• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Experientia docent

anuk

Moderator
Reaction score
0
paukkk said:
I

si daca tot vorbim despre profeti si profetii .... eu am cunoscut-o personal pe o doamna care apare in categoria " alti prezicatori" - valentina garlea din iasi .... sigur, a fost usor de deschis topicul si de pus un articol din ziar .... unii ii spun "clarvazatoare", altii ii spun "sarlatana" sau "escroaca" .... ce va pot spune este ca intilnirea aia mi-a schimbat modul de a privi lumea, profetii sau profetiile....

si va asigur ca dupa jumatate de ora de discutii cu dumneaei oricine si-ar schimba viziunea despre viata .... pacat ca de multe ori uit de intilnirea aia si ca orice "pamintean" care se respecta imi bat capul "cu cele lumesti" ; oricum, va pot spune ca si acum ma trec fiori in urma acelor intilniri si-mi aduc aminte ca despre niste experiente ciudate si extraordinare in acelasi timp...

Ups ! te-am prins :P ca o cunosti personal pe doamna in cauza,asadar te rog frumos sa ne impartasesti (daca vrei) cum a decurs intalnirea si ce anume te-a determinat sa-ti schimbi viziunea despre tot si toate .Poate n-ar strica sa faci un topic "Intalniri care-ti schimba....."ce zici, vrei? Posibil sa fie si alti utilizatori care au avut experiete de genul asta.

momentan nu doresc deschiderea unui alt topic. vom trai si vom vedea .... prefer sa-l deschida altii.
in ceea ce priveste intilnirea mea cu oarba Valentina....e ceva de povestit....

inainte de toate as vrea sa va spun ceva despre mine. nu-s habotnic, merg la biserica mai rar decit ar trebui, sunt un pacatos de prima mana, nu cred in diferentele majore intre religii. Mi-am trait viata la maxim, cu tot ce implica asta, iar in clipa de fata mi-am gasit un echilibru in familie si cariera . Prin urmare nu cred in cai verzi pe pereti si nu ma feresc de contre si cuvinte.

in 2000 terminasem facultatea si aveam o problema medicala .... in urma unei hepatite slabisem f mult si facusem o hernie greu observabila pe care medicii chirurgi ..... nu o vedeau de nici o culoare. mi-au dat pastile ptr cap si mi-au spus ca tre' sa-mi linistesc stolul de pasarele...
Si cu toate astea, pe mine gernia ma deranja .... si daca medicii nu o vedeau, nu prea gaseam calea de rezolvare a problemei.
O cunostinta mi-a povestit intr-o zi ca in Iasi exista o oarba cu capacitati deosebite si ca ar trebui sa merg sa ma vada.
Reactia mea : ma, nu ma trimite la babe si la ghicitoare ca io nu-s cu din astea.....

in fine, cu vreo 3 zile inainte de craciunul din 2000 am ajuns la cabinetul Valentinei. mi s-a spus ca ea lucreaza cu un medic alaturi care practic "traduce" ceea ce vede dumneaei....
Cind am intrat in cabinet, am avut un soc....erau cel putin 5-6 oameni la coada, programati cu vreo 2 luni inainte :atat oameni simpli cit si fete "luminate"- preoti, doctori.... si mi s-a spus ca voi fi programat prin februarie....
dupa ceva insistente au acceptat sa ma lase spre sfarsitul programului . Ce-ar mai fi de spus : era o taxa .... pe atunci mi se cred ca era 1 milion si ceva ....mi s-a parut medie ca valoare...

Acu' sa va zic despre intilnirea propriu-zisa .... cind am intrat in cabinet am vazut o femeie joviala si zambareata....ceea ce te frapa era faptul ca in locul globilor oculari nu vedeai decit ceea ce se cheama "albul ochilor" ....practic, nu avea globii oculari! (de asta cred ca povestea cu oarba care citea ziarul....chestie care apare pe acest site pe un alt topic....cred ca e fie o rautate de ziarist, fie o inventie)

Am stat de vorba vreo juma' de ora .... am pus intrebari si am primit raspunsuri ....

Mi-a spus ca ea nu vede decit culori; nu vede carne si oase; nu vede decit 7 randuri de culori , asa numita "aura" pe care o au toti. Daca vede un organ bolnav, il vede in alta culoare sau patat ; mi-a povestit ca in urma cu ani, lumea venea cu sacul cu plante medicinale; ea vedea cite un fir care lega o anumita planta de organul bolnav; mi-a spus ca o planta care poate fi buna pentru ficatul unuia nu-i buna si pentru ficatul altuia; dar poate fi buna pentru rinichi....
Mi-a povestit ca in urma cu ani, cind nu era ecograf, erau 1-2 chirugi, profesori universitari care aveau pacientii pe masa si o chemau si ea le zicea: are apendicita, are blocaj renal etc....
Mi-a povestit ca veneau studenti constant care ii cereau subiectele la examen :) .... si am intrebat cum facea .....pur si simplu deschidea cartea unde "vedea" ca era subiectul.....
Am crezut si n-am crezut....

