• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DISCUTII DESPRE BIBLIE

A.Mot said:
Gogu said:
Amot, intrebare intrebatoare.
Daca biserica ar trebui construita la fel cum scrie in vechiul testament, nu cumva ar trebui construita la fel ca templul lui Solomon?
Daca imi aduc bine aminte de ce mai scrie prin biblie, nenea asta, Solomon, a pus poporul sa munceasca cativa ani buni, cu costuri enorme ca sa construiasca un templu la fel de mare cam cat... o garsoniera confort 1. Mishto, nu?
Citeste cu atentie Biblia Ortodoxa,Iesirea,cap. 26 si cap. 27 si ai sa vezi cum trebuie facut Cortul Adunarii si deci aceleasi dimensiuni trebuie sa aiba Biserica Crestin-Ortodoxa,Altarul jertfelor si Imprejmuirea Cortului Adunarii.
Dimensiunile Cortului Adunarii sunt mici dar Imprejmuirea Cortului Adunarii si deci curtea este mare avand dimensiunile de 48 metri lungime si de 24 de metri latime.In Cortul Adunarii numai cei care sunt desemnati de Marele Preot pot intra..........
Oare acolo nu era vorba de evrei?
Nu este vorba de templele iudaice, in nici un caz de biserica ortodoxa? :D

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Daca biserica ar trebui construita la fel cum scrie in vechiul testament, nu cumva ar trebui construita la fel ca templul lui Solomon?
Daca imi aduc bine aminte de ce mai scrie prin biblie, nenea asta, Solomon, a pus poporul sa munceasca cativa ani buni, cu costuri enorme ca sa construiasca un templu la fel de mare cam cat... o garsoniera confort 1. Mishto, nu?
Citeste cu atentie Biblia Ortodoxa,Iesirea,cap. 26 si cap. 27 si ai sa vezi cum trebuie facut Cortul Adunarii si deci aceleasi dimensiuni trebuie sa aiba Biserica Crestin-Ortodoxa,Altarul jertfelor si Imprejmuirea Cortului Adunarii.
Dimensiunile Cortului Adunarii sunt mici dar Imprejmuirea Cortului Adunarii si deci curtea este mare avand dimensiunile de 48 metri lungime si de 24 de metri latime.In Cortul Adunarii numai cei care sunt desemnati de Marele Preot pot intra..........
Exista un singur DUMNEZEU si ceea ce i-a spus Poporului Evreu este valabil si pentru toti oamenii indiferent de ce etnie sunt.

A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Exista un singur DUMNEZEU si ceea ce i-a spus Poporului Evreu este valabil si pentru toti oamenii indiferent de ce etnie sunt.
Atunci eu zic sa fugim repede sa ne taiem imprejur, altfel nu suntem placuti domnului.

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Atunci eu zic sa fugim repede sa ne taiem imprejur, altfel nu suntem placuti domnului.
Cine se taie imprejur va fi ca evreii dar acest fapt nu este de-ajuns daca acela care se taie imprejur nu respecta Poruncile lui DUMNEZEU si nu crede in Domnul Iisus Hristos si cine respecta Poruncile lui DUMNEZEU si crede in Domnul Iisus Hristos atunci nu mai este nevoie sa fie taiat imprejur.

Of , Gogule,of , nu zicea Ioan ca Isus nu a fost evreu ci "fiu al Daciei "? Sau am inteles eu ca cucu-n gura?

Gogu said:
Evrei, isus...
Chiar nu se vede nimic?
Spune tu ce vezi.........

anuk said:
Of , Gogule,of , nu zicea Ioan ca Isus nu a fost evreu ci "fiu al Daciei "? Sau am inteles eu ca cucu-n gura?
Ioan Suciu vinde carti ratacitoare...........

Uf, mai Amot mai...
Ovreii se belesc la preputz, da' nu cred in isus.
Oare ei vor fi mantuiti? Ca doar sunt poporul sfant.
Apropo, stau sa ma intreb, isus ca evreu, bag seama ca s-o fi belit si el la preputz. Da' atunci cand s-a inaltat la cer, preputzul s-o fi inaltat si el?

