• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Fecioara Maria

gurugrig said:
adrian_nicolae said:
OMG :O :| de unde ai scos uai Ioane tampeniile astea ?! esti cumva ateu ?

cum sa fie ateu?e sectant.b-(

Din greseala am dat "thankyou" :P De ce credeti ca-i ateu sau sectant? Doar ca are alte pareri decat avem noi ,majoritatea?

anuk said:
De ce credeti ca-i ateu sau sectant? Doar ca are alte pareri decat avem noi ,majoritatea?
Nu pentru asta, dar daca esti un ateu cu pareri stiintifice aduci dovezi de necontestat, iar daca esti sectant citezi din cartile tale de capatai!
Ori el nu a facut nici una, nici alta, a zvarlit niste propozitii, ca o piatra in apa,pe care noi ne straduim sa o scoatem!X_X

Doamne ce neadevaruri mai puteti spune,daca unii nu cred in biblie care e unicul document in care ar trebui crezut,de ce cred in alte cartulii care au aparut dupa biblie?oare chiar nu se gandesc ca tot ce zic astazi ,,un maine ''vor da socoteala?pt unii chiar nu exista Dumnezeu ,si nu numai atat dar tin cu tot dinadinsul sa convinga si pe ceilalti ca ei au dreptate.Pacat...f devreme isi vor da seama de contrariu, dar va fi tarziu ,iar rugaciunile unora ,nu vor mai fi ascultate de nimeni.

Va rog sa aveti grija la limbaj si daca vreti sa combateti, combateti ideile, nu oamenii.
Va multumesc.

Ioane, eu vreau sa stiu mai multe. nu te lasa influentat . oamenii "e" rai. :D

Ioane, am cochetat si eu cu Evangheliile Gnostice, dar nici macar in ele nu am gasit asa ceva!
Pana nu ne explici argumentat aceasta teorie, eu personal cred ca vrei sa incerci marea cu degetul, poate o face valuri!

Si ca sa te convingi, sunt 10 carti care nu au fost incluse in Noul Testament!
10. Apocalipsa lui Petru
Unul dintre cele mai populare capitole ale Bibliei în perioada primilor creştini era cel cunoscut şi sub denumirea de “Apocalipsa lui Petru”. Acest capitol a fost scris ca o conversaţie între Isus şi apostolii lui. Cuprinde, în mare, descrierea tuturor lucrurilor oribile ce se petrec în Iad şi toate lucrurile grozave ce se petrec în Rai.
9. Epistola lui Barnaba
Acest capitol a fost scris între anii 70 şi 130 după Isus. Se spune că i-ar fi atribuită lui Barnaba, însoţitorul lui Paul, dar există posibilitatea să fie vorba şi despre un alt Barnaba. Această epistolă are un rol important în dezbaterea relaţiei dintre Creştinism şi Iudaism. Epistola respinge o mare parte din învăţămintele Iudaismului şi o mare parte dintre ceremoniile religioase ale Iudaismului.
8. Infancy Gospel of James
Ştim că cele patru evanghelii (după Matei, Marcu, Luca şi Ioan) au fost enunţate înaintea celorlalte 23 de capitole ce alcătuiesc Noul Testament. Totuşi, asta nu a însemnat că apoi au apărut şi alte numeroase evanghelii. Una dintre ele, poate cea mai celebră, este cea după James. Aceasta evocă tinereţea Fecioarei Maria, naşterea lui Isus, dar şi primii ani din viaţa acestuia.
7. Păstorul lui Hermas
Acesta este un capitol alegoric, scris în mare măsură la persoana întâi singular şi care evocă viziunile lui Hermas, un fost sclav. Cuprinde, de asemenea, 12 amendamente şi 10 parabole, majoritatea vizând Etica Creştinismului şi importanţa de a fi supus.
6. 1 Clement
Este una dintre cele două scrisori atribuite lui Papa Clement de la Roma. Se spune că este un text nepreţuit şi unul dintre cele mai timpurii capitole care nu au fost incluse în Noul Testament, fiind emis în anul 95 după Isus.
5. Evanghelia după Toma
Unul dintre cele mai faimoase capitole neincluse în Noul Testament este Evanghelia după Toma. Acesta nu a fost transmis dintr-o generaţie în alta ci descoperit în 1945. Evanghelia după Toma este interesantă că nu păstrează aceeaşi formulă din cele patru Evanghelii tradiţionale. Spre deosebire de acestea, Evanghelia după Toma nu vorbeşte despre moartea şi Învierea lui Isus ci, mai degrabă, despre învăţămintele lăsate de acesta.
4. The Didache
Didactul este, în mare măsură, un set de paşi pe care orice creştin ar trebui să-i urmeze. Cuprinde trei secţiuni: I. Li se recomandă discipolilor să urmeze poruncile lui Dumnezeu, II. Li se recomandă să nu se abată de la lucrurile sacre, III. Vorbeşte despre o structură clară a bisericii.
3. Epistola pierdută spre Corinteni
Se spune că una dintre epistolele trimise de Paul către Corinteni s-ar fi pierdut pe vecie, cu excepţia unui fragment de vreo două rânduri din care se poate afla că Paul le recomanda acestora să nu se mai asocieze cu oameni cu un comportament sexual imoral.
2. A treia scrisoare către Corinteni
Această scrisoare a supravieţuit şi, iniţial, chiar a fost inclusă într-o listă cu documente sacre dar, până la urmă, s-a stabilit că nu ar fi fost scrisă de Paul însuşi. Se spune că această scrisoare ar conţine numai diferite corecturi făcute la textele din primele două scrisori.
1. Q
Despre acest capitol nici nu se ştie dacă există în realitate, ci doar ipotetic. Despre acest document s-a vorbit, pentru prima dată, în 1900, când mai mulţi studenţi ar fi descoperit că între Evangheliile lui Matei, Marcu şi Luca ar fi existat element comune, adunate în acest capitol Q. Evanghelia după Marcu are la fel de multe lucruri în comun cu celelalte două Evanghelii, dar Evangheliile după Matei şi Luca au şi informaţii separate. Există elemente care apare în câte două Evanghelii, elemente care apar chiar şi în toate trei Evangheliile, dar elemente separate, de aceea este foarte greu de precizat care Evanghelie a fost prima dată scrisă. Capitolul ipotetic Q provoacă şi astăzi dezbateri încinse, existând chiar studenţi care şi-au creat o adevărată pasiune din a susţine sau a combate relaţia dintre cele trei Evanghelii.
(Sursa: revistablogurilor.ro)

