• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Dumnezeu exista?

Ioan,
Abia astept sa vad dovezile.
Despre evanghelia tainica, in momentul in care o sa am ocazia, o s-o citesc :)

GOGU,
Trebuie să te rog să mă ierţi, nu am încă timp pentru un răspuns complet şi complex la provocarea ta, în legătură cu dovezile existenţei lui Dumnezeu.
Vreau, totuşi, să-ţi scriu ceva. Eu, unul, ştiu despre existenţa lui Dumnezeu, la fel ca şi tine, din famile, mai apoi, din biserică şi din Sfintele Scripturi.
La aceste, aşa numite poveşti şi povestiri despre Dumnezeu, se adaugă o experienţă proprie, experienţa subsemnatului.
Iată, acum, pe această pagină, mărturisesc că eu l-am întâlnit, în viaţa mea, pe Satan, deci, acesta există. Asta înseamnă, şi ar fi destulă dovadă că şi Dumnezeu există!
Dar, tot eu, pot mărturisi că L-am întâlnit şi pe Dumnezeu, pe Cel pe care eu îl numesc LER, şi care este Tatăl lui Iisus Hristos. Scriu aceasta înspre buna identificare a adevăratului Dumnezeu. Deci, L-am întâlnit pe El şi L-am întâlnit şi pe Iisus Hristos şi pe Sfânta Maria. Deci, dacă L-am întâlnit personal pe Dumnezeu, înseamnă că pot pune şi mărturie că El există!
Sunt mărturisirile mele demne de crezare? Da, eu aşa cred. De altfel, în felul acesta sunt şi cuvintele Noului Testament, demne de crezare. Căci şi acestea au fost scrise ca urmare a unor revelaţii personale, divine. Doar că, în Noul Testament nu avem de-a face cu ORIGINALUL, ci cu însemnări povestite şi scrise la mai mulţi ani de la scrierea originalului, mult după moartea autorilor. Mai avem de-a face şi cu traduceri ale unor OAMENI. Mai avem de-a face şi cu interesele bisericii... Şi nu uita şi că să greşeşti este omenesc!
Eu, încă mai trăiesc, şi atât timp cât încă mai trăiesc, voi vorbi ceea ce Dumnezeu are să-mi vorbească şi să-mi ceară să vorbesc mai departe. Egal dacă eu contrazic sau nu Biblia. Eu pot contrazice Biblia, care nu este decât o carte, chiar dacă această carte este sfântă.
Important pentru zilele noastre, este că eu vorbesc un Cuvânt VIU, care vine chiar acuma, direct de la Dumnezeu. După ce voi muri, se va putea modifica şi ceea ce eu, acum, sunt în stare să spun sau să scriu. Deocamdată trăiesc şi spun aşa cum îL ştiu, şi cu cea mai curată credinţă de care sunt în stare, Cuvântul lui Dumnezeu.
Deci, dragă Gogu, în acest moment, eu depun acum, şi pe paginile PREMONIŢIILOR, MĂRTURIE că DUMNEZEU EXISTĂ!
Cine poate demonstra că eu spun contrarul adevărului?
Biblia, chiar în rugăciunea Tatăl nostru, comite eroarea de-a înălţa ruga celui care
"NE DUCE ÎN ISPITĂ!"
Dă-mi voie să te întreb pe tine, oare cine este ispititorul, cel care îndeamnă pe oameni la rău, domnul minciunii şi cel care îi duce pe oameni în ispita păcatului??? Cine este ISPITITORUL??? Oare, trebuie să ne rugăm DOMNULUI ACESTUIA, AL ISPITIRILOR, ADICĂ LUI SATAN???
De ce să nu ne rugăm adevăratului Dumnezeu
SĂ NU NE LASE SĂ CĂDEM ÎN ISPITĂ???
Am dreptate? Ştiu că îmi vei spune că, cel puţin aici, AM

