema.

Pentru a-si putea satisface poftele, a incercat sa faca o faina care nu ingrasa, o faina care sa ii permita sa tina in continuare dieta bazata pe indici glicemici. Dupa multe incercari, a reusit sa faca amestecul potrivit pentru ca faina care nu ingrasa sa fie si gustoasa. Dupa ce a hotarat exact care este reteta, a fost la OSIM si a inregistrat produsul sub numele de “Slabesti mancand”. Premixurile “Slabesti Mancand” contin un amestec de fibre si proteine vegetale ale caror efecte benefice asupra sanatatii si scaderii in greutate sunt recunoscute de comunitatea medicala internationala: faina integrala de grau, proteine de soia, faina de soia, enzime, fibre vegetale si tarate de grau, gluten vital de grau.

Folosind aceasta faina, poti acum sa tii dieta si sa mananci cozonac, paine, dulciuri facute in casa si chiar paste. Acum in magazine gasim doua tipuri de faina care nu ingrasa: mixul pentru paine “Slabesti mancand” este recomandat pentru prepararea painii sau a altor produse de acest tip (chifle, lipii). Se poate folosi de asemenea si ca inlocuitor in diverse preparate culinare care necesita faina (snitele, pane-uri, ingrosala pentru tocanite si supe). Produsul contine : faina de grau macinia total, proteina de soia, faina de soia, fibre, tarate de grau, gluten, enzime naturale.

Al doilea tip de faina care nu ingrasa este mixul pentru patiserie care se poate folosi cu succes ca inlocuitor pentru faina alba la prepararea aluaturilor fine: blat de pizza, diverse blaturi pentru torturi si prajituri, taitei de casa, cozonaci. Cantitatea de faina alba din retetele pe care le ai la dispozitie va fi inlocuita cu o cantitate echivalenta de faina pentru patiserie “Slabesti mancand”.

Faina care nu ingrasa se gaseste acum in mai multe magazine din tara. Daca in momentul in care a inceput sa fie comercializat sa gasea doar in ambalaje de 10 kilograme, firma care produce aceste mixuri neputand sa o ambaleze altfel, incepand de anul acesta de pe 12 Martie s-a incheiat un parteneriat cu Sanovita si de acum vei putea gasi in toate magazinele naturiste faina care nu ingrasa si in ambalaje de un 1 kilogram. Pentru a te ajuta, poti gasi si o lista cu toate magazinele naturiste unde se gaseste sub aceasta forma.

Daca vrei sa gasesti produse gatite cu mixurile speciale “Slabesti mancand”, tot de anul acesta, pe langa patiseriile ANA Pan, mai poti gasi aceste produse si in magazinele “Spicul” din Bucuresti. S-au lansat astfel si noi sortimente. Poti gasi aici paine feliata (pret 2,5 lei , 250 grame), chifle (pret 3 lei, 260 grame – 4 chifle), paste fainoase tip fusili (pret 6 lei, 500 grame), cozonac de casa cu ou (pret 5 lei, 350 grame). Toate aceste produse au in compozitie faina care nu ingrasa, dar vei fi surprinsa de cat de gustoase sunt toate! Daca te hotarasti sa tii dieta, trebuie sa stii si de unde poti cumpara aceste produse!
 
Dieta Aleluia =))

Pastorul George M. Malkmus a creat dieta Aleluia pe baza a ceea ce crede el ca ar fi dieta ideala pe care Dumnezeu ar fi vrut-o pentru oameni in Gradina Raiului. El descrie dieta ca fiind compusa din alimentele naturale ale Domnului care sunt pline de enzime vii, ce hranesc celulele si ofera corpului energie adevarata.


Pastorul George M. Malkmus a creat dieta Aleluia pe baza a ceea ce crede el ca ar fi dieta ideala pe care Dumnezeu ar fi vrut-o pentru oameni in Gradina Raiului. El descrie dieta ca fiind compusa din alimentele naturale ale Domnului care sunt pline de enzime vii, ce hranesc celulele si ofera corpului energie adevarata.

George Malkmus pretinde ca s-a vindecat singur de cancer urmand aceasta dieta, insa se pare ca nu exista inregistrari medicale care sa o dovedeasca. Informatiile existente arata ca el a suferit de un atac de inima si ca avea tensiune, si ca a recurs la medicamente pentru a-si controla problemele de sanatate.

Elementele de baza ale dietei Aleluia

Aceasta dieta este in mod fundamental una vegana, bazata pe hrana cruda. Instructiunile de baza pentru urmarea ei sunt simple: consumati 85% la suta alimente crude si 15% alimente gatite. Portia de alimente gatite este consumata de obicei la sfarsitul mesei de seara.

In dieta Aleluia se recomanda sa sariti peste masa de dimineata si sa consumati numai suc de patrunjel si de legume proaspete. Alternativele pentru micul dejun sunt oferite celor aflati in perioada de tranzitie de la dieta standard si includ alimente precum salata de fructe proaspete, cerealele integrale, laptele de migdale si germenii de cereale cu unt de migdale.

Carnea, pestele, ouale, lactatele, cafeina si alcoolul sunt strict interzise.

Dieta Aleluia presupune si folosirea unui numar de suplimente precum BarleyMax care sunt vandute pe site-ul Hallelujah Diet.

Alimente recomandate

85% din dieta
•Legume crude si sucuri de legume proaspete.
•Fructe proaspete (nu mai mult de 15% din dieta zilnica).
•Nuci crude, unt de nuci sau arahide si seminte.
•Germeni de seminte.
•Ovaz uscat.
•Ulei de masline, ulei de in si de avocado.

15% din dieta
•Legume fierte la abur, coapte sau la gratar.
•Cartofi albi, cartofi dulci sau dovlecei fierti la abur sau copti.
•Fasole si plante inrudite cu bob gatite, ca lima, kidney, pinto etc.
•Paine din cereale integrale, paste si orez brun.
•Branza de soia, lapte de orez si mici cantitati de unt organic si maioneza.
•Miere, melasa, pudra de roscove, sirop de artar (in cantitati mici).
•Ceai de plante, inlocuitori de cafea pe baza de cereale, fructe la conserva si sucuri de legume.

Exemplu de plan dietetic

Micul dejun
•BarleyMax

Dejun
•Suc de morcovi si legume verzi (2/3 morcovi si 1/3 legume verzi) si seminte de in

Pranz
•BarleyMax apoi dupa 30 de minute o portie de alimente crude, salata sau fructe proaspete

Gustarea de dupa-amiaza
•Suc de morcovi si legume verzi (2/3 morcovi si 1/3 legume verzi), urmat de un amestec de alimente crude

Cina
•BarleyMax apoi la 30 de minute o salata verde mare impreuna cu o varietate de legume crude si miez de nuca, cartof dulce copt, cereale integrale, paste sau un sandvici cu legume pe paine integrala.

Gustarea de seara
•Un fruct proaspat sau o portie de suc de mere sau de pere.

Daca doriti, este posibil sa inversati pranzul si cina cata vreme una dintre mese contine hrana gatita si cantitatea totala de alimente gatite nu depaseste 15% de-a lungul unei zile.

Recomandari pentru programul de exercitii fizice

Exercitiile fizice sunt recomandate ca parte a unui stil de viata echilibrat atat pentru a scapa de kilogramele in plus, ci si in general pentru starea buna de sanatate, fiind laudate ca metoda de a elimina toxinele din corp.