Nici in aceste carti nu se "atinge" subiectul la care face referire Ioan (poate doar Evanghelia copilariei lui Iacov, carte care atesta importanța Mariei )
E posibil sa vina apa pe ulucul celor care sustin ca Biblia nu-i ceea ce sustin unii ,Cartea de capataii a crestinatatii .
Mai stii ce document are Ioan? :P

De altfel numai 8 din cele 27 de carti sunt in mod sigur scrise de autorii carora le sunt atribuite ,restul ,sunt fie falsuri fie false atribuiri fie carti a caror autenticitate nu este certa.

În canonul Noului Testament au fost incluse carți care erau: vechi, apostolice care erau conforme cu invataturile taberei ortodoxe sau proto-ortodoxe . De aceea evangheliilor, desi au fost scrise anonim, le-au fost aplicate nume de apostoli sau de asociati ai apostolilor, altfel ele n-ar fi putut fi incluse in canon.

Un exemplu :Epistola lui Barnaba și Păstorul lui Hermas sunt prezente în cea mai veche Biblie din lume, dar au fost mai târziu abandonate, de exemplu Păstorul lui Hermas a fost abandonată pe motiv că ar fi prea recenta.

Dar asta e alta discutie ,despre Biblie .

Dragii mei Anuk, OLD DG, Bodo, Gogu, Manuela,
Îmi faceţi cinste prin problemele pe care le pun postarile voastre. Celor care cred că sunt sectant le voi raspunde ca nu sunt. Eu sunt ortodox. Mă veţi întreba ce fel de ortodox sunt dacă scriu aşa ceva? Sunt un ortodox care crede în primul rând în Evangheliile lui Iisus Hristos. Una dintre aceste evanghelii este şi "Evanghelia tainică...", scrisă după dictat, de subsemnatul. De acolo ştiu ceea ce am scris, şi încă alte multele, pe care nu le-am scris. De exemplu, ştiu că povestea cu Adam şi Eva nu este decât o legendă ebraică. Adevărul este că lumea omului a început cu mult mai înainte decât scrie Vechiul Testament. O altă mare eroare este aşa-zisa Facere a omului, când, de fapt, omul este născut şi nu făcut, conform aceleiaşi surse. Mai există o eroare: în adevăr, locul naşterii lui Iisus nu este Beethlehemul Israelului ci... Dacia! Ciudat, nu?
Dar, chiar dacă este ciudat, încercaţi, pentru o clipă să vă închipuiţi că ceea ce eu am scris este adevărat. Desigur că este contrazis Vechiul şi chiar Noul Testament dar... dacă este adevărat???
Nu uitaţi, textele biblice sunt scrise tot de oameni, prin mai mare sau mai puţină inspiraţie divină.
Nu este momentul să vorbim despre erorile care apar în Vechiul testament. Dar acestea sunt multe şi dovedite ştiinţific!
Încă odată, vă mulţumesc, mai ales bunului OLD DG, care a dat lista celor 10 cărţi neincluse în Noul Testament. Pe curând. Toate cele bune tuturor!

cartile sunt apocrife,de aceea nu sunt incluse.spalare pe creier cu dacia se face din randul yoghinilor in romania.

Ioan,
Ce te face pe tine sa crezi ca ai scris dupa inspiratia divina o alta Evanghelie si nu o povestire frumoasa?
In orice caz nu te inspira din Pavel Corut!