Aş dori să mai adaug ceva.
Eu sunt de convingerea că Noul Testament este, cu adevărat, Cuvântul lui Dumnezeu. Deci, este o carte sfântă. Numai că, chiar şi în textul ei se găsesc câteva erori, egal de unde sau cu ce interese au fost făcute, chiar dacă au fost făcute cu ştiinţă sau cu neştiinţă, sunt, oricum, erori.
Cât despre Vechiul Testament, acolo, pe lângă Cuvântul lui Dumnezeu Cel Adevărat, sunt mai multe erori, fiind înserat chiar şi Cuvântul lui Satan sau despre Satan. Este de înţeles, de altfel, pentru că această carte este o culegere de texte, chiar şi de legende, provenind din mai multe izvoare, din mai mulţi autori, nefiind ceva unitar. Şi-apoi, dacă până şi Numele lui Dumnezeu este o eroare, ce să mai poţi crede mai departe???
Deci, Vechiul Testament ESTE DOAR PARŢIAL CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU!

Ioan,
Marturia ta, chiar facuta cu buna credinta, nu o pot numi dovada palpabila.
Eu astept chestii ce pot fi masurate si pot fi "simtite" de catre oricine.
Crezi ca putem gasi asa ceva?

PS odata, de mult, dupa o saptamana in care dormisem cam 2 ore, am vazut fantome si varcolaci in jurul meu. Erau reale sau doar plasmuri ale creierului meu nedormit?

GOGU,
Mărturii "palpabile" caută lumea asta de mii de ani. Odată, în cursul ei, au existat. Au rămas doar amintiri, cum sunt şi legendele şi poveştile cu Împăratul Ler.
Altfel, doar acum două mii de ani a exitat o dovadă. Exte viaţa, existenţa şi moartea lui Iisus.
Pe aceasta ne bazăm, noi, cei de astăzi, care credem în existenţa UNUI Dumnezeu.
Nu cred că putem, noi, oamenii simpli, găsi alte documente decât scrierile Noului Testament şi ale Vechiului Testament. Desigur, aici se adaugă şi existenţa Evangheliei tainice...
Mai mult, poate veni doar de la ştiinţa modernă, eu sper foarte mult de la ruşi şi japonezi, unde cercetarea încă este foarte serioasă.
Mă refer aici în special la cercetările în legătură cu efectul Cuvântului asupra materiei (experienţe cu apa şi transferul de viaţă dintr-o formă de viaţă în alta la comanda cuvântului doar "GÂNDIT", experienţele cu sunetul clopotului şi al rugăciunii, minunile actuale şi vindecările instantanee.
Existenţa Cuvântului şi efectul lui asupra materiei este deja dovedită de ruşi şi japonezi. Asta înseamnă că, la începutul lumii, un astfel de "CUVÂNT" ar fi putut crea universul.
Deci, un Dumnezeu există!
În cercetarea actuală, după ştiinţa mea, se pune doar problema dacă ACEST DUMNEZEU este sau nu LER?

Ioan,
Existenta lui isus, avand in vedere ca nu exista nici o dovada palpabila in acest sens, nu este o dovada. Este doar un alt mit/teorie, pe baza careia nu-ti poti argumenta existenta unui alt mit/teorii.

Să schimbăm putin tonalitatea:
Un tânăr, care deseori batjocorea Biserica şi credinţa creştină, a venit la un preot şi l-a întrebat în zeflemea:
- Aţi putea să-mi spuneţi cât de greu este un păcat? Are cumva 10-15-20 kg? Vă întreb, căci eu fac mereu păcate, dar nu simt nicio greutate...
Preotul l-a privit şi apoi i-a răspuns tot printr-o întrebare:
- Dacă pui o greutate de 100 kg peste un mort, spune-mi, va simţi el ceva?
- Nimic, bineînţeles, pentru că e mort, a răspuns batjocoritorul.
- Tot aşa nici tu nu simţi nimic pentru că sufleteşte eşti mort.
Tânărul nu s-a aşteptat la o asemene replică înţeleaptă, care l-a pus pe gânduri. Din acel moment conştiinţa sa a început să lucreze, să mediteze.
Oare noi simţim greutatea păcatelor?

