Dimineata aparu pe negandite. Margaritare de apa prinse in panzele de paianjeni din iarba luminau ca diamantele. Pasarile se bucurau de noua zi, umpland lumea cu trilurile lor. Cei doi se trezira obositi de incercarile zilelor trecute.
"Fa, mie mi-e foame"
"Si mie ba, dar ce mama dracului vrei sa mancam?"
"Fa, tu beleai ochii toata ziua si toata noaptea pe internet, pe forumuri si pe siteuri. Nu ai invatat nimic de pe acolo?"
"Eu eram deasupra lor ba. Nimeni nu se pune la cunostinte cu mine ba"
"Esti pe dreaq. Esti doar o alta fufa cu basini in cap care crede ca lumea se invarte in jurul ei. Vezi fa, daca bagai dreaq in cap ceva de pe acolo, acum poate gaseam dracu ceva sa mancam."
"Auzi ba, daca nu-ti convine ca esti cu mine, du-te dreac invartindu-te. Dar nu te astepta sa gasesti pe undeva o alta femeie ca mine. Eu am fost pe baricada la revolutie, bai putza."
"Mai taci fa dracului din gura, ca-ti stramb foamfa"
"Tu ba? Daca si bati la fel cum esti in pat, poi nici o musca nu o poti da la o parte"
"Tu'ti mila matii, fa...."
BUF! POC! TROSC!
"Stai mai nebunule, nu mai da, stai ca ma omori"
"Fa, fiti-ar ochii ai dreaq, ia colea sa nu poti duce"
JAP! JAP!
"Aoleo, nu mai da ba"
BUM! PUF! POC!
"Ia, fiti'ar gura aia pocita a dreaq. Fa, te descurci singura d'acu, io plec"
Si o lua agale, cu soarele in fata, pe terasamentul caii ferate.
La gura tunelului, invinetita si ciufulita, ea statea si suspina. O durea capul, o durea gura, o dureau coastele, o dureau toate. Nici nu se gandise vreodata ca ea, mare luptatoare la baricada si mare avocat va lua bataie in stilul asta. Ah! daca s-ar fi intamplat asta pana in catastrofa! umplea doua sali de judecata cu procesele...