Apropo de " scrieri sub inspiratie divina!" tot inspiratia divina o fi a avut pastorul Alamo cand si-a tras secta crestina ? Ce a facut de a oripilat lumea ,cititi aici, pt este greu de imaginat ca in zilelele noastre este posibil asa ceva.

Lui Old DG, Gogu şi Anuk
Întrebările voastre sunt justificate. În zilele următoare vă voi răspunde mai amănunţit. Deocamdată vreau să vă spun doar că eu nu mi-am adunat nici o sectă, am scris Evanghelia Tainică şi multe pagini pe Facebook sau pe Premoniţii... Uneori am mai făcut unele adăogiri, ca şi aici pe PREMONIŢII.
Ca să puteţi face un pas mai departe, v-aş sugera să căutaţi Evanghelia scrisă de mine, să o citiţi mai apoi să o comentăm. Mi-aţi face o deosebită onoare şi o faptă bună lui Dumnezeu.
Lui Old ii spun că nu am citit chiar nimic din Petre Corut, doar cateva comentarii despre el.
De ce cred că eu am scris după inspiratie divină, veţi înţelege numai dacă veţi citi Evanghelia Tainică...
Acolo există foarte multe date care pot fi probate ştiinţific. Alaltă seară am văzut la TV Română o ştire în legătură cu faptul că Iisus Hristos ar fi fost căsătorit. Este o inscripţie în biserica coptă în care Iisus le prezintă apostolilor pe SOŢIA LUI..
Sunt de acord să vă răspund cinstit tuturor întrebărilor voastre, atât cât îmi este cu putinţă. De altfel şi eu am nevoie să comentez cu cineva despre ceea ce ştiu şi cum ştiu. Din partea preoţilor am slabă nădejde de răspuns... La ei este valabilă doar litera Vechiului şi a Noului Testament. Fără abateri. Este de altfel mai bine aşa. Există destul adevăr şi acolo, dar există şi ERORI. Unele dontre aceste erori le pot chiar eu corecta, dacă sunt urechi de auzit şi ochi de citit. Dacă cineva vine la ei spunând că vorbeşte cu Dumnezeu, este trimis la nebuni! Nu uitaţi că bisericile sunt, în acest moment, adevărate firme, Holdinguri, cu câştiguri sigure şi remarcabile. Nu uitaţi fastul preoţilor, colanele lor de aur şi mitrele împănate cu pietre scumpe, pe când Fiul lui Dumnezeu a avut pe cap doar o cunună de... SPINI!
Repet, eu nu ştiu ceea ce ştiu, decât din Cuvintele Sfintei Maria, ale lui Iisus sau ale lui Ler. Vă dau un exemplu pe care cred că îl cunoaşteţi: povestea din Evanghelia tainică despre Atlantida. De unde aş fi putut eu să ştiu unde a fost, când şi cum s-a scufundat Atlantida? (în urma războiului dintre Ler şi Satan) Sau, în legătură cu moartea lui Iisus, am dat alte date decât cele existente şi care pot veni doar de la cineva care a fost personal de faţă la Crucificare?
Vă aştept cu alte întrebări!

Apropo, despre Cartea Adevărului, nu mă pot încă pronunţa, am citit câteva capitole şi am constat că nu merge pe drumul pe care Evanghelia tainică merge. Şi-apoi, autoarea sau profetul care vorbeşte, nu ştie nimic despre Revenirea lui Iisus, nici despre întemeierea Împărăţiei Cerurilor, nici despre rolul Bisericii ortodoxe în acest timp, desigur nimic şi despre acela al limbii române. Este, cred eu o doar lucrare cu învăţăminte frumoase, ieşită din cultura catolică a Apusului Europei... Dacă este de inspiraţie divină ori nu, v-aş putea vorbi doar după o Convorbire cu Ler.

Ioan,
Nu stiu altii cum sunt, dar eu pana nu vad dovezi solide si palpabile, mi-e greu sa cred pe cuvant.

EMEREM
Iisus a fost desigur, căsătorit. Asta o spunea acum câteva zile şi TV română: s-a găsit textul unei evanghelii vechi, în biserica coptă, din chiar timpurile lui Iisus în care Iisus o prezintă pe MARIA drept SOŢIA sa!
Da, Iisus şi Maria au fost căsătoriţi şi au avut şi doi copii. În momentul Crucificării, Maria era însărcinată!
După Crucificare, Maria a călătorit în Franţa, unde şi-a ocrotit copiii, şi a rămas acolo până la moarte.
Desigur, Biserica creştină crede, deşi nu este scris, într-o altă versiune...

Si fara acest text eram convinsa de asta.Iisus nu ne putea intelege,ierta si sacrifica pentru noi daca nu traia viata noastra.Cu iubire pamanteana,casatorie,paternitate,pierdere,suferinta.Ideea mea revine din nou.De ce biserica ne ascunde asta?!Si cate alte lucruri importante ne mai ascunde?!

Back