• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Child_with_Smallpox_Bangladesh.jpg

>:)>:)>:)>:)

Asa ramaneai dupa variola. Asta daca aveai norocul sa supravietuiesti. Desfigurare prin cicatrice groaznice, orbire in unele cazuri. Variola a fost una dintre catastrofele infectioase ale omenirii. Vaccinarea sistematica a permis eradicarea acestei boli groaznice in 1977. Gata cu prostiile anti-vaccinare.

Bine v-am regăsit!
Am sa va scriu acum ceva foarte amuzant!
Înainte sa merg la spital pentru operație, am cautat sa-mi pun casa în ordine, ca la întoarcere sa-mi fie mai ușor, sa nu am multe de făcut.
Coco pisica mea parcă a presimțit că plec, fiindcă ori era un metru în urma , ori în fata mea. Mi-era teama la un moment dat sa nu o calc pe lăbuțe. ... Cum luam o pauza, cum Coco îmi sarea în brațe sI incepea sa mà sarute in felul ei frecandu-și boticul de fata mea . .

Mai pe seara acest dute-vino a lui Coco se intensificase in asa masura ca incepuse deja sa ma supere. M-am întors brusc , și am auzit un krak!! Intr -o fracțiune de secundă am înghețat gandindu-mă la Coco. Dar o durere atroce la genunchiul drept m-a facut sa realizez ca de fapt krak-ul venea de la genunchiul meu. Dupa ce a treçut socul, am realizat ca nu pot sa mă sprijin pe picior. Mi-am zis exact ca in bancul cu Bula: asta îmi mai trebuia, ca în rest am de toate.. Zilele si noptile următoare au fost un adevărat coșmar. L-am sunat pe doctor și mi-a zis ca operatia pentru protejza la stângul rămânea prioritatea și dupa RX m-a anuntat ca și meniscul de la drepul este fisurat. Doctorul a încercat sa mă încurajeze in feulul lui, spunându-mi ca vom face o infiltratie și va fi ok.
Uff!! La operație am fost sub anestezie, dar gandul la filtratie îmi provoca un sentiment de frica la fel de mare..
La câteva zile după operație, Nusha prietena mea îmi povestea ceva, când a intrat chirurgul cu sirigile în mana. Mi-am simțit pulsul accelerandu-se, cred ca m-am albit la față, si il aud ca îmi spune:
- dupa doua operatii grele, asta o glumă. O văd pe Nusha ca se ridică rapid de pe scaun, și indreptandu-se spre ușă imi zice:
-Nu-ți fie frica, eu sunt aici!
-Aici sau afara?
Nusha a făcut o întoarcere de 180 de grade, și a rêvénit lângă mine, mi-a lipit capul de ea și îmi da un ordin ca la armata:
-Spune Tatăl nostru!
Am început sa spun rugăciunea repede, cu voce tare si străngându-mi ochii, ma asteptam sà simt cum intra acul si serul.
Spusesem cam trei sferturi din rugaciune cand i-am auzit pe amândoi razand. Am deschis ochii si am vazut siringile goale pe masa, iar doctorul imi aplica deja un pansament pe genunchi.
-E gata?
-Da, e gata si vreau sa știu ce spuneați în timpul ăsta pentru ca ați fost foarte cuminte! Nu îmi venea sa cred. Nu am simțit absolut nici un fel de durere, Uff am fost atat de fericită că nu va puteți imagina.
Pe doctor nu l-am lămurit despre ce este vorba dar el a spus amuzat la inca doi stagiari de cele intamplate. Zilele următoare, cei doi au tot insistat de fiecare data cand ne vedeam sa afle ce am spus.
În final i-am lamurit ca e o formula secreta din România împotriva durerii. M-au privit amândoi mirati, și mi-au spus ca au auzit ca în tarile din est se practica vrăjitoriab-(! !!
Acum sunt la revalidare intr-o alta clinica intr-un scaun cu rotile și mi-e tare dor de Coco. >D<>D<

Bna dimineata !
Zi cu liniste si spor si nu uitati , dati de poamana ,astazi sunt Mosii de iarna :P

Incepem o saptamana noua cu multe evenimente interesante!
>D<

Back