• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DIETE

Adevărul despre batoanele de slăbit.


Ce n-ai încercat ca să scapi de kilogramele în plus! Diete fel de fel, ceaiuri, pastile... şi iată că ai ajuns şi la batoanele de slăbit. Dar, oare, te ajută cu adevărat să slăbeşti?

Batoanele de slăbit te pot ajuta oare să slăbeşti repede şi fără efort fizic? Nimic nu pare mai simplu: înlocuieşti o masă cu un baton de slăbit şi în câteva săptămâni ai silueta la care visezi. Iată cât de adevărate sunt însă „miturile“ care înconjoară aceste mici „minuni“ nutritive.

Pot înlocui o masă

Primul lucru pe care-l citeşti pe eticheta acestor batoane de slăbit este că le poţi consuma în loc de mâncare. Deci poţi înlocui cele trei mese cu câte un baton de slăbit şi efectele „benefice” nu vor întârzia să apară. De fapt, apar ameţeli, stări de oboseală, nervozitate. De ce? Pentru că aceste batoane sunt foarte sărace în vitamine, substanţe minerale şi în proteine şi nu pot înlocui o masă cu carne, legume şi cu fructe.

Sunt o excelentă gustare

Între mese, când ai chef de ceva dulce, poţi ronţăi un baton de slăbit cu cereale integrale, deoarece are puţine calorii şi îţi dă energie pentru câteva ore. Dar, ca să nu te îngraşi, trebuie să ai grijă şi ce mănânci după gustare. Mesele principale trebuie să fie uşoare, cu multe legume şi cu mâncăruri slabe. Dacă prânzul şi cina sunt copioase şi printre ele mai strecori şi un baton cu cereale, nu prea ai şanse să slăbeşti ci, din contră, te poţi îngrăşa.

Ard grăsimile

Aceasta este calitatea pentru care batoanele de slăbit sunt atât de lăudate. Şi nimic nu poate fi mai tentant pentru o femeie decât să ştie că, mâncând un baton gustos cu ciocolată şi cereale, rotunjimile sale se vor topi văzând cu ochii. Nimic mai fals. Cel mult, putem spune că te ajută să te menţii în formă, datorită numărului mic de calorii pe care-l conţine, raportat la gramaj.

Anumite batoane, într-adevăr, au în compoziţie plante care ard grăsimile, cum ar fi extractul de garcinia cambogia-HCA, ceaiul verde şi guarana. Însă aceste batoane au o cantitate infimă din aceste extracte, care nu te ajută să slăbeşti sau să arzi grăsimile.

Îţi dau senzaţia de saţietate

Dacă ţi se face foame şi nu ai timp să mănânci la prânz sau la cină, poţi lua un baton de slăbit. Acesta îţi va da senzaţia de saţietate timp de câteva ore, deoarece este bogat în fibre vegetale şi în proteine.

Este important să citeşti pe etichetă ce tip de proteină conţine batonul respectiv. Cele din peşte, carne, ou, lapte sau din zer au o valoare nutritivă mai mare decât cele din soia. De aceea, alege batoanele cu proteine de origine animală, deoarece îţi vor ţine de foame mai mult timp.

Îţi dau energie

Pe multe dintre batoane găseşti scris mare „energie” şi te şi gândeşti că, mâncându-le zilnic, vei depăşi starea de slăbiciune pe care o dau dietele de slăbit. De fapt şi de drept, cuvântul „energie“ menţionat pe ambalaj înseamnă multe calorii date de cerealele şi de făina rafinate.

Energia pe care o vei simţi va fi de scurtă durată şi s-ar putea să ai surpriza să mai adaugi şi câteva kilograme siluetei tale. Caută batoanele cu cereale integrale şi într-adevăr te vei simţi mai energică după ce le mănânci.

Sunt sănătoase

Bogate în fibre, sărace în grăsimi şi în zahăr, sănătoase, iată câteva dintre mesajele transmise de aceste batoane. Pe ambalaje nu găseşti însă menţionat ce conţine de exemplu ciocolata vegetală în care sunt învelite anumite batoane. Ei bine, conţine margarină, o grăsime nerecomandată în diete.

Pe etichetă mai găseşti de asemenea şi ulei hidrogenat. Sub această denumire se ascund grăsimile saturate, periculoase pentru sănătate. Dextroza şi fructoza, două substanţe care înlocuiesc zahărul, ridică nivelul caloric al batoanelor. În plus, odată ajunse în sânge, îţi afectează pancreasul.

Ponturi:

- Consumă-le doar ca gustare şi nu ca o masă principală.

- Poţi consuma doar unul-două pe zi, dar nu după mese copioase.

- Alege-le doar pe cele cu cereale integrale, îndulcite cu miere sau cu zahăr simplu.
 
Hrana si activitatea fizica




Mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam.
Este un proverb cat se poate de adevarat, pe care asa vrea sa il completez: mancam ca sa fim sanatosi, sa ne dezvoltam masa musculara sau ca sa slabim. Oricare ar fi obiectivele noastre, trebuie mai intai sa invatam ce, cat si cand trebuie sa mancam.
Efortul intens din cadrul antrenamentului impune necesitati dietetice speciale. Antrenamentul reprezinta stimului dezvoltarii masei musculare, asa cum sper ca ati inteles deja, insa tesutul muscular in sine se dezvolta doar daca aportul de nutrienti este optim.

Corpul nostru are nevoie de energie pentru a supravietui in bune conditii. Alimentele pe care le consumam nu reprezinta altceva decat rezerve de energie stocata in legaturi biochimice, pe care organismul uman este pregatit sa le desfaca si sa extraga aceasta energie pentru a o folosi in interes propriu.
Resursele noastre de energie - carbohidrati, lipide si proteine - provin din surse animale si vegetale. Ingeram hrana, o digeram si apoi absorbim in sange nutrientii pentru a fi transportati la celule. Aici, o multime de enzime vor desface acesti nutrienti in cadrul unor lanturi metabolice complexe, convertindu-i in molecule de ATP, compusul energetic responsabil de contractiile musculare si numeroase alte functii celulare.

Daca vreti sa va atingeti obiectivele trebuie sa intelegeti felul cum alimentatia trebuie adaptata la necesitati, fiindca acest aspect este tot atat de important ca si modul cum va antrenati. O alimentatie corecta va conduce la corpul pe care il visati, dar pentru aceasta trebuie sa stiti exact ce si cat trebuie sa mancati. In acest capitol voi face o trecere in revista a principiilor nutritiei sportive, punand accentul pe necesitatile celor care urmaresc sa isi dezvolte masa musculara.

Efortul fizic genereaza necesarul de nutrienti; rezultatele pot fi mai bune sau mai proaste in functie de aportul de nutrienti pe care il oferiti corpului.
Bazele nutritiei sunt destul de simple. Modul cum aplicati in functie de necesitatile individuale poate fi mai complicat. Pana la un punct va puteti ghida dupa instinct, insa daca doriti rezultate cu adevarat valoroase, trebuie sa aprofundati aceasta stiinta.

Pentru un individ obisnuit, care face sport doar pentru intretinere, alimentatia este apropiata de cea a omului "normal" (adica fara activitate sportiva, a nu se intelege ca cei care fac sport sunt anormali), insa cu cat nivelul de efort fizic este mai ridicat, cu atat si necesitatile alimentare se modifica. Practicantii de fitness si culturism se deosebesc destul de mult de oamenii obisnuiti, dar chiar si de alti sportivi, prin stresul la care isi supun organismul. Obiectivul lor final este dezvoltarea masei musculare si reducerea stratului de grasime. In fond acesta este visul celor mai multi oameni, nu numai al sportivilor. Vestea proasta este ca cele doua deziderate pot fi atinse doar foarte dificil in mod concomitent - cel mai adesea doar succesiv.
Diferenta dintre un individ obisnuit si un culturist este ca persoana obisnuita nu va tinti niciodata catre nivelul de dezvoltare musculara a culturistilor si nici nu va dori sa reduca stratul adipos la nivelele inregistrare de catre acestia.

Atitudinea care trebuie sa ne conduca in gandirea programului alimentar este o dieta echilibrata care sa asigure dezvoltarea sau mentinerea masei musculare, fara cresterea procentului de grasime, iar in cazul celor ce vor sa slabeasca, sa produca scaderea in greutate, insa pe baza eliminarii stratului adipos si pastrand masa musculara.



Dr. Serban Damian
 
Cinci inamici ai dietei.


Diete peste diete, si tot nu reusesti sa slabesti: cine e de vina? De cele mai multe ori, inamicii dietei sunt, in mod suprinzator, cei mai buni prieteni ai tai.

Dieta se incalca intodeauna "doar de data asta", "la ocazie speciala" si "numai din anumite motive". Problema este ca aceste motive vor reveni, din nou si din nou, la aceleasi ore, dupa cum arata MSN Health.

Stresul

Este unul din cei mai periculosi inamici ai siluetei frumoase: asta pentru ca stresul creste nivelul de cortizol, hormon care duce la acumularea de grasimi in corp.

Iar atunci cand esti stresat, vei avea tendinta sa mananci alimente prea sarate sau prea dulci, care ingrasa. Cand te gasesti in astfel de situatii, e bine sa ai la tine un fruct sau o leguma, care sa-ti potoleasca senzatia de foame.

Iubitul sau iubita

Da, jumatatea ta poate fi motivul pentru care talia iti este acoperita de grasime. Odata ce te-ai casatorit sau esti intr-o relatie, nu mai ai nevoie sa impresionezi, asa ca uiti sa ai grija de silueta.

Cel mai bine e sa renunti la ideea ca persoana iubita te iubeste neconditionat si ca nu va pleca niciodata, indiferent cum arati. Mergi la sala si ai grija de corpul tau, ca sa intretii pasiunea in relatia ta.

Prietenii

Prietenii pot fi uneori extrem de nocivi, daca vrei sa tii un regim: mananca mereu covrigei la meci, beau multa bere si te conving si pe tine sa faci asta. In plus, unii se distreaza stricandu-ti dieta intentionat: "Vrei o prajitura?".

Adevarul este ca, daca le explici cat de mult ai nevoie de acest regim, prietenii adevarati vor intelege si te vor sprijini.

Copiii

Prezenta copiiilor intr-o casa creste sansele sa existe si mancare nesanatoasa in frigider. Problema este ca cei mici pot sa arda foarte multe calorii, intr-o zi de joaca, iar adultii nu pot face asta.

Daca nu ai un regim serios de exercitii fizice, abtine-te sa mananci ca un copil.

Televizorul

Statul pe canapea nu face bine nimanui: asa ca televizorul trebuie sa devina inamic, daca vrei sa slabesti. Fa-ti un obicei ca, in loc sa te uiti la televizor seara, sa citesti o carte sau sa faci cateva exercitii.
 
Dieta anticelulită



Îţi propunem o dietă care te va ajuta să slăbeşti două kilograme în patru zile, dar şi să scapi de celulita de pe burtă, picioare şi coapse.

Parte esenţială a acestei diete sunt ceaiurile, care te ajută să elimini toxinele şi apa în exces din ţesuturi şi, în plus, au efect de ardere a grăsimilor.

