• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Echipa nationala de fotbal

Concluzia dură a lui Iovan: "Am fost net inferiori!" ŞOCUL care a marcat jocul tricolorilor

alexe.jpg

România a pierdut şi al doilea amical al turneului din America de Sud, 0-2 cu Paraguay. La finalul partidei, Ştefan Iovan s-a declarat nemulţumit de prestaţia românilor. Golul primit în debutul partidei, după o greşeală flagrantă a jucătorului Stelei, Iasmin Latovlevici, a destabilizat ritmul tricolorilor, lipsa de experienţă a primului "11" spunându-şi cuvântul.

"Am întâlnit un adversar extraordinar de motivat, un adversar care se pregăteşte pentru Copa America, o echipă agresivă, proaspătă. Ne-au fost net superiori din toate punctele de vedere, ritm de joc crescut.

Noi am încercat să echilibrăm, dar am început meciul cu o greşeală a lui Latovlevici. Echipa, fiind tânără, nu a putut să-şi revină din acest şoc, şi-a pierdut din încredere, n-am mai fost aşa de bine organizaţi.

Am fost net inferiori Paraguayului. Am avut mai multă agresivitate în repriza a doua, am echilibrat jocul. Totuşi, s-a văzut diferenţa de ritm dintre noi şi ei", a spus Ştefan Iovan la finalul partidei.

În urma acestui rezultat, România rămâne în urna a patra a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2014.

http://www.prosport.ro/fotbal-inter...ocul-care-a-marcat-jocul-tricolorilor-8335265

"Tricolorii", blocaţi în Paraguay? Vezi de ce riscă să-şi prelungească şederea

În timp ce unii internaţionali români şi-au luat mai devreme vacanţă, alegând să nu mai facă deplasarea în America de Sud, cei care au traversat Oceanul riscă să-şi prelungească fără voie şederea în Paraguay, de unde ar trebui să plece în această seară spre România, cu escale la Sao Paulo şi Frankfurt.

nor_cenusa_puyehue_72936800.jpg

Eşecul din amicalul cu Paraguay nu este singura problemă a "tricolorilor" la Asuncion. Ei riscă să rămână blocaţi în capitala ţării sud-americane, din cauza unui vulcan.

Delegaţia naţionalei României ar trebui să plece din Asuncion duminică, în jurul orei 19.20, însă există riscul ca zborul "tricolorilor" să fie anulat. Astfel, după ce că au avut o vacanţă scurtată din cauza mini-turneului sud-american, în care au înregistrat înfrângeri atât cu Brazilia, cât şi cu Paraguay, componenţii lotului naţionalei s-ar putea vedea nevoiţi să-şi prelungească şederea pe continentul american.

Motivul: un vulcan din Chile, Puyehue, a început să erupă şi a paralizat, sâmbătă, tot traficul aerian în America de Sud. Sâmbătă, aproape toate zborurile din Asuncion au fost anulate sau au avut întârzieri foarte mari, din cauza unui nor de cenuşă vulcanică.

"Tricolorii" ar trebui să plece din Asuncion la Sao Paulo, unde ar avea de aşteptat trei ore până la decolarea avionului care îi va readuce în Europa, la Frankfurt, de unde ar urma apoi să ia o altă cursă spre casă.

Chiar dacă vor reuşi să plece din Asuncion, nu este sigur că avionul cu care ar urma să zboare spre Frankfurt va putea decola din Sao Paulo, unde mai multe zboruri, atât plecări, cât şi sosiri, au fost anulate vineri.

Norul de cenuşă vulcanică provenită de la Puyehue s-a extins peste oceanul Indian, afectând traficul aerian şi în Noua Zeelandă şi Australia, dar şi peste Atlantic.

http://www.realitatea.net/tricolori...-risca-sa-si-prelungeasca-sederea_843554.html

Hagi a refuzat nationala, urmeaza negocieri cu Piturca. Sandu l-a desfiintat pe Lucescu

Gica Hagi a refuzat sa preia postul de selectioner desi Mircea Sandu i-a propus un mandat din toamna acestui an, cu Anghel Iordanescu interimar pana la finalul acestor preliminarii. Dupa refuzul lui Hagi, Mircea Sandu va incepe negocierile cu Victor Piturca. Cu ocazia conferintei de luni, Sandu l-a atacat violent pe Razvan Lucescu, pe care l-a acuzat ca s-a folosit de nationala pentru a racola jucatori pe care sa-i duca la Rapid. Sandu a mai spus ca Romania l-a pierdut pe Olaroiu din cauza lui Lucescu. De asemenea, Sandu a anuntat ca este gata sa plece de la FRF daca Mircea Lucescu accepta sa vina selectioner si va califica nationala.

piturca-mircea-sandu-mediaf.jpg

Hagi a refuzat in prima faza sa vina in acest moment la nationala, deoarece nu vrea sa mai preia o echipa din mers. FRF i-a propus un mandat din toamna, cu Anghel Iordanescu interimar in aceasta campanie, dar Hagi a spus din nou pas.

De ce s-a temut Hagi? "O lua de la zero, nu avea nici un fel de obiectiv, nu ii faceam vreun repros in aceasta campanie. Probabil ca barajul din 2001 il preseaza, dar noi atunci am jucat extrardinar", a mentionat Sandu.

In aceste conditii, Mircea Sandu a anuntat ca urmeaza negocieri cu Victor Piturca, fostul selectioner plecat in timpul campaniei de calificare la CM 2010.

Lui Piturca i s-au propus aceleasi conditii ca si lui Hagi, dar trebuie sa dea un raspuns pana luni, cand va avea loc Comitetul Executiv.

"Contractul viitorului selectionr va fi pe patru ani, cu obiectiv clar 2016. Tot ce va obtine pe parcurs este un bonus", a precizat Sandu.

Atac violent la Razvan Lucescu

Conferinta de presa de la FRF a inceput cu un atac dur la adresa fostului selectioner. Sandu l-a acuzat pe Lucescu de o selectie pe interese, dar si pentru ca a lasat echipa nationala dupa victoria cu Bosnia.

