• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Povesti de singuratate si dorinte

O poveste scrisă cu mult timp în urmă, aproape 10 ani, s-ar putea să fie un pic fără sens dar fie...

Călugăriţa ( partea 1 )
de Copoiu Florin Beniamin

“Tatăl nostru care ne Eşti în Ceruri"... Zi de zi mă rog la Tine, Dumnezeule, să nu-mi dai ispita cea din care au gustat mulţi şi s-au lepădat de Tine. Să nu fiu eu aceea ce pică-n plasa celui viclean ce-mi oferă iubirea pervers de dulce. Ţi-am spus Doamne, Ţi-am spus!
Rugându-mă acum la Tine îţi spun, prin mărturia mea, că am greşit în faţa Ta. În faţa mea. În faţa iubirii credinţei ce-o purtam de-o viaţă întreagă pentru ceea ce credeam a fi ceva ce poate nu a existat… Off prea milostive Doamne, prea-iertătorule, sfinte Dumnezeule... Mă ierţi Iisuse? M-ai fi putut ierta vreodată?
Aminte-mi aduc de-acea satană cu chip de înger ce m-a ispitit în veacuri de agonie şi chin din iubire pentru el şi m-a furat din ce-am călugărit până acum. Ori eu nu sunt femeie? Ori eu nu vreau iubită ca şi Tine?; ce Te iubesc toţi.
Nopţile-mi curg cu sudori şi dorinţă, pofte de atingeri şi mângâieri, şoapte ispititoare de care numai Tu le-Ai ştii şi oricare femeie ce a păşit în iad. Mă simt înflăcărată. Oare deja ard în iaduri, în chinuri şi dureri apocaliptice? Dumnezeul meu. Să fi greşit că am ales dăruinţa într-un Tine şi nu viaţa ce m-ar duce-n iad?
L-am cunoscut într-una din zilele de vară,ale Raiului ce nu le-Ai dăruit, într-o Duminică în care muritorii se rugau; el avea o mormântare. Am privit neputincioasă cum îi curgeau lacrimile-ndurerate de “harul” ce i l-Ai dăruit, ca cea care i-a dat viaţă să-Ţi fie alături. Lângă Tine.
Plângeau în hohote, pe vreme ce preotul cerea iertare pentru fiinţa ce-Ai chemat-o alături. Eram cu surorile, ruga Ţi-o făceam. Îmi amintesc şi-acum chiar, ziua aceea l-am privit numai pe el. Numai fiinţa lui ispitea precum şarpele pe Eva, şi-atunci nu Te-am mai simţit.
Transpiram ţinând cartea cea cu rugăciuni în care surorile, ce-Ţi erau credincioase citeau, iar Tu le mulţumeai cu săruturi de bună-stare şi credinţă pe când eu pofteam la muritori. Eram copleşită, îmbujorată... Scăpam cartea cea cu rugăciuni în neştire. Preotul mă privea lung iar surorile cu ură. Ştiau că eu pofteam la “necuratul” dar ce era să fac? Speram doar că mormântarea se va sfârşi, iar el va pleca şi voi uita. Nu! Tu Ai ştiut prea bine Doamne, că pofta de iubire într-o viaţă dedicată în ceea ce aş putea crede, ar creşte din clipa în care aş găsi-o. Atunci eu mi-am pierdut credinţa…
Se întâmpla oare ceva sau eram din ce în ce mai atrasă de el?… De negrul din ochii lui, de lacrimile ce le vărsa în hohotele durerii, de parul blond?… De mâinile fine şi buzele cărnoase? Eram pierdută în privirea lui.
Tată! Maine-Ţi voi mărturisi mai mult.
….”În Numele Tatălui; şi-al Fiului, şi-al Sfântului Duh…Amin!”

Va urma!

Beni, beni.... Desi e un topic "Interzis Barbatilor", mi-am zis ca daca tu ai intrat si n-ai murit, sa-mi incerc si eu norocul. Esti talentata! Asta nu pot sa neg! Dar e clar ca nu esti barbat! Poti sa te dai peste cap si nu te cred! Sint barbat si stiu cum gandeste un barbat. Oricat talent poetic ai avea, nu esti barbat. Tu plangi dupa barbati, asta reiese din povestirile tale. Hai sa presupunem prin absurd ca esti barbat (ca sa nu spui ca sint rau). Din povestirile tale inteleg ca ai avut foarte multe iubite... deduc ca ai o experienta fantastica in domeniu. Dar ceva nu se leaga. Tu esti prea tanar mey Beni, n-ai decat 23 de anisori. Iar din povestirile tale eu deduc ca ai cam 50 de anisori. Ca sa nu mai spunem ca ultima povestire, ai scris-o acum 10 ani (tu ai spus-o), adica cand tu aveai 13 ani, varsta la care baieteii au alte preocupari.
Iti place sa te joci? Sa stapanesti situatia? Sa ai senzatia ca domini lumea si barbatul? Foarte frumos, e problema ta, dar ar trebui sa fi mai atenta la detalii ... Si asuma-ti frate adevarata identitate. Sau ti-e frica ca rade lumea de tine? Posibil si asta, dar asta denota ca nu esti chiar asa stapana pe situatie cum te crezi. Ba chiar esti vulnerabila, daca e sa ma iau dupa povestirile tale. Stiu ca ai si cateva puncte slabe. Ce sa-ti fac, uneori nu trebuie sa fi chiar asa sincera!
Te mai asteptam Beni si cu alte povesti, scrise eventual acum 15 ani (cand aveai 8 anisori adica si stiai sa scrii, doar terminasei clasa I).
Esti un geniu!!!

