• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Mama surogat

anuk

Moderator
Reaction score
0
O alta intrebare ,daca nu ai putea face copii ai apela la o mama surogat sau ai prefera sa infiezi un copil ?

Ai accepta sa fii mama surogat ?

Confesiunea unei mame-surogat: cum e să fii incubator pentru copilul altora.

30.000 de euro este preţul unei mame-surogat, cu toate costurile incluse. "Îmi repetam că sunt un frigider în care bagi mâncarea", mărturiseşte o femeie din Focşani care a onorat un "contract".
Ileana are o fetiţă, stă la socri şi visează la o casă. Născând copilul altora, cu banii primiţi ar putea începe o viaţă nouă

Sunt sute de cupluri în România care se gândesc să facă un copil cu ajutorul unei mame-surogat. Atât timp cât această practică nu are o bază juridică, dar nici în afara legii nu este, poţi închiria, pentru nouă luni, uterul unei femei. Un contract încheiat la un notar între părinţii biologici şi mama-surogat obligă purtătoarea ca, la sfârşitul sarcinii, să ofere bebeluşul spre adopţie, după ce tatăl natural îl recunoaşte în acte. Bărbatul susţine că a avut o relaţie extraconjugală cu mama- surogat şi că, decât să ajungă într-un centru de plasament, mai bine îl adoptă cu soţia.

Site-urile de anunţuri au categorii specializate pentru astfel de servicii. Toate îşi fac reclamă, sunt sănătoase tun, au un istoric medical curat şi, cel mai important, au copii. Motivează astfel că posibilitatea de a se ataşa de nou-născut este mică.

Binecuvântarea de la preot

Pentru 20.000 de euro, Ana Maria (30 de ani), o tânără divorţată din Focşani, a acceptat, acum patru ani, să poarte copilul unei românce şi al soţului ei italian. Avea deja un băieţel de 5 anişori. Cuplul a venit la Focşani, cei doi au adus-o apoi la Bucureşti pentru analize şi, după o lună, i-a fost implantat embrionul. Ana Maria s-a dus şi la duhovnic să-i spună ce a făcut. Cu binecuvântarea preotului şi cu garanţia că nu e un păcat, ba chiar face o milostenie, femeia şi-a văzut de viaţă. Sarcina a decurs bine. "Părinţii biologici mă vizitau în fiecare trimestru şi, spre sfârşit, am mers cu ei la psiholog, ca să nu simt că acel copil este al meu. Asta îmi repetam în fiecare zi. Că sunt ca un frigider în care bagi o mâncare şi că nu sunt eu mama bebeluşului".

L-a alăptat patru luni

L-a alăptat patru luni

Copilul a fost născut într-o clinică particulară din Bucureşti. Cu actele a fost însă mare bătaie de cap. Băieţelul, recunoscut de italian, a fost dat spre adopţie de către Ana Maria. Spune că n-a simţit deloc vreun ataşament faţă de el, ba chiar mama naturală i-a cerut să-l alăpteze. "Am acceptat, nu mi-a fost greu. Patru luni l-am hrănit".

Spune că vrea din nou să poarte copilul altora. Pentru că băieţelul ei a crescut şi pentru că ar trebui acum să-i dea ceva explicaţii când o va vedea cu burta mare, cere 30.000 de euro. Este deja în discuţii cu un cuplu, tot din străinătate, dar nu prea se înţeleg cu preţul. Au sunat-o şi de la Bucureşti, însă n-a putut accepta unele condiţii. "Au case pe la Snagov şi cam toţi vor să te muţi cu ei, să vadă ce mănânci, ce bei. Eu nu fumez, nu consum alcool. Şi am şi un copil, un serviciu, nu pot face asta". Aşa a refuzat unele oferte şi spune din start părinţilor care vor s-o angajeze că nu acceptă să se mute.

Nu vrea să vadă bebeluşul

Lipsa de bani este motivul pentru care şi Mariana, dintr-o localitate de lângă Bucureşti, s-a oferit să ajute un cuplu disperat să aibă copii. De o lună a rămas fără loc de muncă, după ce a lucrat mult timp într-o fabrică de prelucrare a cărnii. Recunoaşte că nu înţelege cum e să trăieşti nenorocirea de a nu putea ţine o sarcină, pentru că a rămas gravidă după o lună de la căsătorie. Are o fetiţă de trei ani şi crede că e prea mică să înţeleagă care e treaba cu burta mamei. "Doar dacă vecinii, ştiu eu, îi spun că mama o să-i facă un frăţior sau o surioară, o să trebuiască să mă gândesc ce placă pun".