"Am un repros direct la adresa lui Razvan Lucescu pentru ca nu a dus acest turneu pana la final si pentru ca a lasat cei mai importanti trei jucatori in vacanta. Am fost consternat cand am vazut ca Razvan era decis sa renunte la nationala cu o luna si jumatate inaintea meciului cu Bosnia. A fost un scop pur personal al lui si nimic national. A fost o razbunare a lui, dar imi arata ca am avut dreptate, Lucescu trebuia schimbat in luna martie! In aceasta luna si jumatate, Lucescu a facut lotul echipei Rapid, a convocat jucatori care nu trebuiau sa ajunga, ci doar pentru a-i lua la Rapid. Este inadmisibil ce a facut, din cauza lui l-am pierdut pe Olaroiu", a atacat Sandu.

Daca Il Luce califica nationala, Sandu pleaca de la FRF

Totodata, Sandu i-a ridicat o minge la fileu lui Mircea Lucescu, propunandu-i sa vina la echipa nationala. Daca o va califica la turneul din 2012, Sandu isi va da demisia.

"Draga familia Lucescu, romani get-beget, veniti, luati echipa nationala, calificati-o si apoi ma retrag de la nationala. Dar faceti-o fizic, nu doar declarativ. Daca nu, lasati-l pe cel care vine sa isi faca treaba", a mentionat el.

14:04 - Se incheie conferinta de presa

14:02 - Sandu: "Lui Hagi i-am indeplinit toate conditiile, putea s-o ia de la zero, dar nu stiu ce s-a intamplat, intrebati-l pe el"

14:00 - Sandu: "Contractul viitorului selectionr va fi pe patru ani, cu obiectiv clar 2016. Tot ce va obtine pe parcurs este un bonus"

13:59 - Sandu: "Luni voi propune Comitetului Executiv un antrenor al echipei nationale"

13:58 - Sandu: "Nu eu eram prieten cu Iancu, Razvan era prieten cu el cand se ducea la meciuri la Timisoara. Sa-si rezolve singur problemele"

13:56 - Sandu: "Sa ia echipa nationala Mircea Lucescu si s-o califice. Daca o califica, eu plec de la Federatie"

13:55 - Sandu: "Ma deranjeaza ca echipa nationala n-a mai jucat ca la meciul cu Bosnia. O parte dintre jucatori n-au ce cauta la nationala, au jucat doar din exterioare si din varful picioarelor. Sunt unii care trebuie sa dispara. Sunt convins ca Piturca va face ordine. Pana acum n-a fost ordine. Mutu n-a plecat de capul lui, a plecat ca l-a lasat antrenorul, ca i-a dat liber"

13:53 - Sandu: "Procesul de licentiere este incheiat, nu va fi pe ordinea de zi la Comitetul Executiv"

13:52 - Sandu: "Antrenor strain la nationala? Deocamdata voi avea o discutie doar cu Piturca"

13:51 - Sandu: "Ce mare lucru am spus despre Lucescu? Am facut o analiza, am prezentat lucrurile. Pana la urma, noi il plateam pe el, nu el pe noi"

13:50 - Sandu: "Mi s-a ascuns ca Razvan Lucescu luase decizia plecarii de o luna si jumatate? De ce n-a plecat? Il aveam pe Olaroiu..."

13:49 - Sandu: "Tamas a facut un act de indisciplina. Va fi facut un raport si vom vedea despre ce e vorba"

13:48 - Sandu: "Nu vad o colaborare intre Iordanescu si Piturca. Sunt niste oameni cu anumite directii, cu personalitati foarte puternice. Ar fi o incantare daca s-ar putea"

13:47 - Sandu: "Iordanescu si Piturca sunt singurii selectioneri care au facut performanta. Dan Petrescu are un proiect, am avut o discutie cu el. Vad inca doua variante, Dorinel Munteanu si Sabau, dar mai trebuie sa capete experienta"

13:46 - Sandu: "Hagi o lua de la zero, nu avea nici un fel de obiectiv, nu ii faceam vreun repros in aceasta campanie. Probabil ca barajul din 2001 il preseaza, dar noi atunci am jucat extrardinar"

13:45 - Sandu: "Trebuie sa remarc toata daruirea pe care Iordanescu a aratat-o si toata disponibilitatea pe care a aratat-o fata de o reorganizare la adresa echipei nationale"

13:44 - Sandu: "Primul pe lista este Piturca. Nu am reusit sa vorbesc cu el, dar il voi contacta"

13:43 - Sandu: "Am propus ca Anghel Iordanescu sa fie interimar cu un corp tehnic numit de Hagi, iar apoi el sa preia nationala din urmatoarele preliminarii. Nu a acceptat si am incheiat discutiile, totul se incheie aici"

13:43 - Sandu: "Gica Hagi nu a acceptat sa preia acum nationala. Vrea sa o preia la un nou ciclu de calificare."

13:42 - Sandu: "Cel care va veni la nationala va avea patru ani de zile la dispozitie sa pregateasca echipa nationala. Suntem intr-o reformare intarziata intre sase luni si un an. De abia in 2016 are obiectiv calificarea"

13:41 - Sandu: "Draga familia Lucescu, romani get-beget, veniti, luati echipa nationala, calificati-o si apoi ma retrag de la nationala. Dar faceti-o fizic, nu doar declarativ. Daca nu, lasati-l pe cel care vine sa isi faca treaba"

13:40 - Sandu: "In aceasta luna si jumatate, Lucescu a facut lotul echipei Rapid, a convocat jucatori care nu trebuiau sa ajunga, ci doar pentru a-i lua la Rapid. Este inadmisibil ce a facut, din cauza lui l-am pierdut pe Olaroiu"

13:39 - Sandu: "Am fost consternat cand am vazut ca Razvan era decis sa renunte la nationala cu o luna si jumatate inaintea meciului cu Bosnia. A fost un scop pur personal al lui si nimic national. A fost o razbunare a lui, dar imi arata ca am avut dreptate, Lucescu trebuia schimbat in luna martie!"

13:38 - Sandu: "Am un repros direct la adresa lui Razvan Lucescu pentru ca nu a dus acest turneu pana la final si pentru ca a lasat cei mai importanti trei jucatori in vacanta"

13:37 - Sandu: "Am fost fortat, prin decizia pe care Lucescu a luat-o, sa numesc un antrenor interimar, Stefan Iovan. Am completat colectivul tehnic cu Emil Sandoi pentru ca avea 10 sau 12 jucatori pe care ii stia foarte bine"

13:36 - Sandu: 'Turneul din America de Sud a fost antamat inca din luna ianuarie. El a fost conceput intr-o discutie pe care Lupescu a avut-o cu Razvan Lucescu, cel care a fost incantat de acest turneu. Delegatia era alcatuita din 41 de persoana, dinre care 24 de jucatori. N-am inteles de ce Razvan i-a lasat liberi pe Mutu, Sapunaru si Rat. Cu Tamas a fost o alta situatie, de indisciplina"

13:35 - Sandu: "Ii asigur pe suporterii nationalei ca echipa nationala este a romanilor. Are o coordonare administrativa foarte buna!"

