• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Echipa nationala de fotbal

Selectioner Bosnia: "Pentru Romania e ultima sansa de a invia din morti"

Selectionerul Bosniei-Hertegovina, Safet Susici, a declarat ca meciul cu România din preliminariile Euro-2012 va fi foarte dificil, deoarece pentru "tricolori" este ultima sansa de "a învia din morti", informeaza cotidianul bosniac Dnevni Avaz.

susic.jpg

”Cei care vin acum vor avea câteva antrenamente în plus fata de ceilalti, care vor sosi zilele viitoare. Ne asteptam la un meci foarte dificil cu România, deoarece este practic ultima sansa a adversarului de a învia din morti”, a spus Susici.

Jucatorii nationalei Bosniei au început, de vineri, sa se reuneasca în vederea meciului cu România, la hotelul Hercegovina din Sarajevo. Pentru început au sosit cei care au încheiat cu echipele lor de club competitiile nationale, ceilalti urmând sa vina pe parcurs, pâna luni seara. Sesiunea de antrenamente va începe sâmbata, dar prima sedinta de pregatire în formula completa va avea loc marti.

Echipa nationala a României întâlneste la 3 iunie, de la ora 21.00, pe Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, selectionata Bosniei-Hertegovina în preliminariile Campionatului European din 2012.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...mania-e-ultima-sansa-de-a-invia-din-morti.htm

Bourceanu: Nu simtim o presiune in plus

AlexandruBourceanu.jpg

Jucătorul Alexandru Bourceanu a declarat, sâmbătă, că speră ca alături de coechipierii din naţionala României să se ridice la un nivel cât mai bun la meciul cu Bosnia, din grupa D de calificare la Euro 2012, apreciind că aceşti fotbalişti nu sunt "handicapaţi".

Întrebat dacă Adrian Mutu poate duce greul cu jucătorii aflaţi acum în lot, după retragerea lui Cristian Chivu, Bourceanu a răspuns: "Suntem cumva handicapaţi?. Sper să ne ridicăm la un nivel cât mai bun, cu siguranţă nu suntem handicapaţi".

Alexandru Bourceanu a afirmat că se bucură pentru că a primit o nouă şansă la echipa naţională: "Nu simţim o presiune în plus. Am primit o nouă şansă la echipa naţională şi în cazul în care se va apela la mine, sper să nu o ratez".

Fundaşul Florin Gardoş consideră că pentru România e clar ultima şansă de calificare la Euro 2012. "Eram pregătit psihic pentru această perioadă, aşa că nu mi-am făcut planuri de vancaţă. Cred că după ce ne întoarcem din America de Sud ne vor da o săptămână sau două liber. Oricărui om care este lăudat îi cade bine. Dar deocamdată sunt jucători cu experienţă şi nu cred că-l pot înlocui acum pe Chivu. Probabil că după ce se va retrage şi Tamaş, atunci o să am o şansă", a declarat Gardoş, care a menţionat că şi-ar fi dorit o rămânere a lui Cosmin Olăroiu la Steaua, deoarece în toată cariera lui nu a avut atât de mult antrenor precum în acest an la echipa stelistă.

Echipa naţională a României întâlneşte la 3 iunie, de la ora 21.00, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, selecţionata Bosniei-Herţegovina în preliminariile Campionatului European din 2012.

http://www.romaniansoccer.ro/stiri/24498/bourceanu-nu-simtim-o-presiune-in-plus.htm

Oficial: Suspendarea Bosniei a fost ridicată

Federaţia Bosniacă de Fotbal a primit luni o confirmare scrisă din partea Comitetului de Urgenţă al UEFA că suspendarea primită a fost ridicată în urma întrunirii care a avut loc în 28 mai, la Londra, informează site-ul oficial al federaţiei de la Sarajevo.

bosnia_romania_20606700.jpg

Presa bosniacă scrie că marţi este aşteptat şi anunţul oficial din partea FIFA, după cum a fost informată Federaţia Bosniacă de Fotbal.

În 26 mai, Federaţia Bosniacă de Fotbal a adoptat în unanimitate statutul oficial al federaţiei.

Astfel, naţionala Bosniei îşi poate continua campania de calificare la Campionatul European din 2012, iar echipele de club pot participa în cupele europene.

Federaţia Bosniacă de Fotbal a fost suspendată, la 1 aprilie, de FIFA şi UEFA, deoarece nu a acceptat schimbarea statului în conformitate cu recomandările celor două instituţii.

Echipa naţională a României întâlneşte vineri, de la ora 21.00, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, selecţionata Bosniei-Herţegovina în preliminariile Campionatului European din 2012.

http://www.realitatea.net/oficial-suspendarea-bosniei-a-fost-ridicata_839996.html

Mutu spera ca Lucescu va renunta la autobaza

Exasperat de tactica defensiva pe care Razvan Lucescu a adoptat-o, Adrian Mutu ii transmite un mesaj clar selectionerului inaintea meciului decisiv cu Bosnia si Hertegovina.

mutu.jpg

"E ultima noastra sansa de calificare la Euro. Trebuie sa câstigam cu orice pret si, pentru a face asta, e obligatoriu sa jucam ofensiv. De data aceasta, alta varianta nu cred ca exista. Asa ca: la atac, tricolori! Eu mi-am spus punctul de vedere. Trebuie sa atacam. Jucam pe Giulesti, unde întotdeauna am avut un public fierbinte. Avem toate premisele sa facem o partida buna. Sa batem si sa speram la calificare", a spus Mutu pentru Libertatea.

Inaintea meciului cu Bosnia, Mutu are si un regret. Chivu s-a retras si l-a lasat singur, dar Mutu spune ca in spatele deciziei se afla motive serioase.

"Cu siguranta. L-am sunat si i-am spus ca m-a lasat singur. Adevarul este ca am ramas printre putinii fotbalisti ai acestei generatii care înca lupta pentru calificare. El stie cel mai bine de ce a facut acest lucru. Va dati seama ca nu i-a venit usor. E vorba, totusi, de tricolor. Dar eu cred ca nu mai facea fata sa joace din trei în trei zile. A obosit. Plus si acea accidentare la cap. Conteaza, se strâng toate si-atunci trebuie sa iei o decizie. Nu-l condamnati pe Cristi. A dat totul pentru România. Si-acum ne va tine pumnii, sunt convins", a mentionat Mutu.

