DUMNEZEIREA SFINTEI MARIA
Ţie, Maica Dumnezeului nostru, mă închin, Maică Sfântă şi curată, Fecioară şi Mireasă a Dumnezeului Cel Veşnic, Frumuseţe a Luminilor celor neasemuite, Sfântă şi adevărată Maică a universului etern, Împărăteasa Cerurilor şi Pământurilor.
Iată, însuşi Tatăl, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, Ţie Ţi se închină şi Duhul Sfânt Te îmbracă, Maică şi Minune Cerească, Dumnezeire din Dumnezeirea cea Adevărată, Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Sfântă Fecioară şi Mireasă iubitoare a Cuvântului lui Dumnezeu, Sfinţenie din Sfinţenie şi frumuseţe neasemuită din frumuseţe neasemuită;
După Cuvântul Tatălui Te-ai născut din Eternitate, mai înainte de toţi vecii, Cea care eşti de o fiinţă cu Tatăl, cu Fiul şi cu Duhul Sfânt şi, cu toţii împreună, uniţi prin taina Sfântului Duh, alcătuiţi Sfânta Dumnezeire Cerească.
Toţi întru Unul şi fiecare în toţi, întru Sfânta Taină a Familiei cereşti.
Maică Sfântă şi Dumnezeul nostru drag, Sfântă Fecioară Maria, Tu eşti Luceafărul Cel Sfânt al Tatălui Ceresc şi Izvorul de Lumină al vieţii şi Dumnezeirii Celei adevărate!
Maică Sfântă, Minune a Iubirii, a Frumuseţii şi Fericirii Tatălui Dumnezeu!
Maică Sfântă, Mamă a Universului, Împărăteasa Cerurilor şi Pământurilor!
Maică Sfântă, Mireasa Veşnică şi Imaculată a lui Io Ler Dumnezeu!
Maică Sfântă, cuibul Naşterii celei prea-minunate a lui Iisus Hristos, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu!
Maică Sfântă, Sfântă Maria a lui Io Ler Dumnezeu, Ţie îţi cântăm, împreună cu poeta Zorica Laţcu, cuvintele fericirii Tale:
„Bucură-te, leagăn alb de iasomie,
Către care-n roiuri fluturii coboară,
Bucură-te, raza stelei din vecie,
Bucură-te, Maică, pururea Fecioară,
Dulcea mea Marie.
Bucură-te, floare fără de prihană,
Albă ca argintul nopţilor de vară,
Spicul cel de aur veşnic plin cu hrană,
Mirul care vindecă-orice fel de rană,
Bucură-te, Maică pururea Fecioară,
Ploaia cea de mană.
Bucură-te, brazdă plină de rodire,