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...u-piturca-sandu-l-a-desfiintat-pe-lucescu.htm

Conditiile lui Piturca

Victor Piturca a avut astazi o discutie telefonica cu Mircea Sandu si au stabilit sa se intalneasca marti pentru a negocia preluarea echipei nationale. Piti ii pune insa mai multe conditii lui Mircea Sandu.

capture4.jpg

Fostul selectioner este gata sa preia nationala mare pentru a treia oara. Marti va avea loc prima intalnire, in care Nasu' isi va prezenta planul, dar, intre timp, Piti a pregatit mai multe conditii.

Cele de ordin financiar sunt cele mai importante. Piti cere un salariu anual de 600 de mii de euro, egal cu cel pe care l-a avut la ultimul mandat de la nationala si aproape de trei ori mai mare decat cel al lui Razvan Lucescu.

Cea mai importanta conditie pe care Piturca o pune este legata de clauza de reziliere. Piti i-a transmis deja lui Sandu ca nu accepta sa lucreze la nationala fara o clauza. Piti vrea sa ii fie garantat prin contract ca nu va fi dat afara pana in 2016, sau, in caz contrar, sa fie despagubit pe masura.

Piturca s-a gandit si la viitorul sau staff, din care nu va face parte interimarul din America de Sud, Stefan Iovan. Locul acestuia va fi luat de Eugen Neagoe.

Acestea sunt primele conditii pe care Piturca i le-a pregatit lui Sandu, insa mai multe lucruri vor fi cunoscute dupa intalnirea dintre cei doi, programata marti.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/nationala/76142/conditiile-lui-piturca.htm

Nesimtirea borfasului sandu mircea este strigatoare la cer. Intr-o tara normala, deturnatorul de fonduri mircea sandu era demult la parnaie. E seful Cooperativei.

Piţurcă a acceptat postul de selecţioner! Miercuri se finalizează negocierile

Discuţiile dintre Victor Piţurcă şi Mircea Sandu au luat sfârşit. La ieşirea din sediul FRF, antrenorul a declarat: Nu a fost o decizie grea să accept revenirea la naţională.

piturca_98847100.jpg

"Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut azi, 14 iun ie a.c., la Casa Fotbalului, o discuţie de aproximativ o oră şi jumătate cu domnul Victor Piţurcă, vizând, după cum se ştie, oferta făcută acestuia din urmă de a prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României pentru un mandat de patru ani şi cinci luni, începând de la 1 iulie 2011 până la 30 noiembrie 2015.

Această din urmă dată este legată de încheierea jocurilor din cadrul play-off-ului EURO 2016, obiectivul principal prezentat domnului Piţurcă fiind acela de a califica echipa reprezentativă la turneul final al Campionatului European de peste cinci ani, care va fi găzduit de Franţa.

În cadrul discuţiei au fost analizate multiplele aspecte ale proiectului, incluzând componenţa staff-ului tehnic al echipei naţionale, reformarea pe parcurs a Comisiei Tehnice etc.

Discuţiile dintre domnii Mircea Sandu şi Victor Piţurcă vor fi finalizate mâine, 15 iunie a.c., prevăzundu-se organizarea unei conferinţe de presă, la Casa Fotbalului, în jurul orei 13.00", se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.

La ieşirea din sediul FRF Victor Piţurcă a făcut o declaraţie prin care dezleagă misterul referitor la viitorul selecţioner: "Nu-mi place să dau declaraţii pe stradă, dar acum este o situaţie specială şi de aceea o fac. Nu a fost o decizie grea să accept revenirea la echipa naţională".

Prima mişcare anunţată: va renunţa la Ştefan Iovan, fostul său coleg la Steaua şi secund la echipa naţională. "Iovan nu va mai fi, mâine anunţ staff-ul, care va fi unul nou", a afirmat Piţurcă.

http://www.realitatea.net/piturca-a...ercuri-se-finalizeaza-negocierile_844167.html

UEFA anunţă că Piţurcă e ALL IN: "Riscă totul şi preia România!

piturca.jpg

Victor Piţurcă a ajuns la un acord cu Mircea Sandu şi va prelua naţionala României, după ce l-a înlocuit pe Răzvan Lucescu.

Site-ul oficial al UEFA confirmă numirea pe banca tehnică a naţionalei a fostului antrenor al Universităţii Craiova. În 2009 Lucescu Jr. l-a înlocuit pe Piţurcă, iar acum rocada între cei doi s-a realizat din nou.

"M-am întors, după cum puteţi vedea. Naţionala traversează o perioadă grea şi eu îmi asum un mare risc acceptând să preiau România. Chiar dacă şansele să ajungem la EURO 2012 sunt mici, mie îmi plac foarte multe provocările. Nu mă voi axa numai pe calificarea la EURO 2016, obiectivul meu din contractul cu FRF. Mă gândesc chiar la o calificare de pe primul loc în grupa preliminară contând pentru Europeanul din Ucraina şi Polonia", a declarat Victor Piţurcă pentru uefa.com.

uefa.jpg

http://www.prosport.ro/fotbal-inter...e-all-in-risca-totul-si-preia-romania-8345566

Lucescu: Dacă naţionala se califică la EURO, voi avea un mare merit

Fostul selecţioner Răzvan Lucescu este de părere, în cazul în care naţionala s-ar califica la EURO 2012, un mare merit ar fi al său.

razvan_lucescu_ajunge_108541_16603700.jpg

"Până la urmă, ar fi o calificare la care particip şi eu. Indiferent de ce se spune, voi avea un mare merit. Am făcut egal cu Belarus, suntem peste Bosnia din cauza mea", a spus Răzvan Lucescu pentru Dolce Sport.

Dornic să ia laurii gloriei, Răzvan Lucescu se declară fanul numărul unu al lui Victor Piţurcă în această campanie.

"Normal că îmi doresc foarte mult că echipa naţională să se califice. Eu am fost printre puţinii care a vorbit pozitiv despre echipa naţională", a adăugat Lucescu.