Partida dintre Romania si Bosnia se va disputa vineri, de la ora 21:00.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...u-spera-ca-lucescu-va-renunta-la-autobaza.htm

Goga a refuzat nationala

Dorin Goga, unul dintre jucatorii propusi cu insistenta de sefii Timisoarei la echipa nationala, l-a lasat cu gura cascata pe Razvan Lucescu, in momentul in care acesta l-a anuntat ca trebuie sa se prezinte la convocarea pentru meciurile cu Bosnia, Brazilia si Paraguay.

capture10.jpg

In ultimul an, sefii de pe Bega i-au tot cerut lui Razvan Lucescu sa il cheme si pe Goga la nationala. Intr-un tarziu, Lucescu a vrut sa-l cheme pe atacantul banatenilor pentru aceasta actiune a nationalei, dar a avut parte de o surpriza de proportii.

"Razvane, imi pare rau, nu pot sa vin la nationala!", i-a spus Goga lui Lucescu, spre surpinderea selectionerului.

De ce a refuzat Goga nationala? Si-a programat din timp nunta si nu a vrut nici in ruptul capului sa accepte o reprogramare. "Totul este batut in cuie, n-am cum sa mai aman", i-a explicat Goga lui Lucescu, in momentul in care acesta s-a interesat daca data nuntii nu poate fi programata.

Apropiatii lui Goga sustin insa ca jucatorul si-ar fi putut reprograma nunta, dar a hotarat sa refuze nationala in semn de dispret fata de modul in care Lucescu l-a ignorat pana acum.

In locul lui Goga, Lucescu l-a convocat pe Romeo Surdu, atacantul care a marcat cinci goluri in ultimul sezon.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/nationala/75724/goga-a-refuzat-nationala.htm

Lucescu a decis: Bagam Bosnia in corzi!

Intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Onlinesport.ro, antrenorul echipei nationale a anuntat o tactica ultraofensiva impotriva Bosniei. Lucescu spune ca vom baga Bosnia in corzi si mizeaza pe sprijinul fanilor giulesteni. Iata echipa probabila a Romaniei pentru meciul de vineri.

lu.jpg

Razvan Lucescu a mentionat ca, spre deosebire de meciul de la Zenica, va miza pe o tactica mult mai curajoasa, prin intermediul careia vom incerca sa invingem Bosnia.

"E o stare de spirit buna. Ne-am pregatit bine, este o batalie importanta, dar cred ca e un avantaj sa ai liniste inaintea unei astfel de batalii. Se intalnesc doua echipa care isi propun acelasi lucru. Echipa Bosniei are jucatori foarte tehnici, de calitate ridicata. Putem compensa prin agresivitate. Sa tinem cont ca jucam acest joc acasa, va fi o diferenta de abordare, din punct de vedere al curajului, fata de ce a fost in Bosnia", a spus Lucescu.

Selectionerul va miza in atac pe Mutu si Marica si le-a cerut celor doi sa ajute echipa si in faza defensiva.

"Va fi foarte importanta evolutia celor doi jucatori din atacul nostru, Mutu si Marica. Ei au calitate, pot rezolva fazele de atac. Va fi foarte importanta colaborarea lor si in momentul in care vom pierde mingea", a precizat el.

Razvan Lucescu a vorbit si despre situatia jucatorilor de la Poli Timisoara, spunand ca "in aceasta saptamana echipa lor este echipa nationala."

"Pe jucatorii de la Timisoara ii simt conectati la antrenamente, au dat totul. Nu cred ca s-au gandit prea mult la problemele de la club", a completat Lucescu.

In ceea ce priveste viitorul capitan, Lucescu a refuzat si de aceasta data sa raspunda, mentionand doar ca "va fi un jucator capabil sa traga echipa dupa el."

Echipa probabila a Romaniei: Tatarusanu - Sapunaru, Tamas, Papp, Rat - Torje, Muresan, Bourceanu, Zicu - Mutu, Marica

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...787/lucescu-a-decis-bagam-bosnia-in-corzi.htm

Naţionala de tineret s-a făcut de râs în preliminariile Euro 2013

Naţionala de tineret a României s-a făcut de râs, vineri, la Târgu Mureş, în primul meci din preliminariile Campionatului European Under 21 din 2013. Formaţia pregătită de Emil Săndoi nu a reuşit decât o remiză chinuită, 0-0, în faţa Kazahstanului, cea mai slabă echipă din grupă.

4619_314970_denis_alibec_b9757cdc07_81534700.jpg

Micii internaţionali români au dominat teritorial întreaga partidă, însă nu au reuşit să găsească drumul spre gol, potrivit ziare.com.

Atacantul lui Inter Milano, Denis Alibec, a ratat chiar şi o lovitură de la 11 metri în repriza secundă, şutând peste poartă.

Iată programul următoarelor partide ale naţionalei de tineret:

6 septembrie: România - Letonia
11 octombrie: România - Franţa
11 noiembrie: Franţa - România
1 iunie 2012: Slovacia - România
5 iunie 2012: România - Slovacia
10 septembrie 2012: Letonia - România

http://www.realitatea.net/nationala...e-ras-in-preliminariile-euro-2013_841263.html

România a învins Bosnia, scor 3-0, în preliminariile EURO 2012

Echipa naţională a făcut cea mai bună partidă din campania de calificare la EURO 2012. Elevii lui Răzvan Lucescu au învins Bosnia cu 3-0 după golul lui Mutu şi "dubla" lui Marica.

bosnia_romania_20757200.jpg

Primul meci al României fără "căpitanul" Chivu a fost unul dintre cele mai reuşite ale acestei generaţii. România a dominat întreg meciul, chiar dacă în prima repriză a ratat foarte multe ocazii.

Scorul a fost deschis în minutul 37 de noul căpitan al României, Adi Mutu, din centrarea perfectă a lui Răzvan Raţ.

Doar de trei minute a avut nevoie fundaşul lui Şahtior să mai "fabrice" o centrare perfectă, de data aceasta pentru Marica, care a înscris din 7 metri cu un şut sec.

Ciprian Marica a realizat "dubla" în minutul 55 cu o scăriţă de efect peste portarul Hasagic.

