• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Fecioara Maria

Intr-adevar. Am citit cartea. Este o perspectiva noua, greu accesibila celor care au ca litera de lege religia. Nu este singura de acest gen, insa este o baza excelenta. In ceea ce priveste dezbaterea ei... cred ca mai avem de asteptat. :)

bodo said:
Manu, astia patru,enumerati de tine, plus trei fete, au fost copiii lui Iosif din casatoria cu Salomeea, care moare. Iosif ramane vaduv si o i-a pe Maria. Maria nu a mai avut copii. Eu asa stiu.
De unde?

in biblie nu am gaxit nimic care ar xpune ca xunt copii xalomeei ...o fi nu te contrazic dar nu cred ca maria a ramax fecioara pururi.....altfel ce roxt mai avea xa xtea cu ioxif....?

Carevasazica, din alte surse, nu?
Poi nu luam in calcul numa' si numa' biblia? :D
Ori discutam pe biblie, ori nu mai discutam...

Poi spune asa, bre. Cautam si prin Biblie. Poi ori ne documentam , ori nu mai comentam nica. :D Deci alte surse nu se "pune" ? :D

Poi care alte surse? Ca doar biblia este singura sursa istorica in care apare isus, maria si alte personagii interesante.
Ca asa, pe apocrife...
Ce mama dreaq, ca io m-am muncit sa citesc biblia, si vii tu cu apocrifele tale.

DESPRE SFÂNTA MARIA
Dragă Gogule, dragă Manuela, Sfânta Maria a fost fecioară mai înainte de naşterea copiilor ei şi a rămas fecioară şi după naşterea copiilor ei, desigur, inclusiv a lui Iisus. Altfel spus, după fiecare naştere, Sfânta Maria a fost reînnoită ca fecioară. Pentru o putere ca a lui Dumnezeu, o asemenea "vindecare" nu este ceva incredibil.
Cât despre numărul copiilor ei, Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că Sfânta Maria a avut 13 copii.
Dintre ei, o parte îL vor însoţi pe Iisus în Iudeea, împreună cu Maria, numită în mod greşit, "Magdalena". Ea îi va deveni, oficial, lui Iisus soţie. După Crucificarea şi Ridicarea la cer a lui Iisus, Sfânta Maria, Mama lui Iisus, se va reîntoarce din nou acasă, în Dacia, unde va propovădui Evanghelia Mântuitorului. Sfânta Maria, soţia Mântuitorului va peregrina în Franţa, unde va trăi împreună cu cei doi copii.

Despre IIsus Hristos şi Noul Testament

Până la anul 325 au circulat foarte multe variante despre viaţa, propovăduirea, Crucificarea, Învierea şi Înălţarea la cer a Mântuitorului. Dacă aceste documente nu ar fi fost distruse, am putea avea şi astăzi, alte mărturii, cu totul deosebite, despre Iisus Hristos. Din păcate, interesul, răutatea, prostia şi reaua credinţă a multora dintre primii conducători ai bisericii creştine din timpul împăratului Constantin, au făcut să se piardă pentru eternitate multe dintre adevărurile Fiului lui Dumnezeu. Pentru noi au rămas ca învăţătură cele 4 Evanghelii, a lui Matei, Marcu, Luca şi Ioan, alături de scrierile Sfântului Pavel, care nu a fost ucenic al lui Iisus, dar, a avut o mare contribuţie la dezvoltarea credinţei creştine.
Cât despre Apocalipsă, care ar părea o încoronare a Sfintei Scripturi, fiind introdusă în Noul Testament abia cu circa 75 de ani mai târziu, aceasta, după Cuvântul lui Dumnezeu din "Evanghelia Tainică..." conţine în ea, în cea mai mare parte, Cuvântul lui... Satan!