În rest, este sănătoasă. N-a avut decât o operaţie în viaţa ei, cea de cezariană. N-a fost vina ei că s-a întâmplat aşa. "N-a vrut să iasă copilul nici după 40 de săptămâni. Ce era să fac? Că nu-s fandosită de aia care zice că i se măreşte fundul de la naştere naturală". Mariana cere 15.000 de euro, din care câte 250 în fiecare lună, până la naştere. Nici nu vrea să vadă apoi bebeluşul, iar de alăptat nici nu se pune problema. "Par eu dură, dar nu cred că aş putea să fac asta. O să vedeţi că medicul spune că bebele creşte şi cu lapte praf".

E pregătită oricând să înceapă procedura de fertilizare, mai ales că familia o susţine.

Un scop nobil: să aibă copiii o casă

În cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, soţii Ileana şi Aurel locuiesc cu cele două fetiţe, dar şi cu cu părinţii bărbatului. Din cauză că bătrânii sunt cam "rigizi", Ileana şi Aurel, el instalator şi ea casnică, s-au gândit să se mute definiv de la ei şi doar aşa îşi pot cumpăra o casă. După ce au lucrat mai mulţi ani în Spania, s-au întors acasă mai cu nimic. Pretind 25.000 de euro pentru cele nouă luni de sarcină. Ar vrea, totuşi, un avans de 5.000, să rămână şi ei cu ceva în caz că solicitanţii se răzgândesc. Nu s-au gândit deocamdată cum vor spune rudelor ce au de gând să facă. "Fetiţele sunt încă mici, nu cred că ar înţelege", spune Ileana.

Tânăra nu ştie exact cum va fi, e ca şi cum s-ar arunca într- o apă adâncă în care n-a mai înotat niciodată. Poate părea straniu să te transformi în "maşină de născut", dar pentru Ileana e tributul pe care îl dă pentru a începe o viaţă nouă. Odată cu fătul pe care l-ar aduce pe lume, s-ar naşte şi ea a doua oară.

"Părinţii biologici mă duceau la psiholog ca să nu simt că acel copil este al meu. Îmi repetam zilnic acest lucru."
ANA MARIA, mamă-surogat

FACE PARTE DIN PEISAJ

La Hollywood, mama-surogat e ceva banal .

După o continuă bătălie cu sterilitatea, Nikole Kidman şi soţul ei, Keith Urban, au apelat, anul trecut, la o mamă-surogat. Şi Sarah Jessica Parker a devenit mamă de gemeni cu ajutorul unei purtătoare. După ce a recunoscut că este gay, cântăreţul Ricky Martin a vrut să devină tată. În urma unei sarcini purtate de o mamă-surogat, artistul a devenit părinte pentru doi gemeni, Matteo şi Valentino. În decembrie anul trecut, şi cuplului Elton John şi David Furnish i s-a născut primul copil, purtat de o mamă-surogat. Ei au spus că femeia nu va fi înlăturată din viaţa copilului, ba chiar va participa ca o mamă la educarea şi creşterea lui.

FERMA DE BEBELUŞI

India este, la nivel mondial, locul unde sunt cele mai multe mame -surogat. Pentru un bebeluş, o indiancă încasează salariul ei pentru 15 ani, adică maximum 4.000 de euro

Deşi mai multe ţări, ca Statele Unite sau Marea Britanie, au legi care permit cuplurilor să apeleze la mame purtătoare, costurile pentru astfel de servicii sunt ameţitoare. Ca să le sară în ajutor femeilor care nu pot duce o sarcină la termen, dar şi ca să le întindă o mână miilor de femei care n-au din ce să trăiască, Nayna Patel, un medic din India, a înfiinţat, în oraşul Anand, o clinică specializată în fertilizarea in vitro, dar şi în recrutarea mamelor purtătoare.

"Ferma de bebeluşi", aşa cum e cunoscută clinica în rândul sutelor de cupluri care au apelat la Nanya Patel, "produce" anual cam 100 de copii. Ca să porţi în pântece pruncul altora trebuie să îndeplineşti nişte condiţii clare: să ai între 25 şi 45 de ani, să fi născut o singură dată prin cezariană, să fii clinic sănătoasă şi să ai cel puţin un copil biologic.