@Nita - tin sa de dezamagesc dar nu ma ascund :)) nu inca, chiar am 23 de ani, si chiar am scris povestea asta ( Calugarita ) acum 10 ani ( am sa postez in seara asta si urmatoarea parte ). Nu sunt un geniu, dar am experienta, nu fantastica, dar am. In ceea ce priveste scrisul mai am de invatat foarte mult, iar reactia ta ( ca nu stii daca e un "el" sau o "ea" ) e exact ceea ce vreau sa reiasa. Sunt doar niste povesti scrise de un barbat din perspectiva unei femei, nu scriu doar asa, insa am cateva din perspectiva femeilor... Sau nu, te las pe tine sa descoperi ce sunt cu adevarat un el sau o ea :)), Anuk, Bodo, va rog lamuriti situatia daca nu ma descurc :P.
Iti multumesc pentru aprecieri, serios chiar iti multumesc, si sunt dispus ( sau dispusa dupa caz ) sa ascult orice fel de parere vis a vis de povestile astea, citez, "geniale" :P

Ce legatura are anuk si bodo cu situatia asta? Ce trebuie sa lamuresca ele? Fii mai explicita!

Bodo si Anuk sunt in cunostiinta de cauza in ceea ce ma priveste pe mine... sunt un "el"

Ala din poza esti tu? Nu prea pari genul poetic in poza aia. Pari un tip caruia ii place sa-si petreaca timpul prin cluburi. Crezi ca daca bagi o poza la misto si cateva date "certe" despre tine, ai rezolvat problema. Probabil, cunosti si un Beniamin, dar nu esti tu ala. Stim cu totii cine esti... Dar am retinut ca-ti place joaca... Desi, nu prea te inteleg. Daca ai sange in instalatie, intoarce-ne printre noi cu numele real (in ghilimele real). Sau nu ai curaj?

ma faci sa rad, sunt un "el" :)) si chiar nu ma ascund, "Stim cu totii cine esti..." Cine sunt Nita?

Te fac sa rad? Asta e tot ce poti sa dai? Sincer acum, daca vrei sa te intorci, incearca calea aia mai usoara. si mai corecta. Termina cu tot balciul asta de 2 lei! Nu prea mai esti in forma! Incepi sa dai rateuri. Ti-e dor de noi, de forumul asta? E simplu sa te reintorci. Nu inteleg de ce te complici asa. Dar daca tu vrei sa ne jucam, ne jucam.

@Nita - tind sa cred ca ma confunzi cu altcineva, serios cine ai senzatia c-as fi? :)))

Intodeauna ai avut tu senzatia asta. Si de fiecare data te-ai retras in mod misterios.... Dar chiar asa, cine esti?

Nita ma amuzi, arunci pastila cum ca ai stii cine sunt desi eu iti zic ca sunt altcineva decat crezi, si nu-mi spui cine ai avea senzatia ca sunt? Deci?

De la tine am invatat sa arunc pastile! Asa te joci tu... Ti-am zis ca-mi place sa ma joc....
E trist sa vezi cum inteleg unii viata. La tine aveam alte pretentii ... Nu-i nimic, tu da-i inainte cu minciuna. Uneori ma gandesc ca tie ti-e imposibil sa traiesti normal, fara minciuna, fara scenarii ... Genul asta de femeie nu mai are cautare. E foarte bine ca acum, cand ai ajuns la o varsta onorabila, doresti sa-ti scrii memoriile. Ai talent, ti-am zis-o! Daca iti face bine, continua sa scrii. Eu te voi citi cu mare interes. Ti pup!

Dar de ce tii tu neaparat sa dovedesti mereu ceva? Nu vezi ca nu tine? Chiar crezi ca-mi pasa cine esti? Pe mine ma amuza jocul tau. Care da in penibil. Dar eu am rabdare.