Echipa naţională ocupă locul 4 în Grupa D de calificare la EURO 2012, având 8 puncte, cinci mai puţin decât Franţa.

http://www.realitatea.net/lucescu-d...ca-la-euro-voi-avea-un-mare-merit_845568.html

Dezastrul continua: Romania, pe locul 53 in lume

Razvan Lucescu a plecat, dar inca nu am scapat de cosmar. Urmarile celui mai dezastrus mandat din istoria nationalei continua sa se vada, astfel ca nationala a cazut 11 locuri in clasamentul FIFA, ajungand pe 53 in lume.

romani.jpg

Dupa rezultatele din ultimele meciuri, in clasamentul FIFA, nationala Romaniei se afla sub Panama, Iran, Hnduras, Burkina Fasso si Jamaica.

Cea mai slaba clasare in aceasta ierarhie s-a inregistrat tot in mandatul lui Lucescu, locul 57, in luna februarie a acestui an.

Adversarele Romaniei din grupa D a preliminariilor pentru EURO 2012 ocupa urmatoarele pozitii: 15. Franta, 39. Bosnia, 40. Belarus, 59. Albania si 128. Luxemburg.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...trul-continua-romania-pe-locul-53-in-lume.htm

GAFĂ uluitoare a FIFA! Urnele stabilite pentru preliminariile CM 2014, refăcute! VEZI unde e repartizată România

fifa.jpg

Un student feroez a dat o lovitură serioasă Ţării Galilor. Şi şi-a ajutat propria naţională să părăsească ultima urnă valorică, în dauna naţionalei lui Gareth Bale, chiar înaintea tragerii la sorţi pentru preliminariile CM 2014! Asta după ce a sesizat că FIFA a făcut o greşeală în calcularea coeficienţilor.

Noul erou al fotbalului feroez se numeşte Jakup Emil Hansen. Nu e fotbalist, ci un student care urmează un master în Ştiinţe Politice! Tânărul cu fler de detectiv şi-a ajutat însă enorm favoriţii. Pe 29 iunie, când FIFA a publicat ultimul clasament al coeficienţilor, Insulele Feroe erau plasate pe locul 114, la egalitate cu Ţara Galilor, dar sub selecţionata antrenată de Garry Speed. Doar că Jakup Emil Hansen a simţit că e ceva în neregulă.
S-a pus pe calculat şi a descoperit că forul mondial a făcut o eroare importantă. Mică, dar determinantă.

Pentru că Feroe avea 0,07 puncte (!) în plus faţă de naţionala britanică, graţie victoriei cu 2-0 în faţa Estoniei, din luna trecută, în preliminariile CE 2012. Studentul a sesizat federaţia din ţara sa, apoi FIFA, iar eroarea a fost rectificată. Deşi pe site-ul FIFA ambele ţări sunt în continuare la egalitate, cu 273 de puncte, pe poziţia 114, Insulele Feroe sunt plasate acum peste Ţara Galilor şi au urcat în urna a cincea. Iar pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru CM 2014, care are loc pe 29 iulie, Ţara Galilor a locul locul feroezilor în ultima urnă!

România face parte din urna a 4-a valorică, alături de Bulgaria, Albania, Georgia, Lituania, Scoţia, Irlanda de Nord, Austria şi Polonia

Urna 1: Spania, Olanda, Germania, Anglia, Portugalia, Italia, Croaţia, Norvegia, Grecia

Urna 2: Franţa, Muntenegru, Rusia, Suedia, Danemarca, Slovenia, Turcia, Serbia, Slovacia

Urna 3: Elveţia, Israel, Irlanda, Belgia, Cehia, Bosnia-Herzegovina, Belarus, Ucraina, Ungaria

Urna 4: Bulgaria, România, Albania, Georgia, Lituania, Scoţia, Irlanda de Nord, Austria, Polonia

Urna 5: Armenia, Estonia, Finlanda, Cipru, Letonia, Moldova, Macedonia, Azerbaijan, I-le Feroe

Urna 6: Ţara Galilor, Liechtenstein, Islanda, Kazakhstan, Luxemburg, Malta, Andorra, San Marino

http://www.prosport.ro/fotbal-exter...acute-vezi-unde-e-repartizata-romania-8491843

Romania 1-3 Cehia! Repriza de COSMAR pentru Romania!

nationala-u19-debuteaza-azi-la-euro-ei-ii-pot-face-uitati-pe-mutu-si-chivu-si-vor-sa-duca-romania-in-primele_1_size1.jpg

Echipele de start:
Romania: Branescu - Peteleu, Remes, Avramia, Murgoci - Benzar - Serediuc, Carstocea, Stanciu, Nastasie - Roman

Cehia: Tomas Koubek - Martin Hala, Tomas Kalas, Jakub Brabec, Tomas Jelecek - Pavel Kaderabek, Sladky, Adam Janos, Kreici - Tomas Prikryl, Skalak

LIVE:

min 85: GOL Cehia! Janos inscrie al treilea gol al Cehiei dupa o faza cursiva a oaspetilor.

min 78: Nastasie centreaza in careu pentru Mihai Roman, atacantul Craiovei reia de la 10 metri, mingea trece pe langa.

min 72: Prikryl scapa singur cu Branescu, dar trage alaturi!

min 60: GOL! Cehia primeste penalty la un duel banal in careul lui Branescu! Remes ia cartonas galben! Jelecek executa si este 2-1 pentru Cehia.

min 58: Prikryl inscrie pentru a doua oara dupa inca o greseala a lui Branescu, insa de la margine, asistentul indica offside! Romania scapa de gol!

min 53: Corner de pe partea dreapta, Ilie se inalta si loveste cu capul din 7 metri, mingea trece putin peste!

min 49: Nastasie trage din interiorul careului, Koubek respinge in afara careului, de unde Stanciu trage in forta! Mingea e deviata in corner!

min 46: A inceput repriza a doua!

min 45+2: Repriza s-a incheiat. Romania 1-1 Cehia la pauza.

min 44: GOL CEHIA! Prikryl scapa pe culoar dupa o lansare in adancime, il pierde pe Remes si trage pe coltul scurt, Branescu pleaca gresit si este 1-1!

Min 5: Florin Ilie intra in locul lui Peteleu, cel care s-a accidentat la faza din minutul 2

Min 2: Peteleu rateaza prima mare ocazie a meciului, lovitura lui de cap este respinsa de Koubek!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nationala Romaniei este singura echipa din grupa ei care are un obiectiv clar pentru acest European de fotbal U19 pe care il gazduieste tara noastra. Tinta impusa de Lucian Burchel este sa treaca de faza grupelor.