Si fara sa-i spun ce vreau m-a luat la scanat de sus in jos....si retineti : nu i-am spus de ce venisem acolo; nu i-am spus nimic despre mine!

Ce m-a socat a fost faptul ca vedea celulele!!! Primul lucru care mi l-a spus a fost ca mai am in mine o celula care poate sa ma faca oricind "galben ca floarea soarelui" - eu care tocmai statusem intre iunie si oct in spital cu hepatita!!

Apoi m-a analizat bucata cu bucata .... mi-a spus ca mi s-a prins un "matz" intre altele 2 - hernia mea.... dar sa nu-mi fac griji ca in 3 luni ma voi opera si totul va fi ok....
apoi imi spune : vezi ca tu slabesti din cauza ca in plamanul stang ai o celula cu bastonas .... doctorul se uita la mine si imi zice: vezi ca ai pneumonie cu stafilococ.....
in fine, sedinta se termina, ies de acolo ..... am iesit asa,intre 2 ape .... credeam si nu credeam ..... cum naiba sa am pneumonie daca eu nu tuseam n-aveam febra....n-aveam nimic?

Ma duc acasa, petrec craciunul si-i povestesc maica'mii....ea zice: de ce nu-ti faci o radiografie daca tot ai ajuns in punctul asta?? ma duc pe la un 28 dec, caut o prietena asistenta, imi baga o pila si-o tulesc la spital.... medicul ma vede si incepe cu intrebarile: ai febra? nu! tusesti? nu! transpiri? nu! ce mama naibii cauti aici ca sa-mi manaci timpul? ce sa-i spun? ca o oarba mi-a zis ca am pneumonie????
cu mare greutate si dupa lungi insistente, imi face radiografie....si iese de acolo si-mi zice: domnul meu, tre' sa te internam, ai pneumonie..... sa cad jos si mai multe nu! cum sa ma internez de anul nou? imi da tratament acasa cu antibiotic pentru streptococ ..... dar mie mi se spusese ca am stafilococ.....il intreb timid :domn' doctor sigur nu-i stafilococ? el imi zice: daca era stafilococ faceai febra 41 la pneumonie.....
dupa 6 zile de antibiotic, ma duc la infectioase unde mi se spune sa continui ca nu e nici o ameliorare .... era o cucoana in varsta de garda atunci.... eu imi iau inima in dinti si-i povestesc cum am ajuns eu la tratamentul asta.... spre norocul meu, femeia a spus: dom'le sunt momente pe care stiinta nu le poate explica .... in mod normal la stafilococ tre' sa faci febra periculoasa - eu iti voi prescrie un alt antibiotic atat pentru streptococ cat si pentru stafilococ.....

dupa 6 zile eram fresh.... de-abia atunci mi-am dat seama ca un soi de simptom aveam....transpiram f tare noaptea.....

sa va mai explic ca in 3 luni m-am operat de hernie?

pare usor incredibila povestea ta...nu te supara ca-ti spun asta .

si asa am invatat pe pielea mea ca nu e numai alb si negru .... a fost o prima intilnire educativa si ciudata; cu siguranta femeia aia are niste calitati exceptionale .... unii zic ca-s de la Dumnezeu, altii ca-s mana dracului .... eu nu pot sa zic decit ca mi-a dat un diagnostic exceptional in conditiile in care nici nu banuiam despre ce e vorba, diagnostic verificat mai apoi pe pielea mea.... mi-a spus si ca in 3 luni ma voi opera .... si culmea, m-a operat acelasi medic care cu 3 zile inainte de intalnirea asta mi-a dat calmante....un chirurg grozav , dar care mi-a zis ca-s sanatos tun si sa iau calmante.....asta in decembrie....iar io pe 17 martie eram sub bisturiul lui ..... de unde stia? nu ma intrebati .... dar ea mi-a spus atunci ca vede la oamenii care se vor opera.... vede cicatricea ulterioara.....

magda said:
pare usor incredibila povestea ta...nu te supara ca-ti spun asta .