Mamele-surogat locuiesc împreună într-o casă închiriată de Patel, unde sunt zi de zi monitorizate. Costul total pentru cuplurile care solicită astfel de servicii se ridică undeva la 10.000 de euro. Din toată povestea, mama purtătoare primeşte maximum 4.000 de euro, deoarece cheltuielile cu tratamentele şi cu implantarea embrionului, cazarea şi toată asistenţa pe durata sarcinii costă mai mult de 50% din întreaga sumă. Restul este profitul doctorului Patel.

Sunt indience care au născut, în şase ani, şase bebeluşi şi tot rămân înscrise pe listele mamelor purtătoare, pentru a face rost de bani ca să-şi cumpere o casă şi să-şi poată trimită copiii la şcoală.

Ucraina, campioană în Europa

State ca Germania, Suedia, Franţa, Italia sau Austria au interzis cu desăvârşire închirierea mamelor purtătoare. În Belgia, Danemarca, Olanda sau Marea Britanie, cuplurile infertile pot apela la su rogate, însă femeile trebuie să facă parte din familie şi, cel mai important, nu trebuie să pretindă bani. Ucraina este singura ţară din Europa care a a emis o lege pentru funcţionarea acestor practici. Un simplu contract încheiat la clinica unde are loc fertilizarea, între cele două părţi, este sufcient ca părinţii biologici să-şi poată lua copilul acasă imediat după naştere. Cheltuielile ajung undeva la 26.000 de euro, dar părinţii trebuie să mai plătească o alocaţie lunară de 200 de euro. Potrivit datelor Asociaţiei Ucrainene pentru Medicină Reproductivă, 200 de bebeluşi vin anual pe lume cu ajutorul mamelor purtătoare.

Proiect blocat pentru România

În februarie, Mihaela Şandru, deputat PDL, a iniţiat un proiect de lege pentru ca mamele purtătoare să beneficieze în România de un suport legal. Cu un singur lucru nu este de acord Şandru: acela de a remunera femeile care ajută un cuplu să devină părinţi.

Cerinţele sunt cam aceleaşi ca în ţările care au deja cadru legal: mama-surogat nu trebuie să aibă peste 35 de ani, iar cuplurile care apelează la ele trebuie să fi încercat minimum 12 luni să aibă un copil. Proiectul deputatei se află încă în dezbatere parlamentară.

http://www.evz.ro

anuk said:
O alta intrebare ,daca nu ai putea face copii ai apela la o mama surogat sau ai prefera sa infiezi un copil ?

Ai accepta sa fii mama surogat ?
http://www.evz.ro

Nu stiu cum as proceda daca nu as avea copii.
Mi-a placut un caz in care mama si-a ajutat fata sa poarte o sarcina.
Femeile care se presteaza, in marea majoritate au copii, iar in cazul in care traiesc in mizerie, e de inteles ca incearca orice mijloc onest de a le asigura un trai decent .Pun asta pe baza instinctului matern care determina femeia sa faca orice pt propriul copil. Chiar si cu pretul vietii( un mic off topic, la cutremurul din Aquila a fost gasit un copil viu acoperit de trupul mamei care a murit, sau femei care duc mai departe o sarcina,bolnave fiind si renuntand la tratament).

Repet, nu stiu ce as face, dar daca as avea posibilitati materiale eu as adopta si astazi 2,3 copii si as mai face vreo 2.
Daca fiica-mea mi-ar cere ajutorul sigur nu as sta pe ganduri.

In cazu lipsei unui cadru legal sigur nu cred ca as risca, daca as fi in situatia sa nu pot face copii.. Cred ca mai degraba as alege adoptia. Eu aici nu inteleg bine problema. Daca nu poti avea copii si esti disperat sa ai unul, de ce trebuie sa te complici asa? Sunt atatia copii abandonati. In plus, daca se cer bani din treaba asta cu mama purtatoare, nu e chiar asa de onest. Intr-un fel , toate femeile care accepta sa fie mame purtatoare au ca scuza saracia, insa , sa te vinzi , fie si pentru o cauza nobila, nu stiu cat e de moral...Asa , le gasim scuze si prostituatelor, care pretind ca fac asta tot pentru copiii lor (marea majoritate). Acum nu judec nicio pate, insa , stiind ca am cumparat un copil, ca pe un obiect , parca nu-mi suna asa de bine...

