• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

"Cei mai inalt rezultat al educatiei este toleranta."
Helen Keller

"Acceptarea, toleranta si iertarea sunt lectiile ce ne strabat intreaga viata."
Jessica Lange

Prietenia este întotdeauna o responsabilitate plăcută, niciodată o oportunitate. ( Kahlil Gibran )

"Iubeste-ti dusmanii, se spune in scripturi. Mama mea adoptiva adauga intotdeauna la asta, "Cel putin, fii politicos cu ei.""
Patricia Briggs

"Când te scoli dimineaţa din somn, gândeşte-te că Dumnezeu îţi dă ziua pe care n-ai fi putut să ţi-o dai singur, şi pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ţi s-a dat şi adu-o drept jertfă lui Dumnezeu într-o rugăciune de mulţumire şi de cerere bună. Cu cât vei face mai cu osârdie acest lucru cu atât mai mult îţi vei sfinţi ziua, cu atât mai puternic te vei îngrădi în faţa ispitelor pe care le întâmpini în decursul zilei."
Părintele Arsenie Boca

Necazurile nu sunt fapta lui Dumnezeu, ci urmarea greşelilor noastre, urmare pe care îngăduie Dumnezeu s-o gustăm spre înţelepţirea noastră. Am mai putea adăuga că, greşind omul cu toată voia sa, intră sub altă stăpânire, unde i se fură şi-şi pierde multe însuşiri sufleteşti - şi de cele mai multe ori libertatea conştiinţei - bunuri fără de care se simte în multe chinuri. Preţuieşti un lucru când nu-l mai ai."
Părintele Arsenie Boca

„Este simplu să fii fericit, dar este greu să fii simplu.”
Eckart von Hirschhausen

"Adevărata fericire costă puțin; când costă mult nu e adevărată."
Francois-Rene de Chateaubriand

"Eu sunt, in mod fundamental, un optimist. Nu pot spune daca acest lucru mi se trage natural sau prin educatie. O parte a starii de a fi optimist inseamna ca cineva sa isi indrepte capul catre soare, sa faca pasi inainte. Au existat multe momente dureroase cand credinta mea in umanitate a fost greu incercata, dar nu m-am predat disperarii."
Nelson Mandela, Lungul drum catre libertate: Autobiografia lui Nelson Mandela

Rostul incercarilor e sa te impiedice, in suferinti, de a te prabusi, in bunastare, de a te ingamfa.

Citat de Isidoro de Sevilla

"Pana cand nu m-am temut ca o sa pierd (in viata), nu mi-a placut niciodata sa citesc."
Harper Lee - Sa ucizi o pasare cantatoare

Lectura nu-l face pe om înţelept, ci doar învăţat.

- citate de W. S. Maugham

As adauga eu ca expierenta il face intelept...sigur nu pe oricine si depinde de expierenta:)

"Intotdeuna este timpul potrivit pentru a face ceea ce este potrivit."
Martin Luther King

În trei cuvinte pot să rezum tot ceea ce am învățat despre viață: merge mai departe."
Robert Frost

"Sunt talentat! Rezist cu talent la sporturile organizate!" :)

Louie Anderson

„Bandit. Om de afaceri sincer.” :)))

Ambrose Bierce

„Nu merită să plângi pentru nimeni, iar cei care merită nu te vor face să plângi.”
Gabriel José García Márquez

Amenintarile adresate altora sunt produsul unui spirit slab:)

"O mare carte trebuie sa iti lase in urma numeroase experiente si o usoara oboseala la sfarsit. Traiesti cateva vieti in timp ce citesti."
William Styron

Motivaţia este ceea ce te ajută să începi un lucru.
Obiceiul este ceea ce te ajută să continui.
(Jim Ryun)

Caracterul este ca un arbore si reputatia este ca o umbra. Umbra este ceea ce ne inchipuim noi ca este; arborele este lucrul real.

Citat de Abraham Lincol

"Nu avem la dispozitie o eternitate pentru a ne implini visurile, ci numai timpul cat suntem pe pamant."
Susan Taylor

Miturile sunt vise colective , visele mituri personale."
Joseph Campbell

Back