Aceste exercitii pot fi folosite impreuna cu dieta aleluia.
Daca luati toate suplimentele recomandate in cadrul programului, costul dietei este de aproximativ 2000 USD pe an.

Avantaje

•Multi oameni constata beneficii pe termen scurt ale acestei diete.
•Continutul ridicat de legume ofera corpului antioxidanti si fibre si este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare si de cancer.
•Aceasta dieta cu continut redus de grasimi poate reduce nivelul colesterolului din sange.
•Dieta mareste nivelul de constientizare al riscului prezentat de alimentele procesate din dieta obisnuita.

Dezavantaje

•Principiul biblic ce sta la baza dietei este discutabil, din cauza ideii ca exista o dieta perfecta pentru toti oamenii.
•Cei mai multi oameni probabil nu vor agrea acest stil alimentar.
•Explicatiile nutritionale nestiintifice.
•Multi adepti pe termen lung ai dietei au avut probleme, printre care deficite nutritionale severe, pierderea tonusului muscular, au tanjit dupa mancarurile interzise, au suferit de oboseala cronica, depresie si imbatranire prematura.

Concluzii

Desi poate fi benefica pe termen scurt pentru detoxifierea organismului, dieta Aleluia are un continut prea mic de proteine si de alti nutrienti esentiali pentru a fi considerata o alternativa valabila spre promovarea unei diete sanatoase pe termen lung. Cei care sunt activi din punct de vedere fizic precum si cei care au probleme digestive sau boli cronice vor intra rapid in criza de proteinele de care au nevoie zilnic.

Malkmus promoveaza niste idei care nu sunt sustinute de cunostintele nutritionale actuale, iar dovezile pe care le aduce in sprijinul teoriilor sale constau in marturiile celor care urmeaza dieta, in general dupa o scurta perioada de timp.

In cazul in care cautati o abordare sanatoasa pe termen lung pentru a slabi, dieta Aleluia nu este recomandata.
 
Pacaleste caloriile!



Chiar daca se zice ca este desertul preferat al tuturor, inghetata nu poate fi consumata chiar fara nicio restrictie. Pentru cei din urma, am descoperit doua solutii gustoase si la indemana.

1.Sorbeturile
– cunoscute si sub numele de inghetata organica, acestea sunt mai apoase si nu au consistenta cremoasa a ingetatei clasice. Ingredientele lor sunt sucurile proaspete si piureul de fructe, ceea ce face ca numarul de calorii sa fie mai scazut decat la inghetata traditionala. Ele mai pot contine lichior, vin, cafea sau alte infuzii de plante. Sorbeturile nu au colesterol si nici grasimi saturate. Deoarece nu contin lapte, pot fi consumate chiar si de cei care sufera de intoleranta la lactoza.

2.Pentru a tine sub control necesarul zilnic de calorii, este de preferat sa consumi inghetata light. Aceasta este o varianta “usoara” a inghetatei clasice, dar cu acelasi gust si continut scazut de grasime.

3.Iaurtul inghetat. O inghetata slaba caloric este si cea realizata din iaurt inghetat. Alegeti iaurturile “low fat” simple sau cu fructe, pe care le puteti consuma seara, inlocuind cina. Avand un continut scazut de grasimi si zahar, acest sortiment este recomandat in special diabeticilor.

Inghetata falsa. Cercetatorii americani au descoperit o reteta de inghetata cu continut scazut de grasimi. Pentru aceasta, ei folosesc o proteina de tip anticongelant, care se gaseste numai in pestii oceanici ce traiesc in adancimi. Astfel, cercetatorii au sintetizat proteina, obtinand un lichid maroniu, care, adaugat in inghetata, scade temperatura la care se pot forma bucatile de gheata. Astfel , ei au demonstrat ca se poate face o inghetata de o consistenta buna, fara a se folosi de o cantitate mare de grasimi. Insa, metoda nu a fost aprobata de Asociatia americana de monitorizare a produselor alimentare organice, care recomanda smantana pentru realizarea inghetatei, un produs cat se poate de natural.
Alta gaselnita referitoare la inghetata este sortimentul cald, care imita structura celei obisnuite, dar nu este congelata si nici macar tinuta la rece. Inventata in Italia, este recomandata celor care sufera de afectiuni ale gatului sau stomacului si celor care au alergie la alimentele reci.
 
Dieta South Beach

Dieta South Beach a inregistrat la scurt timp dupa conceperea ei un mare succes la public, si, lucru intrucatva iesit din comun, si la specialisti (pe care, toata lumea stie, este greu sa ii multumesti).

"Taticul" dietei South Beach nu este un medic nutritionist, asa cum v-ati astepta sa auziti, ci un medic cardiolog, pe numele sau dr. Arthur Agatson. Nu mai insist asupra legaturii directe intre o buna functionare a inimii si greutatea corporala, interdependenta este evidenta.

Totul a inceput atunci cand doctorul Agatson a simtit nevoia sa alcatuiasca o dieta menita sa ajute pacientii sa isi imbunatateasca sanatatea inimii. Numai ca in timp, efectele pozitive observate la acestia s-au extins si asupra greutatii, mai exact s-a constatat ca pierderea in greutate la pacientii care urmau dieta era considerabila, fara a se confrunta cu efectul yo-yo.

Asa se face ca dieta South Beach este astazi pe nedrept numita dieta. Spre deosebire de dieta Atkins, South Beach poate deveni un stil de viata, si, trebuie sa adaug, un stil sanatos de viata.
De ce ai nevoie pentru a trece pe modul South Beach?


In primul de vointa si rabdare, dar asta nu este un lucru nou. Sunt convinsa ca il cunosti deja, de vreme ce esti in sectiunea de diete. In al doilea rand, trebuie sa iti organizezi un pic mai bine timpul, pentru ca va fi nevoie sa iti prepari mancarea dupa retetele delicioase recomandate in carte sau pe site-ul oficial. Nu te speria, nu dureaza mult, iar efortul de a petrece 30 de minute in bucatarie merita, deoarece ai sa inveti sa gatesti simplu, sanatos si mai ales…gustos.

Dieta este formata din trei faze care marcheaza, fiecare, un nivel la care ai ajuns (si de la care ar fi bine sa nu te mai intorci).
Faza initiala - incepi sa scazi in greutate


Este cea mai restrictiva si va actiona ca un soc pentru organismul tau. In aceasta faza, care dureaza doua saptamani, vei renunta la toate alimentele nocive care au creat initial nevoia de a slabi si, mai ales, vei invata din nou sa mananci. De data asta, corect.

Ce ai voie sa mananci: portii normale de carne (pui, vita, curcan), peste sau fructe de mare, legume, verdeturi, oua, branza, nuci si seminte.

Poti sa te rasfeti cu salate preparate cu ulei de masline sau sa iti alcatuiesti singura mese echilibrate cu ingredientele de mai sus. Ideea principala este ca vei avea trei mese regulate pe zi si toate alcatuite pe baza unor alimente delicioase. Poti sa iei doua gustari pe zi, intre mese, daca simti nevoia. Important este sa nu simti ca iti este foame, pentru ca acest sentiment conduce la frustari nedorite si poate insemna esecul dietei.

Portiile de mancare nu vor fi nici mai mici, dar nici mai mari. Manaca pana simti ca nu iti mai este foame, nu astepta senzatia de satietate pentru a te opri. Creierul nostru primeste intarziat semnalele de saturatie, ceea ce inseamna ca din momentul in care stomacul este plin pana in momentul in care simtim senzatia de satietate mai dureaza un pic. Partea buna este ca nu trebuie sa renunti chiar la toate "viciile": ai voie sa consumi cola dietetica.

