Mai copii ,hai sa va spun o poveste pe care am auzit-o si care m-a facut sa realizez ca a fi om ...chiar e lucru mare.E o poveste pe care mi-a spus-o o fosta colega de-a mea si este o poveste despre bolile mintale si functiile de conducere.
Spunea femeia respectiva ca acum ceva vreme s-a angajat la o firma ,firma fiind condusa de doi soti.La inceput toate bune si frumoase,ei pareau oameni okk,normali ,cu bun simt si cu apucaturi firesti...pareau doar.Apoi,femeia respectiva incepand sa-i cunoasca mai bine a observat o anumita labilitate psihica ,labilitate care s-a accentualo data cu divortul celor doi.Culmea e ca aceasta labilitate psihica a celor doi s-a rasfrant asupra femeii care lucra acolo .Ea fiind o femei placuta,calda,vesela ,oamenii o indrageau repede si isi atragea destule priviri admirative de la barbati ,dar erau priviri degeaba ca ea era casatorita,era o femeie care avea coloana vertebrala si nu s-ar fi incurcat niciodata cu cei in cautare de aventuri,plus ca avea copii ,fiind o mama devotata si sacrificand orice de dragul copiilor ei.Insa printre cei care ii aruncau ocheade femeii se gaseau si fostul sot al celei ce conducea firma si cel cu care respectiva femeie -sefa avusese o relatie intima,.Atat i-a trebuit! A inceput sa scoata despre femeie tot felul de zvonuri care de care mai neadevarate,sa isi planga de mila cersind atentia oamenilor*mila care n-ar fi fost justificata,femeia fiind doar bolnava psihic si toatepovestile ei erau jumatate inchipuiri,menite sa pacaleasca oamenii,iar cealalta jumatate era rezultatul unei rautati inascute si unui caracter josnic) ,acuzand femeia de tot felul de lucruri si denigarand-o crezand ca asa ceva o va face pe respectiva sa vada ce persoana este ea si ce putere are. O putere falsa ,ce deriva dintr-un cumul de minciuni,o gelozie absurda ,pentru ca tipul respectiv nu avea nimic cu doamna respectiva,dar nici pe ea nu o iubea ,asta e clar si daca a avut o aventura cu ea ,in mod sigur a fost pentru ca probabil e genul care nu iarta tot ce se ofera,dar probabil intrebandu-seulterior de ce si-a stricat scula pe ea, acea sefa fiind uratica rau.Si uite asa sefa respectiva a hotarat sa se razbune pe femeia respectiva si pe oricine i-ar fi aratat putina simpatie,ajutata binenteles de oam,eni de aceeasi moralitate si aceeasi lipsa de verticalitate ca si ea.Crezand ca daca o scoate din firma ea va fi iubita ,va fi apreciata,,ca denota ce caracter are,aratand ca femeia respectiva nu se ridica la nivelul firmei ei,firma ce-i drept de o calitate indoielnica si cu multe mizerii la activ.A inceput sa se isterizeze,sa urle,sa bata cu pumnul in masa....jalnic.Binenteles ca femeia a plecat,neavand nimic de pierdut decat iesirea de sub influenta unei femei bolnave psihic si a unui fost sot al acestei femei cu inclinatii dubioase ,fiind convinsa ca acesta femeie va continua tot cu minciuni si cu zvonuri si barfa,cu a-i pune femeii in carca cuvinte care nu le-a spus,etc...A scapat si de fostul sot al acelei femei,care e la fel de rau ca si ea...Si cand te gandesti ca mai au si un copil impreuna...Bine macar ca il cresc bunicii,care din ce mi-a spus colega mea sunt oameni asa cum ar trebui sa fie,ca ei la cat sunt de preocupati de propriile lor persoane si fantasme ...ar fi fost destul de greu sa fie parinti.
Asta e povestea...
Acum ,eu ma intreb de ce un om dezechilibrat psihic este lasat in functii de conducere? Pentru ca din ce mi-a spus colega mea nu e singura care a cazut prada paronoiei acestei femei...Cum poate cineva sa spuna atea minciuni despre o persoana asa cum a facut-o sefa respectiva ,spunand aceste minciuni multor oameni cu scopul de a-i atrage de partea ei,facand din functia pe care o detine element de manipulare si de razbunare ...Pai ce incredere ca un asemenea om e capabil sa detina o functie de conducere?
anuk said:
degetica said:
Buna ziua! Cine se scoala mai tarziu are mintea limpede

))
Daca a avut-o limpede cand s-a culcat
Intotdeauna e limpede indiferent de situatie...doar daca te apuci de baut...dar cum alcolul nu e printre preferintele mele...e limpede

))