DUMNEZEIREA SFINTEI MARIA

Ţie, Maica Dumnezeului nostru, mă închin, Maică Sfântă şi curată, Fecioară şi Mireasă a Dumnezeului Cel Veşnic, Frumuseţe a Luminilor celor neasemuite, Sfântă şi adevărată Maică a universului etern, Împărăteasa Cerurilor şi Pământurilor.
Iată, însuşi Tatăl, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, Ţie Ţi se închină şi Duhul Sfânt Te îmbracă, Maică şi Minune Cerească, Dumnezeire din Dumnezeirea cea Adevărată, Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Sfântă Fecioară şi Mireasă iubitoare a Cuvântului lui Dumnezeu, Sfinţenie din Sfinţenie şi frumuseţe neasemuită din frumuseţe neasemuită;
După Cuvântul Tatălui Te-ai născut din Eternitate, mai înainte de toţi vecii, Cea care eşti de o fiinţă cu Tatăl, cu Fiul şi cu Duhul Sfânt şi, cu toţii împreună, uniţi prin taina Sfântului Duh, alcătuiţi Sfânta Dumnezeire Cerească.
Toţi întru Unul şi fiecare în toţi, întru Sfânta Taină a Familiei cereşti.
Maică Sfântă şi Dumnezeul nostru drag, Sfântă Fecioară Maria, Tu eşti Luceafărul Cel Sfânt al Tatălui Ceresc şi Izvorul de Lumină al vieţii şi Dumnezeirii Celei adevărate!
Maică Sfântă, Minune a Iubirii, a Frumuseţii şi Fericirii Tatălui Dumnezeu!
Maică Sfântă, Mamă a Universului, Împărăteasa Cerurilor şi Pământurilor!
Maică Sfântă, Mireasa Veşnică şi Imaculată a lui Io Ler Dumnezeu!
Maică Sfântă, cuibul Naşterii celei prea-minunate a lui Iisus Hristos, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu!
Maică Sfântă, Sfântă Maria a lui Io Ler Dumnezeu, Ţie îţi cântăm, împreună cu poeta Zorica Laţcu, cuvintele fericirii Tale:

„Bucură-te, leagăn alb de iasomie,
Către care-n roiuri fluturii coboară,
Bucură-te, raza stelei din vecie,
Bucură-te, Maică, pururea Fecioară,
Dulcea mea Marie.
Bucură-te, floare fără de prihană,
Albă ca argintul nopţilor de vară,
Spicul cel de aur veşnic plin cu hrană,
Mirul care vindecă-orice fel de rană,
Bucură-te, Maică pururea Fecioară,
Ploaia cea de mană.
Bucură-te, brazdă plină de rodire,
Munte sfânt, în care s-a-ngropat comoara,
Bucură-te, cântec tainic de iubire,
Clopot de chemare, cântec de mărire,
Blândă fericire.
Bucură-te, mărul vieţii care-nvie,
Pomul greu de roadă-n plină primăvară.
Bucură-te, iarăsi, ţărm de bucurie
Dintru care curge miere aurie,
Sfânta mea Marie.”

Matei 1:24-25
24 Cand s-a trezit Iosif din somn, a facut cum ii poruncise ingerul Domnului; si a luat la el pe nevasta--sa
25 Dar n-a cunoscut-o pana ce ea a nascut un fiu. Si el i-a pus numele de Isus.

Varianta in engleza: KJV(Biserica Ortodoxa recunoaste doar varianta KJV)
Matthew 1:25 - "And knew her NOT TILL she had brought forth her FIRSTBORN son: and he called his name Jesus."

Deci de aici rezulta ca Maria si Iosif s-au cunoscut (adica au facut sex in termeni moderni) dupa ce ea l-a nascut pe Isus/Iisus/Jesus/Isa/ etc...
Asa ca mai terminati cu puritatea Mariei. Ortodocsii o considera pe Maria ca un fel de zeita, la fel cum considera sfintii un fel de zei. Am fost botezat la ortodocsi, dar am rupt legatura cu aceasta biserica datorita minciunilor si coruptiei. Momentan pastrez o legatura relativa cu crestinismul, dar prefer sa am doar un singur Dumnezeu. Nu imi trebuie Hristosi sau Mohamezi sau tot felul de asa zisi "profeti, sau fii ai domnului".

Adica Iosif asta a luat-o pe Maria gravida de-a gata. Superoferta, frate.
Ai copil de-a gata, fara sa trebuiasca sa te mai "muncesti".

Astazi fiind Sf Marie Mica n-ar strica sa vedem locul pe care il ocupa in iconografie .