Cea de-a doua parte din povestea scrisă de acum 10 ani

Călugăriţa ( partea 2 )
de Copoiu Florin Beniamin

"Împărate Ceresc, Mângâietorule; Duhul Adevărului care pretutindeni eşti…” Dumnezeul meu astăzi mă spovedesc într-o a doua oară de păcatul ce l-am făcut în faţa Ta căci m-am lepădat de Tine. Doamne mă simt deja într-un iad ce mă aşteaptă căci nu mai am credinţă.
Plângea, Împărate, plângea şi suspina din dor pentru aceea ce viaţa şi-ar fi dăruit pentru el. N-am mai suportat clipele de neîncredere în sine şi ceea ce credeam pentru Tine.
Pe când părintele-i cânta de-o pomenire veşnică, doream o plecare, din biserică, din aceeaşi încăpere, din faţa sfinţilor ce mă priveau cu fiece mişcare. Tremuram, Iisuse. Tremuram că nu găseam scăpare durerii din care mă aflam. Vroiam să fiu legată de Tine, să fiu legată-n în veci, ca ispitele să nu mă fure în neştire. Am încercat să fug prea-Milostive Tată. Să scap, poate mai repede decât puteam dar cum?; când biserica era plină cu minţi tulburate de durerea pierderii îndrăgitei roabe? Te iubesc Doamne! Te iubesc!
Precum fugeam, simţeam cum sfinţii pictaţi pe pereţii lucitori ai biserici mă priveau şi mă arătau cu degetul. Deja păcătuisem. Iar el? El atunci era dumnezeul meu. Eram îndoctrinată încă de durerea lui. De gândurile de regret şi spaimă de singurătate. Ai fi crezut, Tu, Doamne, vreodată că Te-aş înşela în credinţă? Că aş putea iubi şi altceva decât credinţa care o aveam pentru Tine?
Am dat să plec, să ies din Căminul Sfânt şi să plâng căci eram întâia oară lepădată de Tine, atunci când nu trebuia nici să clipesc fără ca Tu să ştii. Iisuse, nu puteam ieşi, căldura o simţeam atât de tare, pârlea focul iadului în mine, şi ştiam asta deşi Tu nu ai vrut să pier. Bătrânele-Ţi credincioase-mi stăteau în cale, iar el mă urmărea cu coada ochiului vilclean ce vărsa lacrimi îndurerate. Eram… Eram… Doamne iartă-mi vorbele că-Ţi spun cu rusine căci mă spovedesc… Mi-am umezit trupul cu placerea dorinţei fizice, păcătoase, ştiu, dar sunt femeie. Oare Mama nu a iubit? Oare Ea nu a dorit?… Sau iar greşesc, căci îndrăznesc să cred în blasfemii?
Mi-a urmărit lacrimile de pofta până ce-am ieşit în spatele Casei Cereşti unde m-a privit cum sufeream în agonie. Îi plăcea Iisuse… Poftea la trupul meu ca la un festin pe masă. Vroia să-mi guste sânii ca pe nişte struguri proaspăt culeşi; să-mi sărute buzele cărnoase de parcă nu m-a mai privit cu anii şi să-mi strângă trupul în braţe precum copilul mic ar strânge preotul în braţe când îi ofera acel dulce mult poftit…
Încercam să fug şi totuşi nu fugeam, încercam să nu-l privesc şi totuşi îl priveam. Eram doar noi. Eu în roba cea sfântă ce tatăl preot mi-a dăruit-o când aveam vârsta în care mă puteam dedica Ţie. Tremuram într-o teamă plăcută, plină de emoţii şi adrenalină. Ne priveam atent gesticulaţiile şi ochii lăcrimaţi fie din emoţii ale unei iubiri pe care niciunul din noi nu o ştiam, fie din mormântare.
Doamne mă vei putea ierta vreodată? Am să-ţi recunosc şi-ntr-altă zi păcatul meu. “…şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre…Amin.”

Va urma!

Pana la urma nici nu stiu de ce plange biata fata. Ca si-a pierdut credinta sau ca a descoperit "iubirea pervers de dulce"? Sau, facand un exercitiu de imaginatie , credinta nu-i credinta aia pe care o percepe omul, in mod general, ci e un principiu de-al fatucii , principiu , care odata incalcat, ii provoaca acea stare. Interesant e ca vezi femeia mereu contrariata, ca fuge mereu de ceva, ori de tine, sau de barbat, in general, fuge de teama de a fi fericita, ar vrea si n-ar vrea. E nehotarata rau femeia din scrierile tale. Si nu stiu de ce , dar vrei sa o vedem si putin perversa. :D Si asta e tot o aroganta a scriitorului, evident :P

@Anuk - curand curand
@Bodo - ma degraba principiul credintei sub care acea calugarita actioneaza este unul vital in viata ei, practic tot ce facea era despre credinta si lume bisericeasca far' de spurcaciune ( dragoste ) ori daca ea a trecut la necredinta atunci tot in ceea ce ea a crezut se prabuseste. Daca vrei e ca povestea cu Adam si Eva iar fructul oprit e dragostea si Adam e Dumnezeu , iar sarpele e tipul din poveste

Back