• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Intrebare la care nu am gasit raspunsul in biblie

La chestia asta cu ispita m-am gandit de multe ori,si parerea mea e ca e o greseala de exprimare ,poate voita poate nu ,dar ,nu cred ca dumnezeu ne-ar putea duce in ispita in nici un caz ca daca ar fi asa nu ar avea sens sa-l rugam sa nu o faca....cred ca mai corect este sa se fi scris ,,si nu lasa sa fim dusi in ispita"de fapt eu asa ma si rog ,nu stiu poate gresesc dar asa fac

anuk said:
A.Mot said:
anuk said:
Dorintele si poftele noastre. :P
Nu!Cunosti Rugaciunea Domneasca?

Evident ca stiu , doar ca refuz sa cred in acel Dumezeu carui trebuie sa ma rog " sa nu ma duca in ispita ".
Cine crezi tu ca ne poate duce in ispita?

manuela said:
La chestia asta cu ispita m-am gandit de multe ori,si parerea mea e ca e o greseala de exprimare ,poate voita poate nu ,dar ,nu cred ca dumnezeu ne-ar putea duce in ispita in nici un caz ca daca ar fi asa nu ar avea sens sa-l rugam sa nu o faca....cred ca mai corect este sa se fi scris ,,si nu lasa sa fim dusi in ispita"de fapt eu asa ma si rog ,nu stiu poate gresesc dar asa fac
Nu este corect sa te rogi ,,si nu lasa sa fim dusi in ispita" caci este corect sa spunem "......si nu ne duce pe noi in ispita.........".Cu voia cui se intampla si cele bune si cele rele???????Cine crezi tu ca ne poate duce in ispita?

pai nici intr-un caz dumnezeu ,nu cred ca El n-ar duce in ispita ,poate Lucifer de fapt nu poate sigur el

manuela said:
pai nici intr-un caz dumnezeu ,nu cred ca El n-ar duce in ispita ,poate Lucifer de fapt nu poate sigur el
Poate,poate si iar poate si nu poate.............Crezi tu ca face satan ceva fara voia Lui DUMNEZEU?Eu iti spun ca nimeni nu poate face nimic fara voia lui DUMNEZEU.Tu poti fi bogat doar daca DUMNEZEU nu vrea sa fii sarac si nu poti sa nu fii sarac daca DUMNEZEU nu vrea sa fii bogat si etc.........Unuia ii da bogatie si aceasta este o ispita,altuia ii da saracie si aceasta este tot o ispita,unuia ii da intelepciune si asta este o ispita si altuia ii da nebunie si aceasta este o ispita............si cum vrea DUMNEZEU asa suntem in fiecare clipa.........De ce DUMNEZEU a sadit in Rai Pomul Cunostintei Binelui si raului?De ce crezi tu ca DUMNEZEU i-a dat Porunca lui Adam ( si nu Evei) sa nu manance din Pomul Cunostintei Binelui si raului?Ce ai face tu daca ai fi bogata?Ce ai face tu daca ai fi saraca?

as, face exact ce fac acum, ca sunt bogata sau saraca sunt tot eu,nu ma schimba bogatia sau saracia,cat despre diavol e adevarat ca ne ispiteste si poate cum spui tu cu voia lui dumnezeu,daaar,noi stim din cartea sfanta ce trebuie sa facem si ce nu ,alegerea e doar a noastra,cum si adam cu eva au fost informati ca daca vor manca din pomul cunoasterii si fructul oprit vor fi pedepsiti cu moartea ,ei nu au ascultat au fost ispititi si au mancat deci,a fost alegerea lor

manuela said:
as, face exact ce fac acum, ca sunt bogata sau saraca sunt tot eu,nu ma schimba bogatia sau saracia,cat despre diavol e adevarat ca ne ispiteste si poate cum spui tu cu voia lui dumnezeu,daaar,noi stim din cartea sfanta ce trebuie sa facem si ce nu ,alegerea e doar a noastra,cum si adam cu eva au fost informati ca daca vor manca din pomul cunoasterii si fructul oprit vor fi pedepsiti cu moartea ,ei nu au ascultat au fost ispititi si au mancat deci,a fost alegerea lor
Care este bogatia ta?
Mai gandeste-te si roaga-te lui DUMNEZEU ca sa intelegi de ce a sadit EL Pomul Cunostintei Binelui si raului in Rai si de ce i-a interzis lui Adam sa manace din acel Pom.......si daca va vrea DUMNEZEU vei intelege.....
Intrebari referitoare la semnatura ta:
Stii tu cine esti??????????Stii tu ce cauti??????????Stii tu de ce...........si ce anume de ce?????????

