• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

PREZICEREA CUTREMURELOR

Pai ce sa faca presa daca seismologii ies pe post si declara ba una ,ba alta. Sa-l luam de ex pe Marmureanu ,
-in 2011 spunea " Noi am făcut o analiză şi am luat toate marile cutremure din ultimii 300 de ani. După seismul din 1940, cu magnitudinea de 7,4 pe Richter, urmează un cutremur de mare adâncime, care ar însemna să fie prin 2040”,
-in 2012 " Anul acesta (2012, n.r.), România ar putea fi zguduită de un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 6 şi 7 pe Richter " '
-iar acum ,in 2013 " „Urmează acum un cutremur foarte adânc. Aşa rezultă din analizele noastre. Poate să fie de tip '40 sau poate să fie de tip 1802”

Acest ACUM este ambiguu,poate fi imediat sau peste o vreme ,sau poate fi luat in sensul de URAMTORUL.

Ma uitam eu pe o retea de socializare si vad un titlu:
"Romania "zguduita" de peste O MIE de cutremure in 2013. Vezi cate seisme s-au produs in regiunea ta"

Si eu nu am simit nimic LOOOOLL =)))))))

P.S Anuk de asta sunt eu revoltat :)))

Pai Anuk... ca sa citez tot din Marmureanu ...care l-am urmarit in anii trecuti la interventiile care le-a avut la televizor . Ideea era ca un cutremur de 6 pana in 7 poate sa vina ORICAND :) El asta sustine de cativa ani buni :) Dar presa rastalmaceste cum vrea ea :) Tot ce ai spus tu , sustine de cativa ani :)

Cica INFP a dat statisctica " O statistică realizată de specialiştii de la INFP arată că, de la începutul anului până în prezent, s-au produs 1.114 cutremure " Daca le aduni trec binisor de o mie :P Fii atent ,
-
Vrancea, la adâncime -193
Vrancea , suprafaţă, 156
Moldova, Galaţi, 376
Banat , 108

Restul zonelor le gasesti AICI

Ati citit ce prevad astrologii pt 2014 in materie de cutremure ?

Daca nu, puteti citit AICI :P

am vazut emisiunea.... 2014- sau prima parte din 2015 ..ce o sa fie nimeni nu stie ... :) Dar daca retin eu bine(posibil sa ma insel, si il rog sa nu se supere pe mine daca m-am inselat) , si GeoX zicea ca e curios ce o sa fie prin 2014 ... In rest noi sa fim sanatosi , acum vin sarbatorile :D :D :D

anuk said:

Anul sarpelui - cum a fost in 1977 - se termina pe 30 ianuarie 2014. Daca erau mai putin superficiali puteau sa descopere corelatia cu regresia nodurilor lunare. Din 1802 cele mai multe dintre cutremurele vrancene puternice au aparut cand axa nodurilor lunare era aliniata pe directia punctului vernal.

Cine sa fie mai putin superficial ? Hoasca aia de clar-vazatoare ? Numai nulitati ambulante care dau din clanta prin presa doar ca sa para interesante. Sigur ca nu au ochi sa vada unele lucruri, fiindca de fapt le e greu sa inteleaga niste lucruri care totusi ies destul de bine in evidenta. Inclusiv regularitatile remarcabile in producerea seismelor vrancene cu MGR 5,5+, mai ales cele de dupa 1977:

1976-1977: 5,6-7,2;

4-4,5 ani

1981: 5,5

4 ani

1985-1986-1987: 5,6-7,0-5,5;

aprox. 4 ani

1990: 6,7-6,1

9 ani = 2 x 4,5 ani

1999-2000-2001: 5,7-5,5-5,5

4-5 ani

2004-2005: 6,0-5,6

4 ani

2009: 5,7

4,5 ani

2013: 5,6

Se vede foarte clar ca seismul din 6 octombrie 2013 a fost absolut previzibil si ca a venit exact cand trebuia, Vrancea a fost extrem de punctuala. Fix cand trebuia, la fix. 4,5 ani fata de 2009 !!!! Asta apropos de teza (falsa) cum ca pamantul nu stie statistica. Ba stie bine. Q.E.D.
Cat priveste hoasca aia batrana, sa fie sanatoasa si sa se duca la terapie balneara, poate reuseste sa isi recupereze ceva neuroni, sau ce a ramas din ei, niste axoni, dendrite si altele...Nu se poate pretinde de la o maimuta ceva ce nu poate, logic. E plina lumea de hoaste de tot felul, maimute "clarvazatoare" si alte asemenea specimene.