Cat despre cartile vandute de Ioan sau de altii, de ce ar fi acestea mai ratacitoare decat biblia? Sau decat Upanisadele, Coranul, Pagini Aurii sau mai stiu eu care?
Fiecare le citeste si intelege cate ceva. Pana si din biblie, 2 oameni inteleg lucruri diferite. Cine suntem noi care sa judecam?
Parca lui isus i se atribuie chestia "primul fara de pacat sa ridice piatra". Tu, ca unul care crede in isus (impresia asta mi-ai lasat-o, sa ma corectezi daca aberez), nu ai nici un pacat, daca ridici piatra si lovesti in munca lui Ioan?
Cu ce este diferita credinta ta de cea a lui Ioan? Prin faptul ca aveti viziuni diferite asupra sacrului? Oare sacrul acesta nu poate fi "vazut" de 2 oameni diferiti in feluri diferita, astfel incat fiecare sa aibe dreptate? Stii povestea cu orbii si cu elefantul?
De aici de la mine de la calculator, vad ca tu ai credinta ca niste povesti evreiesti sunt adevarul. E optiunea ta si nu-ti contest dreptul de a crede in asta.
Ioan are credinta ca povestea spusa de el este adevarata. La fel, este optiunea lui si eu nu-i contest dreptul de a crede in ea.
Eu nu prea am credinte daca nu sunt demonstrate macar de logica. Este optiunea mea.
Pe mine nu ma deranjeaza credinta ta, nu ma deranjeaza credinta lui Ioan. Pe tine de ce te-ar deranja?
Nu avem destul loc sub soare, fiecare cu credintele lui? Eu zic ca avem.

Gogu said:
Uf, mai Amot mai...
Ovreii se belesc la preputz, da' nu cred in isus.
Oare ei vor fi mantuiti? Ca doar sunt poporul sfant.
Apropo, stau sa ma intreb, isus ca evreu, bag seama ca s-o fi belit si el la preputz. Da' atunci cand s-a inaltat la cer, preputzul s-o fi inaltat si el?

Cat despre cartile vandute de Ioan sau de altii, de ce ar fi acestea mai ratacitoare decat biblia? Sau decat Upanisadele, Coranul, Pagini Aurii sau mai stiu eu care?
Fiecare le citeste si intelege cate ceva. Pana si din biblie, 2 oameni inteleg lucruri diferite. Cine suntem noi care sa judecam?
Parca lui isus i se atribuie chestia "primul fara de pacat sa ridice piatra". Tu, ca unul care crede in isus (impresia asta mi-ai lasat-o, sa ma corectezi daca aberez), nu ai nici un pacat, daca ridici piatra si lovesti in munca lui Ioan?
Cu ce este diferita credinta ta de cea a lui Ioan? Prin faptul ca aveti viziuni diferite asupra sacrului? Oare sacrul acesta nu poate fi "vazut" de 2 oameni diferiti in feluri diferita, astfel incat fiecare sa aibe dreptate? Stii povestea cu orbii si cu elefantul?
De aici de la mine de la calculator, vad ca tu ai credinta ca niste povesti evreiesti sunt adevarul. E optiunea ta si nu-ti contest dreptul de a crede in asta.
Ioan are credinta ca povestea spusa de el este adevarata. La fel, este optiunea lui si eu nu-i contest dreptul de a crede in ea.
Eu nu prea am credinte daca nu sunt demonstrate macar de logica. Este optiunea mea.
Pe mine nu ma deranjeaza credinta ta, nu ma deranjeaza credinta lui Ioan. Pe tine de ce te-ar deranja?
Nu avem destul loc sub soare, fiecare cu credintele lui? Eu zic ca avem.
Fiecare cu credinta lui dupa voia lui DUMNEZEU.Ioan Suciu se crede crestin dar nu este si nu este nimeni crestin caci a fi crestin trebuie sa crezi in Domnul Iisus Hristos.Pe mine nu ma deranjeaza credinta lui Ioan Suciu dar vezi bine ca daca el nu raspunde la intrebarile mele atunci el,Ioan Suciu este un fariseu.Eu nu sunt credincios si nu fac altceva decat sa spun ce spune Biblia Ortodoxa dar iata ca sunt multi care zic ca ei cred in Domnul Iisus Hristos dar nu sunt in stare sa se hraneasca si sa se imbrace si sa se vindece fara bani daramite sa mai hraneasca si sa imbrace si sa vindece asa cum a facut toate acestea Domnul Iisus Hristos.
Eu nu judec pe nimeni dar va spun ce spune Biblia Ortodoxa care consider ca este Adevarata 99,99 %.........Am citit multe scripturi dar niciuna nu este precum Biblia Ortodoxa care este logica si nu ca celelalte ca niste basme mitologice.......DUMNEZEU este unul singur chiar daca credintele sunt diferite............Care scriptura privind facerea Universului crezi tu ca este Adevarata?