În ceea ce priveşte meniul, pastele fac parte din masa principală a zilei. De obicei sunt interzise în curele de slăbit, dar, în această combinaţie şi cantitate, te vor ajuta să fii sătul, dar să şi pierzi în greutate. Rezultatul se va vedea după puţin timp: o piele mai fină şi fără aspect de „coajă de portocală”.

Masa de dimineaţă

- Două-trei linguri de musli simplu sau fulgi de ovăz amestecaţi cu 250 ml iaurt degresat.

- Două felii de pâine integrală, două linguri de brânză de vaci degresată, castravete, morcov, un pahar cu suc de fructe.

- Două felii de pâine integrală, o lingură de brânză de vaci degresată, o linguriţă de miere, un măr.

Masa de seară

O supă preparată din: doi morcovi, o ţelină, un cartof, un păstârnac. Taie legumele cubuleţe, pe care le fierbi împreună cu o ceapă întreagă. Scoţi ceapa şi serveşti supa condimentată cu sare şi piper, după gust. Pune deasupra pătrunjel tocat.

Idei pentru masa de prânz

Salată "Roma"

Ingrediente:

- 50 g paste

- 1 ardei roşu

- 1 ou fiert tare

- 2 fire de ceapă verde

- 1 felie de şuncă slabă

- ½ salată verde

- 1 lingură de oţet de mere

- 1 lingură de ulei de măsline

- 1 linguriţă de muştar

- sare

- piper

Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Tai felii ardeiul, ceapa verde, salata, oul şi şunca. Prepari un sos amestecând oţetul cu muştarul, după care adaugi uleiul, sare şi piper. Torni sosul peste salată.

Spaghete cu peşte

Ingrediente:

- 50 g spaghete

- 1 roşie

- 1/2 lingură ulei de măsline

- 100 g file de peşte

- 1 lingură iaurt degresat

- 1 lingură de busuioc tocat

- sare

- piper

Pregătire: Fierbi spaghetele în apă cu sare şi le scurgi. Tai roşia felii. Încălzeşti uleiul în tigaie şi pui feliile de roşii la călit trei minute, după care le scoţi din tigaie şi pui peştele la prăjit. Condimentează cu sare şi piper şi adaugă o lingură de iaurt degresat. Pune peştele tăiat bucăţele şi roşia peste spaghete. Presară deasupra busuioc.

Paste cu pui

Ingrediente:

- 100 g paste

- 100 g piept de pui fără piele şi os

- ½ lingură ulei de măsline

- 2 roşii

- 3 căţei de usturoi

- 100 ml supă de pui

- 1 legătură de pătrunjel

Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Tai roşiile şi usturoiul bucăţi. Frigi carnea de pui până este aproape făcută. Iei de pe foc şi o tai cubuleţe. Pui în tigaie usturoiul şi îl căleşti până se face auriu. Adaugi supa de pui şi roşiile. Reduci focul şi laşi la fiert două minute. Adaugi puiul şi mai laşi la fiert jumătate de minut, mestecând continuu. Amesteci apoi totul cu pastele, condimentezi şi adaugi deasupra pătrunjelul tocat.

Salată "Paris"

Ingrediente:

-50 g paste

- 2 fire de praz

- 50 g măsline negre

- 2 roşii

- 1 lingură de ulei

- 1 lingură suc de lămâie

- 2 linguri de cimbru

- sare

- piper

Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Căleşti prazul şi roşiile. Amesteci toate ingredientele şi condimentezi.

Ceaiuri care te ajută să slăbeşti

Ceai de mentă

Uleiul eteric pe care îl conţine menta are numeroase calităţi. Aroma lui potoleşte senzaţia de foame şi taie pofta nestăvilită de dulciuri şi grăsimi. Reglează activitatea ficatului şi secreţia bilei. Efectul hidratant ajută rupturile din ţesuturi să se refacă, diminuând celulita. Bea cel puţin de trei ori pe zi o cană cu ceai de mentă.

Ceai verde

Ceaiul verde ajută la transformarea grăsimilor în energie, ceea ce te va ajuta să slăbeşti. Totodată, îţi dă o stare de bine. Bea câte o cană de ceai verde după masa de dimineaţă şi după cea de prânz.

Ceai de portocale

Îl poţi cumpăra de la supermarket sau poţi face chiar tu un decoct de coji de portocale uscate, de pe care ai înlăturat partea albă. Dacă ceaiul este băut regulat, uleiul citric pe care îl conţine coaja va ajuta pielea de pe burtă, picioare şi coapse să se întindă, făcând mai puţin vizibilă celulita.

Bea câte o cană cu ceai de portocale înainte de culcare şi nu vei mai avea accese nocturne de foame. Dacă îl cumperi din comerţ ai grijă să nu conţină şi ceai negru sau verde, pentru că te va ţine treaz.
 
Superdieta cu peşte

- 4 kg în 3 săptămâni
Isabela Mihalcea
Peştele te ajută să slăbeşti sănătos

Ai vrea, desigur, să slăbeşti cu un regim cât mai sănătos şi mai echilibrat. Se poate cu peşte şi legume, aşa cum îţi propunem în această dietă. Vei slăbi frumos pe termen lung.

Peştele este renumit pentru calităţile nutritive, de aceea el reprezintă carnea preferată în multe tipuri de dietă.

Ca să scapi de zonele rotunjoare, legumele şi peştele sunt cei mai mari aliaţi ai tăi. Legumele îţi vor detoxifia organismul, iar acizii graşi din peşte vor topi grăsimile „rele“ din sânge.

Numărul mic de calorii, conţinutul de Omega 3 şi de minerale sunt calităţile care situează peştele în topul alimentelor favorite în dietă.

Peştele slab, ca păstrăvul, şalăul sau ştiuca, este cel mai bun pentru această dietă, deoarece are puţine grăsimi şi calorii.

De două ori pe săptămână, poţi consuma însă şi peşte gras oceanic, cum ar fi somonul, dorada, tonul sau sardinele.

Prin conţinutul lor ridicat de Omega 3 şi de vitamina D, acest tip de peşte îţi întăreşte oasele şi scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge.

Micul dejun (variante):

- pâine integrală cu şuncă
- brânză slabă cu un iaurt degresat.

Gustare (variante):

- deserturi cu cereale integrale
- iaurturi slabe şi fructe de vară.

Luni

Prânz – 270 kcal

- 100 g păstrăv la grătar
- 200 g dovlecel la grătar
- 1 felie de pâine integrală

Cină – 265 kcal

- 200 ml supă de legume
- 150 g ştiucă la cuptor, cu 150 g sos de roşii
- 50 g mămăligă

Marţi

Prânz – 317 kcal

- 150 ml ciorbă de peşte cu legume
- 200 g salată din: 50 g orez cu 50 g ton şi 100 g ardei gras, roşii şi castraveţi

Cină – 210 kcal

- 150 g şalău pe grătar
- 200 g legume sotate (morcovi, dovlecei, fasole verde)
- 1 felie de pâine integrală

Miercuri

Prânz – 285 kcal

- 200 g păstrăv la grătar
- 150 g fasole verde sotată
- 30 g sos de roşii

Cină – 215 kca

- 200 g salată din 100 g cartofi cu 50 g ton, 1 ardei gras, 1 castravete
- 1 felie de pâine integrală

Joi

Prânz – 295 kcal

- 150 ml supă de fasole verde
- 200 g frigărui cu scrumbie, roşii, ceapă, ardei gras
- 30 g mujdei de usturoi

Cină – 225 kcal

- 150 g ştiucă la cuptor cu roşii, dovlecei, ceapă, usturoi
- 50 g mămăligă

Vineri

Prânz – 265 kcal

- 200 ml ciorbă de peşte
- 100 g salată de vinete
- 2 felii de pâine integrală

Cină – 267 kcal

- 150 g saramură de păstrăv
- 50 g mămăligă
- 1 lingură mujdei de usturoi

Sâmbătă

Prânz – 260 kcal

- 150 ml supă cremă de dovlecei
- 150 g doradă la cuptor cu 100 g ciuperci sotate

Cină – 296 kcal

- 250 g salată de cartofi cu 100 g scrumbie afumată, 30 g măsline, 1 ceapă

Duminică

Prânz – 265 kcal

- 200 g ştiucă la cuptor
- 200 g dovlecei la grătar cu usturoi

Cină – 248 kcal

- 200 g salată verde cu 100 g ton (în suc propriu), ardei gras, castraveţi, ceapă
- 30 g crutoane de pâine integrală

Sfat

Peştele conţine Omega 3 şi vitamina D, două substanţe care îţi întăresc oasele.
 
Dieta cu alimente crude.


Dieta cu alimente crude dieta cruditati dieta alimente neprocesate termic, dieta raw, raw dieta slabire vegetaleProbabil ai mai auzit pana acum vorbindu-se despre celebra „raw diet" (dieta pe baza de alimente crude) mai ales in context hollywoodian, avand in vedere ca mai multe vedete cunoscute au declarat ca urmeaza acest plan de alimentatie.
In cazul in care nu stii inca ce presupune aceasta, afla ca este o dieta bazata pe alimente neprocesate termic, mai exact fructe si legume proaspete sau uscate, seminte, nuci sau orice alt aliment care nu a fost gatit in prealabil deloc ori a fost supus la maxim 45 de grade Celsius. Ideea principala a acestei diete porneste de la faptul ca orice aliment supus unei temperaturi mai mari de 45 de grade isi pierde mai mult de jumatate din valorile nutritionale. Asadar, aceasta nu este o dieta traditionala, restrictiva, ci una care se adreseaza in special acelor persoane ce vor sa traiasca sanatos, schimbandu-si complet regimul de viata si planul alimentar.
Chiar daca in acest moment la noi in tara pare oarecum straniu sa vorbesti despre o alimentatie bazata exclusiv pe alimente neprocesate termic, trebuie sa stii ca in Franta, Anglia sau Statele Unite exista chiar restaurante cu acest specific, deci conceptul de raw food (mancare cruda) nu este deloc nou.
In plus, am precizat ca foarte multe vedete sunt adepte ale acestui stil de viata. Cea mai convinsa pare a fi Demi Moore care a declarat in nenumarate interviuri ca aceasta dieta ar fi secretul frumusetii si siluetei ei. Pe langa Demi Moore, si Jason Mraz, Sting, David Bowie, Robin Williams sau Uma Thurman s-au declarat fani ai acestui tip de mancare.

Dieta alimentelor neprocesate termic: Puncte pentru
Conform specialistilor, printre beneficiile acestui tip de alimentatie se numara:
- un nivel mai ridicat de energie
- o piele mai sanatoasa si mai stralucitoare
- o digestie mai buna
- scadere in greutate
- scaderea riscului de infarct miocardic

Dieta alimentelor neprocesate termic, dieta de detoxifiere
Daca vrei sa incerci chiar si temporar efectele acestei diete, vei observa in prima faza, dupa ce renunti la obiceiurile tale alimentare, ca primul efect vizibil va fi acela al detoxifierii organismului tau, mai ales daca obisnuiai sa consumi multa carne inainte. Cel mai bine ar fi sa incepi prin introducerea la fiecare masa a unui pahar de suc natural de legume sau fructe. Astfel iti vei obisnui organismul si iti vei ajuta digestia. Daca asimilarea alimentelor dureaza in general 3-4-5 ore, in functie de masa respectiva, asimilarea unui suc de fructe sau legume dureaza in medie 20 de minute. Incearca sa le consumi pe stomacul gol, dimineata sau in cursul zilei, separat insa de masa, ca si gustare sa spunem. Vei vedea diferenta in cateva zile si acesta ar putea fi primul pas catre o dieta pe baza de cruditati.