Ce nu ai voie sa mananci: unele alimente din aceasta categorie sunt restrictionate doar pe durata primelor doua saptamani, prin urmare, incearca sa rezisti tentatiilor de tot felul in acest timp.

Sunt interzise: orice fel de paine, orezul, cartofii, pastele si produsele de patiserie. Nu ai voie sa consumi fructe in aceasta perioada. Bineinteles ca si prajiturile, bomboanele, inghetata sau produse care contin zahar, sunt complet interzise.

Poate ca o sa ti se para nedrept, mai ales ca este vara, iar inghetata ocupa un loc de cinste, insa mai am o veste pentru tine: cand vei merge cu prietenii la terasa, nu iti vei mai comanda bere sau vin. Incearca o apa plata, deoarece consumul de alcool este interzis cu desavarsire in primele doua saptamani.

Nu te panica! Dupa aceasta perioada, vei incepe sa introduci treptat alcoolul (moderat) si deserturile, insa de data aceasta vor fi optiuni sanatoase care pot fi preparate rapid in casa.
Faza a II-a - atinge-ti scopul!


Faza intermediara a dietei va tine oricat va fi nevoie, mai exact, pana vei atinge greutatea dorita. Persoanele care nu vor sa slabeasca foarte mult sau vor doar sa isi imbuntateasca sanatatea prin schimbarea modului de alimentatie, pot sa inceapa chiar din faza a II-a.

Uita de mancarea dietetica! Vei incepe sa consumi variat, insa hrana va fi aleasa din tabara "baietilor buni". Pe langa alimentele de baza din prima faza, vei introduce carbohidratii buni.

Mai exact, este vorba despre paine integrala, orez brun, paste integrale, fructe, cartofi dulci, dovleac si mazare. Portiile vor fi avea in continuare o dimensiune normala, si vei putea pastra si gustarile (la care se adauga si ciocolata amaruie).
Faza a III-a - fii mereu in forma!


Dieta South Beach poate reprezenta o solutie permanenta pentru a te mentine in forma. Spre deosebire de dietele care te ajuta sa pierzi in greutate pe termen scurt, studiind si adoptand regulile South Beach, vei invata cum sa adopti si sa mentii un mod sanatos de viata.

Odata atinsa greutatea ideala, vei avea libertatea sa mai "pacatuiesti" din cand in cand si sa variezi mai mult. Odata ajunsa aici, vei constata singura ca nu mai esti la dieta, ci ca ai reusit performanta (trebuie sa recunoastem ca este o performanta) de a-ti schimba pe termen lung relatia cu mancarea.

Nu vei mai castiga in greutate, pentru ca vei invata ce feluri de mancare (indestulatoare si gustoase) poti consuma. Practic, din intreaga oferta de pe piata, tu vei invata sa alegi tot ce este mai bun pentru sanatatea ta.

Dieta va fi bogata in minerale si vitamine, insa vei beneficia si de acizii grasi Omega3, de carbohidrati buni (vitali pentru bunul mers al organismului) si de antioxidantii prezenti in vin (consumul bauturilor alcoolice este limitat si moderat, dar ai voie, chiar esti incurajata, sa consumi ocazional cate un pahar de vin).

Mai multe informatii si retete simple si gustoase veti gasi pe site-ul oficial sau in cartea dr. Agatson, Dieta South Beach.

Te-am convins de faptul ca South Beach este o dieta sanatoasa? Afla care este cea mai sanatoasa dieta din lume, conform nutritionistilor (si oamenilor care au adoptat-o)!
 
Incompatibilitatea dintre alimente


Incompatibilitatile dintre alimente pare sa fie un subiect "la moda", care stârneste în mod special interesul persoanelor preocupate de regimuri de slabire. Pe scurt, "combinatiile proaste îngrasa", se spune, si e adevarat, dar mai important e faptul ca asocierea intâmplatoare a alimentelor dauneaza sanatatii în general.
Incompatibilitatile dintre alimente pare sa fie un subiect "la moda", care stârneste în mod special interesul persoanelor preocupate de regimuri de slabire. Pe scurt, "combinatiile proaste îngrasa", se spune, si e adevarat, dar mai important e faptul ca asocierea intâmplatoare a alimentelor dauneaza sanatatii în general. Combinarea corecta a alimentelor în functie de proprietatile lor si de reactiile dintre ele este deja o specialitate a unora dintre nutritionisti, preocupati de "alchimia" subtila a substantelor numite proteine, lipide, glucide, vitamine etc. Dar, pâna la detaliile de finete, noi, oamenii obisnuiti, ne putem conduce felul cum ne hranim ajutati de câteva reguli simple care ne pot orienta:

Organismul nostru are nevoie de o varietate de factori nutritivi si nu numai de unii dintre ei (nu doar de carne, nu doar de fructe, nu doar de verdeturi...). Combinarea diferitelor feluri de alimente la aceeasi masa este necesara bunei functionari a metabolismului. Este important totodata ca factorii nutritivi (foarte variati) sa fie combinati corect, dar asta nu înseamna ca trebuie sa facem o obsesie din combinatiile ideale iar principala noastra preocupare sa fie legata de posibilele incompatibilitati, sau "greseli", mergând pâna acolo încât sa ne ghidam dupa tabele complicate, care "ne omoara" psihicul.
Combinarea diferitelor alimente contribuie la sporirea valorii lor nutritive. Cu alte cuvinte, cantitati moderate (un detaliu foarte important!) de alimente variate, pe cât posibil corect asociate, sunt de preferat - din punctul de vedere al sanatatii - dietelor care recomanda "numai salate la discretie" sau "numai carne în cantitati nelimitate" sau "numai fructe, indiferent de sortimente..."
Trebuie sa stim ca diferitele vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie zilnic sunt repartizate în mod inegal în diferitele alimente. Tocmai de aceea cea mai înteleapta atitudine este echilibrarea lor. Unele produse contin, de exemplu, mai mult din anumite vitamine iar altele mai putin.
Amestecurile excesive de alimente nu sunt însa recomandate la aceeasi masa si asta pentru a evita supraîncarcarea aparatului digestiv. Varietatea pe care o ofera bunaoara o salata, unul sau doua feluri de mâncare si un desert (revenim, în cantitati rezonabile!) nu trebuie depasita prin adaugarea de alte suplimente.
Fiecare persoana trebuie sa evite alimentele care-i produc intoleranta digestiva chiar si atunci când sunt consumate singure (de exemplu, numai varza sau numai lapte sau numai ciuperci etc.). Incompatibilitatea se poate "traduce" nu numai prin felul cum sunt combinate alimentele, ci si prin intoleranta individuala fata de un anumit produs.
Organismul si modul lui de functionare sunt diferite de la un individ la altul. Exista combinatii de alimente pe care unii le toleareaza, dar care altora le fac rau. Acest lucru trebuie observat pentru a alege tipul de hrana în functie de el.
Exista câteva combinatii cu adevarat nefaste pentru multe persoane, în fata carora organismul reactioneaza prompt prin tulburari digestive. De exemplu: fructe si zarzavaturi din abundenta, consumate la aceeasi masa; lapte si zahar; pâine, paste fainoase si cartofi; amestecul diferitelor grasimi... Aceste combinatii favorizeaza procesul de fermentatie din stomac si implicit disconfortul indus de balonare, spasme gastrice dureroase, senzatia de greutate.Câteva "secrete" ale alimentatiei sanatoase
"Secretul" major al unei alimentatii sanatoase consta în respectarea cât mai mult posibil a asa-numitei Piramide a alimentatiei echilibrate. Aceasta împarte alimentele în trei grupe: Grupa 1, aflata la baza piramidei, ca un pilon de sustinere a sanatatii - în care se afla fructele proaspete, cerealele si zarzavaturile; Grupa 2, zona mediana a piramidei - în care sunt repartizate leguminoasele, fructele oleaginoase uscate, ouale, laptele si produsele lactate, pestele alb, carnea slaba de pui; Grupa 3 - vârful piramidei, deopotriva foarte important pentru sanatate, dar care ocupa volumul cel mai mic din constructie - compus din carne si produse derivate, cu un continut mai ridicat de grasimi, grasimi propriu-zise (ulei, margarina, unt etc), zahar si dulciuri.
Câteva din calitatile Grupei 1. Vegetalele intens colorate ca morcovul, spanacul, rosiile si ardeii, contin cantitati importante de vitamina A (caroten), care au o actiune preventiva împotriva formarii tumorilor maligne.
Cerealele constituie baza alimentatiei în cea mai mare parte a lumii, fiind izvorul principal de energie prin continutul sau ridicat în hidrati de carbon si glucide simple sau complexe, ca amidon.
Fructele proaspete contin zaharuri nerafinate si hidrati de carbon complecsi, vitamine si fibre vegetale, indispensabile organismului. Alimentele din Grupa 1 pot fi consumate din belsug, ceea ce nu înseamna totusi "în exces".
Câteva din calitatile Grupei 2. Alimentele contin o proportie apreciabila de proteine, vitamine si minerale, deosebit de importante pentru buna functionare a organismului. Cea mai crescuta necesitate de proteine se întâlneste în timpul perioadei de crestere. Aceste alimente trebuie consumate moderat, adica în cantitati rezonabile.
Câteva din calitatile Grupei 3. Ideal este ca grasimile si zaharurile care intra în alcatuirea vârfului de piramida sa fie "usoare", adica preponderent grasimi vegetale (ulei, margarina, nu - sau doar în cantitati mici - untura sau unt sau smântâna sau lapte sau carne... cu un continut ridicat de grasime, deci bogate în colesterol) si dulciuri preparate din fructe, sirop de fructe naturale, precum si sufleuri, sarlote etc. Atentia cea mai mare trebuie acordata acestei categorii de alimente.
 