În urma acestui rezultat, România a urcat pe locul doi al Grupe D, cu 8 puncte, în 6 partide si speranţele pentru barajul pentru EURO 2012 se reaprind.

"Eu cred că această echipă are calităţi şi mult talent. Dacă vom fi uniţi, vom reuşi să ne calificăm. Sper ca acest meci să fie un nou început pentru reprezentativa României, ne-am dat drumul la joc", a declarat Mutu la TVR 1, după încheierea meciului.

http://www.realitatea.net/meciul-ul...-bosnia-live-text-de-la-ora-21-00_841093.html

Mutu: "Un nou inceput"

Atacantul echipei nationale, Adrian Mutu, considera ca succesul inregistrat de tricolori impotriva Bosniei reprezinta inceputul unei noi ere.

capture1.jpg

"Am reusit o prestatie foarte buna. Am jucat numai pe atac si am tinut echipa sus. Nu i-am lasat pe bosniaci sa iasa din jumatatea lor. Cred ca am facut un meci aproape perfect. Eu cred ca aceasta echipa are calitati si mult talent, dar are nevoie de încredere si unitate. Daca vom fi uniti vom reusi sa ne calificam. Sper ca acest meci sa fie un nou început pentru reprezentativa României, ne-am dat drumul la joc", a spus Mutu la TVR..

Echipa nationala a Romaniei a revenit in cursa pentru calificarea la barajul pentru Campionatul European din 2012 dupa ce a invins Bosnia cu 3-0.

Adrian Mutu si Ciprian Marica (2) au inscris golurile echipei lui Razvan Lucescu.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/nationala/75845/mutu-un-nou-inceput.htm

Lucescu a demisionat si preia Rapidul

Razvan Lucescu a demisionat in aceasta dimineata din functia de selectioner si a devenit oficial noul antrenor al Rapidului. Echipa nationala este preluata pentru moment de Emil Sandoi

luce.jpg

Desi a negat vehement ca va pleca dupa meciul cu Bosnia, Lucescu i-a anuntat pe colaboratorii sai intr-o sedinta care a avut loc la Mogosoaia ca isi da demisia si nu va mai merge in turneul din America de Sud.

Razvan Lucescu a luat aceasta hotarare inca dinainatea meciului si le-a comunicat lui George Copos si Dinu Gheorghe ca este gata sa preia Rapidul.

In locul lui Razvan Lucescu, selectionerul Romaniei pentru turneul din America de Sud va fi Emil Sandoi, acesta urmand sa fie ajutat de Stefan Iovan. Intre timp, FRF va cauta un nou selectioner, variantele fiind Hagi si Boloni.

Mircea Sandu spera in continuare sa-l convinga pe Cosmin Olaroiu sa vina la nationala, insa ramane de vazut daca acesta isi va rupe acordul cu Al-Ain.

Razvan Lucescu a preluat echipa nationala in primavara anului 2009, iar de atunci prima reprezentativa a disputat 21 de meciuri, avand un bilant de opt victorii, cinci egaluri si opt infrangeri.

In mandatul de la nationala, Razvan Lucescu se poate lauda cu un egal cu Franta la Paris (1-1) si cu o victorie pe teren propriu impotriva Bosniei (3-0).

Lucescu a adunat insa multe bile negre, precum infrangerile cu Serbia (0-5), Israel (0-2), Macedonia (0-1), Bosnia (1-2) si egalurile cu Albania (1-1), Belarus (0-0) sau Cipru (1-1).

Dupa plecarea de la echipa nationala, Razvan Lucescu nu va sta prea mult pe tusa. El va ajunge la Rapid, echipa pe care o "pregateste" din umbra de cateva saptamani.

Primele transferuri pe care giulestenii le-au facut in aceasta vara au indicat faptul ca Lucescu se pregatea de o revenire in Grant. Pana acum, giulestenii i-au luat pe Ciprian Deac, Iulian Apostol, Romeo Surdu si Oros, patru dintre jucatorii sai favoriti.

La Rapid ar mai putea ajunge Dan Alexa si George Florescu.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...867/lucescu-a-demisionat-si-preia-rapidul.htm

Hagi vrea: "Vin cu cea mai mare plăcere la naţională"

Hagi a confirmat! "Aştept să mi se facă oferta, vin cu cea mai mare plăcere la naţională", a spus fostul selecţioner, în timp ce Anghel Iordănescu nici nu se gândeşte să dea fotoliul de senator pe banca naţionalei. Până la oficializarea raporturilor, Emil Săndoi se ocupă de naţională în turneul sud-american, deşi recunoaşte că nici nu şte ce jucători antrenează.

hagi_74428700.jpg

Gică Hagi este favorit să preia naţionala după demisia lui Răzvan Lucescu. O recunoaşte chiar fostul selecţioner. "Sunt omul naţionalei şi aştept să mi se facă oferta, vin cu cea mai mare plăcere. Dar vreau un proiect pe termen lung", a declarat Hagi pentru ProSport.

Gigi Becali anunţase că se afla în negoiceri cu Hagi pentru preluarea Stelei, dar că l-a desemnat pe managerul Mihai Stoica să găsească alt tehnician după ce a aflat că Hagi va merge la naţională. Iordănescu a infirmat însă zvonurile că va fi director tehnic pentru reprezentativa lui Hagi, el anunţând că nici nu se gândeşte să renunţe la postul de senator.

Dumitru Dragomir a fost singurul oficial din fotbal care a anunţat că negoiceri se vor purta şi cu Cosmin Olăroiu. Între timp, naţionala a plecat fără vedete şi pregătită de antrenorii secunzi şi selecţionerul de la tineret în turneul din America de Sud.

http://www.realitatea.net/hagi-vrea-vin-cu-cea-mai-mare-placere-la-nationala_841464.html

Hagi şi Iordănescu, ofertaţi oficial de FRF pentru preluarea naţionalei

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că preşedintele Mircea Sandu a avut discuţii cu Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi pentru preluarea primei reprezentative, aceştia urmând să dea un răspuns până la 13 iunie.

hagi_70085100.jpg

"În cursul zilei de azi, 5 iunie, domnul Răzvan Lucescu i-a reconfirmat preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, că renunţă la conducerea tehnică a echipei naţionale a României, decizie definitivă şi irevocabilă. În atare condiţii, profitând şi de faptul că aceştia se aflau în Bucureşti, preşedintele FRF a avut întâlniri cu domnii Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi, aducându-le la cunoştinţă faptul că a fost mandatat de Comitetul Executiv al FRF ca, în cazul în care domnul Răzvan Lucescu nu va mai fi selecţioner al reprezentativei noastre A, să demareze discuţiile vizând găsirea unui nou antrenor principal. Pe cale de consecinţă, le-a propus acestora preluarea funcţiilor de director tehnic şi, respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale A", anunţă site-ul frf.ro.