Dieta pe baza de cruditati
Nu va fi deloc usor sa tii o astfel de dieta si probabil ca iti vei dori sa renunti chiar din prima zi. Cu toate acestea, putina perseverenta te poate ajuta sa iti schimbi modul de viata si sa iti imbunatatesti sanatatea. Daca vei reusi sa treci de primele trei zile, organismul tau se va obisnui si vei vedea ca nu va mai fi atat de greu. Iar daca ti se pare de-a dreptul imposibil sa mananci numai cruditati toata viata, incearca macar sa tii cate o cura de cateva zile, in fiecare luna.
Pentru a sti la ce sa te astepti, iti recomandam ca inainte de a porni pe acest drum sa cauti filmul documentar „Supercharge Me" bazat pe povestea Jennei Norwood, care s-a hotarat sa manance numai fructe, legume, nuci si seminte pentru o luna si sa vada care este impactul unei astfel de diete asupra corpului si sanatatii ei.
Nota: Inainte de a incepe orice fel de regim alimentar, consultati-va medicul!
 
9 retete mediteraneene pentru o talie subtire de vara.



Lasa deoparte banalele retete de dieta de care te-ai saturat pana peste cap si da un nou sens slabitului: cu gusturi aromate, ingrediente savuroase si retete delicioase! A te mentine in forma nu echivaleaza cu mancarea fada, doar cartofi fierti si peste. Noi te ajutam sa faci din slabit un rasfat culinar exotic!

Taramurile meditaraneene sunt oricum recunoscute pentru aportul pe care il aduc ideii de regim alimentar echilibrat si sanatos. Daca stai si te intrebi ce poti manca pentru dieta in regiunile de la Marea Mediteraneana, iti spun sigur ca ai pus gresit intrebarea. De fapt, ar trebui sa te intrebi cate preparate nocive au ei, pentru ca vei sta sa cauti mult si bine, numarul lor fiind infim in comparatie cu marea de alimente si ingrediente sanatoase. Acolo, preparatele specifice sunt parca facute dupa regulile unei diete: fara calorii prea multe, cu alimente usoare care se digera rapid, cu preparate ce au in compozitie combinatiice accelereaza arderile si remodeleaza organismul, etc. Pana la urma, nu degeaba zona mediteraneana s-a transformat in timp intr-o adevarata dieta, recunoscuta de cei mai multi specialisti in domeniul nutritiei.

1 Supa italiana de fasole
Ingrediente
2 linguri ulei de masline
un fir de praz
un catel de usturoi, zdrobit
2 lingurite oregano uscat
75 gr. fasole verde pastai, taiata 2-3 cm
200 gr. fasole boabe, fiarta in prealabil
75 gr. paste fainoase
un litru supa de legume
8 rosii pitice
sare, piper negru macinat
2 linguri busuioc proaspat, tocat foarte fin
Portii: 4
Preparare
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si caliti 5 minute prazul taiat in bucati, impreuna cu usturoiul si oregano, strivindu-le din cand in cand.

Adaugati fasolea verde, fasolea boabe si pastele fainoase, apoi supa de legume, cand incepe sa fiarba, reduceti focul aproape de minimum. Lasati sa fiarba 12-15 minute, amestecand din cand in cand.

Intr-o tigaie cu fundul gros, bine incinsa, puneti la fript cele 8 rosii, intregi; cand se inmoaie si pielita se inchide la culoare, striviti-le cu dosul unei linguri, apoi adaugati-le in supa.

Potriviti gustul cu sare si piper, presarati busuiocul tocat si serviti imediat.



2 Scoici Arrabbiata
Ingrediente
1.8 kg midii proaspete
3-4 linguri de ulei de masline
o ceapa mare, tocata rondele
4 catei de usturoi, tocati marunt
3 conserve x 400 gr rosii in suc propriu
150 ml vin alb
175 gr. masline negre, tocate
sare, piper negru macinat
2 linguri de patrunjel verde tocat
paine prajita, calda
Portii: 4
Preparare
Curatati scoicile cu ajutorul unei periute moi. Aruncati-le pe cele care sunt desfacute sau au cochilia sparta ori ciobita; restul scoicilor puneti-le intr-un castron cu apa rece pe care il veti tine la frigider pana cand le veti gati.

Intr-o tigaie mare incalziti uleiul de masline si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute; adaugati rosiile si lasati totul sa fiarba la foc mic circa 15 minute.

Turnati vinul peste sosul de rosii; cand incepe din nou sa fiarba in clocote, adaugati scoicile. Acoperiti cu un capac si amestecati agitand un pic tigaia. Lasati scoicile sa fiarba circa 5-7 minute (sau cat este necesar cochiliilor sa se deschida).

Adaugati maslinele si lasati vasul pe foc inca 5 minute. Potriviti gustul cu sare si piper, presarati patrunjelul tocat. Scoateti si aruncati scoicile care nu s-au deschis (daca este cazul) si serviti imediat, cu multa paine usor prajita.


3 Omleta spaniola cu peste afumat.
Ingrediente
3 linguri de ulei
350 de grame de cartofi taiati in cubulete cu latura de 1 cm
2 cepe nu prea mari, taiate rondele
2-4 catei mari de usturoi
un ardei gras rosu, mare, taiat in fasii subtiri
125 gr peste afumat (cod, de preferinta)
sare, piper negru macinat
25 de gr de unt topit
o lingura de smantana
6 oua batute
2 linguri patrunjel verde tocat
50 gr branza Ceddar rasa
paine cu coaja groaza si salata verde, pentru garnitura
Portii: 3-4
Preparare
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti impreuna ceapa, usturoiul tocat fin si cartofii; dupa circa 10-15 minute adaugati ardeiul si mai lasati tigaia pe foc inca 3 minute.

Intre timp, puneti pestele intr-o alta tigaie, acoperiti cu apa, adaugati sare si piper dupa gust si puneti-l sa fiarba la foc domol circa 10 minute. la sfarsit scurgeti-l de apa. zdrobiti-l cu furculita , adaugati untul topit si smantana, potriviti gustul cu sare si piper si lasati-l deoparte.

Cand legumele sunt gata, adaugati ouale batute, in care ati pus sare si piper dupa gust, precum si patrunjelul tocat. Deasupra puneti pestele zdrobit si lasati omleta sa se coaca.

Presarati branza rasa, transferati omleta pe un platou si serviti imediat, cu multa paine si salata verde.


4 Mozzarella cu rosii si masline.
Ingrediente
4 pachetele de mozzarella
sare, piper proaspat macinat
100 ml otet balsamic
50 ml ulei de masline
2-3 catei de usturoi
50 g masline verzi, fara samburi
zeama de la 2 lamai
1 fir de rozmarin
1/2 legatura de busuioc
250 g rosii mici
200 g anghinare din borcn
fire de verdeata pentru ornat
Portii: 4
Preparare
Taiati mozzarella si puneti-le intr-un castron. Condimentati puternic cu sare si piper. Stropiti cu otet balsamic.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Curatati usturoiul, taiati-l felii si caliti-l.

Taiati maslinele felii si puneti-le la calit peste usturoi.

Stingeticu zeama de lamaie. Adaugati verdeata curatata, spalata si taiata marunt. Puneti totul peste mozzarella si lasati sa absoarba aromele timp de 10 minute, in frigider.

Aranjati decorativ mozzarella. Spalati rosiile, taiati-le in doua si aranjati-le peste mozzarella impreuna cu anghinarea taiata in doua. Ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.


5 Supa de rosii cu busuioc
Ingrediente
1.1 kg rosii coapte, taiate in jumatati
2 catei de usturoi
o lingurita ulei de masline
o lingura otet balsamic
o lingura zahar brun
o lingura pasta de tomate
300 ml supa limpede de legume
6 linguri d eiaurt degresat
2 linguri busuioc proaspat, tocat
sare, piper negru macinat
frunze mici de busuioc, pentru ornat
Portii: 4
Preparare
Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de agati. Taiati rosiile in doua si asezati-le intr-un singur strat pe fundul unei cratite, impreuna cu cateii de usturoi intregi si necuratati.

Amestecati uleiul cu otetul, turnati compozitia rezultata peste rosii, apoi presarati zaharul brun.

Coaceti in cuptor, timp de circa 20 de minute, rosiile astfel preparate.

Scoateti cratita din cuptor si lasati rosiile sa se raceasca putin, apoi curatati usturoiul prin presare si puneti-l impreuna cu rosiile, intr-o sita deasupra unui castron.

Zdrobiti usturoiul si rosiile, pasati totul prin sita, cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adaugati pasta de tomate si supa de legume, amestecati incet pana se omogenizeaza, apoi puneti supa pe foc, la incalzit.

Bateti iaurtul si busuiocul tocat intr-un castron mic, adaugati sare si piper dupa gust. Puneti supa in farfurii individuale, adaugati cate putin din amestecul de iaurt, ornati cu frunze de busuioc si serviti imediat.


6 Salata de vinete cu chimen si lipie.
Ingrediente
4 lipii arabesti
2 vinete mari
un catel de usturoi
1/4 lingurita ulei(de susan, pe cat posibil)
O lingura zeama de lamaie
1/4 lingurita chimen macinat
sare, piper negru macinat
2 linguri patrunjel verde tocat
salata verde, pentru ornat
Portii: 4
Preparare
Preincalziti cuptorul cu circa un sfert de ora inainte de a va apuca de gatit.

Taiati lipiile fasii, asezati-le intr-un singur strat pe fundul unei atvi mari si bagati-le la cuptor 15 minute, pana cand se rumenesc si devin usor crocante. Lasati-le sa se raceaca pe un gratar.

Coaceti vinetele pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu usturoiul, apoi indepartati pielita si lasati-le scurs.

Puneti pulpa vinetelor in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu catelul de usturoi, uleiul, zeama de lamaie si chimenul. Mixati pana la obtinerea unei paste fine, omogene.

Adaugati patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.

Asezati salata in farfurii individuale, ornati cu frunze de salata verde si serviti cu fasii de lipie.



7 Somon cu usturoi copt si rozmarin

Ingrediente
2 capatane de usturoi (necuratati)
3 linguri de suc de lamaie
4 crengute de rozmarim
1/4 ceasca de ulei de masline extravirgin
2 fileuri de somon (300 g)
Portii: 4
Preparare
- preincalzeste cuptorul
- acopera capatanele de usturoi in folie de aluminiu si pune-le pe gratarul cuptorului deja incins
- coace usturoiul timp de 45 de minute pana cand se inmoaie
- scoate usturoiul din cuptor pentru a se raci; apoi incepe sa cureti de coji cateii de usturoi
- pune usturoiul, sucul de lamaie, rozmarinul si uleiul intr-un blender si mixeaza-le pana devin un piure subtire
- pune amestecul peste somon, apoi aseaza somonul intr-o tava


7 Caprese cu rucola

Ingrediente
8 rosii
2 pachetele de mozzarella (a cate 125 g fiecare)
100 g rucola
50 g creson
100 g felii subtiri de prosciutto (sunca de Parma)
sare, piper proaspat macinat
75 ml otet balsamic
50 ml ulei de masline
fire de verdeata pentru ornat
Portii: 4
Preparare
Spalati rosiile si scoateti-le partea verde. Taiati rosiile si mozzarella in felii foarte subtiri.