Dieta daneză te scapă de 20 de kilograme .


Ultimele tendinţe în materie de diete arată că femeile s-au plictisit de regimurile de slăbit ineficiente, pe termen lung. Acum este momentul să încerci dieta daneză.
Este denumită şi dieta pentru schimbarea metabolismului, iar efectele ei durează cel puţin doi ani.
Dacă te-ai decis să începi această dietă trebuie să ştii că este grea, durează 13 zile, dar este foarte eficientă. Poţi slăbi între 10 şi 20 de kilograme în cele 13 zile. În plus, dacă respecţi regimul zilnic cu stricteţe, se poate pierde toată grăsimea acumulată în ţesuturi. Important este faptul că după ce termini dieta poţi mânca în mod normal, fără a lua din nou în greutate, deoarece această dietă „îmbunătăţeşte” arderea caloriilor.



Ziua 1

Dimineaţa: o cafea cu un cub de zahăr
Prânz: două ouă fierte tare, 400 grame spanac şi o roşie
Seara: 200 grame friptură de vită şi o salată verde cu ulei şi suc de lămâie

Ziua 2

Dimineaţa: o cafea cu un cub de zahăr
Prânz: 250 grame de şuncă şi un iaurt natural
Seara: 200 grame friptură de vită şi o salată verde cu ulei şi suc de lămâie

Ziua 3

Dimineaţa: o cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită
Prânz: două ouă fierte tare, 100 grame de şuncă slabă şi o salată verde cu suc de lămâie
Seara: o ţelină fiartă, o roşie şi un fruct proaspăt (măr, pară, portocală)

Ziua 4

Dimineaţa: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită
Prânz: 200 ml suc de portocale şi un pahar de iaurt natural
Seara: un ou fiert tare, un morcov mare ras şi 250 grame brânză de vaci

Ziua 5

Dimineaţa: un morcov mare ras cu suc de lămâie
Prânz: 200 grame cod fiert cu suc de lămâie şi o linguriţă de unt
Seara: 200 grame friptură de vită la grătar şi salată verde cu ţelină proaspătă

Ziua 6

Dimineaţa: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită
Prânz: două ouă fierte tare şi un morcov mare ras cu suc de lămâie
Seara: ½ pui fiert sau la grătar şi o salată cu ulei şi suc de lămâie



Ziua 7

Dimineaţa: o ceaşcă de ceai fără zahăr
Prânz: nimic, dar bea foarte multă apă!
Seara: 200 grame cotlet de miel la grătar şi un măr

Ziua 8

Dimineaţa: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr
Prânz: două ouă fierte tare, 400 grame spanac şi o roşie
Seara: 200 grame friptură de vită la grătar şi o salată cu ulei şi suc de lămâie

Ziua 9

Dimineaţa: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr
Prânz: 250 grame de şuncă şi un iaurt natural
Seara: 250 grame friptură de vită la grătar şi o salată cu ulei şi suc de lămâie

Ziua 10

Dimineaţa: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită
Prânz: două ouă fierte tare, 100 grame de şuncă slabă şi o salată verde cu suc de lămâie
Seara: o ţelină fiartă, o roşie şi un fruct proaspăt (măr, pară, portocală)


Ziua 11

Dimineaţa: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită
Prânz: 200 ml suc de portocale şi un iaurt natural
Seara: un ou fiert tare, un morcov mare ras şi 250 grame brânză de vaci

Ziua 12

Dimineaţa: un morcov mare ras cu suc de lămâie
Prânz: 200 grame cod fiert cu suc de lămâie şi o linguriţă de unt
Seara: 250 grame de friptură de vită şi o salată verde cu ţelină rasă

Ziua 13

Dimineaţa: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită
Prânz: două ouă fierte tare şi un morcov mare ras cu suc de lămâie
Seara: 250 grame de pui fiert sau la grătar şi o salată verde cu ulei şi suc de lămâie

8 reguli pentru ca dieta să fie eficientă

1. Nu este permis pe parcursul dietei niciun alt aliment, o bomboană, gumă de mestecat, un biscuit sau un pahar de băutură alcoolică, deoarece cura nu mai are niciun efect, aşa că trebuie să opreşti dieta. Regimul poate fi reluat abia peste şase luni.
2. În salate, cel mai indicat este uleiul de măsline.
3. Dacă nu rezişti să urmezi dieta mai mult de şase zile, opreşte-te şi poţi să o începi din nou peste trei luni.
4. Dacă te simţi înfometat, bea cel puţin doi litri de apă pe zi.
5. Salata verde trebuie să fie foarte proaspătă.
6. Peştele cod poate fi înlocuit cu păstrăv sau calcan.
7. Cafeaua nu poate fi înlocuită cu ceai sau invers.
8. Iaurtul natural este cel nepasteurizat, fără adaos de zahăr sau fructe.
 
Mesteca in mod corect si vei slab

Modul in care mananci este la fel de important ca ceea ce mananci, pentru a avea un corp in stare perfecta de functionare.