Conform sursei citate, "Iordănescu şi Hagi au fost rugaţi să analizeze oferta înaintată şi să-şi precizeze poziţia până pe 13 iunie. "Dacă răspunsul va fi pozitiv, ulterior vor fi discutate toate celelalte detalii", susţine frf.ro.

FRF a anunţat că principalul obiectiv ar urma să fie calificarea la Euro-2016, dar şi un "plan mai complex, un proiect pe patru ani".

"Din punctul de vedere al performanţei intrinseci, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai că planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate în toamna anului 2015 şi cu ţintă reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre naţionale, începând cu reprezentativa "A" şi terminând cu cea de juniori "Under 14". Aceasta înseamnă modificarea şi modernizarea sistemului şi modului de joc la toate eşaloanele naţionalelor noastre şi îmbunătăţirea parametrilor de performanţă, astfel încât calificările să reprezinte o succesiune şi o încununare logică a schimbărilor evocate", a notat sursa citată.

http://www.realitatea.net/hagi-si-i...ca-selectioner-si-director-tehnic_841606.html

Iovan ştie "cheia" succesului cu Brazilia: Să nu ne temem! VEZI ECHIPELE PROBABILE

Mai puţin de 24 de ore ne despart de amicalul cu Brazilia. Chiar şi ca partidă de pregătire, întâlnirea cu o asemenea forţă a fotbalului mondial dă fiori oricărui fotbalist. Sau aşa ar trebui. "Tricolorii" promit să dea totul pe teren, iar selecţionerul de conjunctură Ştefan Iovan, deşi este un fost fundaş, va miza pe cartea atacului.

iovan_24035400.jpg

Reprezentativa României a traversat oceanul în Brazilia cu o selecţionată ce pare mai mult una divizionară, Ciprian Marica, încă legitimat la VfB Stuttgart, fiind singurul stranier din lot, după ce Gabriel Tamaş, Adrian Mutu, Cristian Săpunaru şi Răzvan Raţ au preferat să plece mai devreme în vacanţă, în loc să dea piept cu naţionala pe care fotbaliştii din Generaţia de Aur regretă că nu au întâlnit-o în semifinalele CM 1994, când au fost eliminaţi în sferturi de Suedia.

Conduşi de pe bancă de Ştefan Iovan, ajutat de Bogdan Stelea şi Dan Apolzan şi consiliat de selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, cooptat în staff-ul pentru turneu pe considerentul că 11 dintre foştii săi jucători sunt acum în lotul primei reprezentative, "tricolorii" vor încerca să facă o figură cât mai bună în faţa "colosului" care va avea în lot vedete ca Pato şi Robinho ambii de la AC Milan, Maicon, de la Inter Milano, sau puştiul-minune Neymar, de la Santos, dar şi marele Ronaldo, pentru care meciul cu România va fi cel prin care îşi va marca încheierea carierei. Ronaldo nu va fi titular contra României, urmând să intre pe teren cel mai probabil după minutul 30, în locul lui Fred, potrivit presei braziliene.

"Sunt euforic şi dornic de joc, este un meci special. Vreau să marchez şi împotriva Braziliei", a spus Ciprian Marica, atacantul care a marcat contra Bosniei şi care va purta banderola de căpitan la testul cu multipla campioană mondială, de pe stadionul Pacaembu, din Sao Paulo.

Ştefan Iovan, ajuns "principal" de conjunctură la naţională, la fel cum în urmă cu 25 de ani era căpitanul Stelei la Sevilla, unde a câştigat Cupa Campionilor Europeni, promite un joc ofensiv şi îşi încurajează jucătorii să nu se sperie de Brazilia. "Jucătorii vin după un meci bun contra Bosniei (3-0, în preliminariile Euro 2012, n.r.) şi au entuziasm. Cu siguranţă nu ne vom apăra. Încercăm să învingem prin armele noastre: forţa grupului, moralul foarte bun, atacuri şi contraatacuri foarte rapide", a spus Iovan.

Amicalul Brazilia - România se va disputa miercuri dimineaţă, la ora 03.50 la Bucureşti.

Echipe probabile:

Brazilia: Victor - Maicon, Lucio, David Luiz, Andre Santos - Sandro, Henrique, Elias - Neymar, Fred, Robinho. Antrenor Mano Menezes.

România: Tătăruşanu - Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici - Torje, Bourceanu, G. Mureşan, Sânmărtean - Marica, Surdu. Antrenor: Ştefan Iovan.

România a mai jucat împotriva Braziliei doar de două ori: la CM 1970, când sud-americanii s-au impus cu 3-2, şi într-un amical disputat în 1974 la Sao Paulo (2-0 pentru Brazilia).

http://www.realitatea.net/iovan-sti...icalul-cu-brazilia-sa-nu-ne-temem_841990.html

Iordănescu este incompatibil cu naţionala

Comisia juridică, de disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României spune că Anghel Iordănescu e incompatibil să ocupe funcţia de parlamentar şi director tehnic al naţionalei de fotbal.

iordanescu_42842600.jpg

Anghel Iordănescu este incompatibil să ocupe funcţia de parlamentar şi cea de director tehnic al echipei naţionale de fotbal a României.

Cel puţin acesta este răspunsul primit de fostul selecţioner din partea Comisiei juridice, de disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României.

Senatorul Iulian Urban, vicepreşedinte al acestei comisii, a declarat citat de Gazeta Sporturilor: "Domnul Iordănescu m-a întrebat dacă este vreo problemă dacă ar lucra şi la federaţie. I-am spus că este o incompatibilitate, fiindcă acolo semnează ştate de plată. Mi-a spus că, în acest caz, vrea să rămînă doar parlamentar". Ar mai exista totuşi o variantă. Iordănescu să facă voluntariat la echipa naţională şi să muncească în timpul liber.

http://www.realitatea.net/iordanescu-este-incompatibil-cu-nationala_842144.html

Bosnia - Albania 2-0, Belarus - Luxemburg 2-0! România pică pe 4! Vezi clasamentul

albanez.jpg

Bosnia şi Belarus s-au impus marţi seara cu acelaşi scor, 2-0, în faţa Albaniei şi Luxemburgului, o veste nu tocmai bună pentru România. După aceste rezultate, "tricolorii" pică pe locul 4, la 4 puncte de locul secund, însă Belarus are un meci în plus.