eeeee eu stiu dar nu o spun amot ramane secretul meu

cat despre bogatia mea pot spune atat ca desi nu ma plang, nu in bogatia materiala consta bogatia ,si chiar nu-mi doresc palate nici masini ultimul model, de bogatie materiala nu am f mult dar e sufiecint,iar bogatia mea nu in valori consta,ceea ce eu imi doresc este sanatate mie si celor dragi mie,minte luminata sa pot deosebi binele de rau ,sa pot face numai bine in viata si niciodata rau ,sa am parte de prieteni adevarati si nu dusmani,sa pot sa ma asez cu capul pe perna si sa ma simt fericita ca painea care am mancat-o in ziua aia o meritam si ca la randul meu am dat ceva in schimb,si cam atat cred

manuela said:
eeeee eu stiu dar nu o spun amot ramane secretul meu

cat despre bogatia mea pot spune atat ca desi nu ma plang, nu in bogatia materiala consta bogatia ,si chiar nu-mi doresc palate nici masini ultimul model, de bogatie materiala nu am f mult dar e sufiecint,iar bogatia mea nu in valori consta,ceea ce eu imi doresc este sanatate mie si celor dragi mie,minte luminata sa pot deosebi binele de rau ,sa pot face numai bine in viata si niciodata rau ,sa am parte de prieteni adevarati si nu dusmani,sa pot sa ma asez cu capul pe perna si sa ma simt fericita ca painea care am mancat-o in ziua aia o meritam si ca la randul meu am dat ceva in schimb,si cam atat cred

Toti oamenii sunt farisei inclusiv eu si cei mai mari farisei sunt cei care spun ca sunt credinciosi..............Eu iti zic ca nu a fost si nu este nici macar un om credincios.........Ceea ce spui tu sunt vorbe caci adevaratele vorbe sunt faptele tale........Daca cineva sarman,flamand si zdrentuit bate la usa casei tale si vrea sa doarma o noapte la caldura tu ce faci?Mie mi-ar fi teama sa-l primesc in casa........
Amore,more,ore,re probantur amicitiae.Ce este dragostea si ce este prietenia???????????

fiindca nu ma cunosti de asta vorbesti,eu da l-as primi si am facut-o de multe ori,eu nu am spus ca sunt credincioasa pana in maduva oaselor,nu am spus ca am sperante sa ma salvez, pt ca stiu ca am pacate ,si nu pot spera ca as avea alt tratament decat alti crestini,,dar incerc sa fac bine cat imi e cu putinta,ceea ce nu am reusit sa fac eu poate reuseste altul,asta mi-as dori.

manuela said:
fiindca nu ma cunosti de asta vorbesti,eu da l-as primi si am facut-o de multe ori,eu nu am spus ca sunt credincioasa pana in maduva oaselor,nu am spus ca am sperante sa ma salvez, pt ca stiu ca am pacate ,si nu pot spera ca as avea alt tratament decat alti crestini,,dar incerc sa fac bine cat imi e cu putinta,ceea ce nu am reusit sa fac eu poate reuseste altul,asta mi-as dori.
Ulciorul nu merge de multe ori la apa.Ai mare grija cu cei care sunt lupi cu blana de oaie......Cine se cunoaste pe sine cunoaste pe oricine.Stii tu cine esti?????

poate ,,ulciorul nu merge de multe ori la apa"dar sa stii ca daca unul face bine si celalat il rasplateste cu rau,nu trebuie sa cante victorie,pt ca daca cel bun il lasa,, cel de sus"nu il lasa si ti-o spun din propria-mi expierenta

manuela said:
poate ,,ulciorul nu merge de multe ori la apa"dar sa stii ca daca unul face bine si celalat il rasplateste cu rau,nu trebuie sa cante victorie,pt ca daca cel bun il lasa,, cel de sus"nu il lasa si ti-o spun din propria-mi expierenta
Detaliaza experienta avuta in acest sens.........

A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Amot,
Daca noi nu avem nici un cuvant de spus si ne supunem orbeste lui dumnezeu, banuiesc ca suntem sfinti (ascultandu-i vrerea intocmai).
Daca este asa, inseamna ca dumnezeu ni s-a aratat deja si avem sufletul treaz.
Ma insel?
Cine crezi tu ca ne duce pe noi in ispita?????????

Nimeni.
Fara liber arbitru, nu exista ispita.
Numai DUMNEZEU are Liberul Arbitru.

Deci, noi nu putem fi dusi in ispita si ascultam orbeste pe dumnezeu.
Cred ca a fost o fapta placuta lui dumnezu ala ce s-a intamplat la Auschwitz, nu? :)

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Amot,
Daca noi nu avem nici un cuvant de spus si ne supunem orbeste lui dumnezeu, banuiesc ca suntem sfinti (ascultandu-i vrerea intocmai).
Ma insel?

Nimeni.