Importanta mestecatului corect a fost demonstrata, de-a lungul timpului, de numerosi cercetatori, ceea ce inseamna ca devine aproape imposibil sa treci cu vederea nenumaratele beneficii ale acestui proces.
Mestecatul corect te fereste de balonare, constipatie, indigestie

Ai fi foarte surprinsa daca ai afla care sunt beneficiile reale ale mestecatului corect – pe langa minimizarea riscului de indigestie si permiterea enzimelor sa patrunda in mod corespunzator mancarea, pentru a actiona asupra proteinelor si carbohidratilor.

1. Saliva reprezinta reprezinta un element foarte important care, datorita continutului sau bogat in enzime, reuseste sa initieze procesul digestiv odata ce alimentele ajung in cavitatea bucala. Cu alte cuvinte, alimentele sunt descompuse in nutrienti (si grasime) cu mult inainte de a ajunge in stomac, odata cu procesul de mestecare.

2. Un alt tip de enzime din saliva au acelasi efect asupra carbohidratilor, permitand stomacului sa ii digere mai usor, odata ca si-au inceput actiunea.

3. Proteinele reprezinta elemente foarte importante pentru corpul nostru, de aceea este important sa le mestecam in mod corect, constient. Multe dintre disfunctiile cu care ne confruntam (alergii la alimente, indigestii) sunt datorate modului incorect in care mestecam si procesam alimentele cu care ne hranim.

4. Produsele lactate, pestele si ouale sunt unele dintre cele mai greu de digerat alimente, de aceea iti recomand sa aloci suficient timp pentru a le mesteca. Poate suna inspaimantator, dar afla ca aceste alimente, in cazul in care nu sunt mestecate corect, ar putea sa nu treaca prin intregul aparat digestiv, si sa ramana in corp – putrezind.
Mestecatul... slabeste?!

5. Dupa cum stii, creierul are un rol extrem de important asupra modului in care ne alimentam si asupra cantitatii ingerate. Cercetarile arata ca procesul ideal de mestecare a mancarii, care dureaza mai mult si este mai lent, are rolul de a influenta producerea de histamina, in creier – lucru care are un efect direct asupra senzatiei de satietate pe care o resimtim.

Cu alte cuvinte, persoanele acelea care te enerveaza pentru ca mananca foarte incet au toate sansele sa slabeasca mult mai mult decat tine – ajungand sa manance cantitati mai mici de mancare.
Cat si cum este nevoie sa mesteci mancarea?!

Mestecatul corect este influentat atat de tipul cat si de textura alimentelor. Cu alte cuvinte, frcutele si legumele moi, precum si sucurile, au nevoie de mult mai putin timp de mestecare. Unul dintre semnele pe care trebuie sa le urmaresti, pentru a te asigura ca beneficiezi de o digestie optima, este ca alimentele devin curgatoare, in interiorul cavitatii bucale.

La polul opus, carnea, ciocolata si ouale au nevoie de mai mult mestecat – iti sugerez sa numei pana la 30 la fiecare imbucatura, in aceasta situatie.
Ce se intampla daca nu urmezi aceste sfaturi?!

Primele semne sunt constipatia si balonarea, ambele avand un efect devastator asupra siluetei. Urmeaza indigestia si si diferite alte disfunctii ale colonului. Si, desi crezi in eficienta demonstrata a diferitelor tratamente pentru colon, te sfatuiesc sa elimini cauza acestor probleme, cu disciplina si instaurarea unei rutine corecte.

http://www.idieta.ro
 
Poi,ori manac ori numar :D: Auzi, sa mestec mancare pana devine "curgatoare" beah !
 
Dieta Scarsdale: nu mai mult de 14 zile!
de Cristina Mazilu








Dieta Scarsdale a fost creata de Herman Tarnower, medic cardiolog american. Numele regimului nu vine de la cel al doctorului care l-a conceput, ci de la orasul in care specialistul l-a studiat si l-a inventat. Fiind un regim foarte restrictiv, se pot pierde pana la 9 kilograme in doua saptamani daca este tinut asa cum l-a conceput dr. Tarnower.

Potrivit dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutritie, boli metabolice la Centrul Medical Unirea, "este o dieta hipocalorica, foarte stricta, cu continut scazut de lipide si carbohidrati, ce are impus meniul pe 14 zile, in care micul dejun contine grepfruit, iar pranzul si cina o combinatie de carne si legume". Astfel, dieta contine 43% proteine, 34,5% carbohidrati si 22,5% grasimi care se regasesc in trei mese zilnice.


Regulile dietei Scarsdale

1. Trebuie sa respecti cu strictete recomandarile din regim, fara sa faci inlocuiri;

2. Este interzis consumul de alcool;

3. La gustarile dintre mese poti consuma numai morcovi sau telina, fara limita de cantitate;

4. Poti bea in cantitatile dorite urmatoarele bauturi: cafea neagra normala sau decafeinizata, ceai neindulcit, apa plata (eventual cu lamaie);

5. In salate nu ai voie sa pui ulei, maioneza sau alte grasimi; poti folosi pentru acestea doar lamaia sau otetul si le mai poti adauga alte condimente precum patrunjelul sau ceapa;

6. In ceea ce priveste legumele, nu le poti gati cu niciun fel de grasimi; le poti adauga doar lamaie sau condimente vegetale;

7. In cele doua saptamani de dieta trebuie sa consumi numai carne macra pe care, de asemenea, nu o poti gati cu grasimi. Carnea de pui sau de curcan se va curata de piele;

8. Nu trebuie sa consumi o cantitate mai mare de alimente decat cea indicata si nici nu poti inlocui alimentele de la o masa la alta;

9. Nu trebuie sa-ti supraincarci stomacul niciodata: mananca intotdeauna numai cat iti trebuie!

10. Dieta nu trebuie sa depaseasca 14 zile. Chiar daca te simti in forma, dupa cele doua saptamani trebuie sa o intrerupi.


Meniul Scarsdale

Iata care este meniul pentru o saptamana:

Mic-dejun (este valabil in fiecare zi):

- o jumatate de grapefruit;
- o felie de paine neagra;
- o cafea sau un ceai.


Luni

Pranz:

- carne de vita, pui, curcan sau peste pe gratar sau fiarta cu salata de rosii;
- o cafea sau un ceai neindulcit.


Cina:

- peste slab la gratar cu salata de legume asortate;
- un grapefruit;
- un ceai.


Marti

Pranz:

- o salata de fructe in cantitatea dorita;
- un ceai sau o cafea.


Cina:

- biftec tocat la gratar in cantitatea dorita cu legume (rosii, ardei, laptuci, telina, masline sau castraveti);
- un ceai sau o cafea.


Miercuri

Pranz:

- salata de ton sau somon cu lamaie;
- un grapefruit sau pepene galben.


Cina:

- carne de miel fara grasime gatita la gratar si salata mixta din rosii, laptuci, telina si castraveti;
- o cafea sau un ceai.


Joi

Pranz:

- 2 oua gatite fara grasime;
- branza degresata de vaca;
- dovlecei, varza de Bruxelles sau rosii;
- o felie de paine integrala;
- o cafea sau un ceai.


Cina:

- pui fiert sau la gratar cu legume;
- un ceai sau o cafea.


Vineri

Pranz:

- branza degresata in cantitatea dorita;
- spanac, in cantitatea dorita;
- o felie de paine integrala;
- un ceai sau o cafea.


Cina:

- peste slab cu legume la alegere, in cantitatea dorita;
- o felie de paine integrala;
- un ceai sau o cafea.


Sambata

Pranz:

- salata de fructe la discretie;
- un ceai sau o cafea.