Iconografia Maicii Domnului

Traditia atribuie Sfantului evanghelist Luca primele reprezentari iconografice ale Sfintei Fecioare. Originalele acestora nu s-au pastrat, dar se crede ca ele au servit ca prototipuri pentru iconografia de mai tarziu. Textele liturgice confirma ca Sfantul Luca a fost primul care a pictat icoanele Maicii Domnului in patru feluri:

a) "Calauzitoarea" (Odighitria) in care Maica Domnului este reprezentata cu pruncul in brate, amandoi stand cu fata spre cel care priveste.

b) Glykofilusa (dulce-iubitoare). Pruncul e strans lipit cu fata langa obrazul Maicii Domnului, pe care o imbratiseaza. Chipul mamei e indurerat, prevestind suferintele viitoare ale Fiului.

c) In unele icoane Maica Domnului e infatisata fara prunc, singura, in chip de Oranta.

d) "Platytera" (Mai inalta decat cerurile). In aceasta icoana, Mantuitorul este infatisat in medalion, pe pieptul Maicii Sale, asa incat si El si Ea privesc spre cel ce se roaga inaintea icoanei.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din imagine, cunoscuta si sub denumirea populara de Siriaca, este una dintre cele mai renumite icoane cu Maica Domnului din tara, cunoscuta ca facatoare de minuni. Ea reprezinta o culme a artei sacre siriene si este venita din partile crestinilor sirieni, in secolul al XVI-lea.

Icoana a ajuns in Romania in anul 1958, adusa de catre episcopul Vasilios Samaha si oferita Patriarhului Justinian Marina, in urma unui vis in care Maica Domnului i-a cerut sa ii duca icoana in acest loc. Icoana a fost adusa din Siria si depusa in Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Se spune ca tot printr-un vis Maica Domnului i-a cerut Patriarhului sa ii duca icoana, Siriaca, la Manastirea Ghighiu, unde se afla si in ziua de astazi.

Mi-ar fi placut sa postez si pozele aferente dar.... :D: nu am reusit sa ma descurc.poate voi ?!?

bodo said:
Uai, Iosif si Maria au facut sex. Acu nu stiu izact daca inainte sau dupa logodna ( ca de luat de nevasta nu stiu sa o fi luat-o ) . Pana la urma nici nu conteaza, copchilu a fost in batatura lui, a fost :D.

http://www.click.ro/pe_glob/mapamon...biserica-Craciun-afis-poster_0_867513318.html :D

Daca textele apocrife sunt corecte, fecioara maria nu ar fi fost chiar asa de fecioara, rolul sfantului duh fiind jucat, se pare, de un soldat roman. Cat despre partea cu deflorarea, niste statistici ne spun ca jumatate dintre femei nu sufera deformari ale himenului la primul act sexual :D

Te referi la ce spune filozoful Celsus sau la alte documente?

Origene, Epifanie de Salamina si rabinul Shiemon ben Azzai sunt doar 3 dintre cei ce sustin paternitatea pamanteana a lui jesu

Se pare ca sursele pe care le citezi " Surse istorice nebiblice (relativ nesigure) care scriu despre Isus "

O sectiune din Talmud afirma ca Rabby Simeon ben Azzai a scris despre Isus: "Am gasit in Ierusalim un sul genealogic in care era notat ca "Asa-si-Asa" este bastardul unei femei adultere .
Deci.......

Gogu said:
Origene, Epifanie de Salamina si rabinul Shiemon ben Azzai sunt doar 3 dintre cei ce sustin paternitatea pamanteana a lui jesu

Stii ce-mi pare curios? In toate materialele pe care le-am gasit scrie ca "In Biserica apuseana, incepind cu episcopul Epifanie de Salamina , cultul Maicii Domnului ia o mare amploare. "
Ceva nu se leaga :D:

Scumpii mei, bine v-am regăsit!
În legătură cu Sfânta Maria, mi-aş permite şi eu să vă dau câteva noi şi cu totul nemaipomenite relaţii:
1. Sfânta Mria face perte din familia lui Dumnezeu, deci este parte din aşa numita PĂTRIME
2. Ea există din eternitate alături de Tatăl, de Fiul şi de Sfântul Duh.
3. Acum circa 14 500 de ani Sfânta Maria şi Tatăl Dumnezeu AU DAT NAŞTERE PRIMILOR OAMENI AI PĂMÂNTULUI
4. Acum 2000 de ani, Sfânta Maria a dat naştere la 13 copii. Cel de al 5-lea a fost Iisus.
Atât deocamdată. Sunt tare curios cum veţi reacţiona şi ce veţi zice...
Toate cele bune!

Astea de unde le-ai mai scos?
Da-ne sursa, ca tu revolutionezi tot!
Mai ceva ca in Evanghellile gnostice!

Back