Alegeti rucola, spalati-o si aranjati-o pe farfurii impreuna cu cresonul taiat si cu feliile de rosii, de mozzarella si de sunca.

Condimentato aceasta caprese cu sare si piper. Stropiti-o cu otet balsamic si cu ulei de masline. Lasati-o sa absoarba mirodeniile si serviti-o cu ciabatta sau cu bagheta.

In loc de prosciutto, puteti folosi file afumat de somon, taiat felii foarte subtiri.

9 Crostini de rosii cu capere

Ingrediente
600 g rosii
100 g parmezan ras
1 borcanel capere
cateva fire de salvie
5 linguri ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
1 priza de zahar
1 priza de piper Cayenne
1 bagheta
trandafiri facuti din rosie si frunze de salvie pentru ornat
Portii: 4
Preparare
Curatati rosiile de seminte, taiati-le cubulete si puneti-le intr-un castron. Adaugati parmezanul ras si amestecati.

Lasati caperele sa se scurga bine. Puneti-le peste rosii impreuna cu salvia aleasa, spalata si tocata marunt si cu uleiul de masline.

Asezonati totul cu sare, piper, zahar, piper de Cayenne. Taiati bagheta felii si asezari-le apoi pe o tava de copt.

Impartiti amestecul de rosii in mod egal pe feliile de paine si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius sau pe gratar.

Scoateti crostini de rosii din cuptor, aranjati-le decorativ, ornati cu trandafiri din rosii (optional) si cu frunze de salvie. Serviti imediat.
 
Secretul meu: mesele mici si dese

Pana sa descifrez secretul unei siluete perfecte, eram si eu ca si voi -receptiva la noile diete si metode de slabire.
Eram permanent in cautarea celei mai bune dintre ele, insa tarziu am realizat ca nu exista dieta perfecta, poate doar cea bifata de medicul nutritionist pe foaia de hartie, cand intri in cabinetul lui pentru o consultatie. Ca m-as amagi la nesfarsit crezand ca exista o solutie-cheie care te-ar putea transforma in Pamela Anderson peste noapte. Nu tu colacei, doar forme perfecte. Scenarii de acest gen tin de ireal si in niciun caz de cald.

Portii mici si nu mari
Ce m-a determinat sa abandonez dietele drastice? Nereusita lor. Nu duc niciunde. Initial te slabesc, pentru ca mai apoi toate acele kilograme pierdute sa iti “surada” cand te sui pe cantar. Efectul yo-yo l-am cunoscut indeajuns de mult, incat mi-am jurat ca nu voi mai incerca niciodata vreo dieta. Insa, nu este musai sa tii dieta ca sa slabesti. Sa iti modelezi trupul dupa bunul-plac. Si totusi de ce zic asta? Ce-i drept optimismul din mine ma impinge sa cataloghez toate dietele drastice ca fiind ineficiente, si sa vad in schimbarile mici cheia spre succes. Succesul meu? Cateva kilograme in minus, fara batai de cap.

Pur si simplu nu mai servesc portii mari, precum cele de la restaurant, nu mananc orice, fast-food-ul, alimentele procesate, grasimile si dulciurile ies din calcul, iar frecventa portiilor ma ajuta sa ard mai usor grasimile.

Mananc putin si des, pentru ca rata metabolismului sa fie una crescuta, adica ca organismul meu sa faca fata mai usor grasimilor. Si astfel, mancand putin, des, dar sanatos, ma mentin in forma. Tentatia sa mananc cat doua persoane mi-a dat pace inca de cand mi-am impus aceasta schimbare in stilul de viata. Nu mai mananc mult seara tarziu si nici foamea nu ma viziteaza asa des. Insa, sunt atenta la ce mananc si ma pot lauda acum cu o silueta de viespe.


garbo.ro
 
Dieta de vara

Slabeste sanatos cu o dieta de vara, numai buna pentru zilele toride. Dieta exclude carnea, precum si produsele lactate care au un continut ridicat de grasimi, bazandu-se in cea mai mare parte pe fructe si legume proaspete. Sucurile din fructe si legume, laptele degresat, iaurtul natural fara grasimi, cerealele integrale, sunt alimentele de baza pentru acesta dieta. O puteti tine pe o perioada de pana la 2 saptamani, iar daca rezultatele va multumesc puteti continua, schimbandu-va regimul alimentar si adoptand un stil de viata cat mai sanatos.

Pentru micul dejun, dieta de vara va propune mai multe variante

1. 250 ml lapte degresat cu cereale integrale;

2. un bol cu salata de fructe (sunt recomandate fructele de sezon);

3. 300 ml suc proaspat de fructe si legume;

4. o felie de paine prajita cu 150 g branzica degresata de vaca;

5. 2 felii de paine neagra si 1 grapefruit rosu

6. un iaurt natural mare;

7. 2 oua fierte tari si o rosie;

Pentru pranz puteti opta pentru fie pentru supe si ciorbe de legume, fie pentru salate de legume, cartofi copti cu putin ulei de masline, legume la gratar, paste sau orez cu sos de rosii. Consumati cat mai multi ardei grasi, dovlecei, varza alba si rosie. Evitati toate mancarurile care necesita prajirea si optati pentru preparatele fierte sau pentru cele preparate la gratar.

Cina va consta fie in salate de legume, cu putin ulei de masline si suc de lamaie, cartofi natur, iaurt, fructe proaspete dar si fructe confiate amestecate cu branzica de casa.

Trebuie sa mai stiti ca va este pesmis sa consumati o inghetata pe saptamana sau o ciocolata amaruie. Puteti bea de asemenea o cafea dimineata indulcita cu putin zahar. Eliminati alcoolul, excesul de sare, orice fel de bauturi carbogazoase precum si painea alba. Beti apa plata, 2-2.5 l pe zi, ceaiuri indulcite cu miere, compoturi.
 
Vrei sa slabesti? Bea apa inainte de masa!

N-ar trebui sa fie o noutate ca apa consumata inainte de masa ajuta la scaderea in greutate. Insa a dovedit-o cineva stiintific pana acum?

Ei bine, se pare ca acest fapt este demonstrat si stiintific. Potrivit montrealgazette.com, cercetatorii din cadrul Virginia Tech au descoperit ca persoanele care beau in jur 0.5 litri de apa cu 20 de minute inainte de masa pierd in medie, peste 2.3 kg, in 12 saptamani, comparativ cu persoanele care tin un regim de slabire, insa nu maresc volumul de apa consumat.

Potrivit CNN, in cadrul experimentului prezentat in cadrul Conferintei Anuale a Societatii Chimice din Boston, cercetatorii au luat 48 de adulti, cu varste cuprinse intr 55 si 75 de ani, i-a impartit in doua grupuri, si apoi i-a supus unor diete sarace in calorii. Membrii unuia dintre grupurii au fost instruiti sa bea doua pahare cu apa inainte de a consuma fiecare masa. Dupa 12 saptamani, suboectii non-apa, au pierdut aproape 5 kg, iar cei care consumau apa au pierdut 7 kg, relateaza digitaljournal.

Desi toti participantii au scazut in greutate, dupa cum s-a asteptat in urma unei diete sarace in calorii, insa cei care au ales sa consume apa inainte de masa, si-au pastrat greutatea ani de zile, scrie cbsnews.com. Explicatia ar fi ca, cele doua pahare de apa consumate inainte de masa, taie pofta de mancare si nu mai esti tentat sa mananci mai mult decat iti trebuie. De asemenea apa poate ajuta si la dizolvarea si eliminarea zaharului din bauturile cu un numar ridicat de calorii.

Insa atentie, nu este bine sa exagerati cu consumul de apa. Apa simpla, neinsotita de un regim alimentar sanatos si exercitii fizice zilnice nu va ajuta sa slabiti si va poate provoca afectiuni ale rinichilor. Cercetatorii au identificat 100 de adulti sanatosi care au dezvoltat ulterior, din cauza consumului prea ridicat de apa, o afectiune denumita proteinurie, manifestat atunci cand in urina se regaseste o cantitate anormala de urina. Nu este cazul sa mai adaugam ca "toarte lucrurile trebuie consumate cu moderatie", insa pentru cei care chiar vor sa slabeasca in mod sanatos, consumul de apa inaintea meselor, nu mai este doar un mit.

9am.ro

Alimente de evitat intr-o dieta

Atunci cand ti-ai propus o dieta ori pur si simplu un regim de hrana sanatos va trebuie sa te gandesti la alimentele interzise pe o lunga perioada de timp.



Alimente de evitat intr-o dietaIn general alimentele care sunt intezise in diete si la care ai voie doar ocazional coincid cu cele care iti fac rau, iti distrug sanatatea si silueta. Pe de alta parte, dupa cateva luni de alimentatie sanatoasa vei concluziona ca nici macar nu iti mai plac atat de mult o buna parte din acele alimente nocive si probabil te vei intreba ce ai gasit gustos candva in ele.

Care sunt insa alimentele care ne fac rau? In special grasimile si dulciurile sunt nocive, mai exact grasimile “rele” si alimentele care contin zahar. Combinatia grasimilor “rele” cu proteine sau dulciuri este si mai nociva.

Asadar, iata un rezumat al alimentelor pe care in general ar trebui fie sa le eviti, fie sa le consumi rar:


- Margarina trebuie sa o elimini complet din meniu, contine grasimi nocive, chiar daca sunt “vegetale”;
- Untul se recomanda consumat rar, dar nu renuntati definitiv la acest aliment;
- Cascavalul de asemenea se consuma saptamanal sau chiar mai rar;
- Vinul sau alte bauturi alcoolice nu mai mult de doua-trei pahare pe saptamana;
- Branza de capra, bivolita sau oaie se consuma rar;
- Prajiturile ar trebui excluse din alimentatie, insa le puteti compensa lipsa cu salate delicioase de fructe sau cu tarte de fructe;
- Produsele de patiserie trebuie eliminate din alimentatie;
- Sandwich-urile se recomanda a fi consumate rar, tocmai pentru ca sunt obtinute din combinarea alimentelor de diferite categorii: fainoase (painea) cu grasimi (cascaval, carne grasa, mezeluri, unt) etc.
- Mezelurile se recomanda a fi eliminate complet din alimetatie, in locul lor consumati de exemplu o portie subtire de piept de pui la gratar.
- Mancarurile prajite se elimina complet din regimul alimentar;
- Mancarurile foarte picante pot distruge mucoasele tubului digestiv, de aceea nutritionistii recomanda mancarurile moderat condimentate;
- Ciocolata poate fi consumata mai rar, la cateva zile, la fel si inghetata;
- Alimentele fast-food evitate; incercati sa le inlocuiti cu salate sau fructe, iaurturi etc.

De asemenea se recomanda ca in fiecare zi sa introduceti in meniul vostru:
- Un iaurt;
- O cana cu lapte (o puteti combina cu cerealele de la micul dejun);
- Cateva fructe;
- O salata;
- O bucata de carne care sa nu depaseaca dimensiunile unei palme;

garbo.ro
 
O dieta sanatoasa incepe cu un mic dejun sanatos.