Ioan,
Dupa cum iti spuneam, conform doctrinei crestine, eu nu am decat jumatate de pacat, asa ca.... :P

In alta ordine de idei, dupa parerea mea, nu dumnezeu ne-a creat pe noi, ci noi l-am creat pe dumnezeu. Ca si pe satana, de altfel, si pe toata pleiada de sfinti, ingeri, si tot asa.
Daca vrei, putem discuta despre asta, cu mituri si evolutia miturilor.
Insa o carte buna de citit este cartea lui Eliade, istoria credintelor si ideilor religioase. Poate fi gasita pentru download pe net ;)

DA MAI DEPARTE...

Mesajul cerurilor pentru oamenii din toate culturile.

Cu toate ca Dumnezeu a vorbit in toate epocile prin gura profetilor si a comunicat cu oamenii pentru a-i instrui, a-i pune in garda, a-i consola si a-i conduce, fiind, astfel, impreuna cu copii Sai, multi oameni nu mai au, astazi, un contact cu Dumnezeul care vorbeste; contactul cu Dumnezeu nu mai are aproape nici un loc in viata si gandirea materialista, orientata spre lume.

Insa, Dumnezeu, Tatal nostru etern si Christos, Mantuitorul tuturor oamenilor si a tuturor sufletelor, ne vorbeste, de peste 35 de ani, printr-un mistic german contemporan, Gabriele din Wurzburg.

Mesajele lui Dumnezeu din zilele de astazi cuprind cunostinte despre crearea lumii si despre viitorul omenirii; ele ne invata drumul Predicii de pe Munte, Drumul Interior spre Dumnezeu, pe care, raportandu-se zilnic la semeni, fiecare se poate autorecunoaste si isi poate invinge greselile.

Tot mai multi oameni simt maretia mesajului transmis – ca, de exemplu, in doua mari revelatii ale lui Christos:
„Eu sunt Christos, Fiul Dumnezeului Viu. Cuvantul Meu sfant, Cuvantul Cerului se revarsa prin gura profetica. Eu, Christos nu ma mai aflu in vesmant pamantesc, deci in carne. De aceea nu mai vorbesc cu vocea oamenilor- Eu nu mai am limbajul lor. Astfel, Mi-am luat un om, l-am pregatit pentru Cuvantul Meu de lumina, astfel ca el sa poata auzi vocea Mea si sa v-o redea in limba sa materna.“

„O, recunoasteti si simtiti in inimile voastre: Eu nu va conduc catre nici un om. Eu nu va conduc catre instrumentul Meu, catre profeta Mea – Eu va conduc in interiorul vostru, la Mine, la Christosul lui Dumnezeu, la nucleul sufletului vostru, la Viata care Eu Sunt.

Ioan,
ce zici de acest text?

Si iar ajungem la
WP_000079_zps4bf2348a.jpg

Old DG,
Am urmărit căteva episoade pe TV Gabrielei. Fraţii ei se numesc creştini noi. Speram să găsesc o întărire pentru ideile mele, să nu fiu singur. Am căutat date despre Numele lui Dumnezeu, despre Împărăţia lui Dumnezeu, despre faptul că Iisus este deja, chiar acum, pe Pământ, despre Unirea bisericilor, despre desfinţarea bisericii catolice, despre legile lui Dumnezeu, despre Atlantida, despre familia lui iisus... totul în zadar, nimic din toate acestea. Am fost foarte dezamăgit.
Acum, mai înainte de a scrie aceste cuvinte, am întrebat-o pe Sf. Maria despre Gabriele. Răspunsul Ei a fost: "NU, Gabriele nu este purtătoarea de cuvânt a lui Dumnezeu..." M-aş fi şi mirat să fie altceva, cred mai degrabă că Gabriele este doar un post de televiziune, fără bază reală, profetică.
Desigur, şi ea poate spune acelaşi lucru despre mine. Mai ales că eu sunt sărac şi singur, doar cu Cartea mea, şi aceasta citită doar de câteva sute de oameni. Dar, ce să fac? Încerc să folosesc internetul pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Mai sper şi că, vreodată, mi se vor alătura şi alţii. În timpul ăsta scriu pe unde şi cum pot... Fac doar ceea ce pot face, cu posibilităţile mele foarte modeste...
Şi, totuşi, acolo unde pot, spun cu curaj:
- Iisus este ACUM, aici pe Pământ, Împărăţia Cerurilor a coborât şi ea, iar Judecata de pe Urmă a început!
Îndrăznesc să spun că Iisus bate astăzi, direct, la uşa inimilor noastre!
Doar că prea puţini îi aud glasul şi simt bătaia...

