• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Probleme cu biciclisti

Deja e penibil sa crezi ca poti copia o asa problema, dar na, orice e posibil . De picat aiurea ne-am convins cine a picat. Si nu e Aditu ala. El si-a argumentat treaba asa cum o intelegea el, nu a deviat nimic . Si nu e ninio rusine. Problema e ca are profesor prost. :D

ce sanse sunt ca 2 persoane care au trecut de clasa a 5-a sa rezolve o problema de nivelu ala in acelasi mod.... cam 99,99% restu de 0,01 probabil n-au inteles problema si cauta pe google rezolvarea

da, e o adevarata prformanta sa rezolvi o asemenea problema de clasa a treia. cand am pus eu linkul, abc nu pusese decat rezultatele. rezolvarea a aparut dupa aceea. si sper sa ne oprim cu jignirile inutile.

Sa nu ziceti ca raman datoare , iata si rezolvarea problemei cu biciclistii cu o singura necunoscuta.

x= lungimea totala a drumului

x/3 + 4 e primul segment de drum
(x- (x/3+4))/4 +7 e al doilea segment de drum care , simplificat , da asa: x/4-x/12 -1 +7
20 e ultimul segment de drum parcurs

si avem:

x/3+4+x/4-x/12-1+7+20=x

deci 30= x-x/3-x/4+x/12
aducem la numitorul comun 12 si avem
360= 12x-4x-3x+x
adicatelea
360 =6x, deci x=60

Ma gandeam ca putea sa puna aditu asta, caci , daca a stiut el sa faca prima varianta, ma gandesc ca asta era floare la ureche... Asta apropo de cautat pe goagle...Si aici nu e vorba de contre sau alte rahaturi. Doream doar sa vad ca adi a inteles. Apropo de discutiile noastre de la prima problema, zic io foarte constructive. Nu e nimeni elevul si profesorul aici, adi. Noi doar am dezbatut problema pe toate partile , spre a ma convinge ca au inteles si altii care nu au percutat (discutiile au fost cu tine, pentru ca tu ai rezolvat in felul tau). Chiar daca a fost gresit, sper ca ai inteles unde era gresala. Altii au incercat sa ne testeze cunostintele dand dovada de superioritate. Poate de aceea vad alte trebi aici si nu un simplu schimb de idei.

multumesc pentru atragrea atentiei. cand gresim, frumos e sa recunoastem .:P am sters un i

Un bicilist pleaca de la Bucuresti spre Pitesti cu viteza constanta de 18 km/h.
Un alt biciclist pleaca de la Pitesti spre Bucuresti cu viteza constanta de 20 km/h.
Distanta dintre Bucuresti si Pitesti este de 100 kilometri.
Ce distanta va fi intre biciclisti cu o ora inaintea intalnirii lor?

pai daca nu se gaseste raspunsu pe google de unde vrei sa stie lumea?

ps:
38km

Daca nu spui si minutul jonctiunii, degeaba. :D.

Pune si rezolvarea, ca "invete " si cei care nu stiu ,ca asta-i scopul ,nu-i pt testarea cunostintelor.

abcabc said:
pai daca nu se gaseste raspunsu pe google de unde vrei sa stie lumea?

ps:
38km

:D Io nu ma bag in asa ceva ca am prins frica de rezolvat probleme la matematica .... :D

Un bicilist pleaca de la Bucuresti spre Pitesti cu viteza constanta de 18 km/h.
Un alt biciclist pleaca de la Pitesti spre Bucuresti cu viteza constanta de 20 km/h.
Distanta dintre Bucuresti si Pitesti este de 100 kilometri.
Care dintre ei va fi mai departe de Pitesti in momentul in care cei 2 se intalnesc?

NOTA: La calcule se folosesc doar 2 zecimale.

La prima chestiune, raspunsul era din enunt. Si e 38, da.
In momentul jonctiunii sunt la fel de indepartati de Pitesti . Calculele nu le mai fac ca n-am calculator. :D Difera doar timpii bre .

Fara zecimale accepti ? :D: mai ales ca-i vorba doar de logica:P

Buey, bag io sama, trebe sa umblu la probleme d'alea grele :D

Sa presupunem ca pamantul este o sfera perfecta.
Pe la Ecuator avem o sfoara ce inconjoara pamantul, la nivelul solului.
Avem un biciclist pe o bicicleta, cu o inaltime totala de 1.80 metri.
Daca lungim sfoara ce inconjoara Ecuatorul cu 15 metri, biciclistul poate trece pe sub sfoara?
Dar daca o lungim cu 10 metri?
Demonstrati.

Doua intrebari ajutatoare,e permis cu mai multe zecimale? Garantezi ca tii tu sfoara ridicata dupa ce e lungita cu 10 sau 15 metri ? Dupa raspunsul tau urmeaza demonstratia .

Permis cu 2 zecimale.
In loc de sfoara, uite, punem o sarma. Sa ramana intinsa fara s-o tin eu ;)

bre, nu vazusem raspunsurile de mai sus ,ca am dat link din chat si ma bagai si io in sama:D

Ipotetic vorbind ,daca se lungeste sfoara ,ea este larguta de jur imprejurul pamantului,ca sfoara nu se tuguie ca sa treaca el :D:

Back