Avem o viaţă stresantă şi avem tendinţa de a ignora mesele principale în fiecare zi . Organismul nostru are o mulţime de probleme din cauza simplului fapt că avem tendinţa de a "sari" peste micul dejun ... suntem mereu în grabă sau vrem să dormim mai mult, sa mancam mai putin, sau, avem stilul nostru clasic de a servi "cafeaua de dimineaţă" şi credem că este suficient pentru a ne menţine un organism sanatos. Dar, amintiţi-vă că un regim alimentar sănătos începe dimineaţa devreme, la fel ca o zi buna ... Deci, începe ziua cu un mic dejun sanatos, cea mai importanta masa a zilei!

În primul rând, trebuie să ştii că, micul dejun ofera corpului energia necesara pentru o zi întreagă. Organismul tau este într-o odihnă alimentara, dimineaţa devreme, după aproximativ 10 ore de repaus. El isi incepe treptat activitatea, activitatea creierului este maxima în jurul 13, dar activitatea gastrica are nivelul său maxim fiziologic in jurul orei 09:30.


Micul dejun trebuie sa contina un produs lactat si un produs pe bază de cereale. Adauga o sursă suplimentară de lichid: ceai (preferabil ceai verde), sucuri naturale (suc de portocale, suc de mere, nu conteaza, singurul lucru care contează este să fie 100% natural) sau apa minerală.

Nu exagera cu zahărul, deoarece zahărul şi alţi îndulcitori se transforma rapid in energie, care este irosita înainte de ora 11 si veti simti nevoia de va umple din nou. Hidraţii de carbon şi lipidele sunt cele care vă va ajuta să va păstraţi in forma până la ora pranzului. Nu evita carnea, alimentele care conţin grăsimi sau legume, pentru micul dejun, deşi pare ciudat faptul că mâncaţi acest tip de alimente la 07:30 . De exemplu, două sandvişuri cu unt şi şuncă sau ton cu o rosie, sunt suficiente pentru un organism sanatos.


Deşi poate părea ciudat, sărind peste micul dejun dimineata duce la acumularea de kilograme in plus. Cea mai mare greşeală se compune din: o ceaşcă de cafea şi ţigări , dimineata. Cafeaua va stimula producerea sucului gastric si nicotina creează adrenalină, rezulatand astfel hipersecreţia gastrică hiper şi un puls crescut.
 
Cura de slabire cu tarate de grau

In urma cercetarilor de laborator, s-a stabilit ca cerealele integrale si inclusiv taratele din grau contin inhibitori de proteaze si antioxidanti care au un rol foarte important in inactivarea substantelor carcinogene. Un regim alimentar bazat pe cereale integrale, asociat medicatiei clasice, ajuta la vindecarea cancerului. Dar lista afectiunilor in care se recomanda administrarea taratelor de grau este mult mai mare, ele avand proprietatea de a readuce echilibrul organismului, atunci cand acesta este dereglat.

Taratele se macina, foarte fin, cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se pot lua cu apa, lapte, ceai, inainte de mese sau dupa mese, in orice perioada a zilei, de preferinta in 5-6 prize pe zi.

Taratele au mare eficienta si in curele de slabire, avand in vedere ca ele duc la scaderea colesterolului si a depunerii de grasimi. Totul depinde de cantitatea de tarate care se administreaza. Cu cat consumam mai multe, cu atat este mai rapida cura de slabire si rezultatele sunt mai vizibile.

Cel mai bine insa este sa se ia de mai multe ori pe zi, in 5-6 prize. Este necesar sa se consume in cantitate cat mai mare, pentru ca altfel glandele nu vor avea cu ce sa regleze organismul din cauza lipsei de "materie primai. Se iau in special la curele de slabire.

Daca se consuma suficiente tarate de grau, bine macinate, organismului nu-i mai lipseste decat calciul care se poate lua din iaurt si cateva legume si fructe crude. Totul depinde deci de cantitatea de tarate care se consuma zilnic. Cu ajutorul taratelor se poate face si o eficienta cura de slabire - cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat scaderea in greutate va fi mai rapida, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt (doua saptamani).
 
Roşiile sunt bune în orice mâncare şi te ajută să slăbeşti.


Roşiile, atât de prezente în meniul fiecărei zile de vară, pot fi şi un bun ajutor în curele de slăbire. Iată o dietă care, pe lângă faptul că te va hidrata, te ajută să scapi de 4 kg în două săptămâni.

Dacă ar fi să alegi cea mai bună legumă pentru o dietă, aceasta ar fi cu siguranţă roşia. De ce? Pentru că are un conţinut de 94% apă, conţine doar 17 calorii la 100 g şi are o concentraţie mare de potasiu, complexul de vitamine B şi vitamina C.

Foarte nutritive, roşiile sunt bogate în substanţe care scad nivelul hormonilor responsabili cu declanşarea poftei de mâncare, printre care şi grelina.

Acesta este un hormon gastric al cărui nivel creşte când stomacul este gol şi de aici senzaţia frecventă de foame atunci când mănânci dulciuri.

Dacă vei mânca mai multe roşii la mesele principale, vei inhiba pentru mai mult timp pofta de mâncare. Iată ce poţi mânca timp de două săptămâni ca să dai jos patru kilograme!

Micul dejun, la alegere:

- un ceai verde sau o cafea ;
- 2 felii pâine integrală prăjită cu ulei de măsline şi roşii;
- 2 felii pâine integrală cu brânză slabă şi o roşie;
- 120 g iaurt degresat, 1 felie graham cu şuncă de pui şi o roşie;
- 150 g salată de roşii cu mozzarella, busuioc şi 1 felie graham.

La începutul zilei, este bine să mănânci alimente bogate în fibre şi în proteine, de aceea combină pâinea sau cerealele integrale cu iaurt, lapte, brânză sau şuncă de pui.

Este important să le alegi pe cele care au o cantitate mică de grăsimi. Pune întotdeauna alături una-două roşii. Vitamina C pe care o conţin te va energiza pentru întreaga zi.

Prânzul, la alegere, sub 300 kcal:

- 300 g supă de roşii (162 kcal) şi 1 felie pepene roşu (90 kcal);
- 250 g salată grecească (200 kcal) şi 2 piersici (88 kcal);
- 200 g piept de pui cu sos de roşii şi usturoi (182 kcal) şi 150 g struguri (103 kcal);
- 250 g mâncare de dovlecei cu roşii (154 kcal) şi 1 iaurt cu fructe (110 kcal);
- 200 g roşii umplute cu orez şi pui (232 kcal) şi un baton cu cereale (25 g - 98 kcal).

Pentru masa de prânz, poţi combina orice tip de carne slabă (pui, peşte, curcan) cu salate, sosuri şi mâncăruri cu roşii. Poţi combina roşiile cu orice legumă.

Dacă prepari un sos din ele, nu adăuga şi făină, deoarece aceasta va creşte numărul de calorii.

Cina, la alegere, sub 300 kcal:

- 150 g paste cu sos de roşii (236 kcal);
- 300 g salată verde cu roşii şi ton (204 kcal);

- 300 g supă cremă de dovlecei cu cartofi şi roşii (156 kcal);
- 150 g păstrăv cu sos de roşii şi usturoi (275 kcal);
- 250 g salată de roşii şi pui la grătar (221 kcal).

La cină este bine să alegi fie carnea, fie pastele sau orezul în combinaţie cu legume. În niciun caz toate trei.

Aşa că ai liber la imaginaţie în aceste două săptămâni când este vorba despre salatele şi mâncărurile cu legume. Bineînţeles că din ele nu trebuie să lipsească niciodată roşiile.

1 kg de roşii pe zi îţi va furniza o cantitate mare de vitamine şi te va ajuta să treci cu bine de perioadele în care ţi se face de obicei foame.

Gustări, la alegere, sub 150 kcal

- 25 g baton cereale (98 kcal);
- 30 g biscuiţi cu ovăz şi ciocolată neagră (124 kcal);
- 30 g ciocolată 70% cacao (135 kcal);
- 100 g îngheţată cu fructe de pădure (89 kcal);
- 30 g migdale crude (140 kcal);
- 50 g caise uscate (121 kcal).

5 motive în plus ca să mănânci roşii:

1. Roşiile au efect de antiîmbătrânire, stimulând producţia de colagen la nivelul pielii.

2. O jumătate de kilogram de roşii mâncate zilnic accelerează metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor.

3. Fructele de grădină (nu din seră) cresc rezistenţa oaselor şi previn osteoporoza.

4. Licopenul, substanţa care colorează roşia, îţi elimină toxinele din organism.

5. Complexul de vitamine B şi C îţi hrăneşte tenul şi părul.
 
Dieta cu oua.


Dieta pe bază de ouă a devenit tot mai populara ca urmare a rapoartelor pe care unii oameni bine-cunoscuti şi celebrităţi au pierdut cu succes în greutate prin consumul de ouă. Aparent Nigella Lawson sotia lui Charles Saatchi, a pierdut peste 30 de kilograme prin consumul de nouă ouă pe zi, timp de zece luni.

Există, de asemenea, discuţia ca Adrian Brody a pierdut 30 de kilograme în şase săptămâni, în pregătirea pentru rolul său din Pianistul urmând Dieta cu ou. El a explicat că a urmat o variaţie a dietei si a mâncat ouă pentru micul dejun, o bucată mică de pui la gratar pentru masa de prânz şi o bucată mică de peşte cu legume aburite pentru cina.

Elementele de bază ale dietei cu oua

Există mai multe versiuni de dieta pe bază de ouă care circula pe Internet. Versiunea cea mai populară a dietei nu constă de fapt, de a manca numai ouă, dar aceasta nu implică obţinerea majoritatii de proteine din ou.

Aceasta dieta este, în principiu o variatie a dietei Atkins în cazul în care se pune accent pe limitarea ingestiei de carbohidraţi. În această versiune de dieta , mananci două sau mai multe ouă pentru micul dejun împreună cu grepfruit, legume scăzute in carbohidraţi sau proteine .

Masa de prânz şi cină include fie o altă porţie de ouă sau de o mică parte de proteine, cum ar fi peşte sau de pui. Salate de legume este acceptata de obicei, si fructele, cu toate ca acestea sunt în general limitate la una la doua pe zi . Alte alimente cu carbohidrati, cum ar fi pâinea, pastele şi cartofii sunt strict limitate.

O altă versiune a dietei pe bază de ouă este " Dieta Grapefruit ", si implică a mânca o jumătate de grapefruit la fiecare masă. Restul planului de dieta este foarte asemănător cu cel descris mai sus.

Versiunea cea mai extremă a regimului alimentar presupune manancarea numai de oua fierte tari şi a apei potabile.

Alimente recomandate
Ouă, proteine slabe, legume scăzute in carbohidraţi, grepfruit.

Exemplu de plan de dieta:

Mic dejun

2 ouă fierte
½ Grapefruit

Prânz

Friptură de pui fără piele
Salata verde

Cină

Omleta din 2 oua cu spanac şi roşii
 
Opt secrete ale slăbănoagelor =)) (mi- a atras atentia titlul )



Cu siguranţă ai o prietenă slabă care, deşi nu face nimic special, se menţine tot timpul la o greutate ideală. Totuşi, aceste femei au anumite secrete datorită cărora nu se îngraşă, cum ar fi faptul că nu se gândesc non-stop la mâncare şi nici nu consumă mai mult decât au nevoie. Revista Prevention a realizat un clasament al celor mai bune opt obiceiuri care te ajută să slăbeşti, dar şi să te simţi excelent.

