Cotremurul- ep.XXX + n
by Bodo & Abc
black: pai si cum facem, cine intra in tunel si cine ramane afara de sase?
abc: pai de ce sa ramana cineva afara? ce are daca intram toti?
black: sa stea cineva aici, sa vada, sa ne anunte daca vine ursu', daca vine cineva... etc
bodo: io zic asa, care nu se incadreaza in 20 cm ramane de paza. Ca asta-i mesaju ...
toti: =)) pai si ce facem stam toti afara? intri tu singura?
bodo: pai nu merge asa,am centimetru la mine, masuram tot =)))
gogu::"> nu-i nevoie eu merg primu' inainte.

black: si eu si eu, lasa ruleta

))
abc: eu...
bodo: tu... treci in tunel =)))
(nitza incepe sa se foiasca, nu-si gaseste locu...)
adi: pai si cum masori?
bodo: treci in tunel, n-am ce masura la tine

)) nita? tu? intri in tunel de buna voie sau?...
nita: pai...
... ... ...
bodo: sa fi cu minte nitza, ne intoarcem repidea .
nita: adica ce? daca nu intru is prost? sau ce?
bodo: mare ti-i... gradina... doamne ...
... ... ...
bodo: stati bre nu fugeati asa, am terminat, o ramas nita de paza

toti: hauleu, tradatoru...
abc: da, de ce o ramas el de paza?
bodo: nu mai fi tu asa curios, hai mai repede ca ne prinde pastele in tunel

... ... ...
Au mers cat au mers, ghidati de gogu (fireste). Drumul era anevoios, era intuneric si-i tragea un corent pe baiestii nostri. De-o data, din bezna rasuna o voce suava.
black: hait, Fata Morgana
abc: nu bre, chiar se aude ceva
gogu: ia , linste, sa pricepem ce zice... " nu sunt perfecta, nici nu vreau nici nu pot/ ce vina am io ca-nteleg totul pe dos"
bodo: parca am auzit io piesa asta pe undeva...nu o canta travestitu ala ...Naomi?
black: asta mai lipsea, sa dam de un travestit in pustietatea asta...
adi: ce frumos canta....
gogu: baieti , puneti lanternele , sa vedem ce avem noi aici. Pfff, ia uitati mai baieti, e Magduta noastra.Te-ai pierdut?
adI: mamiiii, ce dor mi-a fost de tine!
bodo: Hehe, Magduto, te pup!
magda: Adita, te pupa mama. Gogule, in niciun caz.Ma indrept spre locuri mai prietenoase, cu oameni de bun simt. Bodo,era sa-ti zic io ceva cu pupatul tau, dar ma abtin. Am de-o mie de ori mai mult bun simt. Ia vezi-ti de treaba ta! Si le intoarse spatele, tragand tarait bocceluta.
gogu: da ce ai acolo Magdo, de-i asa greu?
Magda: "jucariile" mele. Curiosule!
gogu: Magduta, lasa copilariile si hai cu noi. Vei fi in siguranta. E periculos sa calatoresti singura prin pustietatea asta.
magda: Gogule, ma descurc.Sunt suficient de puternica! Dar poate vine Adi cu mine, sa-mi tina de urat!
adita: as veni , mamai, dar...
magda: niciun dar, mergi sau nu cu mine?
adi( gand) : sunt intr-o mare dilema. Tin mult si la Magda, dar vreau sa-i ajut si pe baieti... Mami, io zic sa ramai cu noi. E mai bine asa...
magda: Adi, nu incepe si tu...credeam ca ma intelegi. In cazul asta. la revedere!
adi: mamiiiiiii....
gogu: la revedere, ai totusi grija de tine!
Sa fi mers cam un ceas, asa. Black descoperi in drepata tunelului o intrare.
black: am gasit ceva aici, pare o intrare...unde o duce?
gogu: mare grija pe unde calcati. Pot fi capcane. Pentru siguranta intru eu primul. Incercati sa calcati pe urmele mele.
abc: Gogule, daca e vorba de vreo mina, oricum nu scapam...io nu vad pe unde calc si tu ma pui sa ma tin dupa urmele tale...
Drumul era deosebit de greu.Inaltimea nu permitatea decat mersul piticului.
abc: mai mergem asa 100 de m si nu mai poci sa ma ridic.
gogu: nu cred ca e cazul, vad ceva...
Cam in 30 de m se distingea ceva, ca o usa metalica.
gogu: Uai, seamana cu usa de la bunkeru meu. Sper ca nu-i tot asa de greu de penetrat. Noroc c-o am pe Augusta la mine (n.a. am aflat ca pe flinta preferata a lu Gogu o cheama Augusta. Chiar, de la ce naiba o veni?). Si pupa flinta cu foc.
Gogu se gandea la solutii de deschidere a usii. Aditza se strecura usor si impinse usa, care se deschise cu usurinta.
gogu: pfff, si io care cautam solutii. Suspect totusi... Si stranse flinta cu putere. Baieti, hai sa intram usureanu, ca nu se stie ce surprize gasim aici.
Minune mare,uai. Inauntru era ditamai depozitu de armament, haleala si beuturi. Si nicio paza? Lu' Gogu ii sticleau ochii ca la melc cand vazu atata armament.
gogu: taticule, cred ca -i cea mai fericita zi din viata mea
Abc se infipse in niste cutii cu conserve .
abc: iote, carnita de toate felurili. Proteina animala, mama tuturor proteinelor.
bodo: Uuuuu, ce de bauturi , nenicule. Si nu rahaturi. A dat norocu peste noi. Stateam la mana chitrei de Gogu, sa ne dea cu portia.