Cina:

- carne de pui sau curcan la gratar cu salata de rosii;
- un fruct de sezon;
- un ceai sau o cafea.


Duminica

Pranz:

- pui sau curcan la gratar cu legume mixte;
- grapefruit sau un fruct de sezon;
- un ceai sau o cafea.


Cina:

- carne de vita la gratar cu salata mixta de legume;
- o cafea sau un ceai.


In a doua saptamana se repeta acelasi meniu.


Dupa dieta...

Aplica principii sanatoase de alimentatie zi de zi daca vrei sa nu mai ai probleme cu greutatea, iar kilogramele in plus sa nu se mai intoarca niciodata. Evita grasimile, prajelile, zaharul, nu sari peste cele trei mese principale, hidrateaza-te corespunzator si pune-ti corpul in miscare. Sportul si dieta echilibrata sunt solutia cea mai sigura pentru mentinerea greutatii dorite.


Pro si contra dieta Scarsdale

Iata cateva avantaje ale acestei diete:

- este o dieta foarte simpla;
- se obtin rezultate vizibile intr-un timp scurt;
- nu este o dieta care sa produca senzatia de infometare continua pentru ca majoritatea portiilor nu au o limita superioara si se pot consuma in voie anumite alimente.


Dezavantaje:


- este o dieta foarte restrictiva si din aceasta cauza poate provoca probleme de sanatate anumitor categorii de persoane. De aceea se recomanda consultarea unui medic specialist inainte de inceperea regimului;
- din cauza limitarii consumului de carbohidrati, nu se recomanda persoanelor care practica sport. De asemenea, este interzisa persoanelor cu care sufera de boli cardio-vasculare si de diabet;
- reducerea greutatii se poate produce din cauza diminuarii masei musculare (ca urmare a unui aport caloric scazut), si nu a eliminarii excesului de grasimi;
- daca se revine la regimul alimentar de dinaintea dietei, rezultatele nu se mentin.



Parerea specialistului: "Desi pe termen scurt poate duce la pierderea unui exces ponderal semnificativ, pe termen lung nu este indicata", este de parere dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutritie, boli metabolice. "Continutul foarte redus de lipide si carbohidrati determina grave perturbari ale acestor metabolisme, carente ale vitaminelor liposolubile. Este mai degraba recomandabil planul alimentar ce reprezinta faza de continuare a dietei Scarsdale, cu limitarea consumului de grasimi animale si carbohidrati complecsi, plus interzicerea zaharului si a produselor zaharoase", argumenteaza specialistul.

Daca vrei sa tii o astfel de dieta, adreseaza-te mai intai unui medic nutritionist. Un specialist este cel mai in masura sa iti spuna daca este indicat sa o tii sau nu. In plus, te va ajuta sa si mentii rezultatele obtinute, recomandandu-ti regimul care ti se potriveste cel mai bine.
 
Si nu uitati sa mestecati corect! Cu miscari uniforme, numarati pana la zece si trageti aer in piept, maxilarele relaxate, ca e tiiiimp. Mestecati, mestecati, sa "curge" mancarea bine pe gat :D. Trebuie sa alocati mesei, cel putin juma de ora. :D. Asta fara spritzu de dupa :P.
 
Dieta Grupei Sanguine A



Persoanele cu grupa sanguina A se regasesc intr-un stil de viata vegetarian. Este benefica o alimentatie bazata pe proteine din soia, graminee si vegetale. Se recomanda consumul de alimente in cea mai naturala stare posibila: proaspete, pure si organice. Persoanele cu grupa sanguina A sunt predispuse la boli cardiace si diabet si au un sistem imunitar sensibil.

Factorii de scadere in greutate:

In multe privinte recomandarile grupei sanguine A sunt exact opuse celor pentru grupa sanguina 0. Sistemul lor digestiv este sensibil si prelucreaza lent alimentele grele. Cei cu grupa sanguina A depoziteaza in final carnea sub forma de grasimi.

Produsele lactate sunt slab digerate si produc insuline- un factor in incetinirea metabolica. In plus, produsele lactate sunt bogate in grasimi saturate, care afecteaza inima, duc la obezitate si diabet.

Graul este un factor mixt in dieta grupei sanguine A. El poate fi consumat, insa in cantitati moderate deoarece duce la hiperaciditatea tesuturilor musculare. Astfel metabolismul caloric devine inhibat.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt: carne, produse lactate, fasolea mare, graul(in cantitati mari).

Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate sunt: uleiurile vegetale, alimente pe baza de soia, legume, ananas.

Recomandari alimentare

Alimente recomandate:

- Produsele din carne rosie slaba si carnea slaba.
- Peste: crap, cod, pastrav, macrou.
- Branza de soia si lapte de soia.
- Ulei de in si masline.
- Arahide, unt de arahide si seminte de dovleac.
- Fasole, linte, mazare, hrean, napi, morcovi, spanac, praz, sfecla, papadie, ceapa, usturoi.
- Amarant si hrisca.
- Faina de tarate, faina de orez.
- Caise, mure, smochine, afine, cirese, grapefruit, lamai, ananas, prune.
- Sucul de: caise, ananas, morcov, telina, grapefruit.
- Mirodeniile si condimentele: sos de soia, usturoiul, mustar, mirodenii pentru salata.
- Ceaiuri de: aloe, ginseng, valeriana, macese, ceai verde.

Alimente de evitat:

- Costita, sunca, carnea de gasca, carne tocata si carne de oaie.
- Ansoa, caviar, scoici, crab, creveti.
- Untul, laptele batut, inghetata, parmezanul.
- Ulei de porumb, ulei de arahide.
- Fistic.
- Faina alba.
- Varza, vinetele, maslinele, cartofii, rosiile.
- Pepenele, bananele, mango, portocalele, mandarinele, nucile de cocos.
- Sucul de papaya si portocala.
- Otetul, piperul, maioneza, muraturile si ketchup.
- Ceaiul de matasea porumbului si rubarba.
- Bauturile tip Cola, berea si ceaiul negru.
 
Dieta-fulger pentru abdomen plat :P


-1,5 kg în 3 zile
de Isabela Mihalcea

Mărul este una dintre cele mai bune gustări


Vrei să arăţi bine în costumul de baie sau în blugii de anul trecut? Iată o dietă de trei zile care te face să arăţi mai suplă într-un timp nesperat de scurt.

Nu-ţi mai vine bine costu-mul de baie de anul trecut? Cum să faci să ai abdomenul plat? Simplu! Apelează la o dietă de trei zile şi rezultatele vor apărea imediat.

Poţi să o ţii în primele zile ale săptămânii, iar în celelalte două să mănânci normal şi echilibrat. Şi mai poţi să o programezi chiar înainte de vacanţă.

Prima zi

Mic dejun: 1 cană de cafea sau de ceai verde

200 g iaurt cu 2 linguri de cereale integrale

Gustare: 2 felii de ananas

Prânz: 1 salată preparată din: 60 g orez fiert; 100 g ricotta; 300 g fasole verde fiartă; 2 linguri de ulei de măsline

Gustare: 1 măr

Cină: 150 g carne de vită la grătar + 2 cartofi fierţi

100 g salată de varză

A doua zi

Mic dejun: 1 cafea sau ceai verde

200 ml lapte degresat cu 2 linguri de fulgi de porumb

Gustare: 150 g cireşe

Prânz:200 g cartofi la cuptor cu usturoi şi 50 g şuncă slabă

150 g salată verde cu roşii şi castraveţi

3 caise

Cină:300 ml supă de legume

1 ou fiert

1 felie de pepene roşu

A treia zi

Mic dejun: 1 cafea

200 ml lapte degresat

3 biscuiţi cu cereale integrale

Gustare: 1 iaurt degresat

Prânz: 150 g piept de pui fiert

250 g salată de paste integrale cu dovlecei sote şi ardei gras

Cina: 50 g şuncă slabă de curcan

2 roşii

60 g pâine integrală

Proteinele

Proteinele nu se depun în organism şi nu te îngraşă. Ele îţi sunt necesare pentru că ajută la formarea masei musculare.

