Cotremurul
Episodul H
By Bodo & Abc
Cand toti se afundasera in lumea viselor, cineva incerca sa se furiseze afara, grabit.
Ce sa fie, cin' sa fie? Era domnul injiner Ioan Istrate, ce incerca sa fuga, impreuna cu Livia.
Gogu: Mosule. vrei sa ne parasesti fara nicio vorba? Poi e frumos? Eu te-am luat, te-am omenit, ti-am vindecat ranile si matale vrei sa fugi fara un amarat de ramas bun? Ce-i graba asta pe matale?
Ioan Istrate: Plec, pentru ca ati atentat la Livia. Ati nenorocit-o si ati si desfigurat-o . Sunteti niste oameni rai . Saracuta, a plans toata noaptea....Si dosi in buzunarul hainei ceva..
Survi: Gogule, ia vezi ce doseste nenea asta in buzunar, ca-i suspecta graba asta a lui.
Gogu (razand):Survi, verifica tu, te rog. Mai nea' Istrate, chestia cu femeia lu matale e o pura intamplare, un accident minor. N-a atentat nimeni la dansa, a incercat doar s-o "repare", omu a crezut ca-i bolnava si a vrut sa faca un bine.Da se rezolva repede , bre. Ti-o facem ca noua. Stai calm, nu te nervoza. Mai bine hai matale la un pahar de vorba , pana se repara resapata. Uite, de data asta o sa pun o persoana cu experienta sa se ocupe de ea. Vic, rezolva tu problema , te rog, da sa iasa mai bine ca-nainte. Uite, domnule injiner, lumea de aci e nerabdatoare sa te cunoasca si are o groaza de intrebari pentru matale.
Ioan Istrate: Nu am ce sa va raspund voua. Nu vorbesc cu niste exemplare ca voi. Am dibuit io ca voi sunteti cei ce ma vorbiti numai de rau. Mi-a zis nepotu meu (chiar, unde-o fi mititelu, sperc ca prin Hawaii, ca asa spune profetia), ca ma denigrati .
Gogu: Domn' injiner Ioan Istrate, matale crezi tot ce spune tam..., nepotu ala? Te pacaleste si pe matale. Uite , noi chiar vrem sa auzim din gura dv.ce-aveti de spus, nu ce inventeaza nepotelu.
Ioan Istrate: bine, pentru ca sunt un om de onoare, accept sa vorbesc cu voi.
Survi: iote Gogule cu ce dorea sa plece injineru. Cu abonamentu de la Foton. Rusine mosule!
Gogu:Survi, lasa-l uai, ca si-asa n-are ce face cu el. Aia-s mai belea decat predictiile lui. Copilasi, va rog, maxim doua intreari pa cap de individ, ca suntem multi si stiti ca omu-si pierde repede din liciditate, daca-l obosim.
Nita: deschid io sesiunea de intrebari, daca-mi permiteti.Ia spune , nea' Istrate, am o intrebare simpla si vreau un raspuns la fel de simplu , da clar. Vad ca a venit cotremuru asta mare si te-a prins, ca data trecuta , la bloc. si a naibi ironie, ai fugeat tot cu un pantof. Ti-am zis io sa te juri pe pantof , ca stii cand vine. Deci, imi spui si mie unde e viziunea?
Ioan Istrate:V-am spus, scrie totu in carte, in clar.
Nita: nici nu ma asteptam la alt raspuns. Si-acum , o intrebare, pentru curiozitatea mea proprie si personala