real32 said:
anuk said:

Anul sarpelui - cum a fost in 1977 - se termina pe 30 ianuarie 2014. Daca erau mai putin superficiali puteau sa descopere corelatia cu regresia nodurilor lunare. Din 1802 cele mai multe dintre cutremurele vrancene puternice au aparut cand axa nodurilor lunare era aliniata pe directia punctului vernal.

Daca e sa fim corecti ,anul sarpelui a inceput in 10 februarie 2013 si da, se termina 30 ianuarie 2014. Diferenta este ca in 1977 a fost anul sarpelui de foc ,iar acesta in care inca suntem este anul sarpelui de apa.

Si ca sa fie mai concludent ,iata ciclicitatea acestor ani in zodiacul chinezesc:
SARPELE DE FOC

1497 – 1557 – 1617 – 1677 – 1737 – 1797 – 1857 – 1917 – 1977 – 2037

Cine vrea si are timp sa coroboreze desatrale pt anii respectivi sa vedem ce si cum, e invitatul meu :P

Voi ce parere aveti despre posibilitatea preziceri cutremurelor pe baza luminilor care apar pe cer inaintea producerii lor ? Cel putin asa am citit in ZIAR unde Robert Theriault, geolog in cadrul Institutului de Resurse Naturale din Quebec.sustine " Nu putem spune cu exactitate ceea ce se petrece în subteran atunci când se produce un cutremur, dar am ajuns la concluzia că zonele de subducție elimină un tip de energie înaintea cutremurelor. Astfel se formează aceste bule de lumină, care nu sunt altceva decât energie din interiorul planetei.”

Si nu este singura sursa cea pe care am citat-o

I-auzi ! " Păsările de talie mică vor fi monitorizate din spaţiu, începând de anul viitor, prin intermediul unei noi tehnologii care ar putea fi folosită pentru sistemele de avertizare în cazul erupţiilor vulcanice şi al cutremurelor " informează dailymail.co.uk.

Astronauţii plănuiesc să instaleze pe Staţia Spaţială Internaţională un receptor dedicat animalelor sălbatice, care va monitoriza continuu traseul a mii de specii de talie mică.
Se spune ca...... " aceste dispozitive ar putea avertiza populaţia cu circa cinci ore înainte de producerea unui dezastru.
De asemenea, dispozitivul ar putea ajuta la prevenirea răspândirii bolilor de origine animală, precum gripa aviară şi virusul West Nile.

Aproximativ 70% dintre epidemiile mondiale sunt rezultatul contactului dintre om şi animale, dar, fără un sistem de urmărire pe o distanţa mare, este dificil de prezis unde se vor răspândi.

Mai multe gasiti aici i si Aici

Mi-ar placea sa am acces la o statistica a cutremurelor de la noi, sa lucrez pe ea.

Nu-i nevoie sa faca anticamara la marmureanu,Geo e doxa la statistica cutremurelor . Poti apela la el sau intra pe Cutremur net .Ca sa nu spun ca a posta si aici asa ca......te poti"documeta " singura fara probleme.

Lasa mai ca o vizita la domnul Marmureanu ii prinde bine...si GeoX e bun statistician...deci Sarrah fa o statistica pana nu vine zgaltul ...sau ...razbelul si cred ca dupa aceea nu mai conteaza...

Poate face un popas si la domnul Istrate ?!? Macar .....

Cred ca ar fi cel mai indicat:) Deja poposesc multi pe acolo si fara sa il intrebe macar negrii ti-s ochii..poate ca nu-i intereseaza parerile dumnealui...

Ce-o mai fi facand, n-am mai auzit nimic de muuulta vreme .

Pai daca nici tu nu ai auzit ,noi muritorii de rand de unde sa stim?

Back