"Oamenii slabi au o relaţie mai relaxată cu mâncarea", a spus David L. Katz, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Yale. "Cei care sunt supraponderali tind să fie mult prea preocupaţi de alimente. Se concentrează pe cât de mult şi cât de des mănâncă, numără caloriile şi etichetează ca fiind bune sau rele anumite mâncăruri. Rezultatul: masa devine un adevărat efort psihic", a mai spus Katz.

Opreşte-te din mâncat înainte să fii prea sătulă

Pe o scară a saţietăţii de la 1 la 10, femeile slabe se opresc din mâncat la un nivel de 6 sau 7, este de părere Jill Fleming, autor al cărţii "Oamenii slabi nu mănâncă tot din farfurie". Toţi ceilalţi mănâncă însă până la 9 sau 10.

Acest lucru se întâmplă cel mai probabil pentru că oamenii asociază senzaţia de saţietate cu satisfacţia şi se simt privaţi de o plăcere dacă se opresc din mâncat mai devreme. O altă variantă este că cele mai multe persoane sunt obişnuite din copilărie să mănânce tot din farfurie, indiferent dacă au nevoie de acea cantitate sau de una mai mică.

Pentru a reuşi să mănânci ca femeile slabe, încearcă următorul exerciţiu: la jumătatea următoarea mese, lasă furculiţa jos şi evaluează, folosind scara de la 1 la 10, nivelul saţietăţii. Vei deveni din ce în ce mai conştientă de momentul în care devii sătulă, dar vei încetini şi ritmul în care mănânci, pentru a permite senzaţiei de saţietate să se instaleze.

Foamea nu este o urgenţă

Oamenii care au câteva kilograme în plus văd foamea ca pe o problemă
care trebuie rezolvată cât mai repede. "Dacă îţi este frică de foame, probabil că mănânci prea mult din obişnuinţă, ca să eviţi senzaţia", a spus Judith Beck, nutriţionist. Persoanele slabe nu au astfel de probleme, pentru că ştiu că senzaţia dată de foame vine şi trece, fără a fi o tragedie dacă ora mesei se amână puţin.

Încearcă să alegi o zi aglomerată în care să întârzii prânzul intenţionat, cu o oră sau două, sau sari peste gustarea de după-amiază. Vei rezista fără probleme şi data viitoare când îţi va mai fi foame, vei şti că nu trebuie să ajungi urgent în faţa frigiderului.

Nu vindeca tristeţea cu mâncare

Atunci când îţi este foarte foame, când eşti furioasă, te simţi singură sau obosită, nu mânca un platou întreg de prăjituri doar ca să te simţi mai bine.

Dacă într-adevăr eşti foarte înfometată, alege o gustare echilibrată, cum ar fi un pumn de nuci sau migdale. Când eşti însă furioasă, singură sau tristă, alege o alternativă fără calorii pentru a-ţi rezolva problemele emoţionale. Eliberează sentimentele negative cu un jogging în parc. Dacă te simţi singură, sună un prieten, trimite un e-mail unei rude sau dă o tură prin magazine. În ultimul rând, dacă te simţi obosită, dormi puţin.

Mănâncă mai multe fructe

Femeile slabe mănâncă zilnic o porţie de fructe în plus, dar şi mai multe fibre şi mai puţină grăsime, faţă de oamenii supraponderali, potrivit unui studiu din 2006 publicat în jurnalul Asociaţiei americane de nutriţie.

Evaluează-ţi dieta
zilnică şi adaugă măcar două, trei fructe întregi, nu sucuri, în cadrul meselor şi gustărilor. Pune fructe de pădure în cerealele pe care le mănânci dimineaţa. Adaugă pere feliate în sendvişul cu carne de curcan şi coace un măr pentru desert. Ţine un bol cu fructe pe masa din bucătărie sau pe birou
, ca să îţi aduci aminte că prima dată trebuie să le mănânci în stare naturală, nu să alergi la storcatorul de fructe.

Stabileşte-ţi o dietă constantă şi echilibrată

Orice nutriţionist îţi va spune că o dietă variată este bună, însă prea multe schimbări se pot întoarce împotriva ta. Studiile au arătat că prea multe gusturi şi texturi te îndeamnă să mănânci prea mult. "Slăbănogii au o oarecare rutină alimentară- majoritatea meselor se repetă periodic, iar dieta lor este cât se poate de previzibilă", a spus Beck.

Încearcă să ai un plan alimentar
prestabilit. Spre exemplu, mănâncă cereale dimineaţa şi salată la cină. O astfel de rutină te va împiedica să consumi prea mult dintr-un anumit aliment.

Cheia succesului: autocontrolul

Cercetătorii de la Universitatea Tufts au descoperit că cel mai bun indicator al creşterii în greutate în rândul femeilor între 50 şi 70 de ani a fost nivelul de inhibiţie. Femeile cu un oarecare nivel de reţinere au avut cel mai mic index corporal. Femeile foarte dezinhibate au fost cele care au luat în greutate până la 15 kilograme la bătrâneţe.

Pregăteşte-te pentru momentele în care nivelul tău de dezinhibiţie va fi ridicat, cum ar fi atmosfera festivă cu un grup mare de prieteni. Dacă eşti la o petrecere, propune-ţi să iei un aperitiv la fiecare a patra oară când chelnerul trece cu platoul pe lângă tine. La restaurant împarte desertul cu altcineva, iar atunci când eşti stresată, asigură-te că ai la îndemână câteva gustări crocante, precum fructele sau morcovii.

Fă cât mai multă mişcare

Femeile slabe stau zilnic în picioare cu 2 ore jumătate mai mult decât cele cu o greutate normală sau mare. Acest obicei le scapă de 14 kilograme pe an, potrivit unei cercetări realizate de Clinică Mayo din Rochester.

Diverse studii au arătat că oamenii îşi supraestimează activitatea fizică pe care o depun în fiecare zi. Cei mai mulţi oameni îşi petrec între 16 şi 20 de ore stând pe scaun sau în pat. Poartă un pedometru şi vezi dacă eşti aproape de cei 10 000 de paşi recomandaţi. Trebuie să faci zilnic cel puţin 30 de minute de exerciţii fizice, dar şi să ai o serie de obiceiuri sănătoase, cum ar fi mersul pe scări în locul liftului sau activităţile casnice.

Dormi suficient

Femeile slabe dorm în medie cu două ore mai mult decât cele care au probleme cu greutatea, potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină din Virginia. Cercetătorii au descoperit că lipsă de somn duce la un apetit crescut.

Încearcă să dormi mai mult. 17 minute în plus în fiecare zi sunt suficiente şi uşor de realizat, chiar şi pentru cei cu un program foarte încărcat. Cel mai indicat este să dormi 8 ore pe noapte.
 
Usor de urmat: regimul placut cu 1800 de calorii.


Dintre toate regimurile care se bazeaza pe controlul caloriilor, acesta este cel mai usor de urmat ; cu el, aveti toate drepturile… sau aproape toate – si in primul rand pe acela de a manca din nou zaharuri rapide. O alta deosebire consta in faptul ca puteti consuma feculente la pranz si seara.



Meniu orientativ in regimul cu 1800 de calorii:


Micul dejun:

-o ceasca de ceai, cafea sau infuzie de plante fara zahar, sau cu indulcitor sintetic;
-un iaurt slab sau 100 g de branza proaspata slaba sau un pahar cu lapte degresat;
-2 felii de paine integrala (pentru fibre) sau, in lipsa, alba, cu 10 g de margarina si o lingurita de dulceata (de preferinta cu fructoza) sau de compot de fructe;
-un fruct proaspat spalat, dar necojit, pentru fructoza, vitamine si fibre sau, in lipsa un pahar cu suc de fructe (150 ml).


Gustare (facultativ):

-100 g de branza proaspata slaba sau un fruct spalat, dar necojit;
-O ceasca de ceai sau o infuzie de plante, fara zahar.


Pranz:

-100-200 g de cruditati la alegere: morcovi rasi, castraveti, salata verde, rosii, ridichi, pepene etc., cu un sos vingreta preparat cu o ligurita de ulei vegetal, pentru acizii grasi esentiali + suc de lamaie, otet, mustar, branza proaspata, condimente...

-100-150 g de peste sau carne slaba (alternativ cu 2 oua de doua ori pe saptamana), pentru proteine;

-100-200 g de legume verzi la alegere: fasole pastai, spanac, sfecla, varza, conopida, praz etc., pentru vitamine si fibre;

-un bol mic de feculente: cereale integrale (mei, orez, porumb, grau, orz), leguminoase (soia, linte, fasole) sau cartofi (pentru glucide lente si fibre);

-o nuca de margarina din floarea soarelui (10 g).

-100g de pranza proaspata slaba neindulcita;

-Un fruct spalat, dar necojit (daca n-ati mancat unul la gustarea de dimineata).


Gustarea de dupa-amiaza (facultativ):

-un iaurt cu 0% grasime;

-o bautura calda sau rece fara zahar sau cu indulcitor sintetic.


Cina:

-un bol de supa de legume preparata in casa: praz, telina, morcovi, napi, ciuperci, usturoi, ceapa.... pentru vitamine si fibre, si un mar mic pentru glucide, in care puteti amesteca un un paharut cu lapte degresat sau demidegresat;

-100-150 g de peste sau carne la cuptor, fara grasime;

-100-200 g de legume verzi cu 10 g de margarina pentru acizii grasi esentiali;

-o felie de paine, de preferinta integrala (pentru fibre), sau alba;
-un fruct spalat, dar necojit.


Seara (facultativ): o infuzie usoara de plante (tei, sunatoare etc.).


Cui ii este recomandat regimul cu 1800 de calorii?

-Persoanelor care au o activitate mai degraba sedentara.

-Persoanelor a caror alimentatie obisnuita furnizeaza aproximativ 2300 de calorii zilnic si care vor sa piarda 2 kg de masa corporala grasa (nu de muschi si nici de apa) lunar. Astfel, ratia lor calorica zilnica trebuie redusa cu 500 de unitati, pentru a ajuge la 1800.

-Persoanelor care trebuie sa slabeasca mult si doresc sa piarda 2-3 kg lunar, pana la prima faza de stabilizare.

-Barbatilor a caror ratie calorica normala este de circa 2500 de calorii, acestia putand slabi usor urmand programul cu 1800 de calorii. Cu acest regim, un barbat cu greutate intre 65-105 kg poate pierde aproximativ 3 kg pe luna.

-Persoanelor care au o ratie calorica zilnica mult prea mare, fara a fi supraponderale sau avand un exces de greutate mic, care doresc sa manance insa mai echilibrat.

-Persoanelor aflate in faza de stabilizare dupa ce au urmat un regim cu 1500 de calorii.



Recomandarile noastre:


-Pentru a estima numarul caloriilor ingerate zilnic, notati cu scrupulozitate intr-un carnetel, de fiecare data dupa ce mancati ceva, ce anume ati mancat si numarul de calorii continute. Pentru a va cunoaste valoarea calorica a alimentelor dvs., apelati la sfatul unui dietetician sau informati-va din surse serioase (carti sau site-uri specializate).