Acesta este motivul pentru care este bine să te bazezi pe alimentele bogate în proteine: carnea de peşte, de pui, ouă, lapte, brânză.
 
Planul de 4 saptamani pentru a-ti transforma dieta



Schimbarea totala a dietei poate fi un lucru mult mai dificil decat ti-ai imaginat. Trebuie sa adopti un alt stil de viata, sa te interesezi si sa inveti sa prepari noi retete sau sa iti achizitionezi alte alimente decat cele cu care erai obisnuita.

Planul de 4 saptamani pentru a-ti transforma dieta Laura Pensiero, bucatar si nutritionist, a dezvaluit pentru revista “O, The Oprah Magazine” planul de 4 saptamani pentru a-ti transforma dieta.

Prima saptamana: Consuma cat mai multe fructe si legume

Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Pe langa faptul ca au un continut bogat in vitamine, nutrienti si antioxidanti, consumarea acestora ajuta la prevenirea bolilor de inima, a cancerului, diabetului sau hipertensiunii.

Prima saptamana face referire la consumarea zilnica a unui numar de fructe si legume cuprins intre 5 si 9. Nu este necesar ca legumele sa fie intotdeauna crude. Pot fi gatite, insa nu in sosuri sau prajeli, ci pe gratar, fierte sau la aburi.

Sfat: Inainte de a merge la cumparaturi, realizeaza o lista care sa contina 5 legume si fructe care iti plac. Adauga inca doua produse noi pentru tine, care iti starnesc interesul.

Saptamana a doua: Consuma cereale integrale

In aceasta saptamana, jumatate din portia zilnica de cereale trebuie sa fie reprezentata de cereale integrale (orezul salbatic, orezul brun, orzul, porumbul – mamaliga –, graul integral sau cuscusul integral).

Cereale nerafinate sunt mult mai bune si mai sanatoase deoarece nu sunt curatate. Mancarea ce contine astfel de cereale cuprinde, pe langa endosperm (partea de amidon ramasa din produsele rafinat) si cele doua elemente care s-ar fi pierdut in urma procesului de rafinare, si anume: stratul exterior, care contine fibre, vitamina B, antioxidanti, germeni si nutrienti si partea interioara, care contine proteine, vitamine, minerale si antioxidanti.

Endospermul contine proteine si numerosi carbohidrati, insa putini nutrienti. De aceea este indicat sa renuntam la cerealele rafinate in favoarea celor naturale.

Cercetatorii au demonstrat ca daca adaugi o cantitate moderata de cereale integrale in dieta ta zilnica (cereale impreuna cu fructe la micul dejun, paine graham la pranz si putin orez la cina) riscul bolilor de inima, ale sistemului digestiv, diabetului, precum si al cancerului vor fi reduse considerabil.
 
Dieta hipocalorică te scapă de kilogramele în plus!

Nu de puţine ori, anumite regimuri nu au efectul aşteptat, ba mai mult, kilogramele pierdute pe parcursul dietei revin într-un timp destul de scurt Pentru a evita aceste inconveniente, nutriţioniştii ne propun dieta Scarsdale.(in alta varianta)

de Gabriela Bunea in Nutritie pe 16 Iulie 2010


Denumită dieta Scarsdale, după numele cardiologului american care a creat-o, dieta hipocalorică are din ce în ce mai mulţi adepţi datorită rezultatelor sale rapide. Regimul constă în reducerea procentului de grăsimi şi zaharuri din alimentaţie şi pune accent pe consumul produselor vegetale. Deşi este indicat în special persoanelor care au cu mult peste greutatea normală, ea poate fi urmată de oricine doreşte să reducă numărul zilnic de calorii.
Aşadar, un regim hipocaloric este extrem de eficient în dietele de slăbire şi nu este nici pe departe o dietă prin înfometare. Ea constă în reducerea numărului de calorii, în cazul femeilor nefiind permisă depăşirea a 1.200-1.300 de calorii pe zi. Dietele hipocalorice sunt foarte sigure, se pot da jos 2-3 kilograme pe săptămână, însă nu sunt potrivite pentru toată lumea. Nu sunt recomandate persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, copiilor sau femeilor însărcinate.
Dieta nu este una restrictivă, deoarece lista alimentelor permise este bogată. Condiţia esenţială este respectarea celor trei mese pe zi şi a celor două gustări.

Alimente permise
Dacă te hotărăşti să începi o dietă hipocalorică, îţi spunem care sunt alimentele permise: brânză de vaci dietetică, lapte sau iaurt degresat, carne de vită, de miel sau de pui, peşte slab, ouă fierte tari, legume (roşii, salată, spanac, ridichi, ţelină, morcovi, andive, ardei gras, broccoli, conopidă, castraveţi, fasole verde, dovlecei, varză albă, ciuperci), fructe (mere, portocale, grapefruit, pepene verde, lămâi, căpşuni, vişine, cireşe), sucuri de legume sau de fructe şi nu mai mult de opt grame de sare pe zi.



Alimente interzise
Lapte gras, brânză de vaci cu procent mare de grăsime, brânzeturi fermentate, carne grasă, peşte gras, mezeluri grase, afumături, conserve, prăjeli, produse de patiserie, produse de tip fast-food, ouă prăjite, pâine, paste făinoase, legume uscate (fasole, mazăre, linte), smântână, frişcă, maioneză, sosuri, supe sau ciorbe cu grăsime, fructe (pere, struguri, banane, stafide, smochine), dulciuri, băuturi alcoolice şi condimente în exces (oţet, piper, murături).

Meniul pe 7 zile

Luni

Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr
Prânz: un bol de supă de legume, friptură de vită cu spanac, un fruct
Cină: o felie de şuncă slabă cu salată verde
Gustare ora 10.00: un iaurt sau un pahar de lapte fără grăsimi
Gustare ora 15.00: un ou fiert tare cu o roşie

Marţi

Micul dejun: o cafea sau un ceai cu un biscuit
Prânz: o supă de zarzavat fără carne, friptură de pui cu salată verde, un fruct
Cină: brânză de vaci degresată
Gustare ora 10.00: o felie de şuncă slabă cu o felie de pâine integrală
Gustare ora 15.00: un iaurt fără grăsime

Miercuri

Micul dejun: o cafea sau un ceai cu un biscuit
Prânz: o supă de zarzavat fără carne, un grătar din carne slabă
Cină: o felie de şuncă slabă cu un bol de ţelină rasă (fiartă sau crudă)
Gustare ora 10.00: un ou fiert tare cu salată verde
Gustare ora 15.00: un iaurt fără grăsime

Joi

Micul dejun: o cafea sau un ceai cu biscuit
Prânz: supă de carne, două ouă fierte tare cu salată de morcovi raşi, un fruct
Cină: un bol de salată de fructe fără zahăr
Gustare ora 10.00: un iaurt sau un pahar de lapte degresate
Gustare ora 15.00: 100 de grame de brânză de vaci fără grăsime

Vineri

Micul dejun: o cafea sau un ceai cu un biscuit
Prânz: supă, friptură de vită cu salată verde, un fruct
Cină: peşte slab la grătar cu o roşie
Gustare ora 10.00: un bol de morcovi raşi cu suc proaspăt de lămâie
Gustare ora 15.00: un iaurt degresat

Sâmbătă

Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr
Prânz: supă de zarzavat fără carne, pui fript la cuptor cu salată verde, un fruct
Cină: un fruct
Gustare ora 10.00: un iaurt sau un pahar de lapte degresate
Gustare ora 15.00: un ou fiert tare cu un bol de morcovi raşi cu lămâie

Duminică

Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr şi un biscuit
Prânz: friptură la grătar fără grăsime şi o roşie
Cină: orice doreşti, dar fără pâine, fără dulciuri, fără alcool
Gustare ora 10.00: un fruct
Gustare ora 15.00: un iaurt sau un pahar de lapte fără grăsime
 
Dieta cu pepene galben îţi taie apetitul.