UPDATE 23.05 Bosniacii mai punctează o dată, de această dată prin Maletic, în minutul 90
UPDATE 22.41 Bosnia deschis scorul, Medujanin înscrie în minutul 67
Clasament actualizat
1. Franţa - 6 meciuri - 13 puncte
2. Belarus - 7 meciuri - 12 puncte
3. Bosnia - 6 meciuri - 10 puncte
4. România - 6 meciuri - 8 puncte
5. Albania - 6 meciuri - 8 puncte
6.Luxemburg - 7 meciuri - 1 punct
UPDATE 21:30 Belarus dublează diferenţa prin Putsila, în minutul 73
UPDATE 21:05 Belarus deschide scorul din penalty. A înscris Kornilenko, în minutul 48.
20:48 La pauză, remiză albă între cele două echipe. Încă 45 de minute trebuie să mai reziste oaspeţii pentru o surpriză de proporţii.
20:00 A început partida Belarus - Luxemburg.
În Grupa D a preliminariilor pentru Euro 2012, astăzi au loc două dispute foarte importante pentru naţionala României. Avem nevoie în primul rând de o minune din partea Luxemburgului, care joacă în Belarus, şi de o remiză între Bosnia şi Albania.
Bosniacii încă suferă după înfrângerea la scor de neprezentare de vinerea trecută din Giuleşti. Safet Susic şi-a criticat dur jucătorii după meciul cu România, iar de acest lucru poate profita Albania, care ne‑ar ajuta enorm dacă ar obţine un punct la Zenica. Chiar dacă Albania ar trece peste noi în clasament, depăşindu-ne cu un punct, România poate rezolva "problema" în meciul direct, de pe 11 octombrie, la Tirana. Un eventual punct obţinut de Bosnia azi ar aduce naţionala lui Safet Susic la egalitate de puncte cu România, dar tricolorii sunt avantajaţi de rezultatele directe.
Totuşi, selecţionerul Susic nu ia în calcul decât victoria: "Mereu am spus că România este principalul nostru rival. Deocamdată avem un avantaj faţă de ei pentru că avem un meci mai puţin. Batem mâine (n.r. - azi) Albania şi putem decide apoi calificarea în "dubla" cu Belarus, din toamnă.

Încă o minune de la Luxemburg
Şi celălalt meci al grupei, Belarus - Luxemburg, este important pentru România. Dacă oaspeţii reuşesc să-i încurce din nou pe bieloruşi (au mai făcut-o în partida tur, când au obţinut singurul lor punct din aceste preliminarii, scor 0-0), şansele României să termine grupa pe locul doi cresc considerabil.
Bosnia e favorită la casele de pariuri, victoria jucătorilor lui Susic fiind cotată cu 1,55 la Stanleybet. Succesul Albaniei are cota 6, iar egalul 3,30
Grupa D / Azi
20:00 BELARUS - LUXEMBURG
21:15 BOSNIA - ALBANIA
CLASAMENT
1. Franţa 6 4 1 1 9 2 13
2. Belarus 6 2 3 1 4 2 9
3. România 6 2 2 2 8 6 8
4. Albania 5 2 2 1 4 4 8
5. Bosnia 5 2 1 2 6 7 7
6. Luxemburg 6 0 1 5 1 11 1
Luxemburg a câştigat în 2007!
Pe lângă egalul din această campanie, şochează şi un rezultat înregistrat în preliminariile Euro 2008, când Belarus a întâlnit pe propriul teren Luxemburg. În octombrie 2007, reprezentativa micuţului stat s-a impus cu 1-0, ceea ce i-a determinat pe mulţi să creadă că partida a fost una aranjată pentru pariuri.

preliminarii.jpg

http://www.prosport.ro/fotbal-exter...-0-romania-pica-pe-4-vezi-clasamentul-8318778

Brazilia a dat doar un gol in amicalul impotriva Romaniei

Romania a reusit un rezultat laudabil in partida amicala cu Brazilia, pierzand la diferenta de doar un gol meciul de retragere a lui Ronaldo din nationala. Singurul gol al intalnirii a fost marcat de Fred la jumatatea primei reprize. Ronaldo a jucat doar un sfert de ora, avand cateva ocazii mari de gol salvate de Tatarusanu. Romania a avut si o bara prin Gabi Muresan, cel mai bun jucator de camp al nationalei noastre.

gol%20fred.jpg

Brazilienii si-au respectat statutul de mari valori si au inceput in forta meciul, in fata unui public senzational pe stadionul din Sao Paolo. Dupa un prim sut periculos al lui David Luis, sud-americanii trebuiau sa beneficieze de un penalty in urma unui fault al lui Bourceanu in careu asupra lui Jadson. Insa arbitrul a vazut ca infractiunea s-a produs in afara suprafetei de pedeapsa si a acordat doar lovitura libera.

La doar doua minute distanta a venit si prima mare sansa de gol a gazdelor, voleul lui Lucio (6') din careu fiind parat cu mari emotii de Tatarusanu. Tentativele ratate de constructie ale tricolorilor au alternat in minutele urmatoare cu atacuri in viteza ale brazilienilor, Neymar, Maicon sau Robinho aflandu-se de cateva ori in fata deschiderii scorului.

In minutul 23 inevitabilul s-a produs. Neymar a primit in careu o pasa de pe dreapta, a pasat pe langa Tatarusanu spre Fred, care a indeplinit o simpla formalitate la doar 3 metri de poarta. Insa surpriza putea veni trei minute mai tarziu, cand Gabi Muresan a zguduit transversala portii lui Victor cu un sut fabulos din lovitura libera de la distanta. Torpila mijlocasului de la CFR Cluj a provocat un moment de panica in tribune, unde pentru cateva secunde s-a asternut linistea.

