• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Fecioara Maria

Mah.... eu ma retrag din aceste dezbateri,ma depasesc si chiar nu e locul meu aici,Ioan tie iti urez succes si Dumnezeu bunul sa te lumineze sa scrii si sa traiesti doar in adevar.

Emerem
fii binecuvântată, ai înţeles foarte bine!
Mai aminteşte-ţi, filozofia centrală a lui Iisus ESTE IUBIREA. Cum ar fi putut Dumnezeu, căruia I-a fost omorât SINGURUL LUI FIU, PENTRU OAMENII PĂMÂNTULUI, cum ar fi putut Ler să oprească însăşi Marea Lui Poruncă a IUBIRII???
În acest moment sunt nevoit să-ţi mai dau o informaţie: oamenii Pământului SUNT NĂSCUŢI din însuşi Tatăl Dumnezeu şi din Sfânta Maria. Locul este prea strâmt astăzi pentru adăogiri. Rămân dator cu amănunte, la o dată viitoare.
De ce ascunde Biserica faptul că Iisus a fost căsătorit?
1. Primul vinovat este ideea Vechiului Testament în legătura cu facerea omului şi cu păcatul originar, idee care condamnă IUBIREA şi legătura CURATĂ a IUBIRII dintre bărbat şi femeie, găsindu-le, (PRIN INTERFERENŢĂ SATANICĂ), de origine demonică!
2. Vinovată este Biserica celor 2000 de ani, mai ales, aceea a anilor 325 d.Cr. când s-au ars şi distrus mii de alte documente, vorbitoare despre adevărurile biblice.
3. Biserica s-a rupt de idealurile pentru care Iisus Hristos a murit, devenind o forţă statală sau cu pretenţii de conducere statală, nu numai a unei ţări, ci a lumii întregi. Exemplu: doctrina Bisericii catolice actuale.
4. Goana după bogăţii făcute prin prostirea şi supunerea maselor primitive de oameni. Astăzi, ca exemplu, Vaticanul stăpâneşte peste 500 de miliarde de EURO şi trei sferturi din imobilele Romei!
5. Uită-te şi la noi, în ţară: o haină preoţească costă, am auzit până la 16 000 de EURO, uită-te la coroanele de pe capul conducătorilor bisericii...
Te întreb: ESTE ACEASTA BISERICA SĂRACĂ A LUI IISUS HRISTOS???
Este posibil, ca, la plecare, o parte din clerul bisericesc, să fi crezut că IUBIREA este cu adevărat un păcat, uitând sau neştiind că "acest păcat" l-a născut pe OM pe Pământ!
Dar, ne învârtim într-un cerc, DE MARE VINĂ SUNT LEGENDELE, MINCIUNILE ŞI EXAGERĂRILE VECHIULUI TESTAMENT! Iată de ce, astăzi, a apărut o NOUĂ EVANGHELIE, Evanghelia Tainică, scriere care corectează vechile scrieri.

Desi continui sa merg la Biserica,sunt convinsa ca ea este condusa de rau.Preotii stiu si folosesc atat de multe taine in defavoarea oamenilor incat ma ingrozesc.Ei au foarte multe cunostinte.Pot lega suflete in altar,pot lega sporul cuiva,pot pedepsi dusmanii prin asa zisele particele sau cu toaca.Toate astea le stiu si le fac.Cu cat sunt mai sus in ierarhia bisericeasca cu atat mai mult influenteaza politica,economia si viata oamenilor de fiecare zi.In nici un caz biserica nu mai este ceea ce ar fi trebuit sa fie.Totusi,am simtit si simt in continuare liniste si ajutor la slujbele unor preoti.Mi s-a intamplat insa de multe ori sa intru in cate o biserica si sa vreau sa fug in urmatoarele 10 minute.Dar exista biserici unde Iisus este prezent.

Ioan said:
EMEREM
Iisus a fost desigur, căsătorit. Asta o spunea acum câteva zile şi TV română: s-a găsit textul unei evanghelii vechi, în biserica coptă, din chiar timpurile lui Iisus în care Iisus o prezintă pe MARIA drept SOŢIA sa!
Da, Iisus şi Maria au fost căsătoriţi şi au avut şi doi copii. În momentul Crucificării, Maria era însărcinată!
După Crucificare, Maria a călătorit în Franţa, unde şi-a ocrotit copiii, şi a rămas acolo până la moarte.
Desigur, Biserica creştină crede, deşi nu este scris, într-o altă versiune...

Acu......fiecare cu partea sa de adevar,iata punctul de vedere al Vaticanului referitor la manuscrisul ce parea a fi un fragment dintr-o evanghelie apocrifa, folosita de primii crestini .Din pacate , fara dovezi indubitabile...... adevarul poate fi oriunde sau nicaieri .