Alambicata si situatia asta,nu ? Ce surprinde este favorul pe care l-au facut cei trei tati :P a mireselor ,evident.

Trei femei din Massachusetts s-au căsătorit în luna august a anului trecut, fiind singura nuntă de acest fel din lume.

Cea mai tânără dintre ele, Kitten, de 27 de ani, a urmat un tratament de fertilizare şi a rămas însărcinată. Cele trei femei vor avea o fetiţă, care este programată să se nască în luna iulie.

De altfel, tânăra ar fi cea care va purta toţi copiii lor.

http://www.evz.ro/nunta-stranie-trei-lesbiene-s-au-casatorit-intre-ele.html

Ma macina,vorba vine,o intrebare ,cum o fi procedat tipa purtatoare ca sa ramana insarcinata ?

Vrei sa iti explic eu cu vorbe,ca na ,sunt maritata si cred ca as sti procesul:)))) Dar nu pot ,nu? Ca ma baga dupa aceea Gogu in buncar:))) zice ,acolo sa stai nebuno ,ca esti contagioasa:)))

Da' cam uratele tipele. Varsta insa e potrivita.
Da, tratament de fertilizare. Asta spune multe...
E clara treaba!

anuk said:
Ma macina,vorba vine,o intrebare ,cum o fi procedat tipa purtatoare ca sa ramana insarcinata ?

Simplu, i-a implantat samanta ca la vaci. Problema este alta ,or fi aceeasi specie ca noi sau sunt trimise din alta lume pt a popula planeta Pamant. Daca sunt de ale noastre inseamna ca sunt doar niste anomalii ale naturii cum s-ar parea ca avem si noi pe aici pe aproape.

degetica said:
Vrei sa iti explic eu cu vorbe,ca na ,sunt maritata si cred ca as sti procesul:)))) Dar nu pot ,nu? Ca ma baga dupa aceea Gogu in buncar:))) zice ,acolo sa stai nebuno ,ca esti contagioasa:)))

Io ma gandeam la o varianat mai "avangardista" :P ca de, traim alte vremuri ,sau nu......

ionut53 said:
anuk said:

Simplu, i-a implantat samanta ca la vaci. Problema este alta ,or fi aceeasi specie ca noi sau sunt trimise din alta lume pt a popula planeta Pamant. Daca sunt de ale noastre inseamna ca sunt doar niste anomalii ale naturii cum s-ar parea ca avem si noi pe aici pe aproape.

Comparatia este cam dura, sunt situatii cand fertilizarea in vitro este ultima solutie pt a avea un copil.

Referitor strict la articol...deja trei e prea mult ...si doua sunt in exces:))) Dumnezeu a lasat uniunea barbat-femeie...dar na,doar EL poate judeca ,noi...nu.
Si da ,anuk,sunt cupluri care apeleaza la aceasta metoda tocmai pentru ca sunt in imposibilitatea de a avea copii...Putem sa-i judecam ? Nu! Putini sunt cei ce nu isi doresc un prunc al lor...pana la urma da sens vietii unui om,cu toate ca sunt si oameni care se pot regasi si altfel pe acest pamant.Suntem diversi,fiecare cu orizontul lui...fiecare cu optiunile lui de viata ,cu posibilitatile si destinul lui.

Pentru mine e o veste proasta, concluzia e din ce in ce mai clar conturata, nu au putut pe cale naturala, e adevarul.
Nu putem generaliza, sigur ca sunt si exceptii. Cert e ca au apelat si la o a treia pentru asta!!
De aceea a fost nevoie de trei. Instinctul matern ramane, desigur. Cu asta aM mai ramas...

E un adevar dur, nu radeti pls!

F multe femei au acesta problema, dar ....gasesc soluti si nu fac din asta o drama.

Sarrah said:
Pentru mine e o veste proasta, concluzia e din ce in ce mai clar conturata, nu au putut pe cale naturala, e adevarul.
Nu putem generaliza, sigur ca sunt si exceptii. Cert e ca au apelat si la o a treia pentru asta!!
De aceea a fost nevoie de trei. Instinctul matern ramane, desigur. Cu asta aM mai ramas...