Insa in teren, brazilienii au trecut repede peste acest moment, reluand jocul de posesie autoritara, pregatind astfel publicul pentru intrarea lui Ronaldo. "Grasutul" a preferat sa nu stea pe banca de rezerve de la inceputul meciului, efectuand incalzirea alaturi de fiul sau in zona vestiarelor, unde a fost tinut in permanenta sub reflectoare de camerele televiziunilor. Abia in minutul 31 a intrat Ronaldo pe teren, in locul lui Fred, cu un minut intarziere fata de programul anuntat de organizatori.

Aflat la meciul de retragere de la nationala Braziliei, Ronaldo a dorit sa-si multumeasca suporterii cu macar un gol marcat. Insa pana la pauza, "nouarul" brazilian n-a reusit sa inscrie, desi a fost sustinut intens de coechipierii care l-au servit in numeroase randuri cu pase si centrari decisive. Tatarusanu s-a opus de cateva ori imperial la suturile brazilianului, reusind sa impiedice ca scorul sa ia proportii.

La pauza meciului, Ronaldo a tinut un discurs emotionant in fata celor 40.000 de suporteri si a facut apoi un ultim tur de onoare al stadionului in tricoul nationalei Braziliei. Cel mai bun atacant al fotbalului mondial a fost inlocuit in startul partii secunde cu Nilmar. O schimbare a fost efectuata si de Iovan in tabara Romaniei, Surdu fiind inlocuit de Cristi Tanase.

Brazilia a continuat sa controleze jocul si in repriza secunda, dar parca nu cu aceeasi intensitate ca in prima jumatate a meciului. Nilmar si Jadson i-au incercat pe rand reflexele lui Tatarusanu, in timp ce Cristi Tanase a trimis primul sut spre poarta al Romaniei in repriza a doua. Schimbarile numeroase efectuate de ambele parti au afectat si mai mult ritmul de joc, unul lipsit de stralucire mai ales din partea brazilienilor, care erau asteptati sa creeze spectacol.

Daca in startul meciului Ciprian Marica a purtat banderola de capitan al Romaniei, pe parcursul meciului aceasta a ajuns pe bratul lui Gabi Muresan, cel mai bun jucator al nationalei noastre in acest meci, si apoi la Dan Alexa, noul jucator al Rapidului.
Brazilia: Victor - Maicon, Lucio (Luizao '71), David Luis, Andre Santos - Elias, Sandro (Lucas '60), Fred (Ronaldo '30, Nilmar '45) - Robinho (Lucas da Silva '66), Neymar (Thiago Neves '77), Fabio. Antrenor: Mano Menezes.

România: Tatarusanu (Pantilimon '67) - Râpa, Papp, Gardos, Latovlevici - Torje, Bourceanu (Giurgiu '66), Muresan (Alexa '80), Sânmartean (Alexe '53) - Surdu (Tanase '45), Marica (Zicu '73). Antrenor: Stefan Iovan

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...oar-un-gol-in-amicalul-impotriva-romaniei.htm

Mircea Sandu: "Eu sunt optimist ca Hagi va accepta postul de selectioner"

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, ca este optimist ca antrenorul Gheorghe Hagi va accepta postul de selectioner, deoarece "nu în fiecare zi ti se ofera o asemenea sansa".

"Eu sunt optimist, pentru ca nu în fiecare zi ti se ofera sansa sa fii antrenorul echipei nationale, pentru ca Hagi este devotat fotbalului românesc si echipei nationale. Îsi doreste sa fie antrenorul echipei nationale. Are un proiect de patru ani de zile, care nu e special pentru el, ci pentru orice antrenor, cu o tinta foarte clara, cea din 2016.

"Am spus-o din 2010 ca nu trebuie sa ne mai fixam obiective nerealizabile. Sunt convins ca obiectivul 2016 se va realiza si mai departe, 2018, 2020. E problema lui Hagi daca îsi fixeaza ca obiective 2012 sau 2014. Ar fi exceptional si ar fi si rasplatit pentru asta", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat ca Gheorghe Hagi va raspunde de rezultatele de la prima echipa, urmând ca pentru restul loturilor sa se consulte cu fostul selectioner Anghel Iordanescu.

"Pâna pe 13 trebuie sa îmi dea raspunsul. Deocamdata discutam de Hagi, daca anuntam alt nume, va spuneam ca acel nume se va ocupa. Hagi împreuna cu Puiu Iordanescu vor face strategia pe termen mediu si lung. Ei vor face planurile tactice, iar Hagi va pune în practica tot ceea ce vor discuta. Hagi va fi cel care va conduce echipa de pe banca. Cred ca vor gasi strategia cea mai buna pentru echipa nationala. Hagi va avea 90 la suta responsabilitate pe prima echipa", a completat Sandu, care a precizat ca fostul selectioner nu i-a dat înca un raspuns.

Presedintele FRF si-ar dori ca echipa nationala sa aiba un nucleu de opt jucatori, care sa fie titulari meci de meci. "Trebuie sa formam întâi un grup foarte puternic de 30 de jucatori care sa alcatuiasca scheletul de jucatori, iar din acestia un grup de opt jucatori sa îi stim ca intra pe teren", a subliniat Sandu.

În cazul în care Anghel Iordanescu, care este senator, s-ar afla în stare de incompatibilitate cu postul de director tehnic al FRF, Mircea Sandu a afirmat, în gluma, ca va semna un contract cu sotia fostului selectioner, Valeria.

"Pentru ca legiuitorul spune ca are sau nu voie, vom vedea. O sa fac contract cu doamna Vali. Puiu va fi director tehnic si cu contract si fara contract. Am citit undeva ca domnul Urban a spus undeva ca Puiu va semna un stat de plata. Nu va semna niciun stat de plata daca nu e legal, în mod cert. Iordanescu nu va face ceva nelegal, si nici eu. În mod cert el va fi directorul tehnic al FRF. Merita din când în când sa lucrezi în fotbalul asta si doar din placere", a adaugat Sandu.

Vicepresedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca, daca Anghel Iordanescu va accepta postul de director tehnic al echipei nationale de fotbal, atunci va intra în stare de incompatibilitate.