-De asemenea, puteti porni de la ratia calorica de care aveti nevoie zilnic, in functie de greutatea dvs., si sa scadeti 500 de calorii. Daca va sunt necesare 2300 de calorii pe zi (daca sunteti o femeie inalta, bine cladita sau un barbat de talie medie), de exemplu) si doriti sa pierdeti 2 kg pe luna, veti reusi urmand regimul cu 1800 de calorii.

-Alternati cerealele, pastele, cartofii si leguminoasele, la pranz si seara, pentru a nu va plictisi.

-Fiti zgarcit cu lipidele: 10 g de margarina degresata, cat o nuca, furnizeaza 54 de calorii.

-Alternati si branzeturile degresate: oferta magazinelor este variata.

-Beti un pahar mic de vin la una din mese (150 ml de vin rosu, de exemplu), daca nu va puteti lipsi de el.



Acest regim poate fi urmat pana la atingerea greutatii dorite; pentru a o mentine, este util sa treceti printr-o faza de stabilizare.


citynews.ro
 
Mituri despre diete si nutritie.




Imposibil sa nu iti conduci viata de zi cu zi, inclusiv comportamentul alimentar, dupa cateva mituri. Invatate de la mama, bunica sau vecina, din cine stie ce revista sau blog, aceste mituri despre alimente au ajuns sa guverneze viata multora dintre noi.

Healthcastle.com a incercat sa demonteze cateva dintre ele, bazandu-se pe pareri avizate. Asa ca nu mai crede toate zvonurile care iti trec pe la urechi si fa-ti curat in prejudecati.

1. Zaharul cauzeaza diabetul

Poate cel mai comun mit legat de alimentatie este acela ca zaharul duce la diabet. Daca ai deja diabet, atunci trebuie sa-ti dozezi cantitatea de zahar si de carbohidrati, pentru a pastra un nivel optim al zaharului din sange.

Daca nu ai diabet, nici nu vei face din cauza zaharului consumat. Principalii vinovati, care te pot imbolnavi de diabetul de tip 2, sunt regimurile alimentare bogate in calorii, excesul de kilograme si stilul de viata sedentar.

2. Toate grasimile sunt rele

Cand spui "grasime", deja te gandesti la eventualele complicatii care survin din aceste depuneri. Adevarul este ca toti avem nevoie de grasimi. Acestea ajuta la absorbirea nutrientilor necesari organismului si pastreaza integre membranele celulelor, daca trebuie sa numim doar cateva dintre functiile grasimii.

Consumate in exces, acestea ingrasa, duc la boli de inima si chiar la cancer.

Nu toate grasimile sunt de acelasi fel: unele sunt "sanatoase", in timp ce altele maresc riscul de boli de inima. Secretul consta in inlocuirea grasimilor rele (grasimile saturate) cu cele bune (grasimi monosaturate).

3. Zaharul brun este mai bun decat cel alb

Majoritatea sortimentelor de zahar brun comercializate sunt, de fapt, zahar alb combinat cu melasa.

Intr-adevar, zaharul brun contine si ceva minerale, dar e nevoie sa consumi o portie gigantica de zahar brun zilnic pentru ca mineralele din zaharul brun sa faca diferenta. Altfel, continutul de minerale din zaharul brun este insignifiant.

4. Ouale cu coaja maronie au mai multi nutrienti

Contrar unui mit raspandit printre "cunoscatori", culoarea cojii oualor nu are nimic de-a face cu calitatea acestora, cu gustul lor, cu valoarea nutritiva sau cu felul in care trebuie gatite. Culoarea cojii oului depinde de specia gainii care a binevoit sa-l faca.

5. Evita fructele de mare daca vrei sa iti cobori nivelul colesterolului

Pana si printre medici este raspandit acest mit. De fapt, fructele de mare au prea putin efect asupra colesterolului in cazul multora dintre oameni. Grasimile saturate sunt cele care cresc colesterolul din sange.

Grasimile saturate se gasesc in produsele din carne si in mancarea semipreparata. Periculoase sunt si gustarile ambalate, mancarurile prea mult prajite si chiar margarina ce contine ulei hidrogenat.

6. Evita carbohidratii daca vrei sa slabesti

Mesajul pe care il transmit adeptii dietelor sarace in calorii este ca acesti carbohidrati favorizeaza productia de insulina, care duce la kilogramele in plus. Cu alte cuvinte, mai putini carbohidrati inseamna mai putine kilograme in plus. Din pacate, e vorba doar despre un alt mit legat de nutritie.

Adevarul este ca multe dintre dietele sarace in calorii nu ofera organismului indeajuns de multi carbohidrati pentru a functiona. Din aceasta cauza, organismul va incepe sa arda carbohidratii (glicogenul) pentru a-ti furniza energia necesara.

Cand organismul arde glicogen, apa este eliminata. Scaderile mari in greutate de la inceputul unei astfel de diete sarace in calorii si fara carbohidrati nu sunt altceva decat pierderile de apa cauzate de arderea glicogenului.

7. Evita nucile pentru ca ingrasa

E adevarat ca nucile sunt dense din punct de vedere caloric. In plus, e foarte greu sa te opresti cand mananci asa ceva. Daca ai putea insa, nucile ar putea face parte din regimul tau alimentar zilnic.

Ele nu trebuie evitate, pentru ca sunt bogate in grasimi monosaturate (cele bune), care scad colesterolul. Un studiu din 2003, derulat in SUA, a aratat ca 45 de grame de nuci consumate zilnic, ca parte a unei diete saraca in grasimi saturate si colesterol, pot reduce riscul de boli de inima.

In loc sa adaugi nuci dietei tale, ai face bine sa inlocuiesti cu nuci alimentele cu un nivel mare de grasimi saturate.

8. Daca esti insarcinata, mananca pentru 2!

Cererile energetice ale organismului sunt diferite de la un individ la altul. Totusi, sfatul de a manaca pentru 2 in timpul sarcinii este doar un mit fara acoperire.

In realitate, gravida nu are nevoie decat de circa 100 de calorii in plus in primul trimestru de sarcina si de 300 in al doilea si al treilea trimestru.

O gustare inainte de culcare, constand intr-un fruct, un pahar de lapte sau de iaurt si de cativa biscuiti ar trebui sa fie suficient. Suplimentele de vitamine sunt adesea recomandate in timpul sarcinii, dar nu si bolul zilnic de inghetata.

9. Saritul peste mese te ajuta sa slabesti

Multi cred ca daca sar peste o masa insemna ca mananca mai putin si, prin urmare, vor pierde in greutate.

In realitate, odata ce ai sarit peste o masa, creierul tau va dispune "starea de urgenta", incetinindu-si metabolismul pentru a se pregati pentru timpuri grele. Vei avea tendinta sa mananci peste masura la urmatoarea masa.

Prin urmare, caloriile vor fi mai multe decat daca nu ai fi sarit peste masa. Cea mai buna abordare este sa mananci portii mici si mai dese pentru a-ti pastra zaharul din sange la un nivel rezonabil.

10. Carnea rosie este nociva sanatatii

Este adevarat ca unele studii au legat consumul de carne rosie de riscul de boli de inima, in parte din cauza continutului sau de grasimi saturate. Dar si carnea de pui poate contine la fel de multe grasimi saturate precum cea de vita sau porc.

De exemplu, o portie de muschi de vita sau porc poate avea mai putine grasimi saturate decat una de pui cu pielita. Este adevarat ca puiul si curcanul contin mai putine grasimi saturate. Dar acest lucru este adevarat doar daca sunt consumate fara pielita.

Prin urmare, nu excludeti carnea rosie din alimentatie, ci doar alegeti-o si gatiti-o adecvat.
 
MITURI IN CURELE DE SLABIRE



In jurul curelor de slabire s-a nascut o adevarata "mitologie". De unele dintre miturile de mai jos suntem convinsi ca v-ati lovit si dumneavoastra pana acum. Haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai frecvente conceptii gresite si care este adevarul.

Daca reduci foarte mult cantitatea de calorii, vei slabi mai rapid

Partial adevarat, insa numai pentru primele cateva zile sau saptamani. Oricum este o atitudine cat se poate de neproductiva. Atunci cand reduci foarte mult cantitatea de calorii, in fond iti supui organismul la infometare. Corpul tau va incerca sa isi protejeze resursele si va incetini rata metabolismului. E ca atunci cand ramai cu putini bani si nu stii cand o sa primesti altii: incepi sa cheltuiesti mai putin, ca sa iti ajunga cat mai mult timp. In plan metabolic asta se traduce prin incetinirea si apoi oprirea scaderii in greutate.


Cu cat este mai stricta dieta, cu atat va functiona mai bine

In cadrul centrului nostru de slabire si remodelare corporala Ideal Contour, in special la evaluarea corporala de la inceputul tratamentului de slabire se observa o anume mentalitate a femeilor care vor sa slabeasca: acestea doresc sa primeasca recomandari cu privire la diete dure, complicate, restrictive, ca un fel de pedeapsa pentru organismul lor. Regimurile alimentare echilibrate, normale, suportabile sunt privite in general cu suspiciune si neincredere, adica exact invers cum ar fi fost normal. Femeile aleg regimuri stricte in sensul eliminarii complete a unor grupe alimentare sau care impun consumarea numai a unor alimente (cum ar fi "celebra" cura cu ciorba de varza). Acest gen de diete sunt extrem de prost alese pentru ca priveaza organismul de o multime de nutrienti importanti si conduc rapid la plictiseala si abandonare. Asadar, stimate doamne, alegeti sa slabiti frumos si sanatos si cu rezultate durabile!


Nu trebuie sa te mai atingi de nici unul dintre alimentele preferate, care face parte din categoria celor "mai putin sanatoase"

Oameni suntem si avem placeri "interzise" si in domeniul culinar. E greu pentru cineva innebunit dupa ciocolata sa afle ca 6 luni nu mai are voie sa se atinga de acest produs. Din cand in cand puteti manca putin din alimentele preferate, fiindca acest lucru va va tine motivate si va reduce riscul ca la un moment dat sa cedati psihic si sa abandonati regimul. Moderatia este cheia pentru un regim de slabire de succes!


Daca mananci seara, te vei ingrasa

Nu conteaza atat de mult momentul cand mananci, ci mai ales cat mananci (cantitate totala de calorii) si ce consum caloric prin activitate fizica ai in fiecare zi. Este recomandat sa nu mananci foarte mult seara, fiindca urmeaza o perioada de repaus de aproximativ 8 ore, in care corpul nu are nevoie de multa energie. Insa daca mananci ceva usor seara, nu vei mai avea peste noapte acea senzatie chinuitoare de foame (si chiar daca apare, e bine sa mananci un fruct sau 1-2 biscuti dietetici).


Nu trebuie sa mananci intre mesele principale

Din contra, daca intre cele 3 mese principale ai cate o gustare usoara, iti vei mentine constanta glicemia si metabolismul activ. De asemenea, vei evita aparitia senzatiei de foame, inainte de masa urmatoare.


Grasimea e ceva rau

Este o mare greseala sa consideram grasimile alimentare ca fiind nocive pentru organism. Excesul de grasimi este nociv. Toti avem nevoie in alimentatie de o anumita cantitate de lipide, fiindca o mare parte din structurile organsimului sunt formate din grasimi. In plus, prezenta grasimilor in mancare o face mai gustoasa si mai satioasa. Anumite grasimi, cum ar fi acizii grasi omega-3 ce se gasesc in peste si scoici sunt absolut necesare pentru buna functionare a organismului.