Ioan,
Eu unul abia astept sa bata la mine la usa isus.
Da' pana acum nu au batut decat niste baptisti, niste martore a lu' iehova si niste evanghelisti.
I-am bagat in casa, i-am pus la masa si i-am omenit. Nu au resit sa-mi raspunda niciunul la o intrebare aparent banala. Daca dumnezeul lor este asa mare si tare, de ce este nevoie de ei ca sa vina sa-mi spuna ca dumnezeu ma iubeste si ca eu trebuie sa cred in el. Este mai simplu pentru el sa-mi apara direct, nu prin intermediari, nu?

Spuneam că Iisus bate la uşa inimilor noastre, deci şi la inima ta. Şi cred în ceea ce am scris.
Dă-mi voie să-ţi lansez o provocare.
Cum tu nu poti fi mai rău decât eram eu, cu siguranţă, în anumite condiţii, şi tu L-ai putea simţi şi auzi pe Dumnezeu, aşa cum unii oameni îL simt şi îL aud, chiar vorbindu-le. Ar putea fi, pentru tine răspunsul la întrebările multe pe care le pui. Ai putea afla, de exemplu, dacă există Dumnezeu.
Altfel vorbind, eu cred că tu ai posibilitatea să-L întâlneşti în viaţa ta, pe Iisus sau chiar pe Dumnezeu-Tatăl. Asta depinde doar de tine.
- Prima condiţie a acestei "întâlniri" este o foarte mare credinţă.
- A doua condiţie este să poţi crede şi reface, prin credinţa ta, drumul Crucii lui Iisus, şi să-L poţi însoţi pe Iisus, nu numai ca spectator al chinurilor Sale, ci să ai credinţa şi puterea să urci pe cruce alături de El.

Ti-am scris ceea ce eu ştiu despre condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru a realiza ÎNTÂLNIREA CU DUMNEZEU!
Aceste cuvinte se adresează nu numai ţie, GOGULE, ci tuturor acelora care citesc aceste cuvinte. Căci, orişicine care are o astfel de credinţă, îL poate întâlni şi poate conversa cu însuşi Dumnezeu.
Vezi tu, Gogule, şi tu, cititorule, acceptând ideea că eşti un om cu inimă curată şi cu suflet bun, cred că ai putea realiza această Întâlnire. Asta depinde numai de tine.
Rămâne să-ţi hotărăşti singur drumul precum şi faptul de-a-L întâlni sau nu pe Dumnezeu.
Sincer vorbind, m-aş bucura să încerci să accepţi provocarea mea.
Ce zici? Ai putea?
Eu îţi doresc reuşită!

Vezi tu Ioan, ne invartim intr-un cerc vicios.
Eu nu cred in isus si dumnezeu pana cand nu o sa-mi vorbeasca direct si fara intermediari, iar tu spui ca este o conditie sine qva non credinta in ei pentru ca ei sa-mi vorbeasca.

Ceea ce eu am scris este adevărul şi drumul de găsire a acestuia.
Pentru unul care nu crede în Dumnezeu, şi tu ai aici dreptate, poate fi un cerc vicios. Deşi, în istorie au mai fost şi cazuri când Dumnezeu s-a arătat şi a vorbit şi unor necredincioşi. De exemplu, Sf.-lui Pavel.
Eu mai cred, o minte luminată poate accepta credinţa şi, cu asta, şi posibilitatea aflării lui Dumnezeu. Tu deţii o minte luminată, depinde doar cine a luminat-o. Şi-apoi, o asemenea Întâlnire între om şi Dumnezeu, merită şi un anumit grad de credinţă în existenţa Lui.
Cum crezi că ai putea vorbi cu Dumnezeu dacă tu nu crezi în existenţa Lui? Şi chiar de ţi-ar vorbi Dumnezeu, nu L-ai putea auzi sau ai crede că sunt halucinaţii.
Apropo, dă-mi voie să te întreb, accepţi existenţa lui satan? Te întreb asta cu gândul că, dacă accepţi existenţa acestuia, mai există încă o speranţă să-L accepţi, totuşi, pe Dumnezeu!

