• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Fecioara Maria

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Intrebare.
Daca isus a avut frati (si in biblie parca sunt pomeniti in vreo 2 locuri), cum de mai era Maria fecioara?
Bine, ma intreb cum de mai era fecioara si dupa nastere, dar e alta discutie asta :)

pe care te rog sa o abandonezi, macar in postul Craciunului :P

maria dupa naxterea lui ixux nu a mai foxt fecioara .....hai rupeti cu dintii din mine dupa aceazta afirmatie ..ca ztiu ce urmeaza ,dar azta e realitatea

Io stiu asa, ca fratii si surorile alea, vreo sapte la numar (parca), erau fratii si surorile vitrege ale lui Isus (copii ai lui Iosif din prima casatorie, el ramanand vaduv), care nici astia nu par chiar vitregi, daca e sa ne gandim ca Isus a fost facut de la Duhul Sfant, ci mai degraba adoptivi. Deci, Maria e Maria, o pururea fecioara :D.

Cred ca este o problema de etimologie si traducere. Sa vedem :

Numele Maria potrivit unor surse înseamnă "copil dorit". Altii interpreteaza numele ca insemnand „amărăciune” și se pronunță în ebraică Miryam מרים, în arabă Miryam sau Maryam مريم, în greaca Septuagintei Μαριάμ, Mariam, sau Μαρία, Maria, în etiopiană Māryām, în siriană Mart Maryam, în latina târzie Maria. Cuvântul Maria, este în general considerat ca fiind originar din limba ebraică și ar proveni din Maryam cu varianta Miryam, numele surorii mai mari a lui Moise. Pare să fie un nume compus din două elemente: mar însemnând picătură și yâm însemnând mare. Unii savanți consideră, și nu fără motive, că Maryam nu este un cuvânt de origine ebraică, ci egipteană, și datează din timpul captivității evreilor în pământul faraonilor. Conform acestei origini, cuvântul ar fi compus din două părți, dintre care prima înseamnă "a iubi, a alege pe cineva", iar a doua parte este numele zeului Amon. În transcriere grecească cuvântul a devenit Mariamne, însemnând "aleasă, iubită de Amon". Pentru creștini, cuvântul Maria, după transcrierea ebraică, și Mariana, după transcrierea grecească, înseamnă "aleasă, iubită de Dumnezeu".
Cuvântul ebraic almah din Isaia 7:14[2] nu desemnează sau nu desemnează neapărat o virgină.[3] Conform listei lui Edersheim, almah înseamnă adolescentă (fată aflată la începutul pubertății).[4] De asemenea, cuvântul grecesc folosit de Matei (parthenos) nu înseamnă neapărat fecioară, ci poate desemna vârsta, nu puritatea sexuală.[5] Prin urmare, conform Bibliei Maria era o adolescentă necăsătorită în momentul în care a rămas gravidă." ( wikipedia.ro )

Asadar, ca o traducere, Fecioara Maria - Tanara iubita de Dumnezeu

Lasa bre, ca si pe un pretin d'al meu il cheama "ala de l-a caftit pe dumnezeu". Bine, daca ii faci etimologia numelui.
Da' el saracu' n-a caftit pe nimeni in viata lui.

Intrebarea mea este simpla. A mai ramas sau nu Maria fecioara desi isus a mai avut frati? Si desi l-a nascut pe isus?

Pai, fizic nu. Dar ,,fecioara" ca simbol al puritatii, da.

Bre, matale precepi greu? Ce legatura au fratii lu Isus cu Maria? Ca Maria l-a facut numai pe Isus. Daca a mai ramas fecioara dupa ce l-a nascut, asta e o enigma ... :D Da crede si nu cerceta! :P

maria a fozt fecioara pana a nazcut pe izuz apoi nu conform bibliei a mai aviut macar 5 copii baieti zi 2 fete parca
ca nu mai retin numarul.

Manu, unde ai cetit ca Maria a mai avut copii? Da-mi te rog ce ai cetit tu, , ca io nu am gasit nimic in sensul asta. O Protoevanghelie , macar. Sau o epistola, orice.

matei 13 cu 53-56 ,,Dupa ce a terminat izuz pildele aceztea ,a plecat de acolo.Xi venind in patria xa,El a invatat pe oameni in zinagoga lor,incat ei erau uimiti xi ziceau:De unde are EL intelepciunea xi minunile acextea?Oare nu exte fiul tamplarului?Nu xe numexte mama lui Maria>Xi nu xunt fratii lui(in greaca adelphoi).Lui ,Iacov,Ioxif,Ximon xi Iuda?Xi xurorile lui(in greaca adelphai)lui nu xunt toate printre noi?ACUM luca 1 cu 26-30 Xa fim gata xa axcultam de ceea ce ne xpune Dumnezeu prin mexagerii xai, chiar daca, la inceput ,lucrurile pe care le auzim ne tulbura xau ni xe par impoxibile 9xuna ca o avertizare nota mea)

De ce am impresia ca" sora si frate " in biblie nu se refera la legaturi de sange ci la "frati intru Domnul " ,copiii Lui ?

nu anuk, tocmai de axta ti-am dat cuvintele in greaca ca xa intelegi ca xe refera exact la frati carnali
enciclopedia catolica afirma ca termenii grecexti adelphoi xi adelphai foloxiti de matei 13 cu 55 xi 56 aveau in lumea greaca din timpul evanghelixmului xemnificatia de frate xi xora de xange xi axa ii intelegeau cititorii de lb graca .Xpre xfarxitul xec iv-lea (cc 380),Helvidiux a evidentiat acext fapt intr-o opera acext fapt intr-o opera care x-a pierdut,aratandca Maria a avut xi alti copii in afara de Ixux dand-o axtfel ca exemplu pt mamele cu familii numeroaxa.

Manu, astia patru,enumerati de tine, plus trei fete, au fost copiii lui Iosif din casatoria cu Salomeea, care moare. Iosif ramane vaduv si o i-a pe Maria. Maria nu a mai avut copii. Eu asa stiu. Te rog sa-mi dai, daca ai, ceva unde spune ca Maria a mai avut copii. Se stie ca la evrei notiunile de frate si sora sunt mai largi. Apropo de chestiunea asta, Maria si Iosif au fost casatoriti? :D Sau doar logoditi? Ar fi umblat un zvon ca Maria i-ar fi fost incredintata spre logodna lui Iosif doar pentru a-i proteja fecioria , ca cica batranul si slabitul Iosif nu prea mai era apt pentru casatorie . :D

bodo daca ar fi fozt axa nu ax fi dat termenii grecexti care inxeaman frati de xange iar de xalomeea aia in biblie nu gaxexc vb doar de vre-o 4 marii dintre care de mama lui ixux iar maria era caxatorita cu ioxif pt ca dumnezeu nu cred ca ar fi permix xa traiaxca in pacat femeia care i-a naxcut fiul.

cand xe face referire la alt tip de rude nu la frati de xange xe folxea termenul de xyygenon de ex citexte luca 21 cu verxet 16

Back