: stii cum te baga nepotu in gura lupului, pe forumu lu matale? Iote ca a venit zbangu, si ala n-o dat alerta. El se scoate, o baga ca matale ai fost de vina, ca n-ai simtit nica.
Ioan Istrate: Nu este adevarat, popluatia a fost anuntata,am fost chiar si la Oprescu, si la SRI...
Nita: lasa, bunelule, ca la SRI ai fost in '77, daca ai fost... (lu asta iar i se amesteca evenimentele in cap).
Nita: indraznesc o a treia intrbare , stiu ca incalc regula, dar asta ma macina rau: Mosule avem prin locurile astea o Kaprita nazdravana. Ne poti spune ce ganduri are.
Ioan Istrate: Nu simtesc pericol, dar pentru astfel de situatii recomand folosirea topaiei.
Adita (timid la inceput, ca se simtea vinovat pentru ce-i facuse Lidiei):Se stie ca vibratiile sunt niste vrajeli, totusi, cum se manifesta ele si cand le-ati avut prima data?
Ioan Istrate: Vibratiile nu sunt o vrajala, tinere. Ele au inceput odata cu caderea mea de la mare inaltime, de pe scara ce ducea spre podul casei parintesti, direct in cap. E greu de explicat cum se manifesta. Pot spune doar ca, atunci cand ma apuca, timpul si spatiul se comprima, sau se dilata, depinde de caz. Vad prin ferestrele timpului ce-o sa se intample in viitorul indepartat, chiar mult dupa moartea mea, dar vad mult si in trecut. Eu va avertizez aici si acum, ca vin vremuri grele.
Adita, derutat: Mai am o intrebare, pentru linistea sufletului meu. Imi puteti spune cine-i tata meu, ca astia ma tot mint.Pana acum am doi tati.
Ioan Istrate: Cunosc, da sa-ti zica ma-ta, daca stie, hihi.
Black: Domnule Istrate, totusi, in carte nu folositi terneul de "vibratii". Cum va venit ideea cu vibratiile, asta in cazul in care va apartine.
Ioan Istrate: Ideea cu vibratiile mi-a venit cand am cunoscut-o pe Lidia. Trebuia sa am si io o scara de masurare...Ea imi da putere, mititica.
Magda: Auziti, domule inginer Ioan Istrate, daca stiti asa de bine ce se intampla pe forumul ce va poarta numele, si daca va considerati o persoana asa de verticala, imi puteti spune de ce impertinentul ala de nepot al dv. umbla prin calculatoarele oamenilor? Eu am patit-o, de-aia am si plecat de-acolo.
Gogu: Magda, iar incepi cu tampeniile? Bunelu nu se pricepe la de-asta.
Ioan Istrate: Stimata doamna, va vad femeie serioasa, dar io nu ma pricep la calcultor. Mie-mi scrie nepotu mesajele.
Magda: Gogule, tu sa taci, ca nu esti strain de astefel de situatii.
Gogu: Io? Ce incerci sa insinuezi?
Magda: Stii foarte bine ca si tu te ocupi cu astfel de practici.
Gogu: Magduto, ma faci sa rad.
Magda: Sigur gogule, razi, ca la asta te pricepi cel mai bine. Tu , cu gasca asta de-aici de....Ce va mai place caterinca ieftina...Nu incerca sa ma convingi, stiu exact ce-ai facut.
Gogu: Magduto, nu indraznesc sa te contrazic, cand totul e in mintea ta.
Magda: Gogule, nu fii obraznic, si nici pentru tine nu mai sunt Magduta, s-a-nteles? In cazul asta io nu mai pot sa raman. Cata neseriozitate...Isi lua bocceluta si pleca suparata, uitandu-se totusi cu coada ochiului in urma...
Adita si Z plangeau de mama focului, strigand cu dipserare la Magda sa se intoarca: Noi cu cine ne mai pupam de-acum, cine ne mai da un sfat, cu cine mai umplem noi chatu de "zgambarlici"?
Da Adita plangea de nu se mai oprea. Toate se adunara. Si el era asa de firav...Pe Bodo o enerva plangaceala asta . Poi ori e barbat, ori...
Bodo: ce-ai buey?, o dat strechea in tine? Ce te schiorlai asa, inca nu te-am batut. Hai vin' incoa si zi de ce plangi.
Adi: oaaa oaaa

(( Sunt suparat .
Bodo: am zis sa vi incoa, nu sa pui capu pe tzatza. Spune ce ai patiti, si lasa smiorcaiala.Ti-o ascuns cheagu resapata?