A.Mot said:
Care scriptura privind facerea Universului crezi tu ca este Adevarata?
Nici una?!
Nici macar 1 singura scriptura (daca prin scriptura intelegem o scriere pe care se bazeaza vreuna din religii) nu vine cu niste explicatii (privind originea) care sa nu intre in contradictie cu bruma de stiinta pe care omenirea a acumulat-o.
In plus, desi tu sustii contrariul, biblia (ortodoxa sau nu) este plina de neadevaruri si contradictii.
Ca o curiozitate, ai citit de prin opera lui Voltaire (partea in care pune in discutii religia)?

Gogu said:
A.Mot said:
Care scriptura privind facerea Universului crezi tu ca este Adevarata?
Nici una?!
Nici macar 1 singura scriptura (daca prin scriptura intelegem o scriere pe care se bazeaza vreuna din religii) nu vine cu niste explicatii (privind originea) care sa nu intre in contradictie cu bruma de stiinta pe care omenirea a acumulat-o.
In plus, desi tu sustii contrariul, biblia (ortodoxa sau nu) este plina de neadevaruri si contradictii.
Ca o curiozitate, ai citit de prin opera lui Voltaire (partea in care pune in discutii religia)?
Voltaire credea ca exista DUMNEZEU dar critica religiile.......Stia Voltaire cine este si cum arata DUMNEZEU?Stia Voltaire cum arata SUFLETUL lui DUMNEZEU si cum arata Sufletul omului?Daca Voltaire ar fi stiut cum arata Sufletul omului atunci ar fi stiut cum arata SUFLETUL lui DUMNEZEU si despre Sufletul omului se vorbeste foarte clar in Biblia Ortodoxa.Nicio scriptura nu vorbeste clar despre Sufletul omului asa cum vorbeste Biblia Ortodoxa care este Adevarata 99,99 %.

=)) spui ca biblia este adevarata 99,99%
Tu precizezi si ca "biblia ortodoxa" desi nu cred ca este cazul, aceasta fiind identica cu celelalte biblii.
Totusi, un lucru mi se pare surprinzator. Nu ai pomenit nimic de varianta bibliei ortodoxe pe care tu o consideri adevarata.
Am avut curiozitatea odata sa compar o versiune relativ moderna (era tiparitura din 1994) cu o versiune tiparita in prima jumatate a secolului XIX. Si daca iti pui intrebarea, da, am invatat alfabetul chirilic pentru a putea face asta. Diferentele sunt notabile.
La fel, am un cunoscut foarte bun ce a comparat Biblia de la Bucuresti cu o versiune moderna. Diferente deosebite.
Si tu vii si spui ca biblia ortodoxa este adevarata 99,99%
No shit!

Cat despre reactia pe care ai avut-o in legatura cu Voltaire, imi dau seama ca nu ai citit deloc din el, eventual ai frunzarit vreun articol ce trata opera lui Voltaire. Poate ca totusi... dar mai bine lasa.

Gogu said:
=)) spui ca biblia este adevarata 99,99%
Tu precizezi si ca "biblia ortodoxa" desi nu cred ca este cazul, aceasta fiind identica cu celelalte biblii.
Totusi, un lucru mi se pare surprinzator. Nu ai pomenit nimic de varianta bibliei ortodoxe pe care tu o consideri adevarata.
Am avut curiozitatea odata sa compar o versiune relativ moderna (era tiparitura din 1994) cu o versiune tiparita in prima jumatate a secolului XIX. Si daca iti pui intrebarea, da, am invatat alfabetul chirilic pentru a putea face asta. Diferentele sunt notabile.
La fel, am un cunoscut foarte bun ce a comparat Biblia de la Bucuresti cu o versiune moderna. Diferente deosebite.
Si tu vii si spui ca biblia ortodoxa este adevarata 99,99%
No shit!