Manuscrisul este doar o veche dovadă, probabil scăpată special din focul celor care au ars dovezile despre vechile doctrine ale religiei creştine.
Adevărul, cu sau fără dovezi materiale noi, este doar unul. şi acesta este că Iisus a fost un OM ADEVĂRAT. Asta înseamnă că tot ceea ce este omenesc, la modul ideal şi bun, nu i-a fost străin. De altfel, Iisus a aflat foarte târziu că este de origine divină! Aşa că, s-a comportat ca un om normal.
De neînţeles este că Biserica creştină apără chiar şi astăzi un punct străin şi contra evangheliilor, acela că Iisus nu ar fi fost căsătorit. Ideea este desigur în legătură cu cei care consideră iubirea dintre bărbat şi femeie un păcat. Dar, dacă este un păcat, cum de Dumnezeu, şi de ce, i-a făcut pe oameni (şi toate vietăţile Pământului!) PERECHI???

REFERITOR LA ORIGINEA NUMELUI DE MARIA.

Maria, ca nume, alături de Ion, sunt cele mai vechi nume din limba română, din cultura română şi din istoria lumii omeneşti.
Maria şi Ion au fost cei doi, PRIMI OAMENI NĂSCUŢI AI PĂMÂNTULUI, cândva, în urmă cu circa 14 mii de ani.

Ioan,
Poi cum facem cu toti omuletii aia lingvisti ce sustin sus si tare ca Ioan si Maria sunt de origine ebraica?
Sunt mai multe argumente logice pe care le contrazici in afirmatia ta.
1. Ion si Maria nu au cum sa fie cele mai vechi nume romanesti. Pentru simplul motiv ca romanismul a aparut prima data pe la ... 1858.
2. Getii nu prea aveau de ce sa imprumute nume ebraice pentru simplul motiv ca pe vremea aceea, evreii erau un trib virtual necunoscut de prin asia mica, pe cand getii dominau cel putin un sfert din Europa.
3. Maria si Ion nu prea pot fi primii oameni nascuti. Exista dovezi genetice ce ne spun noua ca Homo Sapiens a migrat de undeva de prin Africa.
4. Primii oameni nascuti nu puteau fi in urma cu 14000 de ani. In Romania, cele mai vechi dovezi ale existentei lui Homo Sapiens au peste 35000 de ani. Iar cele mai vechi dovezi ale existentei unui Homo au circa... 1,8 milioane de ani (pescarul de la lacul getic).

Deci?

Foarte corect, ceea ce scrii, cam aşa a fost ştiinţa până acuma. Şi mai este şi astăzi. Ceea ce eu scriu este un teren încă nedesţelenit. Aşa este orice teorie la început. Timpul ei abia de-acuma va veni.
Nu uita, nici Academia Română nu scrie că noi nu suntem urmaşii Romei... Deşi, lumea ştiinţifică tocmai a dovedit că este aşa şi că, mai mult, în acest spaţiu a apărut chiar şi prima scriere din lume... (Tărtăria, Turdaş). Numai că asta o ştiu deocamdată străinii.
Aşa este şi cu Atlantida. Unii spun Oceanul Atlantic, alţii Marea Neagră. Şi eu am spus:Marea Neagră.
Cât despre Homo sapiens, acesta nu are de-a face cu OMUL de astăzi. Acesta este o existenţă complet nouă. Este adevărat, însă, în cursul existenţei sale, Pe Pământ au mai trăit fiinţe "asemănătoare" omului. Dar nu erau oameni. Poate ştiinţa dovedi că acele câteva crâmpeie găsite sunt resturi chiar de OAMENI? Homo Sapiens şi faţii săi nu au fost OAMENI!
Şi maimuţele sunt foarte apropiate omului, dar NU SUNT OAMENI! Şi, astăzi, parcă nimeni nu mai crede în descendenţa omului din maimute! Dovezile despre omul nou, NĂSCUT acum circa 14 000 de ani, vor veni şi acestea, atunci când vor fi căutate, chiar dinspre partea ştiinţei.

Ioan,
Cum adica lumea stiintifica a dovedit ca noi nu suntem urmasii Romei? Teoria general recunoscuta este cea ca noi suntem urmasii Romei.
Scrierea de la Tartaria cine a datat-o? Si pe baza a ce?
Care Atlantida?
Homo Sapiens nu este omul de astazi? Atunci omul de astazi ce fel de om e?
Apropo, ca o paranteza acum, nu cred ca nici un om de stiinta nu a spus ca omul descinde din maimute. Teoria evolutiei sustine ca avem un stramos comun, nu ca maimutele sunt stramosii omului.
Apropo, faza aia cu "omul nou" nu stiu de ce, dar imi aduce aminte de 1984

Iartă-mi expresia. Nu mă gândeam decât să fac o distincţie între urmele vechi, numite de câtre ştiinţă "oameni" şi ceea ce a apărut doar acum 14 000 de ani. Adică NOI, oamenii de astăzi, NĂSCUŢI din Dumnezeu şi NU FĂCUŢI din pământ!