Federatia Româna de Fotbal a anuntat, duminica, pe site-ul oficial, ca presedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi preluarea functiilor de director tehnic respectiv, de selectioner ai echipei nationale a României, acestia urmând sa dea un raspuns pâna la 13 iunie.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...-ca-hagi-va-accepta-postul-de-selectioner.htm

România şi-a aflat adversarii de la EURO 2011 Under 19

Miercuri a avut loc la sediul Federaţiei Române de Fotbal tragerea la sorţi pentru stabilirea celor două grupe pentru Campionatului European Under 19 din 2011.

images_20367800.jpeg

Iată componenţa grupelor:

Grupa A: ROMÂNIA, Cehia, Grecia, Irlanda;

Grupa B: Spania, Serbia, Turcia, Belgia;

Tragerea la sorţi a fost efectuată de Prim Vicepreşedintele Comitetului UEFA pentru Juniori şi Amatori, Jim Boyce, Miodrag Belodedici (Ambasadorul FRF al Euro 2011) şi Gheorghe Hagi (invitat special).

Competiţia este organizată de Federaţia Româna de Fotbal, iar partidele se vor disputa pe terenurile din Chiajna, Berceni, Mogosoaia şi Buftea, în perioada 20 iulie - 1 august.

http://www.realitatea.net/romania-si-a-aflat-adversarii-de-la-euro-2011-under-19_842586.html

Hagi amana un raspuns pana luni si ar vrea sa preia nationala la finalul acestor preliminarii

Gica Hagi s-a intalnit joi cu Mircea Sandu pentru a discuta despre posibilitatea de a prelua echipa nationala. Nasu' era convins ca Hagi va accepta, insa a avut parte de o surpriza de proportii. Hagi i-a transmis ca nu a luat inca o decizie, deoarece echipa se afla la jumatatea unui drum. El nu doreste sa isi asume un esec si ar dori sa vina doar la finalul preliminariilor EURO 2012. Hagi va anunta luni, exact, ce va face.

hagi.jpg

Atunci când Hagi a ajuns cu masina în parcarea FRF, din curtea federatiei iesea, tot cu masina, fostul selectioner Razvan Lucescu. Cei doi s-au salutat din autoturisme.

Gica Hagi a iesit cu zambetul pe buze de la sedinta pe care a avut-o cu Mircea Sandu si a facut un anunt surprinzator, mentionand ca nu stie ce va face deocamdata.

Hagi a declarat dupa o discutie cu presedintele FRF, Mircea Sandu, ca nu este dispus sa preia în acest moment echipa nationala si ca nu stie daca oferta federatiei ramâne valabila la sfârsitul actualei campanii de calificare la turneul final al Campionatului European.
"A fost doar o discutie si am zis ca luni trebuie sa ne mai vedem o data sa vedem în ce parte e decizia. Am discutat mai multe aspecte si vom vedea. Eu ma gândesc ca este o situatie importanta si încerc sa gândesc foarte bine ce decizie voi lua. Nu s-a discutat de o oferta, ci doar de un lucru. Eu am decis sa nu mai iau o decizie de pe drum, când lucrurile sunt începute. Nu doresc asta. Nu comentez în plus. E un aspect delicat si de asta am discutat acum. Cu siguranta nu voi prelua o echipa care a început drumul. Vom vedea daca cei de la federatie ma vor astepta. A ramas sa mai discutam. Imediat nu voi fi antrenor, iar pâna nu se termina, nu intra în discutie", a declarat Hagi, la iesirea de la Casa Fotbalului, unde a stat circa doua ore.

"Campania este la jumatatea drumului, decizia lui Hagi este ca nu preia dupa drum lucrurile începute de altii", a tinut el sa concluzioneze.

Federatia Româna de Fotbal a anuntat, duminica, pe site-ul oficial, ca presedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi preluarea functiilor de director tehnic respectiv, de selectioner ai echipei nationale a României, acestia urmând sa dea un raspuns pâna la 13 iunie.

Antrenorul Razvan Lucescu a renuntat la conducerea tehnica a echipei nationale a României dupa victoria cu scorul de 3-0 obtinuta, vineri, pe Stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, în fata selectionatei Bosniei-Hertegovina, într-o partida din cadrul preliminariilor Euro 2012.

În acest moment, nationala României, pregatita de secundul Stefan Iovan si tehnicianul echipei de tineret, Emil Sandoi, participa la un turneu amical în America de Sud, urmând sa dispute sâmbata, la Asuncion, un meci cu reprezentativa Paraguayului. Miercuri, în primul meci al turneului, tricolorii au pierdut, scor 0-1, în fata Braziliei.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...nationala-la-finalul-acestor-preliminarii.htm

S-a schimbat ora de disputare a meciului România-Paraguay

Partida amicală pe care Romania o va disputa în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva reprezentativei statului Paraguay a fost amânată cu două ore.

luce_74549300.jpg

Deşi iniţial partida a fost programată la ora 16:00 (23:00, ora României), organizatorii au mutat meciul la ora 18:00 (01:00, ora României) pentru a evita temperatura ridicată de peste 30 de grade.

Acesta va fi cel de-al doilea meci amical disputat de "tricolori" în turneul din America de Sud, după cel pierdut în faţa Braziliei, scor 0-1

http://www.realitatea.net/s-a-schimbat-ora-de-disputare-a-meciului-romania-paraguay_842913.html

Hagi a refuzat: "Sută la sută nu vin acum la naţională!" Care sunt variantele de rezervă

gica-hagi.jpg

După plecarea lui Răzvan Lucescu de la echipa naţională, primul nume pe care Mircea Sandu l-a ofertat a fost Gică Hagi. Fostul mare fotbalist a fost la discuţii cu preşedintele FRF, dar nu doreşte să preia o echipă la mijlocul campaniei de calificare pentru Euro 2012.

"Sută la sută nu vin acum la naţională. Aşa cum am spus, mie îmi plac proiectele care încep de la zero. Nu-mi place să iau o echipă din mers", a declarat Hagi pentru adevarul.ro. "Regele" a lăsat de inţeles că discuţiile rămân valabile pentru preluarea naţionalei din toamnă.