O femeie are instinct matern doar in clipa in care apare un copil,in rest instinctul este doar imperecherea( sexul).O femeie normala daca vrea sa faca un copil sa marita cu un barbat,daca nu resuiseste apeleaza la doctor ( medicina)nu la alta femeie.In ultima instanta apeleaza la inseminare. Chestia cu femeie-femeie este un moft foarte controlabil dar pt asta nu trebuie sa aibe fluturi in cap in loc de celule.Cert este o anomalie.Cred ca tu ai dorit sa faci din asta un subiect de discutii pe aceasta tema si aprewciez ca ai reusit.Din felul incare ai plimbat-o ba pe sentiment ba pe neincredere in barbati etc . ma convinge ca tu esti o femeie normala care in termeni populari sufera de un sindrom ,firesc de altfel la mai toate femeile singure.

Are instinct matern inca de cand devine constienta de actul procreerii.
Vezi insa ca fetitele prefera sa se joace cu papusile, in timp ce baieteii pot lua un ciocan, un surub, o cheie franceza, o masinuta.
Deci diferentierea vine inainte de asta.

Poate fi atractia fizica pentru inceput, poate si sexul. Insa rapid femeia se duce spre sentimente, sentimentul primeaza, zic eu.
In ceea ce priveste latura cealalta, e un subiect atat de vast incat sa am eu pretentia ca l-am dezbatut deplin aici...
Eu insami am cautat (si caut) sa inteleg ce si cum.

Ce cred ca nu ai inteles tu, Ionut e faptul ca oamenii in general se pricep fiecare la ceva.
Unii pot deveni buni doctori, altii buni macelari, buni frizeri, etc, etc.
Deasemeni, aceiasi oameni au puncte slabe.

La fel si eu...daca anumite lucruri le fac mai bine, nu inseamna ca le fac la fel de bine pe toate...
In barbati nu am incredere. Am vreo vina, daca asta sunt?
Tu te-ai "inhaita" cu cineva in care nu ai incredere? Banuiesc ca nu.
Apoi, in final...a avea sau nu copii e un subiect vital pentru o femeie (dar si pentru un barbat, sa recunoastem!)
E un conflict interior ce apare, unele fac compromisuri, altele nu.
Probabil faceam compromis daca puteam avea copii. Asa insa, as mai chinui inutil pe cineva.
Ce e normal sau nu, dumnezeu cu mila.

Sarrah said:
Vezi insa ca fetitele prefera sa se joace cu papusile, in timp ce baieteii pot lua un ciocan, un surub, o cheie franceza, o masinuta.

Poate fi atractia fizica pentru inceput, poate si sexul. Insa rapid femeia se duce spre sentimente, sentimentul primeaza, zic eu.
In ceea ce priveste latura cealalta, e un subiect atat de vast incat sa am eu pretentia ca l-am dezbatut deplin aici...
Eu insami am cautat (si caut) sa inteleg ce si cum.

Ce cred ca nu ai inteles tu, Ionut e faptul ca oamenii in general se pricep fiecare la ceva.
Unii pot deveni buni doctori, altii buni macelari, buni frizeri, etc, etc.
Deasemeni, aceiasi oameni au puncte slabe.

La fel si eu...daca anumite lucruri le fac mai bine, nu inseamna ca le fac la fel de bine pe toate...
In barbati nu am incredere. Am vreo vina, daca asta sunt?
Tu te-ai "inhaita" cu cineva in care nu ai incredere? Banuiesc ca nu.
Apoi, in final...a avea sau nu copii e un subiect vital pentru o femeie (dar si pentru un barbat, sa recunoastem!)
E un conflict interior ce apare, unele fac compromisuri, altele nu.
Probabil faceam compromis daca puteam avea copii. Asa insa, as mai chinui inutil pe cineva.
Ce e normal sau nu, dumnezeu cu mila.

Ce te face sa crezi ca o femeie este mai demna de incredere decat un barbat? Nu te supara dar gresesti.Copii se nasc la fel amandoi fie fata fie baiat deosebirea apare pe parcurs in momentul in care baiatul are tendinte sa copieze tatal in timp ce fetita pe mama , de aici cred ca apare atractia catre papusi etc.Cred ca este cazul sa recunisti ca in timp diferenta dintre barbati si femei se micsoreaza accentuat odata cu nivelul de cultura, de aici si preocuparile tot mai apropiate ale femeilor fata de ale barbatilor.Diferentele sunt mai semnificative in acupatii care necesita o forta fizica mai mare altfel sunt convins ca preocuparile s-ar contopi, exceptie facand cele care vin din natura adica procreerea.Si sa nu spui ca este normal sa ma imbratisez cu un barbat si tu cu o femeie ,asta poti diferentia si tu, recunoaste asta.