))=)) Hai spune, ca nu mai rad

Adi: Mi-e dor de... "mamiiiii"...
Bodo: hauleu
Adi: voi aicea e rai, e un haos aici, s-au adunat toate pe mine,ea stie sa-mi dea un sfat bun, ea stia cum sa faca ordine..stie sa gestioneze situatia. Mi-e dor de eaaaaaa.
Bodo: tu vrei sa scot topaia?
Adi:

(
Bodo: Hai ia o bombonica de la mine si lasa prostiile, auzi doamne ce mai vrea si asta...asta ne mai trebuie, ptiu drace.
Hai sa ne intoarcem la grup, ca n-am apucat sa-l intreb nica pe bunel.
Gogu:Sa lasam problema asta, nu tinem pe nimeni cu forta aici, in plus, resursele-s limitate...Sa revenim la olie noastre. Domunle injiner Iastrate, noi tot studiem de ceva timp "fenomenul" , avem oameni care v-au citit cartile paragraf cu paragraf, dar nu am gasit nicio profetie indeplinita. Ne puteti da dv. un exemplu concret?
Ioan Istrate: Cum nu? Cutremurul din '77 si aceasta mare catastrofa. Scrie clar in carti. Nici macar nu e nevoie de interpretari, mesajele au foast foarte clare in privinta asta.
Bodo: nu va mai obositi, omul o tine pe-a lui. Da ia spune, mosule, Flavia lu matale chiar e piromana. Si daca e , totusi , de ce i-ai crapat capul la modul ala groaznic?
Ioan Istrate: Da, a dat foc casei parintesti, trebuia pedepsita, macar in "viziune" . Ma rog, partea asta o puteti trece la dorinte nerealizate.
Vic: La fel ca si semnalul cu chiotii. Mosule, mosule, da ia zi, celulactu ala chiar face minuni, ca auziram neste trebi...
Ioan Istrate: Da, e miraculos. Io sunt dovada vie!
Z: Domule Istrate, ce ziceti, ia Steaua campoinatu, da va rog, concentrare maxima, ca ati mai zis dv anul trecut ca rupa tot si... Sa nu incepeti ca Doineaua, ca si aia a zis numai porostii.
Ioan Istrate: Steaua o sa castige Liga Campionilor. Portaru o sa apere de 4 ori. Am vazut asta prin fereastra timpului, inca de acum 40 de ani.
Anuk: Domnule inginer Ioan Iastrate, chiar va credeti clarvazator?
Ioan Istrate: Prefer termenul de "vizionar", iar fenomenele parapsihologice le posed inca din copilarie, dar nu-mi dadeam seama de aceasta putere. Toate predictiile mele s-au indeplinit in timp.
Abc: Am vazuuut, ca se tot plimba-n timp.

Eu as vrea sa-mi spuneti cum vedeti lumea dupa nenorocirea asta. Ne vom reveni? Da sa nu umblati cu minciunele , ca stiti ce-ati mai spus si despre anul 2009, ca incepe sa se simta bunastarea...
Ioan Istrate: in 2009 trebuia, am avut nenumarate mesaje cu anul ala, dar evenimentele se muta-n timp.
Black: in cazul asta, cum poate fi evitata mutarea unui eveniment in timp? >

Asa nu mai gresiti nici predictiile....
Ioan Istrate: Evenimentele chiar pot fi mutate-n timp si spatiu . O acumulare de energie pozitiva, prin rugaciune colectiva , face minuni. Aceasta energie pozitiva, focalizata spre neindeplinirea unui potential eveniment negativ , il muta (in trecut

, de cele mai multe ori). La fel si o energie negativa canalizata prost, poate grabi un eveniment.
Gogu: Deci nu am aflat nimic nou. Data viitoare incercam cu serul adevarului, ca nu mai tine, desi, mi-e ca-l irosesc aiurea. Chiar asta s-ar putea sa fie in mintea bietului omulet, si el chiar sa aiba convingerea ca vede ceva. Suficient pentru azi. Fiti cu ochii pe bunel, sa n-o tuleasca. Si gata cu palavrele. Chiar trebuie sa si muncim fratilor, nu mai tine . O sa va organizez precis. Trasez repede sarcinile si la munca!!!
E pamflet, nu uitati.
Va urma! .