Celelalte trei echipe care au venit la Bucuresti nu si-au propus un rezultat anume. "Vrem sa ne bucuram de aceste jocuri, asta e cel mai important lucru“, a spus antrenorul Greciei, Leonidas Volkos, parere impartasita si de omologii lui de la nationalele Irlandei si Cehiei.

Portarul lui Juventus Torino este cel mai tanar om din lotul pregatit de Lucian Burchel. Are aproape doi metri si a fost inclus de UEFA in grupul restrans al marilor talente prezente la Euro U19. N-are emoţii inaintea meciului cu Cehia si dezvaluie cateva dintre punctele forte ale cehilor. "Sunt destul de periculosi la fazele fixe. Pe la cornere trebuie sa avem grija la ei, ca au foarte multi jucatori masivi", spune Branescu.

Grupa A
Romania
Cehia
Grecia
Irlanda

20 iulie
Romania 21.00 Cehia
Grecia 21.00 Irlanda
23 iulie
Cehia 19.00 Irlanda
Romania 21.00 Grecia
26 iulie
Irlanda 19.00 Romania
Cehia 19.00 Grecia

Grupa B
Serbia
Turcia
Spania
Belgia

20 iulie
Serbia 19.00 Turcia
Spania 19.00 Belgia
23 iulie
Turcia 19.00 Belgia
Serbia 21.00 Spania
26 iulie
Belgia 21.00 Serbia
Turcia 21.00 Spania

►Cum poti ajunge la meciurile de la Euro:

BUFTEA
- transport: autobuz 460
- traseu: Laromet SA - Buftea

MOGOSOAIA
-transport: autobuz 460
-traseu: Laromet SA - Buftea

CHIAJNA
- transport: autobuze speciale ale Primariei din Chiajna
- traseu: Militari - Chiajna

BERCENI
- autobuz 418
- traseu: Piata Sudului - Comuna Berceni

sport.ro

Nasu' pune la zid nationala Under-19

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a dezlantuit la adresa componentilor nationalei Under-19 dupa debutul cu o infrangere la Campionatul European gazduit de tara noastra.

capture5.jpg

"Sunt mai mult prieteni cu fotbalistii. Noi le-am creat toate conditiile si ei nu pot sa lege decât trei pase si apoi dau buf. Probabil atât pot, atât poate si antrenorul", a spus Mircea Sandu.

Nasu' le-a mai reprosat tinerilor jucatori ca, desi s-au investit bani importanti in infrastructura, rezultatele nu se vad si in jocul de pe teren.

"Este pacat ca s-au investit bani, si se vor investi în continuare, în infrastructura, asa ca trebuie sa avem si rezultate. Am remarcat mai multi jucatori cehi decât de la noi. Nu înteleg ce au fost cu declaratiile de dinaintea meciului cum ca vom evolua ca Barcelona. Ar trebui sa ne uitam la spanioli care în 15 minute au aratat un fotbal adevarat", a mai spus Sandu.
Selectionerul nationalei under-19 a României, Lucian Burchel, considera ca accidentarea lui Ionut Peteleu si înlocuirea acestuia au destabilizat partea dreapta:

"Am pornit cam greu si am fost destabilizati pe partea dreapta din cauza iesirii lui Peteleu. Compartimentul de mijloc a fost sub ceea ce ne-am asteptat. Avem jucatori cu experienta la nivelul Ligii a II-a, dar ei nu au asigurat superioritatea la mijloc si nici nu au ajutat atacul. Cu totii suntem dezamagiti si îmi pare rau ca am cedat jocul din mâna pe greselile noastre si din cauza presiunii adversarului. Este un scor cam sever si vom încerca în meciul urmator sa aratam jocul nostru combinativ care pe alocuri ne-a reusit si astazi".

Întrebat daca poate schimba ceva la nivelul psihic al jucatorilor, Burchel a raspuns: "La nivel psihic poti schimba lucruri doar daca esti magician. Oamenii joaca cu un handicap pentru ca nu au avut cele sase meciuri de calificare ca restul adversarelor, joaca si în fata propriilor suporteri si au avut putin trac. Încercam pe ultima suta de metri sa aratam ce putem, dar când copiii sunt stresati nu mai dau totul".

Portarul Laurentiu Branescu a afirmat ca jucatorii nationalei României au avut trac. "A fost putin trac, iar acum sper sa facem un meci bun împotriva Greciei. Este si presiune mare pe noi, pentru ca jucam acasa. Nu trebuie sa ne gândim ca daca nu batem Grecia ne va da cineva cu ceva în cap. Am facut o partida buna, am început constructia de la 6 metri, dar uneori îti iesie, alteori nu. Asta e fotbalul", a precizat Branescu.

Echipa nationala a Romaniei a debutat cu stangul la turneul european Under-19, fiind invinsa cu 1-3.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...77260/nasu-pune-la-zid-nationala-under-19.htm

Piturca baga mai multe rezerve cu Argentina

Deranjat de faptul ca Leo Messi nu va juca in meciul de la Bucuresti, Victor Piturca a tinut sa le raspunda argentinienilor cu aceeasi moneda si a anuntat ca va folosi o selectionata din care vor face parte mai multi jucatori din Liga 1. Iata cum ar putea arata cele doua echipe de start la meciul de pe 10 august.

piti-staff.jpg

Messi nu va sosi la Bucuresti, iar alte vedete ale argentinienilor au anuntat ca vor sa spuna pas deplasarii in Romania. Piturca a primit mesajul si ii taxeaza pe argentinienii, raspunzandu-le cu aceeasi moneda.

"Lotul îl voi anunta dupa a doua etapa, pe 1 august. Pentru meciul cu Argentina voi aduce 22 de jucatori din campionatul intern. Daca voi putea sa aduc pe cineva de afara ar fi excelent, dar cred ca e imposibil", a declarat Piturca la Dolce Sport.

In plus, Piturca a anuntat ca le pregateste argentienilor surprize de la echipe care se bat pentru evitarea retrogradarii in Romania.