black: voi nu va dati seama ca nu mai trebuie sa muncim? Hehe
adi: daca era si mami cu noi....
gogu: nu va infigeti ca calicii (sic!). Acum sa nu credeti ca vom face risipa.A dat norocul peste noi, da sa nu ne batem joc!
Sa va organizez, sa incepem sa facem primele transporturi. O sa ma intorc cu Survi, poate gasim o solutie sa caram mai multe de-odata.
Vic, desfacuse deja o sticla de coniac.
vic: baieti, carati voi. Io contabilizez cu conometru ce si cat se ia.
gogu: Vic, lasa uai contabilitatea. Si beutura mai tarziu. Macar lipeste-te si tu de o lada, doua de coniac.
Gogu trasa fiecaruia ce are de facut. El se infipse (fireste), in munitie.
Cand sa plece, fiecare cu ce primise instructiuni, o voce tuna: lasati totul jos! Unde credeati ca plecati asa, fara sa va intrebe nimeni nimic? Credeati ca aici e autoservire? Mai , oameni buni, lasati totul jos, cu grija, daca nu vreti sa iasa cu nasoale.
gogu: da ce , e depozitu lu matale? Stim ca nu-i frumos, da e sanatos!
stainul: eu am fost primul aici, deci da, se poate spune si asa. E depozitul meu!
gogu: uai, bre, poate ca ai matale arme, da mandea tinteste bine. Crezi ca noi avem timp de cerut voie?
strainul: de unde am venit io, oamenii erau mult mai corecti (bine, nu ca japonezii, da na)
gogu: si cam de unde ai venit matale?
strainul: din secuime
gogu: sa inteleg ca esti singurul supravietuitor de-acolo? asta nu-i o veste tocmai nasoala. Pfff, macar de-ar trai sogoru, ca era barbat fain.
strainu: si mie mi se spune sogoru. Sogoru din secuime. Bine, io-s constantean, dar nevoia m-a-npins in secuime.
Gogu: tulai doamne, tu esti omul meu. Sogore, io sunt Gogu , De pe premonitii. Unde-ti mai pierdeai matale timpu'...
sogoru: in cazul asta, am de-aface cu prieteni. Ce-i al meu e si al prietenilor mei.
black: ce tare! Salutare Sogor. Si noi, care ne gandeam sa-l infiltram, sa-l punem sa fie spion... si treaba a fost asa de simpla.
abc: suspect de simpla...frate
gogu: in cazul asta, eu zic sa-l luam cu noi pe sogor, daca doreste. Sa nu stea singur aici, desi era bine sa raman cineva sa pazeasca si depozitul...
adi: Gogule, raman io.
bodo: Ce dr sa faci tu aici? Daca vine cineva, te fura, cu tot cu depozit. Sau speri ca se intoarce mami, a?
adi : n-ar fi rau. In plus , n-am nicio frica, la cat armament am aici...
abc: Da, dat tre' sa stii sa-l si manuiesti...
gogu: Adita, nu, e mult prea riscant. Uite, il las pe Vic, Are experienta, stie sa manuiasca o arma. In plus, mai face si un inventar cu ce e pe-aici.
vic: aici raman, Gogule, hic! Oricum nu pot sa ma mai deplasez acum. Is cam obosit. Hic!
sogoru: Gogu, hai ca raman si io cu el. Sigur o sa adoarma in maxim un ceas. Cand veniti pentru a doua tura, vin si io.
gogu: ok. Copilasi, hai, fiecare cu ce are si s-o luam usurel inapoi. Hai, ca acum e mult mai greu, da asta e. Nimic fara sacrificii. Pentru asta, diseara aveti program de voie. Facem petrecere!
Va urma!
Treaba cu pamfletu se stie, da na, o scriu, pentru orice eventualitate! .