Cred ca a fost o fapta placuta lui dumnezu ala ce s-a intamplat la Auschwitz, nu? :)
Poate ar trebui sa-ti pui urmatoarea intrebare:"De ce s-a intamplat asa si nu altfel?".
Raspunsul este urmatorul:
Evreii nu l-au considerat pe Domnul Iisus Hristos ca find Mesia,iar comunismul in Rusia propovaduia ateismul.

A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Amot,
Ma insel?

Nimeni.

Poate ar trebui sa-ti pui urmatoarea intrebare:"De ce s-a intamplat asa si nu altfel?".
Evreii nu l-au considerat pe Domnul Iisus Hristos ca find Mesia,iar comunismul in Rusia propovaduia ateismul.

Stai asa putin. Evreii au liber arbitru?
De asemenea, comunistii?
Pentru ca daca nici ei nu au liber arbitru, faptul ca ei nu cred in hristos sau faptul ca propovaduiesc ateismul, inseamna doar ca asa a vrut dumnezeu.
Practic, eu ca dumnezeu ii fac pe evrei sa nu creada in hristos si tot eu ii pedepsesc pentru asta.
Imbarligate sunt caile domnului, nu?

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Amot,
Ma insel?

Nimeni.

De asemenea, comunistii?
Pentru ca daca nici ei nu au liber arbitru, faptul ca ei nu cred in hristos sau faptul ca propovaduiesc ateismul, inseamna doar ca asa a vrut dumnezeu.
Practic, eu ca dumnezeu ii fac pe evrei sa nu creada in hristos si tot eu ii pedepsesc pentru asta.
Nimeni nu are liberu-arbitru caci numai DUMNEZEU are LIBERUL ARBITRU!
Da!Intr-adevar DUMNEZEU asa face pentru ca asa vrea EL si pentru a face pe oameni sa inteleaga ca trebuie sa respecte ceea ce spune EL daca vor sa le fie bine altfel vine pedeapsa......Cu ce scop DUMNEZEU a facut in Rai Pomul Cunostintei Binelui si raului?

Eu cred ca, de fapt, voi aveti definitii diferite in ceea ce priveste liberul arbitru. Amot , eu nu inteleg cum un om poate gresi , cum poate sa nu respecte ceea ce spune Dumnezeu, fara liber arbitru. Nici chiar in momentul in care ceri iertare nu o faci cu voia ta? Pai ,eu daca m-as duce in iad, l-as intreba pe Dumnezeu, de ce ma pedepseste, avand in vedere ca am facut voia lui, adica rau, el m-a pus sa-l fac. Cu ce drept stabileste el ca unu e destinat la suferinta, altu e destinat la fericire? Asta e cruzime fara seaman. Daca tu crezi, dupa cum spui, stii ca Dumnezeu e bun dar si drept. Nu am hotarat eu sa ma nasc, dar nici nu pot hotati pe ce cale s-o iau?

Filozofia creştină vede divinitatea ca forţă creatoare a lumii şi a omului. Omul, ca fiinţă creată, nu are posibilitatea de a-şi modifica natura. Din această logică ar rezulta că singura libertate a omului este aceea de conştientizare a propriilor limite, rămânând astfel liber întru Dumnezeu. Însă astfel se ajunge la concluzia că Dumnezeu este responsabil şi pentru producerea răului. Pentru a nu renunţa la ideea de perfecţiune a naturii divine, gânditorii creştini Vasile cel Mare şi Fericitul Augustin recunosc existenţa liberului arbitru, adică libertatea omului de a alege între posibilităţile care i de oferă. Răul şi eroarea devin astfel rezultatele alegerilor greşite ale omului.Prin urmare avem liber arbitru.

A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Amot,
Ma insel?

Nimeni.

De asemenea, comunistii?
Nimeni nu are liberu-arbitru caci numai DUMNEZEU are LIBERUL ARBITRU!
Da!Intr-adevar DUMNEZEU asa face pentru ca asa vrea EL si pentru a face pe oameni sa inteleaga ca trebuie sa respecte ceea ce spune EL daca vor sa le fie bine altfel vine pedeapsa......Cu ce scop DUMNEZEU a facut in Rai Pomul Cunostintei Binelui si raului?

Amot,
Daca esti la volanul unei masini si la o intersectie alegi sa faci stanga sau dreapta, asta inseamna liber arbitru.
Daca insa esti la volan iar la intersectie, drumul din stanga are bariera, tu nu poti face decat la dreapta. Asta inseamna lipsa de liber arbitru.
Imaginea dumnezeului prezentat de tine este aceea a unui politai pus in intersectia respectiva. El pune bariera la drumul din stanga, obligandu-te sa faci la dreapta si totusi te opreste si iti ia permisul pentru ca... ai intrat pe interzis.
Ori in cele sustinute de tine este un nonsens, ori dumnezeu este un tip cu deranjamente mari la mansarda, care te obliga sa faci ceva apoi te pedepseste ca ai facut acel ceva.

Back