"Deocamdata mi-am format un lot largit pentru meciul cu Argentina. Nu vreau sa dau niciun nume deocamdata. Vreau sa vad prima etapa si dupa vom putea vorbi. Eu am urmarit în Austria echipele mai mici: Sportul, Pandurii. Trebuie sa construim o noua echipa, dar asta nu se poate face batând din palme. Nu putem aduce doar jucatori de 21, 22 de ani si gata...", a adaugat Piturca.

Singurul jucator din strainatate pe care Mutu vrea sa il cheme este Adrian Mutu. "El va fi convocat pentru ca este capitanul echipei si e obligatoriu sa fie convocat", a precizat Piturca.

Cum ar putea arata Romania la meciul cu Argentina: Tatarusanu - Rapa, Gardos, Papp, Latovlevici - Bourceanu, Muresan, Giurgiu - Torje, Mutu, Alexe

Cum ar putea arata Argentina: Gabbarini - Zabaleta, Musacchio, Fazio, Ansaldi - Bertolo, Bolatti, Cabral, Piatti - Ruben, Cristaldo.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...turca-baga-mai-multe-rezerve-cu-argentina.htm

CE Under 19: Doar o minune ne mai duce în semifinale! România - Grecia 0-1

pincipala.jpg

România mai are doar şanse teoretice la calificarea în semifinale. Tricolorii trebuie să aştepte o înfrângere a Greciei în meciul cu Cehia şi să câştige la cel puţin trei goluri meciul cu Irlanda. Dacă Grecia va fi învinsă de Cehia la peste două goluri, României îi este suficientă şi o victorie la două goluri în ultimul meci din grupă.

Naţionala lui Burchel mai are de doi bani speranţe pentru calificarea în semifinalele Europenelor U 19! Vechea problemă a fotbalului românesc, neatenţia şi gafele au făcut diferenţa şi în meciul cu grecii. Elenii au avut o ocazie şi un gol, în timp ce Stanciu şi compania s-au jucat în mai multe rânduri cu fazele de poartă şi l-au făcut mare pe Kapino. După înfrângerea în fata Cehie, 1-3, România pierde şi cu Grecia, 0-1, şi aşteaptă o minune la meciul de marţi, cu Irlanda, acolo unde nici măcar victoria nu mai este suficientă.

CLASAMENT

1. Cehia 6 puncte, golaveraj 5-2
2. Irlanda 3 puncte, golaveraj 3-3
3. Grecia 3 pucnte, golaveraj 2-2
4. România 0 puncte, golaveraj 1-4
*toate echipele au disputat câte două partide

http://www.prosport.ro/fotbal-inter...duce-in-semifinale-romania-grecia-0-1-8517668

FRF a ofertat Portugalia. Suporterii care au cumparat bilete au doua solutii

Intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Onlinesport.ro, Mircea Sandu a anuntat ca FRF a facut o oferta pentru nationala Portugaliei, care la 10 august are programat un amical cu Luxemburg. Sandu a mai spus ca suporterii care au cumparat bilete au doua solutii si le-a interzis accesul pe National Arena echipelor din Liga 1. In aceste conditii, Steaua se vede nevoita sa joace in cupele europene pe Giulesti sau in Stefan cel Mare.

mircea-sandu.jpg

Mircea Sandu a dezvaluit ca a ramas uluit in momentul in care a citit comunicatul scurt si sec din partea argentinienilor, in care se anunta amanarea meciului cu Romania.

Seful FRF a precizat ca i-a trimis o scrisoare omologului sau din Argentina, in care il soma sa ofere un raspuns pozitiv de urgenta.

"Ma vad pus in situatia de a va atrage atentia ca o intreaga natiune este capacitata asupra meciului cu Argentina. Daca veti refuza data oficiala FIFA, ne vedem pusi in situatia de a ne adresa FIFA si de a cere daune substantiale pentru acest abuz. Suporterii romani asteapta un raspuns pozitiv", i-a scris Sandu presedintelui AFA, pe care l-a denumit drept 'asta'.

Sandu a dezvaluit si detaliile financiare pe care FRF le-a semnat in contractul cu AFA si firma de intermediere World XI. "Acest meci cu Argentina a fost angajat inca din luna octombrie a anului trecut cu agentia World XI, care este imputernicita de Federatia Argentiniana. Acest meci are clauza foarte clare. Primul este legat de prezenta celei mai bune echipe a Argentinei, care sa-i cuprinda pe Messi, Tevez, Higuain si Mascherano in primul rand. Costurile meciului sunt de 1.300.000 de dolari. Doua din cele trei rate au fost deja platite, una la 12 ianuarie si cealalta la 1 aprilie. Mai ne costa 200 de mii de euro biletele de avion si inca 50 de mii de euro costul cazarii in Romania", a explicat Sandu.

In cazul in care argentinenii nu vor veni la Bucuresti, Sandu a anuntat ca va cere despagubiri uriase la FIFA. "Ma voi adresa FIFA in cazul in care meciul nu va avea loc si voi cere daune substantiale", a sustinut Sandu.

Ce se intampla cu suporterii?

Cei 38.000 de suporteri care au achizitionat bilete pentru meciul cu Argentina au doua solutii daca Argentina nu va sosi la Bucuresti.

1) In cazul in care FRF va reusi sa stabileasca un meci cu Portugalia, acestea vor fi valabile in continuare.

2) Daca echipa nationala va disputa primul meci pe National Arena impotriva Frantei, pe 6 septembrie, suporterii pot primit bilete la acest meci sau isi pot primi banii inapoi.

Se incearca un amical cu Portugalia

Mircea Sandu a mai anuntat ca a luat legatura cu oficialii lusitani pentru a le propune sa amane amicalul cu Luxemburg si sa vina pe 10 august la Bucuresti.

"Portugalia e o solutie, am trimis o scrisoare catre cei de acolo si sa joace cu noi in locul Luxemburgului. Le vom plati charter-ul, tot. Daca Portugalia ne da un raspuns afirmativ, ar fi un amical interesant. Daca nu vor nici ei, vom inaugura stadionul la meciul cu Franta. L-am sunat pe presedintele Federatiei din Portugalia, dar avea telefonul inchis. O sa-l sun din nou, sa vada ce poate sa faca. Portugalia e o solutie, voi incerca sa platesc despagubiri catre Luxemburg, voi face toate demersurile", a precizat Sandu.

Echipele din Liga 1, interzise pe National Arena

Daca echipa nationala nu va disputa vreun meci pe 10 august, Mircea Sandu a anuntat ca nu va permite echipelor din Liga 1 sa joace aici. Steaua, Dinamo si Rapid ies cel mai prost, deoarece doreau sa joace in cupele europene pe National Arena, in play-off-ul pentru Liga Europa.