Daca sari peste mese, vei slabi mai eficient

Din contra, daca sari pese mese, e posibil chiar sa te ingrasi! O sa ti se faca foarte foame si o sa uiti de nevoia de a da kilograme jos. Foamea este o senzatie prea puternica pentru a putea fi controlata, pentru ca alimentatia este un instinct primar. Ganditi-va cum va comportati cand "muriti de foame"? uitati de orice regim de slabire si mancati pe saturate, de obicei alimente din categoria celor "interzise". Iata de ce este foarte important sa nu sariti peste mese, in special peste micul dejun, cel care va da energie dupa multe ore in care nu ati mancat nimic.


Lactatele nu ar trebui incluse in regimurile de slabire

Exista tot felul de teorii, ba chiar au si fost scrise carti pe aceasta tema. In realitate, produsele lactate trebuie sa existe in dieta oricui, indiferent daca tine sau nu cura de slabire. Toti avem nevoie de calciu, dar mai ales copii, femeile si sportivii. Alegeti laptele si produsele lactate din variatea "degresate", adica cu procent redus de grasime.


Daca bei multa apa o sa slabesti mai usor

Apa este un element cheie pentru un stil de viata sanatos si trebuie sa beti suficient. Singura cale prin care eventual ati putea sa mai slabiti consumand apa, este prin inlocuirea sucurilor care contin mult zahar, cu apa plata sau minerala.


Daca merg la un salon de slabire nu mai trebuie sa tin regim

Sedintele de impachetari, electrostimulare sau masaj anticelulitic din saloane te ajuta sa-ti remodelezi corpul armonios si sa pierzi centimetrii exact in locurile unde ai nevoie. Ele pot trata cu succes efectele unei alimentatii nepotrivite (celulita, acumulari de grasime, etc), insa nu si cauzele in sine. Ele tin numai de tine si de felul in care mananci. Daca vei continua cu o dieta bogata in calorii, nici un tratament din nici un salon nu-ti poate oferi maximul de rezultate dorite!
 
Pentru a avea o dietă echilibrată, nu doar alimentele contează, ci şi modul în care le combini. Iată trei alegeri neinsiprate.

Ouă şi carne

Nu trebuie să combinăm două grupe de alimente bogate în proteine. Aşadar, interzis la combinaţii precum nuci şi carne, ouă şi carne, brânză şi nuci, brânză şi ouă, carne şi lapte, ouă şi lapte, nuci şi lapte. Stomacul are mai mult de lucru pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp şi tip de digestie.

Fructe şi lapte

Nu trebuie să combinăm fructe şi legume acide (portocale, lămâi, ananas, roşii) cu alimente bogate în proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci). Fructele acide împiedică digestia proteică şi determină putrefacţie a alimentelor nedigerate.

Carne şi cartofi

Este de evitat combinarea alimentelor bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimentele pline de carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci).
 
Ceaiuri de slabit – ce alegi in cura de slabire.




Ceaiul de slabit este un aliat de incredere in lupta cu kilogramele in plus.

Incearca un ceai de slabit eficient, simplu de preparat si la indemana oricui, pentru o actiune benefica asupra intregului organism. Daca ati fost victima incertitudinii cu privire la reusita curelor de slabire folosind un astfel de ceai, atunci e timpul sa punem la punct cateva lucruri esentiale despre reusita ceaiurilor de slabit, care sunt cele mai folosite marci de ceai, precum si indicatiile sau contraindicatiile care vin odata cu aceasta cura de slabire.

Ce ceai alegi atunci cand vrei sa urmezi o cura de slabire?

Ca orice dieta sau cura de slabire , si cea bazata pe ceaiuri are avantaje si dezavantaje. Pe langa beneficiile evidente de hidratare a organismului, reducere riscurilor aparitiei bolilor respiratorii si cardiace, prevenirea formarii cheagurilor de sange si actiunea energizanta la nivelul intregului organism, unele ceaiuri pot cauza stari de oboseala, agitatie si insomnie.

Pentru a inlatura aceste dezavantaje este bine sa alegeti ceaiuri de slabit naturale, din plante. In aceasta categorie intra ceaiul de urzica, ceaiul verde, ceaiul din frunze de dud sau nuc, ceaiul chinezesc sau antiadipos.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolva grasimile si stopeaza absorbtia acizilor grasi. Preparati o infuzie dintr-un litru de apa si o lingura de ceai verde si consumati zilnic o jumatate de litru, timp de o luna.

Ceaiul de urzica este indicat in cura de slabire deoarece are un continut bogat de vitamine si calciu. Acest ceai creste imunitatea, taie pofta de mancare prin reglarea glicemiei, previne infectiile urinare si previne retentia de apa. Pentru a ajunge la rezultatele dorite este bine sa consumati aproximativ un litru de ceai de urzica pe zi (de preferat dimineata si dupa masa de pranz). Urmand acesta terapie naturista, veti reusi sa dati jos mai mult de 5 kg intr-o luna.

Ceaiul de papadie este un puternic diuretic si detoxifiant, un bun tonic, care ajuta la echilibrarea functiei ficatului, reducand colesterolul.

Ceai din frunze de dud este o alta solutie pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de frunze de dud si 250 de ml de apa clocotita.

Ceaiul din frunze de nuc contine vitamina C, calciu si minerale. Pentru o cura de slabire eficienta, preparati ceaiul folosind o lingura de frunze de nuc la 250 de ml de apa. Nu se consuma mai mult de 4 lingurite pe zi, deoarece in cantitati mari poate deveni toxic.

Ceaiul de menta ajuta la reglarea digestiei stimuland secretia bilei. Este indicat a se consuma cu moderatie pentru a nu ingreuna traficul intestinal (constipa).

Piata ceaiurilor de slabit este in continua crestere, motiv pentru care probabil auzi de unul nou la fiecare saptamana. Ultimul pus sub lumina reflectoarelor este Zein, cel folosit de Catalin Botezatu in cura ce l-a lasat mai usor cu 9 kg.

Ceaiul Zein

Ceaiul Zein ajuta la digestie, pastreaza stomacul activ, elimina continutul toxinelor si gazelor, reducand eficient greutatea corporala, dar pastrand masa musculara. Imbunatateste textura si aspectul pielii, regleaza nivelul colesterolului, al trigliceridelor si scade nivelul glucozei din sange.

Zein este eficient in corectarea constipatiei si normalizarea tranzitului intestinal fara iritrea colonului. Cel mai important rol al plantelor din componenta ceaiului este acela de a slabi sigur si fara efecte secundare.

In cura de slabire se recomanda consumul lichidelor si reducerea consumului de alcool. Pentru reglarea metabolismului si detoxifierea organismului se recomanda consumarea ceaiului Zein timp de minim 6 luni. Pentru obtinerea celor mai bune efecte de slabire si reglarea metabolismului se recomanda folosirea ceaiului Zein impreuna cu capsulele Zein pentru slabit.

La inceperea curei de detoxifiere, timp de 1 saptamana, 2, pana la curatarea organismului de toxine, apar scaune neregulate. Dupa acest interval, frecventa scaunelor este una normala, tranzitul intestinal fiind regulat.

Continut: musetel, fenicul, floare de violeta, petale de trandafir, roinita rubarbura.

Mod de preparare: Se adauga o lingura medie de ceai in 150 ml de apa fiarta. Se lasa timp de 5 minute si se strecoara infuzia. Doza zilnica recomandata este de 2 cesti pe zi, inainte de micul dejun si seara inainte de culcare.

Ceai antiadipos Sanye

Produsul preparat din ceai verde, frunze de lotus, nalba si alte plante elimina grasimea, accelereaza metabolismul, reduce procentul de zahar si grasimi din sange si micsoreaza tensiunea. Administrarea pe termen lung nu prezinta pericol de toxicitate sau efecte secundare. Daca este utilizat mai des poate preveni constipatia

Mod de preparare: lasati un pliculet de ceai la infuzat in apa fiebinte timp de 3,5 minute apoi beti-l.

Observatii: unele persoane pot avea deranjamente intenstinale in primele zile de folosire a ceaiului, lucru ce se traduce prin actionarea in eliminarea grasimilor.

Dupa consumarea ceaiului, va veti simti mai proaspat si mai energic, iar ceaiul va poate ajuta sa pierdeti in greutate 3,4 kg lunar.

Ginseng Anti Adipose Tea

Adjuvant in metabolismul lipidic, ceaiul antiadipos cu ginseng arde grasimile, determina scaderea greutatii corporale si amelioreaza efectele celulitei. Stimuleaza digestia, are efect anti-aterosclerotic si de imbunatatire a circulatiei la nivelul tuturor vaselor.

Fiind bine tolerat gastric, ceaiul este un adjuvant pentru digestie. Produsul este un veritabil antioxidant si tonic general al organismului, detoxifica organismul de rezidurile metabolice, ajuta la neutralizarea alcoolului consumat in exces, ajuta tranzitul intestinal, imbunatateste vederea, are efect antistres si este stimulator al imunitatii organismului.

Ceai pentru slabit de la ARP Farma

Ceaiul pentru slabit de la ARP Farma intervine in metabolismul lipidelor, stimuland arderea grasimilor si determina cresterea motilitatii colonului si evacuarea mai rapida. Actioneaza asupra epiteliului renal, marind capacitatea de urina eliminata. Produsul poate fi folosit si de catre diabetici, avand indulcitor natural vegetal si este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca fara sa faca prea multa miscare.

Ingrediente: extract de senna(27%), Chrysanthemum Sinense (26%), frunse de bambus (24%), radacini de lemn dulce (23%).

Mod de preparare: Infuzeaza timp de 3,5 minute un pliculet in 500 ml apa clocotita si administreaza 4,5 cani pe zi.

Ceai pentru slabit "Sheng Fu"

Ceaiul pentru slabit Sheng Fu elimina toxinele, grabeste procesul de ardere a grasimilor, imbunatateste circulatia sangvina si limfatica.

Compozitie: frunze de lotus, sminte de casina, dragonul negru, Ceaiul Corvitalie Latifolie, Prizoma Alismatic, coaja de portocala.

Mod de actiune: Se consuma 2,4 cani pe zi sub forma de 1,2 pliculete la o cana de apa fiarta.
Ceai de slabit "Talia 1" de la Belin

Compozitie: fructe (mere, macese) si plante uscate cu frunze de siminichie si hibiscus

Ceai pentru slabit "Talia 2" de Belin

Compozitie: fructe (mere, macese) si plante uscate cu frunze de siminichie sic ea verde

Ceai pentru slabit "Figura 2 perfect" de la Celmar

Compozitie: ceai verde, menta, hibiscus, ceai negru si mar

Alege-l pe cel potrivit pentru tine, in functie de sfaturile de mai sus. Nu uita sa ceri recomandarile unui nutritionist, pentru ca aceasta cura de slabire cu ceai sa nu iti creeze niciun discomfort. La cat mai multe ceaiuri si mai putine kilograme!



http://www.intrefete.ro/sanatate/dieta/ceaiuri-de-slabit-ce-alegi-in-cura-de-slabire-7788898
 
Back
Top