Nu-i nici o suparare! de asta probabil dumneavoastra vedeti lumea intr-un fel....iar eu in altul! si n-am nici o pretentie sa ma creada lumea, de asta evit sa deschid topicuri .....

si totusi, povestea mea e adevarata ....

adrian1988 said:
Eu stiu despre un preot....

si eu am auzit despre preoti care deschid "cartea" .... banui ca-i vorba despre Sfanta Biblie .....
nu pot sa ma pronunt, dar sunt convins ca e posibil...

ciudat...de unde am plecat si unde am ajuns!
"de asta probabil dumneavoastra vedeti lumea intr-un fel....iar eu in altul! "

da, intr-adevar ciudat....
oricum pot sa-ti spun ca dupa aceasta prima intilnire mi-am schimbat modul de a privi viata .... ma intreb : cine nu l-ar fi schimbat?

oricum, femeia avea puterea de a vedea atat chestii ce urmau sa se intimple, cit si evenimente din trecut.....
la ea veneau (pe linga un lung sir de bolnavi), oameni care cautau ..... lucruri furate, disparute sau raspunsuri....apoi am vazut-o pe tvr2 intr-un reportaj, fusese invitata de cei de la NASA in state ..... in fine....

Multumesc pt relatare .Este intradevar interesant si desi pare greu de crezut ,totul este posibil.

da, am citit si eu articolul din ziaruldeiasi .... un pic tendentios as spune.
nu conteaza daca ma crede cineva sau nu; increderea e o chestiune relativa care nu-si are locul aici.
ceea ce va mai pot spune eu este ca femeia aia are un dar;ea isi spune clarvazator ; altii ii pot spune profet sau prezicator....
putea sa vada daca un bolnav este pe moarte ; in acel caz stiu ca returna banii familiei dar evita sa le spuna vestea crancena la modul direct si cauta o alta cale de comunicare.

poate sa prevada catastrofe, razboaie sau alte nenorociri de acest gen? eu zic ca da; dar tot eu zic ca n-ar spune nimic inainte de producerea evenimentului; cel putin asta-i concluzia mea in urma celor 2 intilniri pe care le-am avut....

paukkk said:
poate sa prevada catastrofe, razboaie sau alte nenorociri de acest gen? eu zic ca da; dar tot eu zic ca n-ar spune nimic inainte de producerea evenimentului; cel putin asta-i concluzia mea in urma celor 2 intilniri pe care le-am avut....

Din ce motiv nu ar face-o ? Indoiala ca ar fi posibl sa nu se produca ?

N-are absolut nimic de-a face cu indoiala.

uite, eu acu' cred ca exista oameni inzestrati cu niste puteri speciale, cum cred ca e femeia asta, si oameni care si-ar dori sa aiba aiba puteri speciale ....cam cum e musiu' Istrate. Daca ai vorbi cu amandoi unul ti-ar da certitudini, altul ti-ar da pareri.

ce-l face pe domnu' Istrate sa prezica cutremure din 3 in 3 zile? crezi ca l-ar opri indoiala? Pur si simplu nu stie exact....e un ghicitor, cu un instinct mai pronuntat care-si doreste recunoastere. (desi e posibil sa gresesc)

Cum crezi ca s-ar comporta o masa de oameni daca maine ar iesi cineva si ar spune: la noapte va fi un accident de metrou cu 6 morti? Probabil ar zice: uite alt nebun....
Cum crezi ca s-ar comporta o masa de oameni daca ala de a spus ca va fi accident cu 6 morti ar avea dreptate....ar fi mediatizat puternic....si in urmatoarea zi ar iesi si ar spune: in jumatate de ora va fi cutremur cu 15.000 de morti? ce crezi ca s-ar intimpla?

Panica in primul rand,dar ...daca ar fi certitudine ,autoritatile ar prelua controlul,evacuari ca ii locurile unde vulcanii fac dezastre si s-ar salva vieti .

Asa gindeam si io initial....

A 2-oare cind m-am intilnit cu femeia asta in iasi ..... in anul de gratie 2004.
Venisem in fuga sa maninc ceva acasa si nevasta-mea, insarcinata in 6 luni, era umflata de plins. Mersese la al' mai smecher doctor cu al' mai smecher ecograf din orasul nostru care-i daduse un diagnostic sec: sarcina era foarte lasata, mult prea mult lichid, prin urmare erau 2 posibilitati: fie era o infectie generalizata , fie o alta problema pe care nu o putea depista.punct. ambele duceau la risc major de avort spontan, i-a zis ca n-are ce sa-i faca asa ca a expediat-o acasa.

cind am vazut in ce stare era nevasta-mea mi-a fost clar ca daca nu fac ceva, ea ceda nervos in urmatoarele ore. asa ca am urcat-o frumos in masina si am mincat jar pina la iasi....
n-am sa intru in detalii vis-a-vis de intilnire.pot insa sa-ti zic ca doamna s-a suparat teribil cind am intrebat-o sexul copilului : parintii nu trebuie sa stie sexul copilului. copilul trebuie bine primit indiferent ce e ,baiat sau fata.... voi veti avea fetita mi-a zis mormaind printre dinti....
si ne-a tinut o prelegere prin care am inteles ca unele chestii din viitor .....chiar nu trebuie stiute!

ce a urmat.... am sa povestesc alta data....ca acu' pustoaica din povestirea din 2004 ma scoate de la calculator....vrea desene animate

Back