Situatia Stelei este si mai dramtica. Pentru ca in Ghencea nu poate evolua, Steaua se vede nevoita sa joace in Stefan cel Mare sau Giulesti.

De asemenea, Sandu a spus ca actiunea echipei nationale de pe 10 august va ramane in picioare chiar daca nu vom avea programat un meci amical. Piturca va chema jucatorii doar pentru a-i antrena.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...i-care-au-cumparat-bilete-au-doua-solutii.htm

Argentinienii au luat foc: "Blestemul tiganilor"

"Blestemul tiganilor" - asa a descris unul dintre cele mai importante publicatii de sport din Argentina intentia lui Mircea Sandu de a da in judecata Federatia din Tara Tangoului pentru a cere despagubiri dupa amanarea amicalului programat pe 10 august.

argentina_in_flacari.jpg

Ole a intrat in randul ziarelor importante din lume care alatura imaginea Romaniei cu cea a tiganilor. "Blestemul tiganilor" a fost titlul initial de pe editia online a ziarului argentinian. Jurnalistii sud-americani si-au dat insa seama ca au produs o gafa care ar putea genera un intreg scandal diplomatic si apoi au modificat titlul in "Ca in 1994?"

In link-ul articolului a ramas insa titlul initial, "Blestemul tiganilor!"

Dupa ce au modificat articolul, argentinienii ne-au dat chiar dreptate pentru ca le cerem compensatii pentru amicalul anulat de pe 10 august.

"Federatia Romana de Fotbal da in judecata AFA pentru ca a rupt contractul meciului amical programat pe 10 august. Compensatiile cerute sunt "substantiale". Ei au vandut deja 38.000 de bilete... In '94 ne-au scos de la Mondiale. Acum, pe buna dreptate, ne vor banii", a scris Ole.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...ntinienii-au-luat-foc-blestemul-tiganilor.htm

Messi e gata sa vina din vacanta ca sa joace impotriva Romaniei: "Trebuie sa mergem!"

Lionel Messi a trimis un mesaj mobilizator din vacanta si cere Argentinei sa vina în România, pentru meciul amical din 10 august. Cel mai bun fotbalist al lumii vrea ca Federatia sa respecte contractul pentru ca echipa si tara sa isi pastreze imaginea. Forum: Romania - Argentina

messi-romania-argentina.jpg

Messi este in vacanta, dar a transmis un mesaj mobilizator Federatiei Argentiniene, legat de meciul de la Bucuresti: "Trebuie sa mergem in Romania, ca sa mentinem prestigiul echipei nationale si al tarii noastre", a spus Messi citat de Clarin.

"Trebuie sa mentinem intelegerea semnata. Sunt 50 de mii de persoane care au cumparat bilete si vor sa ne vada. Chiar daca sunt in vacanta, vin daca sunt chemat. Sunt la dispozitia echipei nationale", a spus vedeta argentiniana.

Intrebarea care se ridica de presa argentiniana este: Ce va face Federatia acum? Acest lucru inseamna ca partida are sanse sa se joace, in cele din urma.
Asociatia de Fotbal din Argentina (AFA) a anuntat, luni seara, pe site-ul oficial, ca a decis suspendarea meciului amical cu România, programat la 10 august, la Bucuresti, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista. Meciul amical România - Argentina era programat la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Nationale.

Presedintele Mircea Sandu a precizat, marti, într-o conferinta de presa ca FRF nu a primit niciun document oficial din partea AFA privind meciul amical din 10 august, dar le-a transmis argentinienilor ca le va cere despagubiri substantiale daca nu respecta întelegerea.

La rândul sau, selectionerul Victor Piturca a anuntat ca nu va anula actiunea echipei nationale, pentru care a convocat deja 10 stranieri, urmând a fi cautat un alt adversar daca Argentina nu va veni la Bucuresti.

sirsa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...oace-impotriva-romaniei-trebuie-sa-mergem.htm

Meciul cu Argentina a fost ANULAT OFICIAL! Ce se intampla cu cele 50.000 de bilete cumparate de romani!

meciul-cu-argentina-a-fost-anulat-oficial-ce-se-intampla-cu-cele-50-000-de-bilete-cumparate-de-romani_size1.jpg

FRF a anuntat pe site-ul oficial ca meciul amical cu Argentina a fost ANULAT si ca pe 10 august nu va mai exista un amical pentru Romania.
Meciul cu Argentina a fost ANULAT OFICIAL! Ce se intampla cu cele 50.000 de bilete cumparate de romani!

Cu toate ca pana si Messi a pus presiune pe federatia argentiniana ca sa se dispute acest meci, sefii nationalei sud-americane au refuzat ferm orice deplasare in Romania. FRF anunta ca va depune plangere la FIFA impotriva Argentinei si isi cere scuze platitorilor de bilete. Acestia pot sa intre la meciul cu Franta cu tichetele achitate, sau sa isi recupereze fiecare leu platit, inclusiv si taxele.

COMUNICAT FRF:
Inaugurarea National Arena din Bucuresti este un eveniment de anvergura, caruia Federatia Romana de Fotbal i-a acordat de la bun inceput fireasca maxima importanta. Vorbim despre un moment dedicat nu numai fotbalului romanesc, ci, inainte de toate, suporterilor, care, logic, merita un joc inaugural contra exponentilor elitei fotbalistice mondiale. Argentina sau Brazilia au fost variantele studiate de noi, alegerea finala vizand echipa celui mai bun jucator al lumii, Lionel Messi, care, alaturi de alte super-staruri aflate in voga, precum Tevez, Higuain, Mascherano si nu numai, ar fi incantat privirile celor ce ar fi ales sa fie martorii evenimentului stabilit, prin contract, pentru data de 10 august 2011, data oficiala FIFA.

Dupa mai multe zile marcate de incertitudine si negocieri, Federatia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis sa nu onoreze contractul incheiat cu Federatia Romana de Fotbal in luna octombrie 2010. In cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficiala, prin care, invocand sedinta Comitetului sau Executiv din data de 25 iulie a.c., in cadrul careia a fost inlocuit staff-ul tehnic al echipei nationale A, procedandu-se si la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale tarii respective, anunta ca echipa nationala A a Argentinei nu se va prezenta la Bucuresti, in vederea meciului amical cu reprezentativa similara a Romaniei, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserata in scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o data FIFA care ar urma sa fie stabilita de comun acord.