Sarrah said:

Joaca este o imitatie a ceea ce vad in familie..am vazut baietei care se joaca cu papusi si fetite "baietoase"deci...

Punctul de vedere al psihologului referitor la instinctul matern te-ar putea bulversa , iata-l "Dorinta de a avea un copil nu este instinctiva, pen­tru ca dorinta nu poate fi considerata instinctiva. Aceasta este o manifestare specifica aparatului psihic uman. Instincte au toate fiintele. Exista instinct de reproducere. La om, instinctul de reproducere traverseaza psihicul. Dorinta de a avea un copil reprezinta o nevoie psihologica ce apare la ambele sexe Iar la femeie, apare in perioada copilariei, cand fetita o i­mita pe mama, exersandu-si propria exersandu-si propria maternitate in relatie cu pa­pu­sa“. nu cred asta, maternitatea implica responsabilitati si de unde la un copil ?!?

. . Performanta in meserie nu implica alte orientari sexuale

Javre pot fi deopotriva ambele sexe

Stii ca sunt femei care considera maternitatea o dictatura? Stii ca sunt persoane care cred ca maternitatea este un mit?

ionut53 said:
Sarrah said:

O femeie are instinct matern doar in clipa in care apare un copil,in rest instinctul este doar imperecherea( sexul).O femeie normala daca vrea sa faca un copil sa marita cu un barbat,daca nu resuiseste apeleaza la doctor ( medicina)nu la alta femeie.In ultima instanta apeleaza la inseminare. Chestia cu femeie-femeie este un moft foarte controlabil dar pt asta nu trebuie sa aibe fluturi in cap in loc de celule.Cert este o anomalie.Cred ca tu ai dorit sa faci din asta un subiect de discutii pe aceasta tema si aprewciez ca ai reusit.Din felul incare ai plimbat-o ba pe sentiment ba pe neincredere in barbati etc . ma convinge ca tu esti o femeie normala care in termeni populari sufera de un sindrom ,firesc de altfel la mai toate femeile singure.

Jos palaria,Ioane! Si eu cred ca e o femeie oarecum normala ,dar care dupa cum a plimbat-o pe spinarea altora vrea doar sa atraga atentia si probabil ca pe langa asta mai are ea un scop,insa in mod sigur nu acela de a fi mama:)

@anuk

Javre pot fi deopotriva ambele sexe

Stii ca sunt femei care considera maternitatea o dictatura? Stii ca sunt persoane care cred ca maternitatea este un mit?
[/quote]

Corect! Javre pot fi ambele sexe...Si tot ce deriva din asta,,,HE,he...muica...e plina lumea de ele...
Cat despte ce spun psihologii...a fi mama e cel mai frumos dar facut de Dumnezeu unei femei,chiar daca toata viata esti in priza pentru copii, iar instinctul matern apare in momentul cand ai un copil si asta v-o spun cu certitudine de suta la suta.E un instinct pe viata,dar asta nu inseamna asa cum spune Sarrah ca ramai numai cu el,pentru ca un om are multe ,instincte,,pe care si lesatisface de-al lungul vietii,insa la o femeie care e cu adevarat mama,nu javra,acesta e pe primul loc.

Cat despre anomaliile prezentate de anuk,sunt doar niste anomalii...Femeile adevarate fac copii cu barbati,se comporta ca niste mame si traiesc cu alte valori decat anomaliile,pentru ca anomaliile din punctul meu de vedere si-eu facut un mod de viata din propria-i sexualitate,dorind pe undeva ca restul omenirii ar avea ceva cu ele...si poate ca asa si e,dar in mod sigur si ele contribuie insistent la asta ridicand anomalia la rang de normalitate ,cand de fapt nu e.

Normalitate sau nu, cunoastem cazuri de persoane sau chiar personalitati care reprezinta aceasta comunitate.
Pacat ca s-a ajuns la jigniri.

Sarrah said:
Normalitate sau nu, cunoastem cazuri de persoane sau chiar personalitati care reprezinta aceasta comunitate.
Pacat ca s-a ajuns la jigniri.

Faptul ca cineva nu este de acord cu punctul tau de vedere nu trebuie considerata jignire, cat despre personalitatile la care faci referire nu este concludent...

Back