Cat despre reactia pe care ai avut-o in legatura cu Voltaire, imi dau seama ca nu ai citit deloc din el, eventual ai frunzarit vreun articol ce trata opera lui Voltaire. Poate ca totusi... dar mai bine lasa.
Eu citesc Biblia tiparita de Ed. Institutului Bbiblic si Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane-Bucuresti-1994 si de aceea spun ca citesc Biblia Ortodoxa caci din pacate este si biblie protestanta si yehovista si adventista care nu dau toate cartile din VT si au si traducerile altfel.......Care sunt deosebirile intre alte editii (romanesti) si cea din 1994 specificata de mine?Da exemple!
Eu zic ca sunt cateva neadevaruri in special in Apocalipsa lui Ioan din Biblia Ortodoxa.....
Cand am vazut ce filozofii debiteaza Voltaire (nu am mai citit aceste filozofii ale lui) mi-am dat seama ca nu stie ce spune si sper ca l-a iertat DUMNEZEU pentru vorbele lui eretice.
Ce-nseamna "no shit"?Vezi asta e cusurul tau.....esti violent si n-ai maniera......Sssssssst!
=))

Am cunoscut un preot,profesor universitar, care, in ultimii ani ai vietii, a incercat sa traduca biblia din scrieri foarte vechi , din ebraica sau limbile alea vechi, nu mai stiu care. Amici de-ai mei povestesc cum s-a consumat stand nopti intregi sa traduca ,sa gaseasca termenul exact pt un cuvant sau o fraza. La urma urmei ,biblia, poate fi citita din scoarta in scoarta, fara vreun efect, sau o singura fraza poate schimba viata unui om. Oricum ar fi tradusa sau rastalmacita, ideile principale, cele de principiu sunt cam aceleasi.
Spre ex, daca pe mine ma ajuta o carte budista sau admir viata unuia ca Mahatma Gandhi ,nu inseamna ca sunt eretica si buna de bagat la cazan.

Angela74 said:
Am cunoscut un preot,profesor universitar, care, in ultimii ani ai vietii, a incercat sa traduca biblia din scrieri foarte vechi , din ebraica sau limbile alea vechi, nu mai stiu care. Amici de-ai mei povestesc cum s-a consumat stand nopti intregi sa traduca ,sa gaseasca termenul exact pt un cuvant sau o fraza. La urma urmei ,biblia, poate fi citita din scoarta in scoarta, fara vreun efect, sau o singura fraza poate schimba viata unui om. Oricum ar fi tradusa sau rastalmacita, ideile principale, cele de principiu sunt cam aceleasi.
Spre ex, daca pe mine ma ajuta o carte budista sau admir viata unuia ca Mahatma Gandhi ,nu inseamna ca sunt eretica si buna de bagat la cazan.
Daca nu iti este dat de la DUMNEZEU sa intelegi Cuvantul Lui spus prin Proorocii din Vechiul Testament si prin Domnul Iisus Hristos sau daca inainte de a citi Biblia Ortodoxa nu ti se reveleaza de catre DUMNEZEU anumite Adevaruri atunci nu vei putea vedea care scriptura spune Adevarul.Ce anume scrie intr-o carte budista care pe tine te-a ajutat si cum anume te-a ajutat?

Scuza-ma ,daca ai fi profesor, la examen ar pica toti pe capete, fara drept de apel. De felul meu, ma cam deranjeaza interogatoriile. Iar fundamentalismul a creat peste tot in lume doar daune.
Si mai cred ceva, e convingerea mea, Dumnezeu nu te intreaba pe cati ai ajutat sa gaseasca calea cea buna, dar pe cati ai impiedicat sa se apropie de ea. E o mica diferenta. Inteligenta iubirii e mai sublima si mai fructuoasa decat amenintarile cu focul iadului.

Back