Poi, nu este nici o diferenta intre oamenii de acum 30-40 mii de ani si omul modern.
Ce a aparut acum 14000 de ani de tu consideri atat de important?

Este adevărat, între omul timpurilor vechi şi cel de astăzi, nu există mare deosebire. Doar că cel modern nu mai trăieşte atât de mult şi este ros de urmele şi efectele bolilor de tot felul şi al influenţelor de mediu nefaste.
Cu o specificare: acum 14 500 de ani (şi nu acum 5-6 mii de ani, cum spune Biblia!) ar fi apărut, adică s-ar fi născut ACEASTĂ FORMĂ DE VIAŢĂ care suntem noi, oamenii de astăzi.
Şi, acest fapt îl consider eu foarte important, căci, ADUCEREA, NAŞTEREA OMULUI pe Pământ, face din acestă planetă singurul astru unde locuiesc OAMENI, adică COPII AI LUI DUMNEZEU!
De aceea este şi atacul lui Satan împotriva oamenilor atât de puternic! Uită-te în ce hal a ajuns lumea de astăzi! Uită-te, cum zici şi tu, în ce hal a ajuns poporul român!

Ioan,
Ma repet, intre oamenii de acum 30-40000 de ani si omul modern nu sunt diferente.
Ce te face pe tine sa crezi ca fix la jumatatea acestui interval, acum 14500 de ani, s-a produs ceva?
Este ca si cum ai spune ca roata, care este rotunda de 30000 de ani a fost facuta rotunda acum 14500 de ani. Mie imi scapa aceasta logica.
Apoi, ce te face pe tine sa crezi ca oamenii de acum x mii de ani traiau mai mult ca noi? Toate dovezile istorice ne arata fara putinta de tagada ca, cu exceptia unor perioade a evului mediu, speranta de viata pe pamant a tot crescut.

GOGU,
Iartă-mă, dar trebuie să te trimit din nou înspre "Evanghelia tainică..."
Altfel, îmi permit să comentez doar aşa: OMUL de astăzi, există DOAR de 14500 de ani. Înainte nu a existat. Urmele găsite nu sunt de la astfel de oameni sau sunt erori ştiinţifice, ca atâtea multe altele.
În legătură cu lungimea vieţii, ştiinţa nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Aceasta se va clarifica atunci când se vor găsi urme clare de schelete de oameni, care au trăit până acum 5500 de ani.

Ioan,
Trimiterea ta catre evanghelia tainica, daca imi dai voie, nu o s-o consider o dovada.
Pe cand datarile cu C14 cam sunt dovezi... Si sunt si stiintifice.

Apropo de C14, astfel s-a stabilit, ştiinţific, că scrierea de la Tărtăria este cea mai veche din lume, de circa 7500-8000 de ani. În asta poţi crede?
Te întreb: ce înseamnă pentru tine, faptul că în spaţiul european, carpato-dunărean, în cadrul culturii Vinca, a apărut primul scris din lume? (cel putin descoperit până acuma)

Ioan,
Tabletele de la Tartaria nu au fost datate cu C14, dintr-un simplu motiv. Niste arheologi amatori, dupa ce le-au scos din pamant, le-au ars intr-un cuptor, fapt ce a distrus tot materialul biologic ce putea fi datat. Ca apar pe net fel de fel de ipoteze si datari cu C14 este doar folclor stiintific.
In alta ordine de idei, daca nu ma insel eu, s-au datat indirect, fiind datat un schelet ce a fost gasit langa tablete.

Aşa este, datat a fost scheletul din mormânt, lângă care s-au găsit plăcuţele. Dar, şi acesta vorbeşte despre cel puţin aceeaşi vechime.
Pentru contestatari, celelate descoperiri din cultura Vinca, din România, din Bulgaria şi chiar din Turcia, au putut fi mai bine cercetate.
De altfel, mai există şi aşa numita Placă de bronz de la Nebra (din Germania, undeva în apropierea oraşului Hallle, Saxonia Mijlocie), descoperită şi aceasta în ultimii ani, şi aceasta de vre-o patru-cinci mii de ani. Interesant aici este că aurul de pe placă provine din Munţii Apuseni...

Cu permisiunea cititorilor, îi felicit pe moderatorii PREMONITIILOR şi le mulţumesc pentru atenţia cu care răspund tuturor problemelor şi cititorilor. Ar fi frumos ca şi cititorii, care pe unele pagini sunt atât de mulţi, să se implice un pic mai mult în dezbateri.
Mă bucur că, chiar şi aşa, cu marea muncă a moderatorilor, PREMONIŢIILE rămân pagini foarte valoroase şi căutate, prin tematica şi modul lor de abordare şi de dezbatere. Doamne-ajută mai departe!

Back