Mircea Sandu a mai purtat discuţii pentru preluarea echipei naţionale şi cu Olăroiu, dar antrenorul care a adus Cupa României în Ghencea în acest sezon a preferat să meargă în Emiratele Arabe Unite.

http://www.prosport.ro/fotbal-inter...onala-care-sunt-variantele-de-rezerva-8330189

România îşi joacă viitorul în amicalul cu Paraguay. Vezi miza jocului

Amicalele cu Brazilia şi Paraguay, din turneul sud-american, sunt privite ca două partide fără importanţă, însă "tricolorii" joacă pentru o miză foarte importantă la Asuncion.

paraguayrumania_14693200.jpg

După ce a pierdut cu 0-1 în Brazilia, naţionala României are un amical cu o miză foarte mare în această noapte. De rezultatul partidei de verificare cu Paraguay, care va începe la ora 1.00, ora României, depinde soarta României în preliminariile turneului final al Cupei Mondiale din 2014.

Mai exact, potrivit Gazetei Sporturilor, o victorie la Asuncion ar urca România în urna a treia valorică la tragerile la sorţi pentru CM 2014, din Brazilia, ceea ce echivalează cu o grupă cât de cât accesibilă pentru "tricolori".

Spre deosebire de amicalul cu Brazilia, în care singurul stranier a fost Ciprian Marica, la partida cu Paraguay antrenorul interimar Ştefan Iovan nu va putea miza decât pe fotbalişti din Liga I, deoarece atacantul de la Stuttgart are o entorsă şi nu va putea evolua. Astfel, cel mai probabil Iovan va ataca Paraguayul cu Alexe şi Surdu.

În schimb, Paraguayul nu a luat la preţ de matineu amicalul cu România şi are în lot numeroşi jucători care anul trecut ajungeau până în sferturile Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Iată echipele probabile înaintea meciului din această noapte:

Paraguay: D. Barreto - Piris, Cardozo, Benegas, Samudio - Perez, Molinas, Riveros, Martinez - Roque Santa Cruz, Valdez. Antrenor: Gerardo Martino.

Rezerve: Villar, M. Caceres, Torres, E. Barreto, Vera, V. Caceres, Barrios.

România: Pantilimon - Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici - Torje, Bourceanu, G. Mureşan, Cr. Tănase - Surdu, Alexe. Antrenor: Ştefan Iovan

Rezerve: Tătăruşanu, Lung jr.; Oros, Antal, Ţucudean, Giurgiu, Sânmărtean, Zicu, Alexa

http://www.realitatea.net/romania-i...lul-cu-paraguay-vezi-miza-jocului_843429.html

Romania cade in urna a patra valorica dupa infrangerea cu Paraguay

Nationala Romaniei a pierdut si partida amicala cu Paraguay din turneul sud-american, dupa 0-1 in fata Braziliei tricolorii pierzand la doua goluri diferenta in fata Paraguayului. Valdez a deschis scorul in minutul 2, Roque Santa Cruz majorand diferenta in minutul 30. Echipa antrenata de Stefan Iovan a jucat foarte slab, Romania avand doar doua ocazii de gol, cate una in fiecare repriza, si un gol nevalidat marcat din offside in ultimul minut.

paraguay-romania.jpg

Tricolorii aveau neaparat nevoie de o victorie cu Paraguay pentru a intra in urna a treia valorica a preliminariilor Campionatului Mondial din 2014, meciul amical de la Asuncion nefiind doar unul de pregatire pentru nationala Romaniei.

Dar fara vedetele echipei si cu un lot format doar din jucatori din campionatul intern, Romania a facut mai mult figuratie in fata sud-americanilor. Stefan Iovan a schimbat mult chiar si echipa folosita in meciul amical contra Braziliei, pe teren fiind trimisi din primul minut jucatori mai putin experimentati la un asemenea nivel.

Astfel ca pentru paraguayeni n-a fost deloc dificil sa surprinda apararea Romaniei, desi Iovan atentionase inainte de meci ca atacantii Paraguayului ajung foarte repede la poarta. Doar doua minute au trecut de la fluierul de start si gazdele conduceau deja pe tabela. Latovlevici a trimis total neinspirat inapoi in defensiva pentru Papp, Valdez a profitat de pasa slaba si l-a executat pe Pantilimon cu o minge lobata, dupa ce l-a vazut pe portar iesit mult dintre buturi.

Erorile copilaresti s-au tinut lant in apararea noastra, iar in minutul 18 acelasi Valdez putea inscrie dupa ce a fost servit excelent de Martinez cu o pasa printre patru aparatori visatori ai Romaniei. Insa sutul din prima a fost retinut cu noroc de Pantilimon.

Goalkeeper-ul nationalei n-a mai avut ce face insa in minutul 30 in fata vedetei Santa Cruz. Stefan Iovan strigase cu cateva secunde mai devreme la elevii sai sa accelereze jocul de pase, sa nu tina atat de mult mingea si sa fie mai agresivi, dar sfaturile sale au fost puse mai bine in practica de sud-americani. Samudio l-a ridiculizat pe Cornel Rapa in partea stanga, a pasat perfect pentru Roque, a carui lovitura de cap din 6 metri a modificat pentru a doua oara tabela.

Singura ocazie a romanilor din prima repriza a venit cu 10 minute inainte de pauza, in urma unui corner de pe dreapta. Centrarea a ajuns cu noroc la Giurgiu in marginea careului, acesta a reluat usor lobat dintr-un manunchi de jucatori, insa mingea a fost scoasa cu destule emotii de sub transversala de portarul Villar.

Iovan a efectuat trei modificari la pauza meciului, Giurgiu, Zicu si Papp fiind inlocuiti cu Sanmartean, Cristi Oros si Bourceanu. Romania a inceput cu mai mult tupeu repriza secunda, Marius Alexe cu un sut de la distanta si Latovlevici cu o lovitura libera executata periculos reusind sa puna in pericol poarta Paraguayului.

Insa cu trecerea timpului, tricolorii au pierdut din forta, desi a primit intariri de pe banca de rezerve, iar meciul s-a incheiat cu acelasi scor inregistrat si la pauza. Nici Paraguayul n-a mai fortat pe final, doar ocazia imensa a lui Marecos din minutul 87 amenintand poarta Romaniei, dupa o noua greseala uriasa a lui Rapa, care a fost cel mai slab jucator al meciului. O singura data au reusit tricolorii sa triita mingea in poarta adversa, chiar la ultima faza de joc a meciului, insa golul nu a fost validat din cauza unei pozitii de offside.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...tra-valorica-dupa-infrangerea-cu-paraguay.htm

Back