Federatia Romana de Fotbal isi manifesta indignarea fata de aceasta hotarare unilaterala si abuziva, care reprezinta, pe langa lipsa de respect fata de suporterii romani si fata de FRF, o incalcare flagranta a contractului.

Astfel, din pacate, nemaiavand adversar, anuntam anularea acestui meci de gala.

Este de la sine inteles ca, luand act de o practica jenanta, nedemna si inadmisibila la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA si/sau, daca va fi cazul, organismelor sportive competente internationale, solicitand AFA substantiale daune materiale si morale.

Dincolo de acest aspect, ca si de imposibilitatea pentru echipa noastra naționala de a disputa un joc-test de maxima importanta inaintea campaniei de toamna a preliminariilor EURO 2012, ramane imensa dezamagire provocata de AFA spectatorilor romani. Acestora, indeosebi celor care au achizitionat bilete de intrare la meci, Federatia Romana de Fotbal le cere scuze.

Oamenii care au cumparat biletele mentionate vor avea doua opțiuni: fie le vor pastra pentru jocul Romania – Franta, din cadrul preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie a.c., de la ora 21.30), fie le vor returna si vor primi in intregime banii cheltuiti pentru achiziționarea lor, incluse fiind și taxele. FRF isi asuma responsabilitatea rezolvarii chestiunii, astfel incat cumparatorii de bilete sa nu fie pagubiti financiar cu nici macar un leu.

Acreditarile de presa, solicitate pana in momentul de fata, iși pierd valabilitatea, alte amanunte privind programul echipei nationale urmand sa fie comunicate in cel mai scurt timp

Sursa: Sport.ro

CM 2014: România se bate cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra

România nu a mai prins un turneu final de campionat mondial din 1998. Va încerca să o facă la CM 2014, dacă se va califica pe primul loc dintr-o grupă cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. E bun şi locul doi, dar pentru calificare mai trebuie o victorie şi în meciul de baraj. Mircea Sandu susţine că Olanda e favorită clară, iar noi ne batem cu Turcia şi Ungaria pentru locul secund al grupei.

romania_26312400.jpg

În 2014, Brazilia va pentru a doua oară gazda Mondialului, după cel din 1950. Ca să ajungă acolo, România porneşte din urna a patra valorică în preliminarii, într-o grupă cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. "Grupa este destul de echilibrată. Olanda este o favorită certă, finalista CM din Africa de Sud, care este şi cap de serie. Va fi o luptă cu Turcia şi Ungaria pe viaţă şi de moarte. Şansele sînt mici pentru Euro 2012, dar mai sînt patru meciuri şi trebuie să fim foarte atenţi la ele. Pentru CM 2014 ne batem în trei, noroc că am evitat Franţa şi Spania", recunoaşte preşedintele FRF Mircea Sandu.

"Este o grupă extrem de grea, în care vom reîntîlni vicecampioana mondială, vechii noştri prieteni, dar şi ai mei personali, pe care i-am întîlnit şi în campaniile trecute, şi la EURO 2008. În acelaşi timp, ne vom confrunta şi cu echipe care tind să devină din ce în ce mai puternice şi care trebuie tratate aşa cum se cuvine. Am încredere că ne vom putea bate cu şanse reale cel puţin pentru locul 2", a spus Victor Piţurcă, conform site-ului frf.ro.

La startul preliminariilor zonei europene se vor alinia 53 de echipe naţionale.

Se califică direct cîştigătoarele celor nouă serii, iar cele mai bune 8 de pe locurile secunde vor susţine baraj, tur-retur, pentru celelalte 4 bilete la CM 2014. 30 de milioane de dolari s-au investit în ceremonia din Rio de Janeiro iar de pe scenă nu au lipsit foşti şi actuali mari internaţionali brazilieni, între care Ronaldo, Neymar, Ganso şi Pele, ultimul fiind invitatul de onoare al preşedintelui statului, Dilam Rouseff.

824 de meciuri se vor disputa în total în preliminariile la care participă 203 ţări. Doar 31 dintre acestea ajung în Brazilia. 203 echipe participă în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, un nou record. Acum 4 ani au participat 200 de echipe.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cm-2014-r...-estonia-si-andorra_857707.html#ixzz1Tcl9dsZD

Marica: "Este o grupa interesanta, ne putem califica"

Atacantul Ciprian Marica a declarat ca este extrem de important pentru fotbalul românesc ca România sa se califice la CM-2014, apreciind ca grupa D preliminara este una interesanta, conform site-ului personal al jucatorului.

ciprian-marica-nationala.jpg

"Nu e o grupa rea, ne putem califica. La prima vedere, este o grupa interesanta. Olanda am mai întâlnit-o, e o echipa puternica, la fel, Turcia si Ungaria sunt formatii tari, dar ne batem cu ei.

"Trebuie sa mergem la mondialele din Brazilia, e extrem de important pentru fotbalul românesc! Dar noi trebuie sa ne concentram la preliminariile campionatului european, e o competitie în desfasurare, avem înca sanse, asa ca toata atentia noastra trebuie sa se îndrepte spre Euro!", a declarat Ciprian Marica.
Reprezentativa României va întâlni selectionatele Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei si Andorrei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, conform tragerii la sorti de sâmbata, de la Rio de Janeiro.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...ste-o-grupa-interesanta-ne-putem-califica.htm

Piturca viseaza la calificarea directa: "Ne vom putea bate cel putin pentru locul doi"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, sambata seara, pentru site-ul frf.ro, ca grupa D de calificare la CM-2014 este una extrem de grea, insa este încrezator ca Romania se va bate cu sanse reale "cel putin pentru locul 2".

victorpiturca5.jpg

"Este o grupa extrem de grea, in care vom reintalni vicecampioana mondiala, vechii nostri prieteni, dar si ai mei personali, pe care i-am intalnit si in campaniile trecute, si la EURO 2008.

"In acelasi timp, ne vom confrunta si cu echipe care tind sa devina din ce în ce mai puternice si care trebuie tratate asa cum se cuvine. Am încredere ca ne vom putea bate cu sanse reale cel putin pentru locul 2", a declarat Piturca pentru site-ul frf.ro.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...vom-putea-bate-cel-putin-pentru-locul-doi.htm

Back