Vrei să slăbeşti, dar nu-ţi poţi ţine în frâu pofta de mâncare? Ei bine, vara ai la îndemână o soluţie care te satură fără să mănânci mult: pepenele galben.

Adori pepenele galben pentru gustul lui dulce şi parfumat? Atunci poţi ţine această dietă care te ajută
să-ţi recapeţi zvelteţea.

Pepenele galben este unul dintre fructele cu care slăbeşti cel mai uşor, deoarece 100 g de fruct conţin 90% apă şi foarte puţine calorii: doar 35.

Pe lângă acestea, îţi diminuează senzaţia de foame, te revitalizează şi te energizează pe parcursul întregii zile.

Cum procedezi?

Simplu! Dimineaţa începi cu o salată de pepene galben şi alte fructe de vară. Pe lângă salată, mănânci şi 50 g cereale integrale şi 100 g iaurt degresat.

După-amiază, bei o băutură delicioasă de pepene şi seara mănânci o felie de pâine integrală de grâu cu brânză slabă de vaci şi o salată verde.

Între mese bei multă apă sau ceai de plante. În cele 5 zile de dietă, încearcă la masa de prânz una dintre reţetele noastre gustoase cu pepene galben.

Pepene cu şunculiţă

106 kcal/porţie, 4 porţii

Ingrediente: 4 linguri iaurt, 2 pepeni galbeni, 150 g şuncă, 50 g rucola, 1 linguriţă zeamă de lămâie

Preparare: Se amestecă iaurtul cu zeama de lămâie şi puţin piper. Acesta este sosul. Se taie pepenii în jumătate, ca să fie patru cupe. Se scot bulgăraşi de miez cu o lingură şi se amestecă cu şunca, rucola şi sosul picant. Se aşază salata în cupele de pepene.

Salată picantă cu pepene

385 kcal/porţie, 4 porţii

Ingrediente: 500 g piept de curcan, 1 salată verde, 1 pepene cantalup, 2 cepe, 150 g iaurt degresat, 125 g brânză dulce, 400 g zmeură.

Preparare: Se prepară pieptul de curcan pe grătar, apoi se taie fâşii şi se amestecă cu salata ruptă fâşii. Se adaugă ceapa tăiată peştişori şi pepenele tăiat cuburi. Se asezonează salata şi se toarnă la final un sos făcut din iaurt amestecat cu brânza dulce, apoi se presară zmeura.

Cupe de pepene galben

380 kcal/porţie, 4 porţii

Ingrediente: 2 pepeni galbeni, 300 g nectarine, 7 linguri suc de portocale, 3 linguri zeamă de lămâie, 60 g zahăr pudră, 300 g fructe de pădure

Preparare: Se taie în jumătate pepenii galbeni, astfel încât să se obţină patru cupe. Miezul se scoate cu o lingură, iar nectarinele se taie feliuţe. Se amestecă zeama de citrice cu 4 linguri de zahăr pudră şi se toarnă peste fructele tăiate. Se umplu cupele cu salata de fructe şi se decorează cu fructele de pădure.

Salată de pepene cu mozzarella

180 kcal/porţie, 4 porţii

Ingrediente: 1 pepene cantalup, 100 g mozzarella, câteva frunze de mentă, 100 g prosciutto,
4 linguri zeamă de lămâie

Preparare: Se curăţă pepenele de coajă, se taie felii fine şi se amestecă cu mozzarella tăiată fin şi cu feliile de prosciutto. Se adaugă zeama de lămâie, puţin ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă salata şi se decorează cu mentă.

Clătite cu pepene galben şi zmeură

354 kcal/porţie, 4 porţii

Ingrediente: 200 g făină, 2 linguri zahăr, 200 g brânză de vaci slabă, 200 ml lapte, 3 ouă, jumătate de pepene galben, 100 g zmeură, 2 linguri zahăr pudră

Preparare: Se amestecă făina cu zahărul, brânza, laptele, 250 ml apă, sarea şi gălbenuşurile. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se prepară 4 clătite. Se umplu cu pepene galben, zmeură şi se pudrează cu zahăr.

Arata intrun mare fel,nu?

Reconfortant
 

Attachments

  • mare_prosciuto-shutterstock_34844197.jpg
    mare_prosciuto-shutterstock_34844197.jpg
    65.6 KB · Views: 0
  • mare_pui-si-orez-shutterstock_8805385.jpg
    mare_pui-si-orez-shutterstock_8805385.jpg
    41 KB · Views: 0
  • mare_suc-pepene-shutterstock_31429639.jpg
    mare_suc-pepene-shutterstock_31429639.jpg
    46.6 KB · Views: 0
Adevarul despre suplimentele pentru slabit!

Desi pastilele pentru slabit par a fi cea mai buna alegere si cea mai simpla metoda pentru redobandirea siluetei, aceasta solutie poate fi doar o iluzie.

In cadrul unui Congres International de Obezitate tinut la Stockholm recent, specialistii au prezentat rezultatele unor studii care testau pastilele de slabit, noua dintre cele mai utilizate astfel de suplimente. In cadrul studiului, o parte din lotul de pacienti au primit suplimentele conform dozajului fiecaruia, iar altii au primit doar pastile placebo, potrivit Healthy.

Dupa opt saptamani, rezultatele au fost aceleasi, atat pentru cei care au luat suplimentele pentru slabit, cat si pentru persoanele care au fost "tratae" cu placebo. Astfel, concluzia a fost clara: nu numai ca aceste pastile sunt ineficiente, dar pierderile in greutate sunt doar de natura efectului placebo. Mai mult, testele de laborator au indicat anumiti compusi periculosi.


■Cateva informatii despre pastilele de slabit

Exista mai multe tipuri de pastile pentru slabit: cele care se elibereaza numai sub prescrierea medicala, care se pot lua fara prescriere (suplimentele pentru slabit) si pastilele considerate a fi 100% naturale.

Pastilele care se elibereaza sub prescrierea medicului sunt foarte puternice si agresive, cu efecte secundare periculoase, fiind indicate doar in cazurile avansate de obezitate, cand surplusul adipos pune in pericol chiar viata pacientului.

Celelalte pastile de slabit care pot fi achizitonate fara prescriptia medicului sunt fie ineficiente, asa cum au demonstrat ultimele studii de specialitate, fie contin substante foarte periculoase.

9am.ro
 

Attachments

  • rsz_pastile_de_slabit.jpg
    rsz_pastile_de_slabit.jpg
    19.9 KB · Views: 1
Back
Top