O adăogire:
GOGULE, chiar în acest moment, Dumnezeu îţi vorbeşte!
Încearcă să-i auzi vocea, chiar dacă nu crezi în El. Poate reuşeşti cumva... După cum am mai scris, s-au mai cunoscut asemenea cazuri.

Ioan,
Absolut toate dovezile obiective din lume conduc catre o singura concluzie. Atat dumnezeu cat si satan sunt doar plasmuiri ale oamenilor, nu invers.

Si abia astept dovezi OBIECTIVE care sa spuna altceva.

GOGU,
Mă bucur că, totuşi, mai "aştepţi" dovezi de existenţă a lui Dumnezeu.
Consider că este, într-un anumit mod, un drept al tău, din moment ce existenţa ta de până acum, te-a îndepărtat de această credinţă.
Din experienţa mea, aceste semne, absolut noi pentru tine, pot veni doar pe câteva căi:
- descoperiri ştiinţifice actuale despre elemente de credinţă (unele dovezi există deja!)
- un semn direct de la Dumnezeu, de exemplu acela ca El să-ţi vorbească sau să ţi se arate
- să ţi se arate însuşi Iisus, cândva, aici pe Pământ, sau ca El să se arate material, undeva, unui grup de oameni
- să crezi în experienţele acelora de astăzi, care sunt în prezent în legătură cu divinitatea şi, într-o formă sau alta, L-au întâlnit pe Dumnezeu.
- să-ţi recapeţi cumva, din nou, credinţa părintească în Dumnezeu

Ioan said:

O adăogire:
GOGULE, chiar în acest moment, Dumnezeu îţi vorbeşte!
Încearcă să-i auzi vocea, chiar dacă nu crezi în El. Poate reuşeşti cumva... După cum am mai scris, s-au mai cunoscut asemenea cazuri.

Nu reuseti sa-l convingi ,singur spui ca " Şi chiar de ţi-ar vorbi Dumnezeu, nu L-ai putea auzi sau ai crede că sunt halucinaţii." ceea ce trebuie sa admiti ca este LOGIC. Un om,indiferent care,o sa admita ca este Dumnezeu doar in situatia in care iese dintr-o situatie dramatica, incontrolabila , printr-o interventie divina ,desi....si atunci ar putea spune ca e HAZARDUL. :D:

Intr-adevar anuk:in Dumnezeu crezi...sau nu.Nu vei putea convinge niciodata pe cel ce nu crede ca Dumnezeu exista,decat daca se va intampla ceva si va ajunge sa creada singur...asa cum nu vei putea niciodata sa il convingi pe credincios ca Dumnezeu este doar o inventie.De fapt...pe Dumnezeu il simti...sau nu.Totul este foarte simplu si tine de interiorul fiecaruia.

Ioan said:
GOGU,
Mă bucur că, totuşi, mai "aştepţi" dovezi de existenţă a lui Dumnezeu.
Consider că este, într-un anumit mod, un drept al tău, din moment ce existenţa ta de până acum, te-a îndepărtat de această credinţă.
Din experienţa mea, aceste semne, absolut noi pentru tine, pot veni doar pe câteva căi:
- descoperiri ştiinţifice actuale despre elemente de credinţă (unele dovezi există deja!)
- un semn direct de la Dumnezeu, de exemplu acela ca El să-ţi vorbească sau să ţi se arate
- să ţi se arate însuşi Iisus, cândva, aici pe Pământ, sau ca El să se arate material, undeva, unui grup de oameni
- să crezi în experienţele acelora de astăzi, care sunt în prezent în legătură cu divinitatea şi, într-o formă sau alta, L-au întâlnit pe Dumnezeu.
- să-ţi recapeţi cumva, din nou, credinţa părintească în Dumnezeu
Mai pune ceva. O deductie logica ca dumnezeu exista.

Back