• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Mama surogat

anuk said:
As pune accentul pe mama purtatoare :P sanatate, IQ si aspect fizic.

Din aceasta formulare se intelege si mama surogat.
Nu o poti supraveghea sa nu bea, sa nu fumeze, sa nu fie stresata, suparata, nervoasa, sa aiba o alimentatie sanatoasa, sa nu depuna efort fizic intens, etc...

Mama purtatoare sa fie si mama biologica, si mama care il va creste si educa. Macar atat, conditii minime.

Repet, verisoara mea cea mare a fost nascuta prematur, la 7 luni. A scapat cu bine in final, a avut strabism, dar s-a dezvoltat bine. A facut operatie la ochi si acum este foarte bine. Deci, o usoara deficienta fizica la nastere poate fi depasita.

Pai ..... daca partenera ta e apta sa faca copii de ce sa nu fie ea mama ? :) Ai spus ca nu e graba ... e peste 5 ani (cam asta am inteles eu ca e perioada cand sunteti pregatite). Materialul se poate face rost de la un donator si face inseminare artificiala :)

Sarrah,daca intr-adevar vrei un copil,orfelinatele sunt pline ,ca Romania are destule mame denaturate,asa ca iti faci o pomana cu un biet suflet si nici tu nu mai suferi de singuratate.

ntz , ntz , ntz :) nu cred ca e prea convenabil sa adopti copii din orfelinat..... Daca adopti , trebuie sa afli ceva de parintii lui :) Daca il iei asa la ghici , in adolescenta , o sa ai o mareeeee supriza ... si aia nu o sa fie una placuta :)

Ete...ntz,ntz..Adi,scot ciomagul.Un copil cum ti-l cresti,asa il ai. Nu-i mai baga prostii in cap lui Sarrah,ca si asa are ea destule:)))

nu-i bag prostii in cap :) Au fost stiri pe la ora 17 pe un anume post despre relatia mama copil adoptat :) E alegerea ei , eu doar mi-am spus un punct de vedere :)

Deci tu daca nu ai putea sa ai copii ,nu ai adopta unul din orfelinat nici in ruptul capului ca ai vazut la stiri ca zestrea genetica influenteaza comportamentul unui om foarte mult?

degetica said:
Ete...ntz,ntz..Adi,scot ciomagul.Un copil cum ti-l cresti,asa il ai. Nu-i mai baga prostii in cap lui Sarrah,ca si asa are ea destule:)))

Un copil nu-i neaparat "asa cum il cresti" ,am vazut destule familii onorabile cu copii dezaxati. Sau familii cu mai multi copii buni, silitori ,cinstiti iar unul dintre ei un neica nimeni.

Dece sa nu adopti un copil cam la 10-12 ani, stii si cum arata si in cativa ani are si cine sa te bata...

anuk said:
degetica said:

Un copil nu-i neaparat "asa cum il cresti" ,am vazut destule familii onorabile cu copii dezaxati. Sau familii cu mai multi copii buni, silitori ,cinstiti iar unul dintre ei un neica nimeni.

Si ce spui tu e foarte adevarat,anuk.Asta inseamna ca nu l-ai urmarit suficient,ca a intrat intr-un anturaj prost poate atunci cand nu mai aveai cum sa-l supraveghezi ca era departe de tine,ca nu ai fost tu ca parinte atent la semnalele pe care le primeai dela acel copil...intr-un cuvant tot tu ca parinte porti vina...Deci...cum ti-l cresti asa il ai.Nu zice nimeni sa avem copii perfecti ,ca asa ceva e imposibil ,pentru ca sunt persoane cu personalitatea lor si care se va manifesta ca atare,dar daca iti cresti copilul in spiritul iubirii,decentei ,omeniei,chiar daca va mai gresi ,si va gresi ca e inevibatil ca asta-i viata,aceste valori se vor pastra si-l vor ajuta sa se indrepte.
Si e o vorba din batrani...avem cinci degete la o mana si nu-s toate la fel...

Cica un copil "se arunca in al saptelea neam "cu bune si cu rele ,deci...nu-i vorba ca poate fi uneori si vina parintilor. Dar in esenta , cei 7 ani de acasa conteaza.

degetica said:

Nu trebuie sa va faceti probleme de constiinta exprimandu-va liber punctul de vedere.

adrian_nicolae said:
Pai ..... daca partenera ta e apta sa faca copii de ce sa nu fie ea mama ? :) Ai spus ca nu e graba ... e peste 5 ani (cam asta am inteles eu ca e perioada cand sunteti pregatite). Materialul se poate face rost de la un donator si face inseminare artificiala :)

Adi... cadrul legal, etc...dureaza.
Da, ea. Dar nu e incantata. Nu o pot obliga.
Ar fugi la propriu, ar trage de fiare, desi pare calma la suprafata.
Desi e o mana de om, ar pune la podea un barbat cu usurinta, ca nu s-ar astepta.
A avut o altercatie, venise presa dupa un meci...

anuk said:
Asta si facem :P si nu doar aici.

Fiecare sa ia ce considera ca e bun de la celalalt.
In asta vad eu utilitatea acestor discutii.

Ce certitudine am ca ce pare bun chjar este bun si nu e o aparenta ? As zice ca este un schimb de idei .

degetica said:
Deci tu daca nu ai putea sa ai copii ,nu ai adopta unul din orfelinat nici in ruptul capului ca ai vazut la stiri ca zestrea genetica influenteaza comportamentul unui om foarte mult?

Nu am spus asta ... a fost un argument la ce spusesem mai devreme ... :) Nu as adopta un copil.... Daca nu as putea sa am un copil , probabil ca nu merit sa am un copil ...dar vezi tu ... Exista nesatule care se f*t si trantesc copil dupa copil , apoi cheama statul sa-i ea el si asta nu mie pare corect. Daca nu as putea avea copii , nu adopt copii :)

Sarrah said:
degetica said:

Nu trebuie sa va faceti probleme de constiinta exprimandu-va liber punctul de vedere.

Sa inteleg Sarrah ca iti place dictatura? Cred ca l-aifi adorat pe Ceausescu,numai ca pe vremea aceea nu exista notiunea de mama surogat...:) A fost o exprimare libera si nu cred cate-a ofensat in niciun fel.Daca da,imi cer scuze...scuze pe care totusi nu le gasesc deloc necesare:)

adrian_nicolae said:
degetica said:

Nu am spus asta ... a fost un argument la ce spusesem mai devreme ... :) Nu as adopta un copil.... Daca nu as putea sa am un copil , probabil ca nu merit sa am un copil ...dar vezi tu ... Exista nesatule care se f*t si trantesc copil dupa copil , apoi cheama statul sa-i ea el si asta nu mie pare corect. Daca nu as putea avea copii , nu adopt copii :)

Adi, discutii libere ...discutii libere...dar daca devin prea libere ,tind sa capete o alta nota si nu vrem asta,nu?

Nu m-ai ofensat in vreun fel.
Da, schimb de opinii. Interesant punctul de vedere "daca nu pot inseamna ca asa mi-e dat si gata"
Insa cand te apasa ceva, te apasa. Intr-o situatie data, nu ne comportam la fel, suntem diferiti.

Back